Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

servo problematic

bob_cox

Postări Recomandate

am citit topicurile referitoare la problemele cu servodirectia insa nu am ramas foarte lamurit asa ca intreb si eu...de cateva zile bineinteles ca a trebuit sa cedeze si pompa mea in sensul ca nu vrea sa mearga la relanti doar peste 2000 rpm,ce e ciudat insa ca recipientul a inceput sa refuleze si este acoperit de ulei,pana acum fiind uscat!cat despre ulei,mai multi dintre cuoscutii mei au schimbat uleiul din servo si au pus ulei de cutie care merge fara probleme de mai mult timp.Altii spun ca trebuie sa folosesti neaparat uleiul special mopar ca altfel masina se va supara pe tine si nu iti va mai rapunde la telefon sau ceva de genul acesta :ha1 !Intrebarea e daca a mai rezolvat cineva in mod concret o asfel de problema fara sa isi supere masina....

Pace si voie buna!

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: servo problematic

Buna seara.

Nu de mult m am confruntat cu o problema asemanatoare (pompa fie nu mergea la relanti, fie agata). Am dat jos pompa, am schimbat simeringul din fata (17 lei) si garnitura din spate (2 lei), am pus la loc, schimbat si cureau (cca 20lei), am pus ulei de cutie automata, si merge bine inca. :al

Link spre comentariu

in documentatia pentru cherokee xj se specifica foarte clar ca NU se pune ulei de cutie automata ( ATF )

eu am avut o perioada ATF si fluiera, facea scandal, nu rau, dar facea

am luat ulei de servodirecie, special si este altceva, se aude mult mai bine

Link spre comentariu

Sa stii ca ai dreptate si fluiera cand e turat. Dar masina mea merge doar prin padure , cca max 5000 km pe an, deci probabil ca pana nu se strica asa va ramane. Bine de stiut de unde e fluieratul. Multumesc

Link spre comentariu

hai sa nu fim scotieni :D

pentru un litru de ulei de servo directie ( power steering ) risti sa-ti strici pompa servo?

nu-mi spune ca asta e varinata care o alegi

Link spre comentariu

eu intre timp am pus o pompa de mondeo(fiindca am incercat 4 de jeep si toate erau stricate)care este identica cu cea de jeep,singura diferenta fiind vasul care e separat fata de pompa jeep si bineinteles difera si fulia.Am folosit atf,dar nu cred ca e varianta ok intr-adevar pt cherokee,il voi schimba insa am o problema cu importatorii nostri de mopar si piese jeep in general fiindca au impresia ca iti vand heroina cand vine vorba de bani...incerc sa caut un alt fel de power-steering care sa faca treaba!

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna ziua !

Cherokee-ul meu merge de sase ani cu ATF II la servodirectie si nu fluiera si nici nu face alte chestii perverse. Cu asta a venit masina, deci treaba se intinde si inainte de acesti sase ani. Face exact ce trebuie, ma ajuta sa virez. Atat si nimic mai mult.

Dragos

Link spre comentariu

Atf ia foc mai usor decat power steering fluid. Pentru ca in padure poti forta sistemul servo, e posibil sa apara scurgeri. Sau din cauza unei rasturnari pot sa apara scurgeri. Si de aici pana la incendiu e doar un pas. Finul flacarica va poate da detalii (daca o mai fi pe forum).

Link spre comentariu

Mda...insa pana la pericolul de incendiu(care poate sa fie real) lumea se gandeste intai sa functioneze masina.Ce am observat eu la ATF e ca se infoaca destul de usor si parca incepe sa se chinuie in momentele in care motorul e incins deja,la rece functionand ok!Referitor la dieseluri(VM sau Renault)servoul e total alta mancare de peste si s-ar putea sa nu fie punct de referinta pt benzina,adica ce functioneaza foarte ok intr-un loc dincolo poate fi un chix total :dr1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare