Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

R.A.R-ul si modificarile

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: R.A.R-ul si modificarile

in noile taloane....nu-i trecuta dimensiunile gumelor :grin:

daca le ai trecute....pune flexul pe gume :grin:

in taloane nu dar la RAR mergi cu cartea ... asta e naspa.

O sa scriu eu mai multe aici luna viitoare cand o sa ma duc sa fac ITP la veverita, deja mor de ras cand ma gandesc cum o sa arate cu cauciucurile originale (205/R15) si intaltata 5" ... cred ca o sa iau un aparat foto sa ii pozez fata lu' nenea de la ITP cand o da cu ochii de masina :ha:

Intrebare: am 6 proiectoare pe ea, sa nu ma intoarca, e bine sa le dau jos sau merg asa ca un pom de craciun?

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la ITP se fac fotografii masinilor,fotografii care ajung la RAR,oricat de binevoitor ar fi cel care face ITP-ul nu cred ca se poate trece cu proiectoarele montate,dar te costa 10-15 min sa le dai jos

Link spre comentariu

Am reusit sa fac un Patrol cu motorul 4169 cm autoutilitar :grin:

In carte scrie:

Categoria : AUTOUTILITARA N1

Caroseria : BB FURGON

Nr de locuri : 5 ,in loc de 7

Acum urmeaza sa vad cat e impozitul.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

daca sunt mai sus de nivelul barii din fata da-le jos

te costa 10 min de munca altfel te intoarce sau daca e domn te lasa sa le dai jos pe loc

Daca farurile sunt deasupra pavilionului , alea se chema "lumini de lucru" si nu trebuie date jos !

0745634366
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa fac un Patrol cu motorul 4169 cm autoutilitar :grin:

In carte scrie:

Categoria : AUTOUTILITARA N1

Caroseria : BB FURGON

Nr de locuri : 5 ,in loc de 7

Acum urmeaza sa vad cat e impozitul.

Sa revin nissan patrol 4169 cc 3:

Impozit /an 481 lei

Asigurare / 6 luni 330 lei

Rovigneta 350 lei.

:banana

Asta e o "miscare" inteligenta! :h5 :1

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Era pe aici pe forum cineva care spunea ca a sters cu flexul de pe cauciuc inscriptia cu dimensiunile cauciucului.Asa ca in trafic militianul se va uita ca boul in teva la roti si nu o sa poata face nimic. :bravo

da, am zis-o eu, e povestea masinii lui Luigi, care a sters cu flexul inscriptia cu dimensiunile, si cand politaiul a scos ruleta sa-i masoare 35"-urile, Luigi l-a intrebat daca are cumva la el si certificatul de la metrologie cu omologarea ruletei, in caz contrar sa nu se mai oboseasca sa masoare, ca nu e valabil :ha: :ha: :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Intrebare pt posesorii de Aro M461.

Am fost sa fac ITP-ul la al meu IMS si m-au respins pe motiv ca nu am prelata si ramele cu geamuri la usi, in carte fiind trecut autoturism break 3+1 usi. Fiind cu acoperis de tabla, am taiat tot si l-am lasat decapotat, negandindu-ma ca o sa ma respinga la ITP.

E normal sa invoce acest motiv sau trebuie sa mai incerc si la alta statie ITP?

Atasez si o poza cu vehicolul in starea actuala, dupa modificare.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut,

Eu am incercat sa imi omologhez noile anvelope la GrandVitara mea. Mi-am luat 235/70R16, fata de maximum trecut in cartea tehnica, de 235/60R16. Ca orice om serios am mers la rar sa le trec in cartea de identitate. acolo lucrurile au decurs cam asa:

- vine inspectorul, ii explic problema si incepe sa se holbeze la roti (nu zic nu... sunt niste BFG-uri frumoase... dar nu cred ca era fascinat de frumusete)

- ma intreaba: "Dar unde sunt scrise dimensiunile?"; ii arat

- zice: "Ma duc sa intreb un consultant"; se intoarce dupa 15 minute

- intreaba: "Aveti cumva cartea tehnica a masinii?"; ii dau cartea

- se uita 5 minute si zice: "Aici nu sunt trecute aceste dimensiuni. Veniti cu o hirtie de la dealer cum ca s-au mai omologat"

- sun un dealer, care suna la reprezentanta si imi raspunde ca nu pot sa am aceasta hirtie, pentru ca nu s-a mai omologat (putin probabil, ca am vazut mai multe Grad Vitara cu dimensiunea asta prin Germania, Elvetia...)

- intreb inspectorul: "Ce mai pot sa fac?"; raspunde: "Vorbiti cu inginerul de la omologari individuale"

- explic inginerului OI (omologari individuale) problema

- inginerul OI intreaba: "Dar de ce v-ati pus anvelopele astea?"; raspund "Pentru ca am cautat un profil bun de AT, care nu se face pe dimensiunea standard a masinii".

- inginerul OI intreaba: "Si pentru 4 cm diferenta diametru vreti sa faceti omologarea individuala?"; zic: "Da, vreau sa fiu corect si sa circul legal"

- inginerul OI zice: "Se poate face. Costa aproximativ 7000 de RON, iar testele dureaza citeva zile, timp in care trebuie sa lasati masina la noi. Desigur, asta nu este o garantie ca veti obtine omologarea."; aici cred ca mi-au sarit putin ochii din orbite, cu banii astia imi mai schimb de 2.3 ori cauciucurile (am dar 3000 de RON pe un set de 5 anvelope)

- vazind fata pe care am facut-o, inginerul OI imi zice: "Cu o diferenta asa de mica probabil ca nimeni nu va observa. Probabil ca puteti merge si la ITP cu ele, iar politia este putin probabil sa verifice asa ceva"

- am multumit si am plecat

Mentiune: dupa schimbul anvelopelor vitezometrul a devenit mai precis. De la o indicatie cu aproximativ 10% mai mare decit viteza reala a scazut la o indicatie cu 2% mai mare decit viteza reala.

Rugaminte:

1. Stie cineva un dealer Suzuki dispus sa imi dea o hirtie cum ca sunt bune anvelopele astea?

2. Daca raspunsul la 1 este nu, cine e omul cu flexul? (Nu am flex si as apela la o persoana cu experienta :) )

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Rugaminte:

1. Stie cineva un dealer Suzuki dispus sa imi dea o hirtie cum ca sunt bune anvelopele astea?

2. Daca raspunsul la 1 este nu, cine e omul cu flexul? (Nu am flex si as apela la o persoana cu experienta :) )

Welcome to the I.T.P. club/band :ha: Pesemne ca la cum se misca baietii pe la noi prin R.A.R. este indicat sa apelezi la un prieten cu mijloace mai (ne)ortodoxe si o sa vezi cat de bine o sa`ti fie pe viitor :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Va salut,

Am o rugaminte/intrebare catre cei mai dedati cu triada RAR-modificari-carte tehnica:

Am un Jeep Grand Cherokee 2004, pentru care in cartea de identitate sunt omologate 3 marimi de gume, din care 2 pentru jante R16 (225/70/16 una din ele) si una, omologare individuala se pare: 235/65/17. Am sunat la Jeep (Fiat de fapt) si mi-au spus ca alte omologari nu au, si nici pe cele pe care le au nu mi le-au transmis in final.

Avand in vedere ca am jante numai de 17" pe masina, as vrea sa montez BF Goodrich

ALL TERRAIN all season 265/70 R17 112/109R. Ideea e ca astea ar fi ceva mai mari si nu stiu care sunt omologarile pentru modelul meu de masina, intrucat nu binevoieste niciun Fiat din tara sa imi dea dimensiunile pe omologari Jeep.

Cei care aveti Jeep, ce dimensiuni folositi? Aveti si alte dimensiuni in carte? Aveti probleme sau nu didcutii cu militia pana la urma? De ITP cred ca trec cu alea ale ei, omologate, insa in rest as merge cu astea mai 'naltute un pic dupa ce in prealabil o mai cocot numai 5 cm.

Ca si comportament al masinii, ce parere aveti, pe sosea se simte rau diferenta? Treaba cu indicatiile vitezei mi-o asum, insa nu stiu cum consuma, cum vireaza si cum e afectata stabilitatea.

Va multumesc anticipat, sper sa se faca lumina si la mine si sa ma pot apuca de pregatit masina, ca daca tot citesc nu fac decat sa am nelamuriri din ce in ce mai mari.

P.S. Am citit ce e scris pe tema, insa nu mi-e clar nimic in final :))

Jeep Grand Cherokee Overland 2004 - OME +4cm+1cm distantier, BFG AT, Jante Goss ET+10, Addco SwayBar spate, JKS Quick Disconnects fata
Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

sal. auzisem p ecineva ca e un tip care cu 20euro /buc vulcaniza pe guma seria ce era in talon dar nu stiu ce masinuta avea sau daca e cineva in ro sa faca asa ceva. chiar sa intreb ......

Link spre comentariu

De fapt nu vulcaniza ...ardea anvelopa si dupa aia aplica un strat de vopsea.

Figura tine cu militianu care n-are multa carte...dar ala de la RAR e inginer si nu o musca ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

De fapt nu vulcaniza ...ardea anvelopa si dupa aia aplica un strat de vopsea.

Figura tine cu militianu care n-are multa carte...dar ala de la RAR e inginer si nu o musca ...

nu nu.. asta vulcanizeaza dimensiunea in relief...normal ca nu prea tine la ingineru de la rar ...da pt ITP SI nea militianu merge trasnet

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut

O masina care este autoturism in carte de RO sau alta tara se poate modifica si inscrie ca si Autoutilitara ?

Care sunt taxele pentru o astfel de modificare ?

Exista "scurte" autoutilitare cu 4 locuri ?

Multumesc

Link spre comentariu

pt ITP solutia e mai simpla ....problema i marunti . am contact doar cu actele da i scump ( depinde de punctul de referinta) la RAR cum nimeresti 'ingineru' :h5

Tu esti pe principiul ..."am un leu si vreau sa-l beu" ...sau cum? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare