alexcomodim Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Salut, De curand am montat distantiere de 50mm pe toate rotile de la mitsu mk2-ul meu. Toate bune si frumoase pana am ajuns la un service si mi-a spus ca de acum incolo sa iau in calcul la revizile frecvente si semicaseta de directie si levierul de la caseta de directie? acum intrebarea ar fi ... e adevarat ce mi-au zis? si la ce "rautati" sa ma mai astept din cauza distantierelor? Pajero MK2 '95 2.5 TDi :grin: Vw New Beetle 1.9 TDI ALH - tine cu casa ex:Vw Passat 2.5 TDI 4motion tiptronic - consuma ca nesimtita:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Distantiere 50mm Buna ziua ! Mai degraba pivoti schimbati mai des decat ti-ai dori. Caseta/semicaseta/brat Pitman/capete de bara intra in discutie doar la roti mai mari/mai grele dacat cele stock. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Distantiere 50mm Alte guri spun ca se solicita rulmentii.Pana la urma cum este? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Distantiere 50mm noi (samuraistii) folosim foarte des flansele.. ca sa nu ne rasturnam :ha: si la noi s-a discutat si ras-discutat problema jantelor intoarse, distantierelor si ET-ului negativ. acum ce sa zic... nu cred ca directia are cel mai de suferit, mai degraba cum zice si @Caphonne rulmentii sunt mai solicitati. acum parerea mea e ca la o masina care se da grav, oricum acesti rulmenti sunt cam consumabile pana la urma... deci... :grin: acum ca sa-ti dau si un exemplu concret (nu sa vb doar din auzite): - MK2 scurt, jante ET negativ, flanse 50mm si MT-uri pe 35" nu a rupt, stricat nimic in 2 ani (masina s-a dat pe munte si la namoale, deci nu se pune problema ca ar fi fost menajata) eu am ET -35 si pun si distantiere de 50mm :x... daca rup ceva revin cu detalii ca sa fie invatatura si pt. altii, pana atunci...:banana PS: cauta bine, sunt multe topicuri pe problema asta Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexcomodim Postat Aprilie 29, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Re: Distantiere 50mm cred ca m-am exprimat gresit, cand m-am dus cu masina la service: baietii mi-au zis ca am bucsa la levierul de la caseta de directie dusa, si cea de la semicaseta de directie, explicatia lor a fost ca din cauza falnselor si au zis ca le schimba atunci (insa atunci nu mai aveam bani si de ele) si leam zis sa le lase asa deocamndata, dupa asta mi-am dat seama ca eu nu aveam 2 luni de cand montasem flansele - si acum erau 2 raspunsuri - 1 ori imi papa bucsile alea din cauza flanselor prea repede -2 ori aveau ei piesele alea pe stoc de mult timp ramase si nu aveau cui sa le bage pe gat.... Pajero MK2 '95 2.5 TDi :grin: Vw New Beetle 1.9 TDI ALH - tine cu casa ex:Vw Passat 2.5 TDI 4motion tiptronic - consuma ca nesimtita:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Re: Distantiere 50mm chiar sunt curios sa ne clarifice cineva... pot flansele dauna acelor bucse? dupa logica mea nu vad legatura :cn Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 (editat) Re: Distantiere 50mm Orice lagar de roata ( butucul rotii ) e proiectat sa aiba un anume plan de solicitare , specific , astfel incat sarcina sa fie repartizata corect intre rulmenti . Planul de solicitare corect este strict pentru un anumit ET , si pentru o plaja restransa de latime de anvelopa . Prin montarea distantierelor planul de solicitare se muta mult in afara axei lagarului respectiv , - rulmentul principal nu mai preia solicitarea principala ci va fi solicitat mult mai putin , si incorect , iar rulmentul mic devine suprasolicitat , suportand solicitarea care initial era destinata rulmentului mare , de la baza fuzetei . Solicitarea fuzetei devine gresita , sarcina principala se muta spre capat pe rulmentul mic , in loc sa fie la baza pe rulmentul mare , lagarul nu mai e stabil solicitat pe rulmentul principal . Sistemul de directie are si el de suferit , toate solicitarile sunt majorate proportional cu latimea distantierului ( initial era cu o solicitare corespunzatoare unei parghii de 20 cm , dupa montarea distantierului aceasta parghie s-a marit cu inca 5 cm in defavoarea intregului sistem de directie - caseta , articulatii , puncte de prindere a acestora pe structura ) . Roata are in plus 5 cm de parghie cu care poate trage mai tare de cele mai sus mentionate , sistemul va fi solicitat mai mult pentru a rezista la aceste forte marite . Odata cu acestea se adauga amplificarea jocurilor directiei - un joc mic la roata va creste corespunzator , roata nu mai descrie un cerc mai mic sub anvelopa , ci unul mai mare cu cei 5 cm pe raza . Cumva , e o reteta sigura de incurajare a autooscilatiei rotii ( death woblle ) , care la sisteme mai fragile duce la consecinte ...nasoale . Unele sisteme de suspensie /directie sunt mai tolerante ( puntile rigide in special , cu cat mai grele si rotile mai mici cu atat rezista mai bine ) , altele mai sensibile ( tot ce implica structura sasiului cu piese in consola , sau si mai grav cu traverse de sasiu demontabile sau brate de suspensie articulate pe apendice in consola fara sprijin , care pot permite miscari elastice ) . ... pe scurt ... e mult de discutat ... si dejitele mele tre' sa faca altceva ... Editat Aprilie 30, 2013 de cos ... gramatica d'adoua zi e intodeauna mai buna ... 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Re: Distantiere 50mm Orice lagar de roata ( butucul rotii ) e proiectat sa aiba un anume plan de solicitare , specific , astfel incat sarcina sa fie repartizata corect intre rulmenti . Planul de solicitare corect este strict pentru un anumit ET , si pentru o plaja restransa de latime de anvelopa . Prin montarea distantierelor planul de solicitare se muta mult in afara axei lagarului respectiv , - rulmentul principal nu mai preia solicitarea princupala ci va fi solicitat mult mai putin , si incorect , iar rulmentul mic devine suprasolicitat , suportand solicitarea care initial era destinata rulmentului mare , de la baza fuzetei . Solicitarea fuzetei devine gresita , sarcina principala se muta spre capat pe rulmentul mic , in loc sa fie la baza pe rulmentul mare , lagarul nu mai e stabil solicitat pe rulmentul principal . Sistemul de directie are si el de suferit , toate solicitarile sunt majorate proportional cu latimea distantierului ( initial era cu o solicitare corespunzatoare unei parghii de 20 cm , dupa montarea distantierului aceasta pargie s-a marit cu inca 5 cm in defavoarea intregului sistem de directie - caseta , articulatii , puncte de prindere a acestora pe structura ) . Roata are in plus 5 cm de parghie cu care poate trage mai tare de cele mai sus mentionate , sistemul va fi solicitat mai mult pentru a rezista la aceste forte marite . Odata cu acestera se adauga amplificarea jocurilor directiei - un joc mic la roata va creste corespunzator , roata nu mai descrie un cerc mai mic sub anvelopa , ci unul mai mare cu cei 5 cm pe raza . Cumva , e o reteta sigura de incurajare a autooscilatiei rorii ( death woblle ) , care la sisteme mai fragile duce la consecinte ...nasoale . Unele sisteme de suspensie /directie sunt mai tolerante ( puntile rigide in special , cu cat mai grele si rorile mai mici cu atat rezista mai bine ) altele mai sensibile ( tot ce implica structura sasiului cu piese in consola , sau si mai grav cu traverse de sasiu demontabile sau brate de suspensie articulate pe apendice in consola fara sprijin , care pot permite miscari elastice ) . ... pe scurt ... e mult de discutat ... si dejitele mele tre' sa faca altceva ... :g:h5 Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexcomodim Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: Distantiere 50mm Deci sa inteleg ca aveau oarecum dreptate, multumesc cos de cunostintele impartasite acum stiu cam la ce sa ma astept :D:tk Pajero MK2 '95 2.5 TDi :grin: Vw New Beetle 1.9 TDI ALH - tine cu casa ex:Vw Passat 2.5 TDI 4motion tiptronic - consuma ca nesimtita:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate