Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cod piese

CraiovaDakarProject

Postări Recomandate

am si eu nevoie de niste amortizoare, fata si spate, PENTRU dISCOVERY 1 200tDI, 1993, pe cae vreau sa le comand in UK. Am incercat sa aflu codul piesei, da nu am reusit pentru cele din fata. Daca ma poate ajuta cineva sa dea un semn. VIN e KA041362.

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cod piese

Merci mult, corect, asa am descoperit si eu, dar apoi am luat de pe net programul Microcat, cel cu piesele de Land Rover si acolo, la seria mea de sasiu am descoperit asta:

Front Shock Absorber: STC286

Rear Shock Absorber: STC287

Steering Bumper: STC786

Si acum sunt intr-o ceata deasa, exact ca magarul ala din poveste! Nu stiu ce sa mai comand!

Nicky

Link spre comentariu

Vizitator fender

Codurile pe care le-ai insirat sunt vechi. Toate au fost inlocuite cu STC3703. Asta e codul pt. amortizoarele fata pt. orice Discovery 1, 1989-1998.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Sorry, nu ti-am vazut intrebarea pana acum.

Pt. masina ta: amortizor spate (punte cu sau fara anti roll bar): STC3939.

Link spre comentariu

Nu e problema, multumesc!

Inseamna ca nu am comandat aiurea!

La Disco meu (y1993 200 Tdi), exista un sistem de lubrifiere a hub-urilor (mai exact a rulmentilor de acolo), cu vaselina sau cu altceva?

Nicky

Link spre comentariu

Vizitator fender

Daca te referi la rulmentii rotilor, se ung cu vaselina la fel ca la orice alta masina.

Hai sa pastram topicul numai pt. coduri de piese. Pt. orice alte probleme foloseste topicuri deja existente sau deschide unele noi.

Link spre comentariu

OK, multumesc.

Capetele de bara de directie sunt cumva: Track Rod Ends sau Track Rod Ball Joint?

RTC5869/RTC5870 e codul corect pentru ele?

Nicky

Link spre comentariu

Si inteleg ca RTC5869, cea cu filet pe dreapta trebuie 2 bucati si RTC5870, cu filet pe stanga 1 bucata?

Nicky

Link spre comentariu

Vizitator fender

Si nu-ti mai trebuie unul cu filet pe stanga pentru bara de directie unde se conecteaza cu levierul de directie?

Fiecare bara are 2 capete, unul cu filet pe stg si unul pe dreapta.

Link spre comentariu

Asa o fi, da unde sunt celelalte, ca nu le vad?

Sunt astea doua aici, in desenul asta, si mai e unul la levierul casetei de directie!

In fine, deci am inteles ca trebuie sa comand 4 bucati?

Poate ma scoate si pe mine din ceata cineva!

Multumesc

Nicky

Link spre comentariu

Vizitator fender

Daca o sa te uiti sub masina le vei putea numara pe toate patru. In desen nu apar decat doua pentru ca asa e desenul (al treilea e figurat pt. defalcarea pe componente).

Cum crezi ca se prind barele de directie de celelalte componente ale directiei, nu trebuie sa fie articulate la ambele capete?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator spatar ovidiu

As ruga sa ma ajute cineva pt ca nu ma pricep la coduri si vreau sa imi comand ceva pt un Land Rover Discovery 1 200tdi data fabricatiei 02.02.1990.Imi cer scuze daca lista e cumva prea lunga dar chiar am nevoie de ajutor.

-2 arcuri fata

-2 arcuri spate

-2 amortizoare fata

-2 amortizoare spate

-kit distributie

-amortizor directie

-filtru aer

-filtru motorina

-filtru ulei

-safari snorkel

-tot ce mai inseamna curele

Seria masinii este SALL JGMF8LA068868

Initial dorisem o suspensie HD dar m-am razgandit(masina va putea fi echipata cu bara,troliu abia la anu in vara si pana atunci merg pe suspensia "normala"

Link spre comentariu

De ce ai nevoie de codurile astea? In general pe site-urile cu piese de LR din UK e suficient sa intri la categoria corespunzatoare(Discovery1 in cazul tau) si pur si simplu comanzi piesa respectiva;codurile le stiu ei si nu prea gresesc, crede-ma.

Eu asa comand si n-am probleme cu nici un produs;incearca la paddockspares.com si vezi acolo de curiozitate;despre preturi,... si alea de Dacie sint mai mari la unele piese.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator fender

Sunt cele mai mari sanse sa nu fie la fel pt. ca pe Discovery cu motoare diesel sunt altele decat pe cele cu V8-uri, cel putin pe fata, din cate imi aduc aminte. Dar daca le gasesti, eventual da-mi un PM cu VIN-ul tau, mai putin ultimele trei cifre care nu conteaza.

Ovidiu, exista una bucata mica problemuta :) VIN-ul nu corespunde cu anul de fabricatie 1990 (specificat si in alt topic). VIN-ul asta indica anul de gratie 1994.

O sa-ti dau codurile pentru cateva dintre reperele unde treburile-s mai complicate (arcuri, de exemplu) dupa ce lamurim problemuta.

Filtrele, precum si altele din lista, le poti gasi prin metoda sugerata, mai vezi si land-rover-parts-shop.com si mai sunt si altele.

Singura chestie la trebuie avut grija este calitatea pieselor acolo unde e stricta. Asa dupa cum erau la noi mai multi producatori/furnizori de piese pt Dacia, asa e si la ei. Multe piese sunt asa zis "pattern". Adica se potrivesc, dar asta nu inseamna ca sunt OEM. Ar putea fi facute si in China (si unele chiar sunt facute in China) - asta nu inseamna ca sunt neaparat proaste sau foarte slabe calitativ dar trebuie stiut care-i treaba cu ele si, de cele mai multe ori, informatia lipseste. Primul exemplu care-mi vine in minte e pompa de apa.

In principiu, daca e o piesa ce tine de siguranta circulatiei sau care poate, prin defectare, sa atraga o defectiune in lant, sau etanseaza ceva, sau e greu de ajuns la ea ca s-o schimbi, sau ramai in drum daca se strica atunci e de preferat una originala sau OEM. Cele originale au adaugata litera "G" in coada, ca sufix, de la cuvantul "Genuine" (adica "original").

Ce pot sa-ti spun acum e ca snorkel-ul il poti lua de la Paddocks, au cel mai mic pret din lume. Nu gasesti in alta parte mai ieftin (cu transport cu tot).

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Eu toate piesele vrerau sa le iau de la Paddocks.In talonul masinii scrie ca e fabricata in 02.02.1990 si la data primei inmatriculari scrie 07.12.1993

Link spre comentariu

literele din serie iti spun anul fabricatiei: la a mea e K adica '93 la tine e L, adica '94

Nicky

Link spre comentariu

Arcuri fata / spate stock posibil sa am eu prin garaj ; verific si te anunt... :grin:

_______________________________________________________________________________________________

Am gasit arcurile, sunt arcuri stock, in stare perfecta, luate de la ANGLO CARS, pe vremea cand masina era stock.

Am mers maxim 2 luni cu ele, pana la primele OME HD... :grin:

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Codurile pt telescoape sunt bune si pt mine cele care le-ati indicat si pt CraiovaDakarProject adica pana in anul 1998 aceleasi coduri?

Link spre comentariu

M-am uitat in manualul de piese, se pare ca arcurile pe spate se potrivesc, codul fiind comun la diesel si la benzina, in schimb pe fata codurile sunt diferite, probabil din cauza diferentei de greutate a motorului...

Daca cineva stie mai bine sau are o informatie sigura, va rog scrieti aici pe topic...

Link spre comentariu

ANR1975, LHD, driver side, diesel engine

ANR1976, LHD, pasanger side, diesel engine

for KA038878 TO MA116460

Mie asta mi-a iesit din program

Nicky

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare