Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cu frana de mana la Land Rover

Vizitator catalin ciolcan

Postări Recomandate

Salutare ,am de ceva timp o problema tehnica la frana de mana,mai precis in mers la trecera peste denivelari sau gropi in asfalt ,frana de mana se cupleaza singura.

La Land Rover frana de mana este situata central dupa cutie pe axul cardanic actionarea ei facaduse printr-un sistem de parghii rigide.M-am gandit ca este posibil sa fi cedat un tampon de la cutie dar nu se observa nimic.Am verificat feroneria la sistemul de actionare si nimic

Sunt recunoscator pentru orice sfaturi sau sugestii

Toate cele bune!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: Probleme cu frana de mana la Land Rover

Despre ce LR e vorba? Model, an fabricatie, motor?

Poti trece informatiile in semnatura.

Cand sesizezi ca s-a cuplat frana de stationare, gasesti levierul la locul lui?

Link spre comentariu

Pai slabeste cablul de frana din surub. Daca ai facut body lift e foarte posibil ca,(virgula) camasa cablului sa fie prea tensionata. In cazul asta ii dai drumul de la suportii care tin cele 2 cabluri prinse de caroserie ( pe la mijlocul lor). Poti sa le lasi sa "fluture" liber sa vezi daca asta-i problema. Daca intradevar asta o sa fie, te sfatuiesc sa-i faci din platband un nou suport prins in partea de sus tot de caroserie, iar jos de cablu. Dimensiunea (lungimea) suportului sa fie la fel cu inaltimea body lift-ului. Spun totusi sa le ancorezi cumva de caroserie, daca nu o sa le agati in teren.

Daca nici una din astea 2 nu va functiona, atunci te sfaturiesc sa dai tamburul jos. E foarte putin probabil, dar este totusi posibil sa fie slabit un arc la saboti, sau alta problema din interiorul tamburilor.

Bafta multa si sa ne spui care a fost problema.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Vizitator fender

Klez, ai citit cu atentie mesajul lui Catalin?

........

actionarea ei facaduse printr-un sistem de parghii rigide.

..............

Cu alte cuvinte, nu are cablu.

Link spre comentariu

Exista probleme recunoscute oficial cu frana de mana la Land Rover...

Aceste probleme apar mai ales la masinile "abuzate" care trec frecvent prin noroi sau / si apa; frana se poate gripa...

Solutia este inlocuirea sistemului stock cu varianta HD folosita pe masinile agricole, frana pe disc http://www.x-eng.co.uk/X-Brake.asp?MID=31...

Eu am acest sistem si sunt foarte multumit !

Link spre comentariu

Credeam ca se refera la parghia de actionare a cablului. Nu stiam ca tot sistemul e pe parghii fara cablu. Imi retrag post-ul... sau poate sa ramane pt cei ce au pe cablu :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Va multumesc mult,pentru sugestii ,intradevar nu exista nici un fel de cablu pentru actionare ,aceasta se face prin parghii rigide.

Masina nu a fost bagata deocamdata in noroi serios,iar cuplarea franei de mana se face prin deplasarea levierului pe pozitia armat fara actionare manuala,in urma unei "hurducaieli" relativ usuare la trecerea prin gropi sau denivelari. Pentru a evita acest inconvenient,in cursul deplasarii opun rezistenta cu mana direct pe levier pe sectiunile de sosea cu probleme.OK,asta este solutia de moment si sper sa descopar cat mai curand adevarata cauza.

In continuare apelez la experienta voastra ,orice sugestie fiind binevenita.

Multam fain!!!

Link spre comentariu

Eu cred ca Mister Fender are deja o fabrica de bere, noi trebuie doar sa cumparam orzul, hameiul, maltul si apa, ca prea ii suntem datori vanduti!

PS: Nu il cunosc inca personal, dar sper sa aiba simtul umorului (doar e posesor de LR) si sa nu se supere!

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

Eu cred ca Mister Fender are deja o fabrica de bere, noi trebuie doar sa cumparam orzul, hameiul, maltul si apa, ca prea ii suntem datori vanduti!

PS: Nu il cunosc inca personal, dar sper sa aiba simtul umorului (doar e posesor de LR) si sa nu se supere!

Glumim noi glumim, dar stai sa vezi ce reteta de bere ne tranteste!

Toata admiratia ptr. acest DomnEXplicativ al LR si nu numai.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Iti multumesc mult fender,pentru interesul pe care il acorzi acestei probleme,am verificat si arcul este OK,chiar l-am mai intins,dar nu a dat rezultate Cu semnatura m-am descurcat mai greu ,sunt "novice" in ale forumului.

Mugur propunerea ta este binevenita ,nu am stiut de sistemul X-Brake,in mod sigur voi avea in vedere achzitionarea unuia ,pentru Land-ul pe care il am in lucru cu destinatie Offroad.Imi poti spune de unde l-ai comandat?

Are cineva o fabrica de bere??????????

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

Vizitator fender

Hai sa lasam berea deoparte si sa ne intoarcem la frane.

Catalin, scoate boltul (care apare si in figura) a.i sa separi comanda franei de ultima parghie care merge la tambur. Cu alte cuvinte, rupe pisica in doua, comanda si parghiile pe de o parte si frana propriu zisa pe de alta.

Fa o proba cu ele decuplate si vezi daca levierul ramane la locul lui. Daca da, e o problema cu sabotii (forma sau reglarea lor, arcurile etc).

Masina e cu volanul pe stanga sau pe dreapta? Ca difera mecanismul de comanda al franei de stationare intre ele.

Link spre comentariu

Salutare ,

Masina are volanul pe stanga ,dar feeling-ul meu este ca la origine a avut volanul pe dreapta si a suferit o interventie.Practic este cea din poza.

Am sa incerc in weekend sa scot acel bolt si voi face un testdrive,te voi tine la curent cu rezultatul,pana atunci toata consideratia pentru sfaturi fender !

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

Salutare ,

Masina are volanul pe stanga ,dar feeling-ul meu este ca la origine a avut volanul pe dreapta si a suferit o interventie.Practic este cea din poza.

Am sa incerc in weekend sa scot acel bolt si voi face un testdrive,te voi tine la curent cu rezultatul,pana atunci toata consideratia pentru sfaturi fender !

Sa auzim de bine!

daca masina a avut original volanul pe dreapta ar trebui sa ai o gaura verticala cam de 50 mm in diametru in prima traversa a sasiului (intre radiator si masca) unde intra caseta secundara de directie.

cum ai reusit s-o inmatriculezi in RO?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare