Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai din nou, nu ma pot abtine!

andrei.mihailov

Postări Recomandate

Cu ceva ani in urma, umblam de bezmetic prin paduri cu Sami-ul din avatar. Dupa ce l-am modificat de nu mai ramasese decat caroseria de veveritza, am luat un Patrol. Spatiu, confort... tocmai buna pentru turele lungi. Pe Sami l-am mai tinut vreun an apoi l-am vandut. Dar se vede treaba ca microbul odata inoculat, e boala grea!

Asa mi-a casunat pe Voco (vi-l mai amintiti?).

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64455-VOCO-un-nou-proiect-Suzuki-Samurai&highlight=VOCO

Masinuta ajunsese undeva pe langa Bucuresti, la fel de frumoasa si bine echipata dar cu motorizarea tandari. Motorul nu avea pic de ulei si mers asa o vreme.

Cel mai probabil, masina va ramane una pentru offroad usor si plimbari cu copii. Peste dotarile su upgrade-urile pe care @Farfarello le-a prezentat odata cu proiectul, a mai primit:

1. scaune spate cu ajutorul lui @Farfarello si @Omoraka

2. Roll bar original Samurai in dreptul scaunelor spate

3. Temporar, un nou motor de 1,3 pana cand facem swap la 1,6

4. Carlig remorcare

Urmeaza o remorca customizata pentru ca voi muta cortul ARB de pe Patrol pe remorca, sa il pot utiliza si cu Samuraiul. Inca sunt nehotarat in privinta unui troliu si a unor overfendere mai generoase.

Si pentru ca a venit caldura, voi face si revizia AC sa vedem cum mai trage clasicul de 1,3 cand invarte compresorul...

C28006411_2.thumb.jpg.d706b7d70385fc9943b1e98e307abbd7.jpg

IMG_07331.jpg.d7b5a2a684b7af8338ff3e0ffb7a87d8.jpg

Editat de Astral

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samurai din nou, nu ma pot abtine!

Samuraiul este o masina de care cu greu te poti desparti :rsp

Am avut la un moment dat un gand sa vand si eu trocaricuiul meu....da' ma bucur in fiecare zi ca nu am facut asta :)

In rest....Spor la modificat !!!

Sunt curios rau de tot....de cum o sa arate remorca pt cort....

Link spre comentariu

........

Si pentru ca a venit caldura, voi face si revizia AC sa vedem cum mai trage clasicul de 1,3 cand invarte compresorul...

Sa-l stapanesti sanatos si voios !! :h5

Samuraiul asta al tau are A/C ?!??

Ma minunez pentru ca imi aduc aminte ca, dupa ce mi-am facut cont aici pe forum, cu ceva ani in urma, am pus intrebarea asta pe un anunt de vanzare si cativa m-au luat peste picior, adica "cum?!? Nu stiu ca nu exista Samurai cu A/C ?!?"......

Link spre comentariu

Welcome back VOCO!

Ce bine ca a nimerit pana la urma tot pe mana unui pasionat. Sa te poarte sanatos :h5

Legat de AC, este original de samu, instalat de @Farfarello.

Un foarte mic numar de samuraie pentru US au fost echipate cu AC din fabrica.

• Like 1
Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

Astral, dupa cum spune si colegul @Ak47, masina are un AC original pentru Samurai. A fost luat de pe unul adus din State. Din cate stiu este singura piata pentru care s-a produs in aceasta configuratie si anume softop + AC. In Spania, s-a produs un numar limitat de Santana cu AC doar hardtop.

@cristibuzatu, remorca ar putea arata ca mai jos. problema este ca nu gasesc o remorca mica dar cu sistem de franare. Eventual sa aiba si foi de arc. Daca stiti vreuna de vanzare, dati de veste! :)

Mai interesant este ca voi pune un ARB Simpson 3 pe care l-am cumparat dupa masura Patrolului. Adica este lat cam cat Nissanul... Va arata cam ciudat dupa Sami, iar rezistenta la inaintare va fi mare ca e patratos, mare si are vreo 80 kg. La asta se adauga awning-ul pe o laterala, rezervorul de apa de 60 kg pe protap, canistre pe laterale, plus bucataria si alte echipamente inauntru.

image.thumb.jpg.272dc097833d54ebb1d4af4b5df6c283.jpg

image.jpg.9d10f35af4435e887fd934cc205ee000.jpg

image.thumb.jpg.c1e4878fd27a1ad48f18c23a71a712d2.jpg

Editat de andrei.mihailov

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Astazi am facut revizia AC-ului. Schimbat toate O-ringurile, revizie instalatie electrica. Cu ocazia aceasta am readus la stadiul de functional si electroventilatorul suplimentar montat pe condesor. I-am facut si un bypass ca sa il pot utiliza pe post de ventilator suplimentar in caz de supraincalzire motor.

Ca si feeling:

- este greu de inteles daca motorul trage de compresor sau invers...:) Scadea turatia motorului de la 900 la 400, comparatia cu orice alt tip de consumator este inutila. Am dat raelantiul mai sus. Noroc ca weberul reglat corect nu lasa motorul sa se opreasca.

- foarte eficient nu este dar face diferenta. Sistemul este unul primitiv - cand dai pe recirculare, aerul trece prin vaporizator. Fiind vorba de un Sami, inchiderile in sistemul de circulatie aer sunt relative. Am adaugat ceva burete prin sistem, am recalibrat unele cabluri de actionare a clapetelor si am pus un robinet suplimentar la calorifer ca sa nu mai scape nici un pic de caldura cand e pe rece. In concluzie, la soare, fara ac arata 33 grade, cu ac s-au facut 26, masina stand pe loc.

Per ansamblu, aduce un plus de confort dar nu este critic. Masina are farmecul ei cu prelata deschisa si geamurile lasate jos, eventual portierel scoase, ceea ce anuleaza mare parte din eficienta ac. Am incercat sa merg cu totul inchis. E mai bine dar nu mai este Sami. Asta este o masina in care sa simti elementele, nu sa te protejezi de ele...

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

- este greu de inteles daca motorul trage de compresor sau invers...:) Scadea turatia motorului de la 900 la 400, comparatia cu orice alt tip de consumator este inutila. Am dat raelantiul mai sus. Noroc ca weberul reglat corect nu lasa motorul sa se opreasca...

vezi daca solenoidul de control al vacuumului din instalatia de AC originala este OK, el poate fi reglat. Am manualul original de AC Samurai daca vrei...Exista o procedura de reglare.

• Like 1
Link spre comentariu

vezi daca solenoidul de control al vacuumului din instalatia de AC originala este OK, el poate fi reglat. Am manualul original de AC Samurai daca vrei...Exista o procedura de reglare.

Chiar mi-ar prinde bine, multumesc! Tipul care mi-a revizuit instalatia zicea ceva de vacuum ca nu ar fi ok dar banuia compresor uzat.

De asemenea, nu a reusit sa identifice nici un senzor de presiune si nici modul de actionare a ventilatorului de la condensor (pe asta l-am rezilvat cu un releu comandat de compresor).

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Chiar mi-ar prinde bine, multumesc! Tipul care mi-a revizuit instalatia zicea ceva de vacuum ca nu ar fi ok dar banuia compresor uzat.

De asemenea, nu a reusit sa identifice nici un senzor de presiune si nici modul de actionare a ventilatorului de la condensor (pe asta l-am rezilvat cu un releu comandat de compresor).

Ca sa nu mai incarcam/descarcam fisiere, poti sa il iei de pe pagina asta:

http://www.suzukiinfo.com/

Mai sunt o groaza de alte fisiere utile/interesante acolo.

Spor la revigorarea veveritei, merita.

Uitandu-ma mai tarziu pe thread-ul reconditionarii lui Voco, am observat ca si Farfarello postase link-ul catre manualul AC Samurai.

Editat de detail
Link spre comentariu

Acum am inteles la ce te referai cand spuneai de solenoid.

Din pacate, piesa cu pricina lipseste cu desavarsire la mine. Dar:

- am 2 porturi de vacuum libere la weber

- fac rost de o electrovalva de orice fel, la 12 volti sa mearga si sa inchida bine

- reglajul il fac cu un colier pus pe furtun - strang pana cand cantitatea de aer asigura relanti egal cu situatia in care ac-ul este oprit

- pentru sursa de aer dau o gaura in carcasa filtrului

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Din pacate, piesa cu pricina lipseste cu desavarsire la mine.

Pai inseamna ca AC-ul original a fost "asimilat" romaneste, nu a inteles nimeni ca piesa respectiva nu face parte din carburator...

Link spre comentariu

Corect! Dar asta sa fie singura problema ramasa, se rezolva cu 100 ron.

Am avut bube si mai mari, cea mai stringenta venind de la ei, nu de la romani - pompa electrica venita cu kitul weber dezamorsa in mers si omfacea aleator. Am avut nevoie de doua luni de shurubarit si analizat pana sa ma prind ce are.

Ca divertisment, printre cele venite de pe la noi:

1. Aerisirea rezervorului carburatorului legata la galeria de admisie. La fiecare groapa, salta benzina si inunda galeria de unde rateuri la greu. Uneori se si oprea motorul. Iar Sami tzopaie prin definitie. Abia la al 3-lea service si-a dat un electrician seama...

2. Conexiunile electrice ale vaporizatorului "impreunate" cu parghiile clapetelor de directionare aer. In final s-au rupt si firele, s-au decalibrat si cablurile. Le-am refacut.

3. Motorul nu avea pic de ulei in el. L-am schimbat din prima, nu am mai stat la verificat compresii.

4. Retur desfiintat si conducta lasata fara nici o protectie. Mie imi plac baltile adanci. Cand mi-am dat seama, am dat rezervorul jos de urgenta.

Dar, le-am dat de cap incerisor. Iar Voco ramane o masina frumoasa daca ai pasiune pentru asa ceva. Iar odata scoasa la liman, tine mult si bine, ca orice Sami.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Frumoasa tare jucaria si din tot ce am auzit pana acum ...."Samurai rulessss" >>>! Sa aveti grija de voi .. ea de tine si tu de ea !! :D

Link spre comentariu

Gata si remorca! Nu de alta dar ne pregatim de o miniexpeditie cu copii, 10 zile prin Romania, spre Ch Nerei si retur.

Remorca este una de productie sovietica. Cand am luat-o eram decis sa ii schimb butucii si rotile cu unele de Samurai, operatiune usoara pentru ca are suspensie independenta cu bascule inafara caroseriei si coilover. Practic, doar trebuie sudat un butuc de bascula. intre timp am renuntat, surprins fiind de capacitatea de trecere, avand in vedere ca este foarte scurta. Probabil ca voi face upgrade-ul la un moment dat dar mai mult din motive estetice.

Pana acum, a primit urmatoarele:

- cadru pentru cort + cutie compartimentata. Lucrarea am facut-o din aluminiu din motive de greutate

- rezervor apa 60 litri, pompa 12v, baterie chiuveta si dus

- chiuveta rabatabila

- aragaz Coleman pe benzina fara plumb, montat pe un sistem de culisare

- cortul ARB Simpson 3 si awningul de la Hannibal pe care le aveam montate pe Patrol

IMG_0877.jpg.05c9bb95e4e3bac957aa574d7bb0e543.jpg

IMG_0869.jpg.b96387ea44fed4dbce8b2005844115fa.jpg

IMG_0880.jpg.dfe65ad6c938c68c84c0633d382a3f30.jpg

IMG_0876.jpg.90e46fa2617592a3f4409dbd941131b7.jpg

IMG_0874.jpg.f75b86aaf5a8790f3c5359901453119b.jpg

IMG_0873.jpg.56271617303339f9ed3ede178fd90935.jpg

IMG_0868.thumb.jpg.d9b3913f357359f6f9ba9d33280c8e90.jpg

IMG_0870.jpg.d29a4eafba862121087ca0dfd4da6dd9.jpg

IMG_0878.jpg.d6e6944596e56389431db6fb97717478.jpg

• Like 1

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Foarte frumoasa remorca .... Mi-ai dat tema de vacanta .... :) Cred ca o sa-ti imprumut proiectul daca imi dai voie !!! :P

Bafta in continuare si distractie la maxim iti doresc !!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Foarte frumoasa remorca .... Miai dat tema de vacanta .... :) Cred ca o sa iti imrumut proiectul daca imi dai voie !!! :P Bafata in continuare si distractie la maxim iti doresc !!

Cu mare placere, daca te ajuta iti dau si schitele!

Dar - verdictul final va veni dupa expeditia de care spuneam. Vineri noapte lam bagat remorca pe un offroad mediu. Merge ok dar cred ca are o limita care vine din proiect: cortul este montat foarte sus si face balans puternic fata-spate. Culmea, e greu de rasturnat, stanga-drepta nu-i problema (probabil si datorita suspensiei independente cu coilovere).

Riscul acesta mi l-am asumat avand in vedere awningul. Initial am vrut sa pun cortul direct pe cutie si awningul sa il montez pe bare telescopice sa il pot ridica la campare. Dezavantaj - daca ploua, apa de pe cort ajunge sub awning. Mai testez ansamblul si ma decid daca modific remorca. Faza este ca Sami nu doar ca este usor dar este si foarte scurta iar pe asfalt balansul fata/ spate al remorcii iti da sentimente de nebanuit... :)

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare