wolfman Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Stiu ca s-a mai discutat de n ori problema asta pe forum, dar totusi am o curiozitate. Anul trecut in septembrie am pus sub acaret punti de Y60. Cu aceasta ocazie am facut si revizia puntilor, adica demontate, spalate, schimbat simeringuri (originale Nissan), garnituri homocinetica, rulmentii de la pivoti, capete de bara unde a fost nevoie, am pus ulei Mobil1 Mobilube HD 80W90, discuri+placute noi, etrieri curatati/vopsiti, garnituri schimbate, furtune frana noi, ce mai, revizie ca la carte. Toate bune si frumoase pana cand m-a mancat in dos acum o luna si m-am gandit sa dau cu niste vaselina pe bilele de la extremitatile puntii fata (sau cum dracu' le-o zice) ca erau prea uscate si curate. Plec vreo 10 zile de nebun prin padurile din zona Campulung unde masina a vazut de la forestiere pana la santuri, mlastini, apa, noroi adanc si clisos (ce mai, tot tacamul) si s-a comportat exemplar (tre' sa o si laud) si ce credeti ca vad zilele trecute pe sub ea...? Pisa ulei pe la homocinetica (stanga+dreapta). M-am gandit initial ca s-a topit vaselina pe care i-am dat-o si curge. Am spalat bine zona si dupa doua zile o vad iarasi umeda (100% ulei de transmisie). De la revizia puntilor pana in prezent am facut aproximativ 3500-4000 km din care maxim 20% prin padure/forestiere. Planetarele sunt in stare buna, simeringurile le-am montat personal, jocuri in rulmenti nu are, deci...de ce curge? Imi scapa mie ceva? Sa fie oare coincidenta ca s-au fu...t ambele simeringuri in acelasi timp? Putin probabil, zic eu. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Demonteaza MRL-ul si verifica jocul capatului de planetara - ar trebui sa fie mic spre foarte mic . Daca jocul e mare - rulmentul cu ace e uzat , si probabil si capatul de arbore pe care rolele-ac ar trebui sa-l ghideze fara joc ( jocul respectiv e o cauza sigura de uzura prematura la simeringul de planetara ) . Prima miscare - inlocuirea simeringurilor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 (editat) Re: Pierde ulei pe la homocinetica Mda. Mai am de invatat. La rulmentii cu ace nu m-am gandit pentru ca pareau in regula si nu i-am schimbat. Probabil ca inlocuirea lor si a simeringurilor ar rezolva problema. Multumesc inca o data @Cos, speram ca la sfarsitul lui iunie sa fac cinste cu berile de rigoare la Campulung, dar sansele sa ajung sunt destul de mici din cauza sotiei care s-a gandit sa-mi faca cel mai frums cadou, doi baieti (viitori offroad-eri, evident). L.E Am uitat sa precizez ceva. Nu am montat sigurantele din capul planetarrelor pentru ca desi am lucrat EXTREM DE ORDONAT :)))...le-am pierdut. Editat Mai 26, 2013 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Sigurantele lipsesc la mai multe punti pe care le stiu indeaproape , si nu curg ... desi tehnic corect e sa fie sigurante pe capul planetarei , au rolul principal de a mentine planetara in pozitie corecta , astfel ca axa de frangere a articulatiei sa se mentina pe axa pivotilor . In caz de lipsa a sigurantei , planetara se poate retrage spre diferential , generand eforturi laterale , care suprasolicita rulmentul de centrare a planetarei . Dar , cum mentionam , desi lipsesc sigurantele , puntile alea merg ...bine ... pana la proba contrarie ... planetarele nu se pot retrage prea mult spre diff . Mai dale-n'colo de beri , pastreaza-le pentru baieti .... Doi ? Sa fie sanatosi ! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Am dat un MRL jos si cred ca cineva mi-a furat rulmentii cu ace :ha: pentru ca joaca planetara cat ii permite gaura, noroc cu MRL-ul ca e nou si o tine pe centru. Ma poate ajuta cineva cu un cod pentru rulmentii cu ace si eventual un pret aproximativ? Am tot cautat pe site-uri cu piese si nu am dat de ei. Multumesc. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
House4x4 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Salut, din pacate codurile de rulmenti nu le stiu. dar, te pot ajuta cu un kit complet de reparatie punte fata Y60 Kit reparatie punte fata (SH13) Nissan Patrol GQ din 8/87 Pret: 224 Euro (TVA inclus) Kit-ul punte fata ( doua roti) contine: Rulmenti pivot Simeringuri planetare Garnituri homocinetica Saibe siguranta Garnituri diverse Saibe reglaj In functie de modelul auto pot fi 4 - 6 rulmenti. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76163-Kit-reparatie-punte-fata-de-la-Terrain-Tamer-Australia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica salut,acesta ar trebui sa fie codul de rulment dar mai verifica 40588C6000 Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Nu care cumva sa te puna Scaraotzki sa nu montezi sigurantele pe capetele planetarelor ,ca o sa te crizezi . O spun din experienta (Demontat si remontat de 5 ori an 2 luni - si te rog nu ai vrea sa ancerci asta ca te vei blestema ) Daca nu gasesti suna ma ca am eu rezerve noi noute ,si-ti trimet gratis . IULIAN 0723617110 Sau ancearca la distribuitorii de la firma WURT ,ca eu de acolo am luat ,an jur de 35 de lei 15 bucati .(masori cu sublerul si le dai dimensiunea si an 2 zile le ai acasa ) .Succes . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica ... si pe axu' planetarei inainte de sigurante ar mai trebui niste inele de reglaj al jocului axial ... care inpreuna cu rondela mare de pe capul planetarei stabieste jocu' axial ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica doar o saiba mai este inainte de siguranta Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Daca privesti cu atentie planetara vei vede ca ai exact 2 caneluri sau santulete cum vrei sa le spui , pe fiecare planetara . DECI 2 sigurante pe fiecare , atfel ...munca fara rost . Japonezii nu au fost nebuni cand au conceput sistemul ,ansa noi spirit inventiv tot timpul in diferite situatii vrem sa simplificam lucrurile (Lasa frate ca merge si asa ... ) . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Au doua canale , dar e suficient o singura singuranta . In caz de MRL original este doar pe cel de la mijloc . In caz de AVM ( de ex ...) siguranta se muta pe canalul de capat ( conform indicatiilor de montaj ale AVM ) , dar din experianta mea pot spune ca siguranta poate ramane si pe canalul de mijloc ( bineintels , cu inelele de reglaj aferente ) , si se mai poate adauga una si pe cel de capat , dar ... nu e necesar doua seturi de sigurante . Adica .. nu strica , dar nu ajuta ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Rulmenti am gasit, multumesc Alex, MRL-uri am AVM, ramane sa vad acum cand le demontez ce e de facut. Incerc sa-mi aduc aminte de acele inele de reglaj daca sunt puse dar nu imi dau seama nici macar cum arata si unde ar trebui sa fie puse. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian_popescu Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Suna ma sa ti egsplick 0723617110 Iulian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica S-a rezolvat cazul pana la urma? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2013 Re: Pierde ulei pe la homocinetica Partial. Multumesc lui Alex de la GTC pentru rulmenti. Daca o sa am timp saptamana asta voi desface fata sa-i schimb, impreuna cu simeringurile de planetara si cu simeringul de la diferential. Am schimbat flasnsa pentru ca nu se pupa cu cardanul si cum era de asteptat s-a umezit si zona aia. Saptamana asta am terminat cu evacuarea (teava de 60 mm scoasa in lateral, sub pragul din dreapta) si n-am avut timp de ei. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate