nclaur Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 (editat) Re: R.A.R-ul si modificarile Salut Am sunat la doua firme agreate RAR pentru modificari, una din Constanta si una din Brasov, amandoua mi-au spus ca nu fac conversii din autoturism in autoutilitara si ca nici nu cred ca face cineva. Intrebasem pentru Pajero, Patrol si Land Cruiezer. Pe acest Forum un coleg isi facuse aceasta modificare la un Patrol, stie cineva ? Am vazut pe Autovit un Pajero autoutilitara in 4 locuri, deci se poate, dar poate da cineva detalii concrete? Multumesc Editat Aprilie 30, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Salut Am sunat la doua firme agreeate RAR pentru modificari, una din Constanta si una din Brasov, amandoua mi-au spus ca nu fac conversii din autoturism in autoutilitara si ca nici nu cred ca face cineva. Intrebasem pentru Pajero, Patrol si Land Cruiezer. Pe acest Forum un coleg isi facuse aceasta modificare la un Patrol, stie cineva ? Am vazut pe Autovit un Pajero autoutilitara in 4 locuri, deci se poate, dar poate da cineva detalii concrete? Multumesc Din câte știu, cel mai simplu e s-o cumperi deja autoutilitară de dincolo, sunt cu ”cocoașa“ aia deasupra, indiferent de marcă/model, cu grilaj sau fară în spatele scaunelor din față și fară locuri în spate. Să le transformi in Romania nu am auzit nici eu de nimeni care să facă la autoturisme. Și asta pentru că reprezentanțele nu au habar de capu` lor, chiar dacă ți-ar face modificarea, ar cere o grămadă de bani pentru nimic (că modificarea o poți face și tu) și apoi la RAR ai avea meciuri cu incompetenții aia + taxe omologare + eventual nervi aiurea. Stiu că exista firme specializate și agreeate RAR pentru a transforma dube gen Sprinter, VW LT, Crafter etc. cu destinația transport mărfuri, din tablă integral, fără geamuri, în maxi-taxi transport persoane, cu scaune, centuri, geamuri și instalații de aer condiționat pe plafon. La mine în oraș am observat că majoritatea transportatorilor de persoane au cumpărat autoutilitarele ieftin și au apelat la firma o specializată să le modifice destinația. O astfel de firmă, renumită în domeniu, este Dypety, îi găsești pe google. Și cred că mai sunt și alții, în domeniu. Poate cu firme de genul ăsta ar trebui să vorbești, dacă ai deja mașinile și intenționezi să le modifici. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Ba da ... se poate, uite aici un exemplu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77958-Jeep-Wrangler-4-0-litri-1997-un-nou-look-) consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Se poate face conversia. Prin intermediul unui coleg de Forum am vorbit la o firma ce face conversii doar la Toyota si dar doar pentru modelele in 4 usi. Acea persoana mi-a spus ca de la data de 17 Aprilie 2013 ar fi aparut niste modificari legislative in privinta acestor conversii, dar mi-a spus ca imi va explica face to face si nu la telefon. Din pacate suntem din localitati diferite... Stie cineva despre ce modificari legislative este vorba? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Nu sunt "modificari legislative" sunt doar niste recomandari venite de la minister pentru a fi mai restrictivi cu transformarile in autoutilitare....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Am găsit pe site-ul RAR, http://www.rarom.ro un fișier pdf - lista unitățior agreeate de RAR să efectueze modificări. Sunt din toată țara.lista_societati_autorizate.pdf Poate ajută. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Am găsit pe site-ul RAR, http://www.rarom.ro un fișier pdf - lista unitățior agreeate de RAR să efectueze modificări. Sunt din toată țara.[ATTACH]177555[/ATTACH] Poate ajută. Numai bine! Salut Da, stiu lista, de pe acea lista am sunat in Cta, Brasov, Focsani. In Focsani fac doar pentru Toyota in 4 usi. Cei din Brasov si Cta nu fac la Pajero, Patrol, Land Cruizer. Cel putin asta mi-au spus la telefon. Acum , cat o mai tzine si asta cu autoutilitarele dpdv Impozit si Timbru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Am luat legatura cu inca doua firma care faceau modificari in autoutilitare pentru Mitsubishi si mi-au confirmat ca nu mai pot face aceste modificari pentru ca RAR-ul nu le mai accepta. Singura varianta ramane ca masina sa fie deja inregistrata ca autoutilitara in carte. Daca altcineva stie altceva ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile Lista aia este veche, sunt mult mai multe firme agreate pentru modificari. Teoretic orice firma autorizata poate sa faca modificari de categorie daca intocmeste proiectul respectiv. Probabil ca din comoditate spun ca nu se poate. Daca ar sti ca in urma proiectului are cateva zeci de musterii, probabil nu ar mai zice nu. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile cu cat vor aparea mai multe utilitare de genul asta cu atat mai repede se va gasi o metoda de a inchide aceasta portita trebuie doar sa miroase nenea ponta ca ii scapa niste bani prin aceasta metoda si va aparea o mica lege. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Re: R.A.R-ul si modificarile cu cat vor aparea mai multe utilitare de genul asta cu atat mai repede se va gasi o metoda de a inchide aceasta portita trebuie doar sa miroase nenea ponta ca ii scapa niste bani prin aceasta metoda si va aparea o mica lege. nu , atata timp cat rovinieta este de cel putin 3 ori decat la turisme si legat de impozit , doar o parte merge la po=nta ca mai ramana si in primarii Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate