a DY 1 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 (editat) Salutam! am redescoperit o mai veche pasiune si anume statiile radio . Priceperea mea in domeniu este la nivel " baza" dar sunt dornic sa aprofundez , de aceea ma adresez cunoscatorilor ( am vazut ca sunt citiva colegi priceputi la CB ) cu urmatoarele intrebari , 1 in ce masura ridicarea in putere de la 4 la 7-10 W ajuta sau incurca performantele (cind spun performantele ma refer si la receptie si la claritate etc. ) . 2 de la ce putere in sus putem spune ca intradevar performanta este semnificativ mai mare . 3 ce solutie sa alegem statie mai puternica sau amplificator? Am precizat ca am un nivel de baza (am facut armata la transmisiuni si am un examen de clasa l radio relee) asa ca apreciez sfaturi de la cei mai experimentati si mai ales discutiile pe subiect . Editat Aprilie 19, 2013 de a DY 1 Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Re: Putere statie (?) Desi subiectul a mai fost discutat de cel putin doua ori, putem relua discutia aici. Tehnic, diferenta de la 4W la 10W va fi nesemnificativa la nivelul transmisiei, iar la receptie nu are nici o treaba puterea de emisie. La receptie te poate ajuta doar preamplificarea. La emisie, parerea mea e ca sub 50W, chiar 100W, nu merita sa amplifici. Eu personal, nu sunt adeptul maririi puterilor la statii, ci recomand folosirea amplificatoarelor, in masura in care ai dreptul sa o faci. In CB limita de putere maxim legala este de 4W. Nu uita ca puterea te ajuta la emisie, dar receptia va fi influentata numai de puterea celuilalt, de calitatea echipamentelor de comunicatii si de antena ta. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Re: Putere statie (?) Salutam! am inteles , multumesc , sa detaliez , intentionez sa fac o baza adica o statie fixa cu o antena de 7 m(Lafaiet) cu polarizare verticala si pot opta intre o statie de 80W Cobra sau o statie Albrecht fixa care are 23W(masurati de mine) , precizarea ca , cobra o cumpar si cred ce spune vinzatorul . Asa ca intreb din nou care este cea mai buna solutie ? Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 (editat) Re: Putere statie (?) Stiu Albrecht-ul fix. Este o statie super ok. Noi am avut una la atelier de care am fost foarte multumiti. S-a vandut acum vreo 3 ani tot pe aici pe forum parca. Noi am folosit Albrecht cu amplificator. Asociatul meu era radioamator, el era cu astea. Editat Aprilie 19, 2013 de Astral VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate