Alexey86 Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 (editat) Salutare, Stie cineva daca sigla URSS este interzisa? Un prieten mi-a spus ca este interzisa sigla URSS in Europa si ca este posibil sa am probleme. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Multumesc. Editat Mai 13, 2013 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Sigla urss Simbolurile sovietice nu sunt interzise. Doar cele naziste sunt interzise cu toate ca rusii au cauzat mult mai multe pierderi de vieti omenesti decât ceilalți. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Sigla URSS vezi ce zice wikipedia la statutul legal iaca ce este în ungaria, în ucraina, si proiectul de lege din romania ;) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 (editat) Re: Sigla URSS - cand am initiat proiectul masinii mele, e clar ca am vrut sa pun insemne mai mult bolsevice decat comuniste pe masina, si am cautat si eu cu atentie chestia de interdictie, pentru "a nu da" in altceva si nu am gasit nimic decretat ca ar fi interzis nicaieri in lume. Ca sa nu mai spun ca se comercializeaza chiar obiecte cu simbolurile acestea. - insa ce m-a facut sa renunt la idee, a fost faptul ca ma duc in Moldova pentru a-mi procura piese sau a repara masina. Iar daca la noi, a trecut suficient timp pentru a uita opresiunile suferite, in Moldova o parte din cetateni, inca resimt "binefacerile" comunismului si nu am vrut sa sfidez pe nimeni de pe acolo, sau nimic...Tinind cont ca, chiar am toata stima pt ce a insemnat poporul rus(traditie, cultura, si de ce nu cultul lucrului 'facut de ei pentru ei", m-am limitat doar la a alege nr de inmatriculare IS .. CCP :grin: (CCCP - Союз Советских Социалистических Республик adica Uniunea Sovietica Editat Mai 13, 2013 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Sigla URSS mai degraba insemnele SS sunt interzise...cele apartinand Wermacht nu :grin: personal mi-as pune pe masina insemnele diviziei Todt :fr2: dar din pacate sunt ilegale :beat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Sigla URSS Offtopic, politic binenteles ,ca la asta si la fotbal ne pricepem toti...citat de la un batran care mi-a spus asta cu lacrimi in ochi. In timpul razboiului,cat au fost nemtii prin Romania veneau si cumparau ce aveau nevoie de la poarta. Dupa ce au venit rusii ,ne luat tot ce puteau din batatura si daca era cineva care dadea semne de impotrivire ,era impuscat pe loc. Fiecare are convingerea lui insa e ceva atat de interesant la o sigla a URSS ,curent ce ne-a tinut pe loc din evolutie vreo 60 de ani? Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Re: Sigla URSS Nu stiu ce scoala ai terminat (normala sau de partid), insa nu ar fi rau sa arunci un ochi aici inainte de a pune o sigla oriunde vrei tu. Probabil o sa iti provoace si tie o stare de voma violenta ,asa cum am eu cand aud cele 2 cuvinte "comunism sau rUSIA"... http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil PS: sa nu crezi ca am aparteneta politica.Ma pis cu aceeasi presiune atat pe jegurile jidano-americane cat si pe "engleji" sau francezi etc. Eu sunt ROMAN din ROMANIA :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Un inceput http://www.publika.md/simbolurile-sovietice-si-naziste-interzise-definitiv-in-letonia_1457111.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Probabil o sa iti provoace si tie o stare de voma violenta ,asa cum am eu cand aud cele 2 cuvinte "comunism sau rUSIA"... http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil Eu sunt ROMAN din ROMANIA :h5 Sunt de acord cu asta "ROMAN din ROMANIA" ...dar n-am inteles de ce iti provoaca stari de voma comunismul? Doar ptr ca ai vizionat un film? Vrem sau nu vrem comunismul a facut parte din istoria noastra aproape jumatate de secol. Desi multe chestii s-au facut inutile in timpul comunistilor ...comparativ cu timpurile in care le-am trait acum ...comunistii au transpus din doi in doi in realitate verbul a face. Astia de acum ...fac si ei ...dar, doar teoretic dupa care trimit factura ... Deci practic ...nu se face nimic. Sunt unul dintre generatia copiilor "cu cheia la gat" ... nu pot spune ca acea perioada a fost tocmai benefica ...dar comparativ cu acum ...no comment. Istoria trebuie citita si inteleasa ...asa cum a fost ea ...cu bune si cu rele. Asta este parerea mea. Iar ONTOPIC ...sincer, partea cu sigla URSS mi se pare pur teribilism. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Iar ONTOPIC ...sincer, partea cu sigla URSS mi se pare pur teribilism. Oare cati din tinerii de azi cunosc cu adevarat cine a fost Che Guevara daca tot e la moda (cool) sa fie falnic afisat pe tricourile made in china. Apropos de voma, omul asta ma incita mai tare decat Stalin. Oare Mao a fost mai bland? Cate victime a facut revolutia culturala din China? De acum e istorie si e bine sa bagam la cap! Dar sa interzici anumite simboluri mi se pare o copilarie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Iunie 20, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Iar ONTOPIC ...sincer, partea cu sigla URSS mi se pare pur teribilism. Vreau sa vad daca primesc ceva pietre in parbriz. Nu simpatizez nici comunismul nici alta orienatare politica, doar ca m-am gandit ca ar arata bine sigla pe capota masini. Oricum am renuntat la ideea sa imi colantez masina cu sigla URSS. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Cine poate interzice niste simboluri? Si in ce context? Ganditi-va unde s-ar putea ajunge intr-o tara democratica ... daca s-ar interzice singurul drept care mai sta cat de cat in picioare respectiv dreptul la libera exprimare? :grin: Mai sus scria cineva ca insemnele naziste ...ar fi interzise! In virtutea carei hotarari? Si de ce? Care ar fi logica? In ceea ce priveste masina personala ...nu o sa pun niciodata nici un autocolant ...De ce? Ptr ca un insemn inseamna reclama si nimeni nu ma plateste sa-mi stric vopseaua ca sa-i fac lui reclama ...si chiar daca ma va plati vreodata cineva ...tot voi pastra masina curata. :grin: Singurul autocolant pe care l-as accepta pe masina e cel "club4x4" ptr ca ma consider un membru al acestei comunitati. :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Cine poate interzice niste simboluri? Si in ce context? Cine interzice? Simplu, Legea! Apropo de linkul postat anterior. Si in ce priveste pietrele in parbriz, draga Alexey86 nu cred ca trebuie sa-ti faci nici o problema. Cei care cunosc semnificatia simbolului respectiv, in marea lor majoritate, au ajuns sa regrete timpurile alea ca de, ce sa-i faci lumea uita prea usor:4079862908: Cei care nu cunosc acea semnificatie ori vor privi stema ca pe ceva cool ori nu-i vor acorda importanta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: Sigla URSS Ce inseamna simboluri naziste? Crucea de fier este in continuare semnul Wehrmachtului "democratic", iar vulturul este in continuare pe drapelul naval al nemtilor (si pe o varianta a drapelului de stat). Ramane swastika, dar si ala este un simbol solar vechi de cateva mii de ani si intalnit in majoritatea civilizatiilor. Fulgerul SS, nedublat, impodobeste botul Opelurilor. Ce inseamna simboluri comuniste? Secera si ciocanul? Sunt convins ca in tara asta doua simboluri provenite din unelte de MUNCA pot sa fie privite ca o amenintare, o jignire. Ne-am dezis mai iute de secera si de ciocan ca de unelte decat de simbolul comunist in sine. Ce ma amuza e ca am vreo 3 tricouri rosii cu inscriptia CCCP... parca au si secera si ciocanul pe ele, dar nu sunt sigur. Le-am luat/primit din comertul capitalist privat, doua dintre ele sunt replici "de marca" ale echipamentelor sportivilor sovietici de pe vremuri. Daca ies cu careva pe strada cine credeti ca se uita crucis la mine? Tinerii? Aiurea, ei probabil nu au idee ce naiba e CCCP ala, dar deseori se uita cu dusmanie o multime de basinosi batrani care e posibil ca acum 20 de ani sa isi fi vandut si mama pentru o pila la Partid. Iaca, cu fatarnicia asta de doi bani ne facem viata de cacao... Asa e si cu drapelele: legea zice ca nu ai voie sa le arborezi. Dar nu se va lega niciodata nimeni de un Union Jack sau de Star Spangled Banner, indiferent daca sunt pe catarg sau pe chilotii tanga al curvei de la colt. Nici cu tricolorul italian nu o sa aiba nimeni treaba, dar fereasca sfantul sa il arborezi orizontal, ca ai "cacat stindardul". Pardon my French! 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: Sigla URSS Cine poate interzice niste simboluri? Si in ce context? Ganditi-va unde s-ar putea ajunge intr-o tara democratica ... daca s-ar interzice singurul drept care mai sta cat de cat in picioare respectiv dreptul la libera exprimare? :grin: Mai sus scria cineva ca insemnele naziste ...ar fi interzise! In virtutea carei hotarari? Si de ce? Care ar fi logica? Iesi pe strada în Germania cu un tricou cu numarul optzecisiopt scris cu cifre gothice si vei afla direct de la sursa. :ha: E ca si cum ai întreba cine a interzis trecutul pe rosu si de ce. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 (editat) Re: Sigla URSS Ce inseamna simboluri naziste? Crucea de fier este in continuare semnul Wehrmachtului "democratic", iar vulturul este in continuare pe drapelul naval al nemtilor (si pe o varianta a drapelului de stat). Ramane swastika, dar si ala este un simbol solar vechi de cateva mii de ani si intalnit in majoritatea civilizatiilor. Fulgerul SS, nedublat, impodobeste botul Opelurilor. :off Exemple de simboluri grafice radical extremiste de dreapta (altele decît cele enumerate mai sus) interzise (cel putin în Germania). 1. Odal Rune, Symbol der Hitlerjugend 2. Für Krieg und Kampf stehende Rune, Verwendung z. B durch HJ und SA. 3.+4. Lebens- bzw. Todesrune. 5. „Wolfsangel", Symbol der Organisation „Werwolf", Ärmelaufnäher in der HJ. 6. „Triskele", Ersatz für das verbotene Hakenkreuz 7. Zeichen der „White-Power-Bewegung". 8. „Schwarze Sonne", in ihr sind Hakenkreuze und S-Runen zu erkennen. 9. Zeichen der Hammerskins (Neonazi-Bewegung). 10. Hammer und Schwert als Symbol für Soldaten und Arbeiter, Feldzeichen der HJ. 11. Bei den Neonazis beliebtes Bekenntnis- und Erkennungszeichen. 12. Reichskriegsflaggen von 1867-1921 bzw. 1933-45. si combinatii de cifre si semnificatia lor 18 = Adolf Hitler, 88 Heil Hitler, 14/88 = (14 Worte + Heil Hitler), 124 = Ausländerbefreites Deutschland, 444 = Deutschland den Deutschen, 198 = Sieg Heil, 1919 = SS, 168 : 1 = Zahlenkombination, stellt zynisch die Anzahl der Opfer des Bombenanschlags von 1995 in Oklahoma City dem Tod des hingerichteten Täters gegenüber. „28" bzw. „28 supporter" bzw. „B & H" = „Blood and Honour" bzw. „Blut und Ehre", Combat 18 bzw. C18 = Kampfeinheit Adolf Hitler. ON TOPIC: ...în schimb simbolurile comuniste nu sînt interzise (în Germania). Editat Iunie 21, 2013 de f_zoltan Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 (editat) Re: Sigla URSS Patrolator, sa-ti zic ca absolut niciunul din semnele enumerate de tine nu-mi spune nimic? Eu le cunosteam doar pe cele trei enumerate de mine. Pana la urma as putea spune ca postarea ta e foarte utila, as pacatui fara sa stiu ca sunt in culpa. Aici e smecheria cu simbolurile astea, au semnificatie doar pentru unii si doar in anumite locuri. Si deseori ele nu au fost inventate acum, exista de o caruta de vreme dar sunt pervertite, reinterpretate in scop propriu. Oricum, ar fi haios sa interzici simboluri comuniste atata timp cat partidele care se declara comuniste sunt permise. Later edit. Un alt exemplu ca simbolurile sunt interpretabile e crucea rosie: e simbolul superlativ al ingrijirii medicale peste tot, cu exceptia tarilor musulmane, unde e cam nepotrivit si e inlocuit de semiluna de aceeasi culoare. . Editat Iunie 21, 2013 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: Sigla URSS Later edit. Un alt exemplu ca simbolurile sunt interpretabile e crucea rosie: e simbolul superlativ al ingrijirii medicale peste tot, cu exceptia tarilor musulmane, unde e cam nepotrivit si e inlocuit de semiluna de aceeasi culoare. . Un pic de istorie: Crucea rosie pe fond alb a fost declarata simbol universal de protectie la Conventia de la Geneva din 1864. Se utilizeaza in scop de protectie in special in zonele de conflict. A fost realizata prin inversarea culorilor drapelului elvetian ca simbol universal al neutralitatii. Exista o intelegere, neoficiala, ca forma crucii sa fie realizata din 5 patrate alturate. In timpul razboiului ruso-turc (1876-1878) a fost utilizata, in acelasi scop, semiluna rosie (Red Crescent),de catre armata turca, din motive pur religioase. Tot din motive religioase, la ora actuala se utilizeaza si alte simboluri alternative:Red Crystal (Israel), Red Lion with Sun (Iran), Red Shield of David (tot Israel - din ea a derivat Red Crystal). Toate aceste simboluri sunt utilizate, la ora actuala, exclusiv de catre organizatii umanitare, recunoscute ca atare de catre organizatia Crucea Rosie si Semiluna Rosie Internationala. sursa: Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/International_Red_Cross_and_Red_Crescent_Movement It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: Sigla URSS Stie cineva daca sigla URSS este interzisa? Daca si cei mai înversunati dusmani ai URSS-ului o folosesc, as zice ca nu.:ha::ha::ha: ...si sa stii ca o mai au si altii pe masina Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: Sigla URSS Cei care cunosc semnificatia simbolului respectiv, ..., au ajuns sa regrete timpurile alea... De exemplu tipul asta: :ha::ha::ha: 2 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: Sigla URSS Pentru cei care consideara ca e foarte cool sa ai pe masina insemne comuniste si nu numai recomand calduros cartea Arhipelagul Gulag scrisa de Alexandr Soljenitin. Poate au sa-si schimbe putin parerile....... Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate