aaddrryyss Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 (editat) Salut, Pe scurt: mi-am dorit mult un Discovery 3, l-am achizitionat, si prima grija a fost sa il tavalesc temeinic prin noroaie. Problema: cum curat (cu simt de raspundere) mizeria de pe burta masinii? Chiar si dupa ce am fost la spalatorie si am insistat ca am namol si pe plafonul masinii si pe burta ei :-) tot nu e ok. Daca ar fi sa ma duc la un service cu o problema tehnica mi-ar fi rusine cu ce e pe sub ea (cand am ajuns in parcare, venind de la spalatorie, mi-a venit ideea sa brachez rotile la maxim pe loc...puteam in continure sa iau namol de pe acolo cu palmele pline, desi baiatul de la spalatorie s-a invartit si el cateva zeci de minute pe langa masina si a dat jos cateva roabe de namol...). Am tot cautat pe forumuri, si din cate vad, prin alte locuri (UK, Australia, US) ori exista spalatorii cu "underside sprinklers" ori oamenii locuiesc la casa si au curtea lor...moment in care da, lucrurile devin mai simple / accesibile. Deci: ce optiune are cetateanul de rand ce locuieste la bloc intr-un oras oarecare din Romania? La o spalatorie normala e si nepractic (acces greoi / imposibil sub masina) plus ca se uita lumea ca la urs...in timpul cat lucreaza la masina mea rezolva lumea vreo 2-3 berline. Editat Mai 21, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Daca masina are troliu, treaba e pe jumatate rezolvata...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37338-cum-se-spala-o-masina-de-teren-f-bine-!!!&p=754590&viewfull=1#post754590 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70632-Prin-garaj-la-un-gratar-!-%29%29%29&p=788085&viewfull=1#post788085 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Discovery 3 ...mult namol ...senzori multi ...apa pe sub dansa ...nu bine... Cand ti-a scos noroiu de sub masina baiatu de la spalatorie nu a venit si cu o mana de senzori la tine? :grin: Masinile cu multa electronica ...e de preferat sa le tii partile intime departe de apa ...asta sa nu iti apara niste "bubite" printre ceasurile de bord. :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Apa cald face minuni, mai ramane de gaasit o spalatorie care sa aiba aceasta posibilitate. Spalatoriile de la benzinarii ar mai fi o solutie dar numai dupa ce dai jos grosul la o lasica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? puteam in continure sa iau namol de pe acolo cu palmele pline, desi baiatul de la spalatorie s-a invartit si el cateva zeci de minute pe langa masina si a dat jos cateva roabe de namol...). baiatul de care zici de la spalatorie nu prea si-a dat silinta, pt k e destul de simplu sa dai jos noroiul din pasajele de la roti :( si pe dedesupt se poate curata, daca stii sa orientezi putin jetul, si desigur sa te apleci. Primul sfat : incearca si la alta spalatorie eu nu am avut probleme in a curata masina daca am insistat putin la baietii de la spalatorie. e adevarat ca am avut mai mult succes daca am incercat la spalatoriile de pe la marginea Bucurestiului, fata de incercarile facute la spalatoriile "de cartier" DAR... atentie mare la electronica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
the_boss_ro Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Eu faceam la atv asa : Cand era perfect curat , inainte de a-l baga la namol , dadeam cu ceara , fara sa mai clatesc dupa ;cand veneam cu el , pe langa faptul ca nu se incarca asa rau de namol , la spalat se curata foarte repede .Am incercat si la Jeep , merge perfect fara bataie de cap. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? mda...dupa cum banuiam, nu e trivial :-) @Astral: multumiri pentru link-uri. Primul il gasisem si eu aseara. E interesant cum v-ati descurcat acolo. Din pacate n-am troliu. Masina am luat-o in principal ca family car, asa ca nu intrevad sa fac modificari mai hardcore la ea :-) In principiu nu intentionez sa intru in locuri din care nu poate sa iasa singura trasa doar de rotile ei. @the_boss_ro: nici n-am posibilitatea sa dau cu ceara pe dedesubt. Mai ales ca namolul prin care m-am tavalit mi-a iesit in cale din intamplare, nu era nimic planuit. La ATV stii precis unde si pentru ce te duci :-) OK...trag concluzia ca pentru cetateanul mediu, solutia e totusi o spalatorie normala si insistat ceva mai mult prin zonele dificile. Cred ca voi solicita sa manuiesc eu furtunul, sa fiu sigur ca ajung peste tot si ca evit cablajele. Tind sa nu-mi fie teama de "senzori". Cel de ABS de exemplu stiu ca e insurubat in butucul rotii...Cel de inaltime a suspensiei e pur si simplu o tija de plastic or something, si oricum il banuies ca ar fi submersat in intregime in cazul traversarii unei ape de 70 cm (dupa cum spune la carte). Multimesc tuturor pentru sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Sunt unele spalatorii automate care au pe pardoseala conducte cu duze care iti spala pe dedesubt masina (am vazut la un Agip). Conductele sunt dispuse longitudinal si se rotesc aproape 180 grade. Dar la fel, dupa ce in prealabil masina a fost curatita la o spalatorie manuala. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 (editat) Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Noroiul gros ,din fantele discurilor ventilate ,se scoate foarte bine cu surubelnita in service cu masina pe rampa . Pietrele intrate intre etrier si tabla de protectie care scartaie groaznic cand dai in Reverse , tot la service cu demontarea rotii au iesit . Altfel nu am reusit sa mearga masina rotund . :ha: Editat Mai 22, 2013 de calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? asta cu noroiul in fantele discurilor ventilate nu mi-a sarit in ochi, inseamna ca nu am incercat destul :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Ultimele framantari: dupa cum spuneam, desi am fost la spalatorie, inca pot sa vad / pipai / intuiesc namol bagat prin diverse zone ale masinii. M-am gandit sa caut o rampa prin oras, sa urc masina pe ea si sa arunc un ochi pe sub burta (rampa in genul celor din poligoane auto, cu "carare" pe mijloc). Cautat cu google maps, pe forumuri (aparent le-a mai dat si altora prin minte acelasi lucru), pe la service-uri... Prea complicat; ori prea departe, ori cu plata consistenta, ori cu restrictii de timp... In cele din urma m-am dus cu masina prin preajma locului de innamolire (parca ma tot cheama inapoi zona aia :grin:) si am gasit o movila pe care m-am suit cu rotile din fata. Ceva in genul asta: Pe urma am inceput sa-mi fac de lucru cu o surubelnita. Nu exagerez, se formasera bolovani. Si nici nu am cum sa-i reprosez ceva baiatului de la spalatorie, ca namolul era intrat prin tot felul de cute, indoituri, "buzunarase", pe sub scuturi, etc. Erau si zone in care namolul se uscase la suprafata si facuse crusta tare, insa in interior (zona de contact cu metalul) era inca umed, desi au trecut vreo 3 zile de la spalare. Desi am curatat cat am putut de bine cu surubelnita, degete, carpa, tot trebuie cumva-candva sa iau masuri mai profesioniste. Tocmai m-a palit o idee: ce mi-ar trebui mie ar fi sa traversez cu ceva viteza o apa de adancime cam pana la centrul rotilor...bine ca prognoza meteo prevesteste ploaie...:twisted: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 (editat) Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Acum vaz ca esti din Bucu... Baga in Google Maps coordonatele acestea: 44.411807,26.09273 (scrii exact ca mai sus in fereastra de cautare a google maps) si o sa iti arate locatia unei spalatorii, pe coltul strazii mitropolit veniamin costache cu cutitul de argint. Aveau o rampa din asta de care zici acolo in coltul spalatoriei, stiu ca am folosit-o ca sa o spal pe dedesupt inainte de o antifonare. Se ridica cat de cat botul masinii si poate sa bage furtunul cu presiune sub ea si sa si vada (si sa vezi si tu) ce face. Cu atentie sa nu smulgeti vreun fir electric din vreo mufa si apoi sa iti infloreasca bordul cu luminite :D Bafta! Dai cu street view si po sa vezi si rampa ;) sau cu showmystreet http://showmystreet.com/#0qfwar_fj96w_je1_10 Editat Mai 23, 2013 de alexei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 (editat) Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Fix ce trebuie. Merci frumos. L.E. Maine cred ca le fac baietilor o vizita. Dar pana atunci...am zis sa mai profit o ultima data de faptul ca a plouat iar noroaiele sunt abundente :B Editat Mai 23, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Am fost. Din pacate rampa in cauza nu mai exista, imaginea de pe googlemaps nu mai este de actualitate. Banuiesc ca in cele din urma cea mai la indemana solutie e sa ridic masina la inaltimea de off-road si sa ma inteleg cu personalul de la spalatorie sa ma lase si pe mine sa manuiesc furtunul pe ici - pe colo prin punctele esentiale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 (editat) Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Ia legatura cu Lukino de aici de pe forum. Omul este un italian care are o spalatorie undeva pe soseaua Oltenitei unde are si rampa ptr spalat pe dedesubt ...din cate am inteles. Vb. mai greu romaneste dar te poti intelege cu el...Din cate am inteles poate oferi servicii de spalatorie specializate ptr 4x4 atat in ceea ce priveste sasiul si puntile (15 lei daca am inteles eu bine) cat si caroseria indiferent cat este de murdara si cat noroi curge de pe ea (30 lei?)... Are si el un 4x4 (Nissan Patrol) deci intelege pasiunea cu noroiul cat casa pe masina ...si cu siguranta nu ne va injura ...asa cum fac majoritatea patronilor de spalatorii cand ne vad cu "sobolanul" in boxa unde spala! :grin: Din ce am discutat cu el, este un tip superdestupat la minte si de cuvant ...acum nu va ramane decat sa incercati sa apelati la serviciile lui si sa confirmati sau sa infirmati ...cele spuse de mine. Editat Mai 27, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Fix ce trebuie. Merci frumos. L.E. Maine cred ca le fac baietilor o vizita. Dar pana atunci...am zis sa mai profit o ultima data de faptul ca a plouat iar noroaiele sunt abundente :B dacă profitai de sâmbăta de sus... vedeai acolo noroaie :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Ia legatura cu Lukino de aici de pe forum. Omul este un italian care are o spalatorie undeva pe soseaua Oltenitei unde are si rampa ptr spalat pe dedesubt ...din cate am inteles. Vb. mai greu romaneste dar te poti intelege cu el...Din cate am inteles poate oferi servicii de spalatorie specializate ptr 4x4 atat in ceea ce priveste sasiul si puntile (15 lei daca am inteles eu bine) cat si caroseria indiferent cat este de murdara si cat noroi curge de pe ea (30 lei?)... Are si el un 4x4 (Nissan Patrol) deci intelege pasiunea cu noroiul cat casa pe masina ...si cu siguranta nu ne va injura ...asa cum fac majoritatea patronilor de spalatorii cand ne vad cu "sobolanul" in boxa unde spala! :grin: Din ce am discutat cu el, este un tip superdestupat la minte si de cuvant ...acum nu va ramane decat sa incercati sa apelati la serviciile lui si sa confirmati sau sa infirmati ...cele spuse de mine. Si noi cei de la GTC Auto spalam masinile la Luca. Vi-l recomand cu incredere. Locatia este in Popesti Leordeni, pe soseaua Oltenitei, la 400 metri de la intrarea in Popesti dinspre Bucuresti, pe partea stanga. Numarul lui de telefon este 0724969833. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Incepatoru Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Ehehe, poate sa mai desteapta si altii, ca nu putem sa traversam tot orasul ca sa ne spalam masina v Range Rover 3,9 V8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 (editat) Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Baieti, merci pentru indrumare. Am fost la spalatoria lui Lukino si intr-adevar, rampa usureaza mult problema. Acum masina e curata pe sub ea (mai inainte arata ca un atelier de olarit) si planul e sa ma cumintesc o perioada cu iesirile pe coclauri :grin: L-am cunoscut si pe Luca; e de treaba si vorbeste destul de bine romaneste. Preferabil (pentru cine mai ajunge pe acolo pentru prima oara) sa va asigurati ca e si el prezent in timpul spalarii, ii mai indruma pe baietii cu furtunul cum si pe unde sa stropeasca. Mie mi se potriveste si locatia, e relativ aproape de servici. Daca ajungeti si e aglomerat, nu va impacientati, e un lucru bun daca aveti de asteptat 10-20 minute pana se elibereaza postul de spalare. La urma urmei nu vreti apa rece direct pe esapamentul incins ori pe baia de ulei :grin: Concluzie: eu cel putin mi-am gasit spalatorie de incredere Editat Mai 28, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Septembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Problema revine in actualitate. Luca nu mai presteaza serviciul in cauza. Tocmai vin acolo cu masina nespalata; nu m-am intalnit cu el insa baietii de acolo spuneau ca au avut probleme, trebuie autorizatie de la ISCIR (ridicari de chestii grele, etc). E dubioasa treaba, la urma urmei e responsabilitatea mea ca sofer sa ma urc cum trebuie pe platforma, nu vad care e treaba ISCIR-ului. Daca stie cineva un loc, as fi interesat sa aflu pana sambata ca sa pot ajunge in conditii civilizate si la service pentru un ochi pe sub masina (si sa putem contempla fiare, nu pamant). Cu multumiri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Re: Undercarriage washing...cum dam jos namolul ? Se vede treaba ca devine dificil spre imposibil de gasit o spalatorie cu rampa :( :uameni Dar cred ca se poate rezolva cu bunavointa si indemanare la orice spalatorie, cu rezultate multumitoare (evident ca e mai bine pe rampa...). Eu asa am procedat, am vb cu baiatul care spala si l-am rugat sa se bage si pe dedesupt mai bine, ca vroiam sa fie cat mai curata inainte sa o bag la peria de sarma si apoi la tratamentul cu Kelfos. Spalatoria de care zic e pe Laminorului, cum mergi de pe Buc Noii spre Chitila pe partea dreapta, dupa ce treci de BADI (parca). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate