Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Pana in ce punct poate fi modificata o masina si sa nu fie probleme la R.A.R? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Nu foarte mult. Spicuiesc din ce stiu eu. Rotile - trebuie sa fie "trecute in talon" altfel e buba. Nu trebuie sa depaseasca lateralele caroseriei. Eventual bagi overfendere... Bara fata spate + bullbar - nu prea. Decat daca e standard bullbaru, si bara custom gen "tzeava rotunda" nu prea merge. Inaltare de caroserie din bucse, inaltare din arcuri cu foi - nu prea au ce zice mare lucru Grupuri + blocante - nu au ce zice / ce sa vada Proiectoare - sunt OK doar daca se afla pe comanda separata si au capac de plastic pe sosea. Daca da, poti pune ce vrei. Cam asta stiu eu... oricum RARu e RAR si daca se plictisesc tot iti gasesc ei nu stiu ce prostie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kbinder69 Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Mie in martie mi-a expirat ITP-ul.M-am dus la vremea respectiva sa-l rezolv,dar cei de la statia ITP mi-au cerut omologari(pe motiv ca totul este online cu RAR-ul)pentru: bullbar+ 4 proiectoare(care sunt originale din fabricatie si prevazute in cartea tehnica a masinii), portbagajul custom-made, stop suplimentar montat deasupra rotii de rezerva, cauciucuri, plus ca mi-au cerut ca autocolantele de pe masina sa "dispara".Omolagarile cerute de ei se obtin, ziceau , de la domnii ingineri de la RAR, care daca considera ca acele "modificari" nu sunt OK ,ma pot obliga sa demontez acele chestii da pe masina.De atunci circul zilnic prin oras si in weekend-uri in afara, fara nici un pic de "rusine"(aud prin statie unde sunt controale),si in semn de protest o sa-mi montez si troliu luna care vine(iunie). si o sa circul in continuare.Tot din motive de protest nu am platit si nu o sa platesc impozitul pe anul in curs(pe masina-sa vad ce pot sa-mi faca). Va las sa ghiciti la ce ora ma trezesc ptr. a merge la vot anul acesta..... :grin: LR Discovery 1 300TDi - actual Opel Frontera Sport 2.0i - fost Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Am inteles cum stau lucrurile.Se pare ca nu chiar foarte bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kbinder69 Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Deci sa facem un rezumat: cele relatate mai sus mi-au fost explicate de "o cunostinta" la atelierul careia mergeam de ani de zile cu alte masini(cele anterioare) si care intotdeauna au fost "rezolvate".Brusc s-au schimbat conditiile si nu se mai poate.Daca sunt prinsi cu smecherii de cei de la RAR sunt "depunctati" de RAR si la un anumit numar de puncte li se poate retrage autorizatia de statie ITP.Totul este astfel gandit ca noi sa fim obligati sa mergem intai la RAR sa platim"omologarile"-sau SPAGA si pe urma sa fim in ordine. LR Discovery 1 300TDi - actual Opel Frontera Sport 2.0i - fost Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile salut,cam nasoala treaba,ma bate un gand sa-mi fac un samurai cu ceva modificari si sa ma dau cu el si prin oras,acu ca-i vara ar merge asa fara portiere si decapotat ....si sper sa cad la pace cu militia.pe la rar o sa ma duc inainte de al modifica.oricum rar a cerut la un prieten cu o navara 2007 sa-i dea jos caroseria de la bena(cumparata odata cu masina de la nissan)deci nu te pune cu prostul ptr ca are mintea odihnita!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Orice se rezolva si fara spaga :wink: . Proiectoarele merg date jos in ziua ITP-ului, iar cablurile mascate. Rotile (imprumutati de la un prieten niste gume ca-n carte). Body lift - "asa-i din fabrica nene". Ridicat din arcuri - "la cate dacii sunt cu spatele in ceruri cu cate 10-20 cm", fix de aia 2-3-5 cm ai tai nu o sa se lege. Portbagajul superior (roof rack), nu cred ca e greu de dat jos 4-6 suruburi. Bullbar - e prins in 2-4 sau 6 suruburi, la fel...dat jos. Restul... bara fata/spate ramane "stock". Adica "asa e modelul de fabrica". Toate operatiunile astea dureaza 2-3 ore. 2-3 ore la 2 ani nu cred ca e mare sfaraiala. Bine ca nu aveti schimbat motorul... ca mine. Kblinder69... am si eu o intrebare... Circuli pe nashpa, e ok, bravo tie, felicitari :1 ... dar daca doamne fereste faci vreun accident, fie el si minor...te-ai interesat cam ce se intampla daca nu ai ITP? OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kbinder69 Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Da, chestia cu un accident, fie el si minor este unul din cosmarurile mele-sa zic asa.Sper doar sa nu se intimple, am de gand sa rezolv cumva problema cu ITP-ul. LR Discovery 1 300TDi - actual Opel Frontera Sport 2.0i - fost Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator pabibabum Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile rezolvati problema daca aveti masina inscrisa la bugarskia televisia :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Si nu tre sa faci ITP-ul chiar daca masina are numere de japonia? :wink: Solutia cea mai ok cu ITP-ul ar fi demontarea/montarea tuturor accesoriilor care nu fac parte din echiparea stock a autoturismului. Asta doar in perioada inspactiei, adica 2 zile. Prima zi oricum iese cu revenire, nu cred ca ies gazele ok la vreo masina... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Am fost acu` 2 saptamani cu camionul lui taicamiu sa-i fac ITP-ul. Un DAC 8135 4X4 de la armata. pe langa cei 180 de ron care i-am dat "cu acte in regula" m-a mai costat 50 de lei "bonus-ul". Of course ca n-am trecut din prima, doar are 24 de ani masina. Pentru cei 50 de lei bonus, tipul mi-a explicat ce si cum trebe montat/demontat de pe masina, unde trebuie sa umblu si unde nu. A doua zi am trecut ITP-ul fara probleme,inclusiv gaze. Totul sa rezolvat in 250 ron. Si asta la un camion. La un autoturism sigur ieshiti mai ieftin. Eu stau si ma gandesc ca la anul trebuie sa-i fac si eu ITP-ul si motorul nu-i omologat, iar cel "original" de pe acte e cam praf. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile am de gand sa rezolv cumva problema cu ITP-ul. E musai. Din cate stiu, dupa o anumita perioada autoturismul este radiat automat. Intelegi ce inseamna sa te opreasca cineva iar masina sa fie radiata! :P Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile mie la ITP mi s-au legat de bara si body lift. Le-am zis ca bara e speciala de nissan. au zis ca unde scrie. si eu i-am intrebat daca pe aia de plastic scrie nissan. Apoi s-au apucat sa o masoare. Noroc ca japonezu, baiat destept, a trecut in carte niste dimensiuni putin mai mari - probabil special pentru ITP-istii cretini din RO. Asa ca masina era putin mai scurta si mai scunda decat cotele din carte :ha: M-am dus cu roti ca in carte si eram cu rotile mari in bena - :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Eu cu Toyota LJ70 am fost la RAR cu roti 33". In Germania era omologata ca autoutilitara si s-au uitat pe dedesubt si au tras concluzia ca au schimbat in Germania suspensia ca sa incapa rotile si nu au mai zis nimic. Oricum nu au habar de nimic. Acum in talon am trecut la dimensiunea anvelopelor 10R15 si nu stie nimeni ce inseamna. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ab03fge Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Eu cu Toyota LJ70 am fost la RAR cu roti 33". In Germania era omologata ca autoutilitara si s-au uitat pe dedesubt si au tras concluzia ca au schimbat in Germania suspensia ca sa incapa rotile si nu au mai zis nimic. Oricum nu au habar de nimic. Acum in talon am trecut la dimensiunea anvelopelor 10R15 si nu stie nimeni ce inseamna. :grin: pe cartea tehnica si pe talonul da la samuraiul care l-am cumparat din germania scrie undeva la rubrica de la optiuni mult mai multe decat scrie in toata cartea si in tot talonul .sant date dimensiuni de cauciucuri, este specificat clar ca pot sa circul fara acoperis si fara usi si cu geamul lasat pe capota , scrie ca geamurile sant fumurii, ca roata de rezerva ramane legata de usa spate chiar daca dau jos acoperisul,despre proiectoare si mai sant trecute vreo 3 latimi ale masinii.sant curios sa vad cei de la R.A.R. stiu ce inseamna toate optiunile aelea.oricum sant niste inculti.am vazut la ei carti de identitate din alte state si linii trese de la fiecare numar de pe carte pe o coala alba in care scria numarul corespondent in cartea romaneasca. :hw :bb :fk :beat :hm :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile oricum sant niste inculti asta asa e :ha: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Cauciucurile mai mari decat cele trecute in talon pot fi omologate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Cauciucurile mai mari decat cele trecute in talon pot fi omologate? Da. E vorba de o taxa (iti dau si chitanta, e un fel de spaga pe fata) si esti in regula. @spatar ovidiu http://carunderconstruction.googlepages.com/birthday.gif I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Bine ca se poate macar. Mersi de urare :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Cauciucurile mai mari decat cele trecute in talon pot fi omologate? Da. E vorba de o taxa (iti dau si chitanta, e un fel de spaga pe fata) si esti in regula.[/quote:3f132y8b] Nu este asa ! ... Rotile "mari" se trec in cartea de identitate a masinii DOAR daca dimensiunile acelea sunt omologate de catre producator ... adica, pe romaneste, iti iei "bot cu compot" ! ... ... evident, daca ai timp de pierdut si bani de aruncat poti face "omologare individuala" ... adica, platesti o roaba de bani si ei iti fac tot felu' de teste [ de franare, de zgomot, etc., etc. ] ... apoi, dupa ce ai platit toate aceste teste, te rogi la bunul Dumnezeu ca rezultatul sa se incadreze in normele lor ... daca nu iese bine, asta e, ai ramas cu banii dati ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Hopa!!!Se schimba treaba.Deci nu mai e asa de sipmlu.CAnd va veni vremea rotilor mari si la mine sper sa ma descurc altfel atunci :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Hopa!!!Se schimba treaba.Deci nu mai e asa de sipmlu.CAnd va veni vremea rotilor mari si la mine sper sa ma descurc altfel atunci :grin: ... nu este nici o nenorocire, in cazul nefericit in care se ia nea' Garcea de aspectul asta, o sa-ti confiste talonul ... amenda nu este ceva de speriat ... imprumuti de la cineva 4 roti "normale", incalti masina cu ele si te duci si-ti iei talonul inapoi ... dupa aia pui inapoi rotile mari ... ... in cei 2 ani de cand am masina, nu m-a intrebat nimeni de roti ... n-a vrut niciunul dintre politistii care m-au mai oprit sa vada daca gumele-s trecute in talon ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Asa m-am gandit si eu dar lociesc intr-un oras mititel si daca o sa le sara astora in ochi o sa im faca zile grele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Septembrie 21, 2008 Partajează Postat Septembrie 21, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Eu am trecuta in cartea de identitate si talon dimensiunea anvelopelor 10R15, o dimensiune omologata de Toyota la vremea aceea care azi insa nu se mai foloseste. Si astfel nu stie nimeni ce inseamna exact, cu atat mai mult politia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Septembrie 22, 2008 Partajează Postat Septembrie 22, 2008 Re: R.A.R-ul si modificarile Norocul tau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate