Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Utilajul meu

Zeneca

Postări Recomandate

Va salut!

Urmaresc cu interes forumul de ceva vreme. Intre timp am devenit posesor de Jimny si deja pot spune ca discutiile de aici sunt foarte utile.

Micul meu monstru este din 2006, m13, fara modificari la achizitie. Sper sa vad, impreuna cu el, cat mai mult teren...

Ca idee as vrea sa pastrez o greutate cat mai mica a masinii drept pt care nu ma gandesc la bari de fier si altele de genul

Cu ajutorul vostru, teoretic evident, sper sa gasesc si solutiile cele mai potrivite pentru modificari si adaptari.

Evident astept sa ne si vedem - "la treaba" in teren

Ce i-am facut pana acum: (nimic special)

- scut cutie de transfer

- anvelope Kumho Kl 71 195/15

- am scurtat bara fatza, ca era prea aproape de pamant :)

- I-am tras o colantare

- am desfintat stopurile din bara spate si am mutat semnalele pe aceleasi becuri cu marsarierul

- am infipt un CB in spatiul de la scrumiera si cam atat, cred

Urmatoarele obiective importante ar fi:

- troliu - 6000-6500lbs cred. Teoretic ar fi suficient. Daca nu sunteti de accord, corectati-ma, va rog. Din ce am gasit pana acum ar fi Come-up, Lift Winch sau T-max. Pareri?

- un suspension lift mic de numai 4-5cm. Adica OME, care zice +4 sau Iron man/Trailmaster care promit +5.

Chiar daca m-am documentat nu ma pot declara lamurit ce kit sa-mi iau. M-ar ajuta niste pareri concrete de la cei care au asa ceva despre: duritate, stabilitate, eficienta, rezistenta... am gasit despre OME e ex. toate variantele...ca e moale, tocmai bun sau tare, e chiar greu sa-mi fac o parere :))

In aceeasi ordine de idei poate ma lamuriti ce alte modificari impune un SL de genul asta. Sau care modificari sunt necesare si care doar sugerate. (castor, furtune frana, prelungiri scurtari...)

Cu pozele nu stau prea bine. Am cateva de la prima iesire, cand am pus-o putin la treaba si cand singura modificare era scutul...

904156_559912524073341_1631141438_o.thumb.jpg.e416eb0a84d3cd5ca8e77557f695496b.jpg

904584_559913327406594_840439397_o.thumb.jpg.f2a3f096a53d9eda2a8a623c8a66b416.jpg

921132_559911607406766_17143757_o.thumb.jpg.fc0baf5367e0f356d7c93aeb0cf45893.jpg

922199_559913680739892_1849094084_o.thumb.jpg.8973a54907c535934d82291b497c1dbb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Utilajul meu

La orice lift peste 1" trebuie si alte furtune de frina (3 la numar).

Ca sa te decizi ce fabricant sa alegi, ideal e sa vezi inainte o masina echipata cu asa ceva si sa vezi daca esti si dispus sa dai banii respectivi.

O alta modificare pe care ti-o recomand calduros sint gumele. Ce se vede in poze par a fi mai degraba niste gume de strada.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Asa e: ar fi ideal sa vad o masina echipata deja.

Am MT-uri pe masina acum, le-am mentionat la modificari. Pozele, dupa cum am scris sunt cu masina stock, avea doar scut atunci...

Trebuie furtune de frana, am inteles. Sunt bune cele de Swift, dupa cum spune cineva la o alta discutie? Sau gasesc undeva prin tzara unele mai lungi sau doar comanda din afara?

Link spre comentariu

Daca nu sint parte a kitului de inaltare, atunci se pot comanda separat.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Sau se pot prelungi cele originale, la orice atelier specializat în sertizări și fabricare de furtunuri hidraulice, industriale. Și ieși mai ieftin decât dacă cumperi altele. Sau moca, poți să le desprinzi pe cele de pe mașină din prinderile originale și ajung fără probleme până la 3 inci (adică 7,5 cm) SL, inclusiv, (cum am făcut eu) și la flexări la maximum, rămân destinse furtunurile.

E foarte frumoasă mașinuța, s-o stăpânești sănătos și să te ducă peste tot.:h5

Numai bine!

Editare ulterioară:

Și niște poze ca să-ți dai seama cam cum arată a mea, acum...

[ATTACH=CONFIG]181335[/ATTACH]

DSC_0434.thumb.jpg.9b936cbab70baa2b5543a4d3c7918992.jpg

[ATTACH=CONFIG]181339[/ATTACH]

699_461264703961378_970686476_n-2.jpeg.b445d4c1b086ab4fb618a544b0daf70e.jpeg

IMG_20130602_120531.thumb.jpg.d0aa24066f9327ff77c7aeb797e24a1b.jpg

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Sau se pot prelungi cele originale, la orice atelier specializat în sertizări și fabricare de furtunuri hidraulice, industriale.

Nu cred ca merita riscul sa prelungesti niste furtune, cred ca e mult mai bine sa se confectioneze unele mai lungi avind la baza prinderile originale. Cred ca e si mai ieftin asa, decit sa tot inadesti furtune.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Nu cred ca merita riscul sa prelungesti niste furtune, cred ca e mult mai bine sa se confectioneze unele mai lungi avind la baza prinderile originale. Cred ca e si mai ieftin asa, decit sa tot inadesti furtune.

Riscul nu există. Cei care confecționează furtunuri hidraulice/sertizări - le fac profesional cu utilaje performante nu cu patentul și cu ciocanul, pentru industrie - unde hidraulic înseamnă presiuni serioase, nu ca în instalația de frânare de la Jimny. Eu unul, am făcut prelungiri, modificări de conducte/furtunuri de A/C, de frâne ... pentru auto și niciodată nu au existat probleme. Plus că am fost învățat și trimis și eu de către alții care au făcut și n-au avut probleme, direct la sursă.

Dar, într-adevăr, e bine și gata confecționate altele mai lungi dacă e mai ieftin, decât să le cumperi din export. Avem foarte multe IMM-uri în România care produc asemenea repere pentru export. De ce să nu facem/cumpărăm direct de la ei și să luăm poate tot produsele lor sau ale altora asemenea, trecute prin 7 intermediari cu 7 adaosuri comerciale?

Numai bine!

Link spre comentariu

Pana acum cativa ani firmele de hidraulica din Galati mai faceau furtune de frana , dau unii au renuntat . Nedorind polemica , i-am intrebat politicos despre motivatie , si tot politicos m-au trimis la plimbare . La ceva timp am dezbatut problema intr-un grup de profesionisti in domeniu (in timp ce domnii - de la Parker - fumegau pe sub guler la o problema spinoasa - troliul hidraulic asistat hidro/electric ...) . Mai tarziu le-am dat dreptate la aia 'refuzaciosi ' - in sistemul de franare cu servofrana se poate ajunge si la 150 bari ( la Y61 e foarte aproape de 100 bari ...adica 99,ceva ...bari , si nu e nici pe departe unul fortos ...) . Oamenii aia au refuzat , pentru ca nu doresc sa experimenteze tocmai ei un produs care teoretic rezista fara probleme ( dar practic tine de siguranta circulatiei , si inca n-a fost testat temeinic ) si nu vor sa se lege la cap in nici o circumstanta nasoala , oricare ar fi e si implicatiile ei .

Deci ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Mersi Mita, si monstruletzul tau arata bine si vad ca face treaba serioasa. Poate il invata si p-al meu secretele meseriei :grin:

Cred ca am inteles ce-i cu furtunele alea, oricum nu reprezinta o problema majora....mult mai mult ma preocupa cum s-o inalt, daca merita un kit OME, chestii d-astea. Furtunele se rezolva destul de usor ma gandesc.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sunt de aceasi parere cu Suzuk, la 5 cm nu trebuie sa prelungesti furtunele. Eu am 7cm, si furtune mai lungi am pus dupa 6 luni de la montaj, nu s-a intamplat nimica intre timp, intradevar stateau intinse la flexari, dar la 5cm rezista fara probleme. Bara panhard se recomanda una prelungita, fixa sau reglabila, la fel se recomanda si bucsile excentrice de la brate. Un lucru bun ar fi amortizor de directie, praguri HD sa-ti protejezi pragul de la masina. Daca o inalti, pune niste flanse distantiere la roti, sa maresti stabilitatea la inclinari laterale, la care Jimny nu este foarte "priceput". Uitate si la kitul ProComp 3000 pe gaz, e o solutie buna la pret mai bun decat OME. Teoretic troliul de 6000 lbs e OK, dar eu recomand 9500 lbs. Daca faci off road in zone cu pietre-bolovani, recomand o intarire a puntilor. Ar mai fi si altele... O sa mai zica si colegii, e o "gasca" priceputa la sectiunea Jimny. :)

Link spre comentariu

Aaaa... am uitat,

@Zeneca, primul pas pe care trebuie să-l faci e să "arunci" bara stabilizatoare de pe față, dacă vrei să îți lucreze bine puntea față. Nu trebuie s-o arunci la gunoi, doar s-o dai jos și s-o pui la păstrare, în garaj sau pe balcon:grin:.

Numai bine!

Link spre comentariu

Bara Panhard este pe lista, mai ales ca din ce-am auzit nu sunt nici prea rezistente. Ma gandesc la una reglabila si ma gandesc la un suport de relocare pt ea, dupa inaltare, sa revina la unghiul de fabrica.

Bara stabiliztoare m-am tot gandit s-o scot dar nu prea ma imbie varianta asta...poate astept sa mai prind niste incredere.

La troliu si eu am ajuns la o concluzie teoretica de 6000-6500lbs asa ca din ce motive recomanzi Vili un troliu mai mare? 6000 ajunge doar teoretic? :)

Link spre comentariu

Cand am luat primul troliu, cei cu experienta mi-au recomandat un troliu care sa traga minim 2x greutatea masinii. Parearea mea este ca e mai bine daca nu folosesti troliul la capacitatea lui maxima. Cu cat lucreaza mai "lejer" cu atat tine mai mult, cu atat se incalzeste mai tarziu, si cu atat poti sa te troliezi pante mai lungi in foc continu. Daca faci off road in care nu "cauti" zonele grele, doar din greseala ajungi sa te blochezi, si trolierea inseamna doar 10m, atunci ajunge si un troliu mai mic. Dar daca te prinde microbul si incepi sa "cauti cu lumanarea" zonele grele, recomand troliu mai mare. Daca te uiti la viteza de troliere, ea scade proportional cu cresterea greutatii . Daca ai un troliu mai mare aceasi sarcina se trolieaza cu viteza mai mare. Din cate stiu de la 6000 la 9500 ai in primul rand diferenta de putere de motor, nu de raport de reductie. In anumite cazuri puterea troliului este marit numai din marirea raportului de reductie, cea ce duce la scaderea vitezei. Din cauza ca folosim in preponderenta trolii chinezesti, este mai bine sa aiba o rezerva de putere suficienta, pentru a compensa calitatea mai slaba.

Nu in ultimul rand, o sa iesi si cu masini mai mari decat Jimny, gen Toyota, Mitsu, Patrol. Daca o sa aiba nevoie de ajutor, cu un troliu mic sansele sunt mici, aceste masini au nevoie de un troliu minim 9500lbs, si de multe ori si acesta se descurca numai cu scripete. Eu am avut un HORN 9500 FAST, foarte multumit. Viteza mare de troliere, perioade lungi. Am troliat 7 ore in continu, perioade de repaus au fost doar cat mutam sufele si schhimbam copacul. Din 7 ore 3 ore am troliat un patrol lung. La o alta iesire am troliat 3 Samurai uri, aproximativ 60m, la deal pe bolovani, fara pauze. Troliul a fost doar caldut.

Acuma ma dau cu un Patrol y60 scurt. Am pe el un troliu Superwinch Talon de 12500lbs, cu viteza la liber de 19m/min. :)

In concluzie:

Vrei untroliu numai pentru tine sa te scoata dintr-o balta de 10m lungime sau sa te treaca de o urcare alunecoasa de 20m cumperi un troliu de 6500lbs.

Vrei sa te troliezi ore in sir, pante de 1km cu noroi de 30cm, balta adanca de juma de metru cu namol, sa ajuti colegi cu masini mari cumpara un troliu de 9500.

Daca vrei si viteza cumpara un troliu care trage la liber minim 15m/min.

Orice troliu iti cumperi, pune pe lista: sufa de copac, sufa de 10m, scripete, si 2-3 ocheti. ;)

Link spre comentariu

Interesant si cuprinzator raspunsul...si sunt de acord cu ce spui.

Cel putin deocamdata nu sunt genul care "s-o caute cu lumanarea" iar cuvantul de ordine pt. masina este greutate minima. Ma gandesc la troliu ca la o roata de rezerva sa zicem. E ceva ce trebuie sa cari dupa tine pt ca uneori ai nevoie. Probabil ca troliul il voi folosi si "de placere" dar nu-l iau cu acest scop. De-asta tind spre ceva minim. Si chiar nu-mi doresc sa car greutate in plus fata de necesar. De-asta renunt si la alte chestii, cum ar fi o bara sau bari HD de exemplu. Mai ales ca nu-mi propun trasee extreme.

E drept ca ma cam tem de calitatea slaba si n-o sa-mi placa daca ramane altcineva blocat si eu "n-am cu ce". AIci e evident avantajul unui troliu mai maricel.

O sa mai studiez la date tehnice si variante. Oricum mersi ca mi-ai completat lista de necesar pt. troliu :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare