Hans Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Salutare tuturor! Intentionez sa achizitionez un Wrangler pentru drumuri inzapezite si dealuri cu iarba si noroi. Off-road de nevoie :) As fi recunoscator daca m-ati ajuta in luarea unei decizii. In primul rand nu sunt 100% sigur de alegere in ceea ce priveste WRangler-ul ... am dat o Toyota Hilux 3.0d pentru ca nu avea diferential blocabil ... acum vad ca nici Wrabglerul nu are ... se va comporta ok in zapada si pante innoroiate ? Daca e sa fie Wrangler, l-as lua pentru a face din el o jucarie pentru sufletul meu, in timp. Ma uit de cateva zile la unul din '89' 4.2 cu carburatorul din fabrica. Problema e ca are arcurile puse peste punti, nu stiu cum se comporta asa si daca il voi putea inmatricula - ce zice RAR -ul ? Pretul masinii nu e mare, in schimb timbrul de mediu e 3800E, fiind autoutilitara in actele germane. Poate ar trebui sa caut un 4.0 ? Putere mai mare si probabil un consum mai bun ? Pe de alta parte am inteles ca se poate pune injectia de la 4.0 pe 4.2, sau e posibil sa ma gandesc la inlocuirea motorului cu unul diesel in viitor. Nu pentru consum neaparat, dar e frustrant sa ai 112 cp din 4200 cmc ... Daca aveti ceva pareri sau sfaturi, le astept. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Faptul ca Wrangler-ul nu are blocant nu este nici o problema,dupa cum poate stii este o masina conceputa ca si un joc Lego iar paleta de accesorii piese after market si upgrade-uri este infinita. Poti pune blocanti de care vrei,cred ca puntile Dana au cea mai mare gama de blocanti. Referitor la arcuri daca cei de la RAR fac figuri le poti muta provizoriu sub punti si sincer sa fiu sunt de parere caci acolo trebuie sa ramana,arcul peste punte este riscant,doar daca ai o punte randorsata poti sta mai linistit. De motor nu stiu ce sa iti spun ca nu am asa ceva dar vad ca cine are il lauda,cica se descurca impecabil,repet sunt pareri citite de pe la americani,daca tot vrei sa il schimbi pune pe cel de 4.0L HO cu automata si vei avea o super jucarie,iar daca doresti ceva mai mic poti opta pentru cel de 2.5L care dupa 1992 imi pare are 150cv eu iti spun caci mie imi sunt suficienti,dar asta depinde de la o persoana la alta si de ce vrea sa faca cu masina. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex Focsa Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Salut! Am si eu Wrangler 4.2 si nu mi se pare deloc frustrant faptul ca are doar 112 caluti. Se misca foarte bine, in schimb trebuie sa ai grija la carburator. De acolo vin problemele, mai ales daca nu e reglat corect. In rest mi se pare un motor super care rezista la mult chin fara probleme si nici nu mi se pare gurmand. La drum intins ( Campulung Mold - Bulgaria si retur ) cu 33'uri mi-a luat o medie de 10-11/100, iar cu simexuri 31' 12-13/100 km. Acest consum este sigur, am completat la destinatie si atat mi-a iesit. Referitor la blocanti, am Detroit Locker instalat in puntea spate si in 2 ani nu am avut nici o problema cu el si nici nu ma deranjeaza la drum. Referitor la inmatriculatul in Romania, nu cred ca merita. Pe al meu il am inmatriculat in Bulgaria, in schimb am ITP facut in Romania la RAR. Bineinteles ca as prefera sa am un 4.0 automat, dar momentan nu merita investitia, iar 4.2-ul face fata nevoilor mele. Faptul ca are arcurile peste punti inseamna ca flexul obtinut este mai bun, pe langa inaltarea aferenta. In schimb vor fi probleme cu arcurile, din cate am inteles se rup mult mai usor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Buna ziua ! @hdragos: Pentru ca sunt intotdeauna dispus sa invat lucruri noi, vreau sa stiu si eu ce e aia "punte randorsata". Iar pozitia arcurilor, c-or fi ele sub sau pe punte, in nici un caz nu are ceva de spus in privinta rezistentei puntii. Sau si aici au aparut chestii noi ? @hans: Motorul asta e una din cele mai bune alegeri, avand un cuplu mai bun la o turatie ma joasa decat cel de 4.0 cu injectie. Exista vreo patru sau cinci variante de 4.2, incluzand variante cu carb simplu sau cu carb dublu, ambele Carter (modelele mai vechi mai vin si cu Holley). Unul din punctele slabe tipice pentru un motor cu carburator este de obicei multitudinea de furtune si supape de vacuum, care pot face stres urat. In rest, motorul este extrem de fiabil si de viata lunga. In link-ul de mai jos, cauta AMC 258 I6, si o sa inveti multe: http://www.baeta.org/opie/engine.htm#J Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Scuze,ranforsata. Iar faptul ca arcurile stau deasupra punti fac ca aceasta in anumite situatii sa se indoaie/rupa mai usor decat cu arcurile sub punte,si ma mai gandesc eu ca nu de cretini au proiectat aia ca arcurile sa fie sub punte,nu stiu,zic si eu. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Buna ziua ! @hdragos: Am inteles treaba cu ran(d)forsarea. Mai departe acum. Ziceai asa: Iar faptul ca arcurile stau deasupra punti fac ca aceasta in anumite situatii sa se indoaie/rupa mai usor decat cu arcurile sub punte,si ma mai gandesc eu ca nu de cretini au proiectat aia ca arcurile sa fie sub punte De unde stii treburile de mai sus, ai facut teste dinamice de torsiune cu puntea in cauza ? Eu zic sa nu mai faci eforturi de-astea de gandire si sa iei in considerare si altceva. Si anume, cata vreme tot Dana 35 intalnesti si sub Cherokee (d-ala de care ai avut la un moment dat...) si sub Grand Cherokee, ambele in configuratia SOA (arc pe punte), poate chiar mai lunga (distanta WMS-WMS mai mare), deci mai susceptibila a se torsiona si totusi nu crapa nimic, nu tot "cretinii" aia au fost la planseta ? Nu pozitionarea unui arc da rezistenta la torsiune (apropo, unde masori torsiunea asta ?) a unei punti, ci dimensionarea, calitatea materialelor folosite si modul de executie al puntii, mai precis grosimea in perete a tevii in cauza si modul in care teava este fixata in carcasa diferentialului... Studiaza o punte Ford de 9" si mai vorbim de torsiuni. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Multumesc pentru informatii, ceva pareri despre cutia manuala ? Presupun ca e solida, dar nu am avut pana acum contact cu vreun Wrangler. Care ar fi consumul "on road "pentru asa un agregat ? M astept in oras in jur de 20 -25, in afara 10-12, dupa cum a spus si Alex Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex Focsa Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Nu stiu exact cat consuma urban, cert e ca n-a trecut de 20, chiar mai putin(cu simexuri 31'). Asta in principal ca nu simt nevoia sa o turez. Sper sa nu ma insel, dar fiind pe carburatie ea nu urca in ture asa rapid si avand cuplu la rotatii mici mai mult decat suficient, rar sar de 3000 RPM. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Alex...un motor cu carburatie se tureaza mai bine decat unul pe injectie... toate Jeep-urile le-am avut pe injectie....dar Samuraiele...am avut unul pe injectie si unul pe carburatie.....cel pe carburatie se tura mult mai bine decat ce pe injectie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual @HeavyD,intre cele 2 exemple date de tine sunt cateva diferente,cum ar fi arcurile care cu siguranta sunt diferite ca si material iar de aici o intreaga serie de diferente,mai sunt suportii de arcuri de pe punti care este una cand sunt pusi din fabrica de catre producator si alta cand ai punem noi in curtea scolii(exista si variante home made mult mai bune ca cele ale producatorului),puntea este mult mai expusa la rasucire daca nu exista niste bratre speciale dupa cum bine stii si cum sunt cred ca masina in discutie nu are asa ceva. Nu am zis ca nu se pot pune arcurile peste punte doar ca daca nu faci aceasta modificare cu tot ceea ce necesita si repet cum cred ca este pe masina in discutie,atunci sunt sigur 100% ca cea mai inteleapta miscare e aceea de a le pune unde le erau locul,adica sub punte. Parerea mea,proasta:hw,plusa a celor care au patit-o pe pielea lor.:wink: Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Logica cu pozitia arcurilor e esuata dintr-un singur punct de vedere... Oriunde ar fi arcul, tot aceeasi tendinta de rotatie o are puntea, pinionul vrea sa urce pe coroana. SOA / SUA, arcul va fi afectat primul, apoi crucile cardanice. Puntea e supusa la aceleasi forte. Si daca e sa despicam firul in 4, SUA controleaza mai bine rasucirea, deci in loc sa descarci fortele deformand arcul, soliciti mai mult carcasa. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Apreciez toate raspunsurile, va multumesc. Inca nu sunt decis daca asta va fi masina pe care o voi lua, in mare parte datorita modificarilor. Ce imi puteti spune despre cutie? Manuala 5+1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Salut, Wrangler-ul este o masina frumoasa, mie mi-a placut foarte mult. Am avut un YJ cu motorul initial de 4.2 carburatie (pe care nu l-am testat) ce a fost schimbat cu un 2.5 diesel de pe Pajero. Este cam nasol fara blocant, eu am ramas pe zapada si nu mi-a placut (senzatia aia nasoala ca ai 4x4 si ca stai culcat pe o parte pt ca se invarte doar o roata pe punte), depinde si unde vrei sa o folosesti si in ce conditii. Gasesti destul de multe plus-uri, ce nu mi-a placut la ea foarte mult, fiind si unul dintre motivele pentru care nu am mai folosit-o si am, vandut-o este faptul ca pe spate mi s-a rupt planetara si mi-a cazut roata la 60-70 km/h, ramanand in 3 roti si capatul de punte. Roata aia nu este fixata in mimic altceva decat in planetara. In rest o masina ok, kitul de suspensie l-am comandat din State si m-a dus parca ~3000 lei, fiind un kit Rough Country + 4 inch si complet pentru a-l inlocui pe cel original (gasesti pe forum la promo-urile sponsorizate oferte bune), electronica este putina si nu prea are ce sa iti cada (mai ales ca motorul este pe carburatie), interiorul este spartan, dar daca dai hardtopul jos arata foarte bine, daca iti iei si niste usi scurte (cele fara geamuri) arata si mai bine, te bronzezi si un pic. Gasesti multe optiuni de a-ti imbunatati utilajul, bani sa ai si timp sa "mesteresti" la un fier vechi. Bafta Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual De treaba cu zapada mi-e cam teama, asta iarna nu am putut pleca cu Hilux-ul dintr-o panta inzapezita pana nu am scos jumatate din aerul din anvelope ( BFG AT )... As fi dorit in acea jumatate de ora de munca in viscol sa fi avut macar un blocant, nu mai zic de troliu. Ma gandesc totusi ca la Wrangler ar trebui sa fie usor de upgradat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual schimbat cu un 2.5 diesel de pe Pajero La schimbatul motorului cu unul diesel m-as gandi si eu. Mi-ai recomanda varianta cu motor de Pajero ? E destul ieftin in varianta UK Ai schimbat si cutia sau a ramas cea originala ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 (editat) Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual depinde si unde vrei sa o folosesti si in ce conditii. Bafta Trebuie sa fie o masina de mers in special iarna pe drumuri necuratate de zapada, pe drumuri forestiere si in restul anului pe dealuri cu iarba si argila, eventual pe timp de ploaie Nu va fi o masina sportiva, de off-road extrem, ci un back-up pentru a ajunge in zone mai putin accesibile in conditii de vreme rea. Nu imi trebuie AC, dar servodirectie e obligatoriu, incalzire in habitaclu la fel, precum si o dezaburire buna a geamurilor. De preferat sa nu ploua in masina :) Ar fi fost bun si un ABS, dar am inteles ca nu era pus pe YJ Pentru cazuri extreme, as vrea sa il utilez cu blocanti ( nu am idee ce costuri presupune ) si troliu. Nu sunt vanator, dar imi imaginez ca ar trebui sa corespunda cerintelor unei masini bune pentru vanatoare pe versanti impaduriti. Probabil masina va face cam 3000 km pe an Editat Iunie 12, 2013 de Hans Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Buna seara ! @hdragos: 1. Toate arcurile se fac din otel de arcuri si se trateaza corespunzator cerintelor din caietul de sarcini al acestui reper. Daca vrei sa inveti ceva despre otelurile de arcuri, ai mai jos cateva informatii in limba romana, venite de la Ministerul Industriei Constructiilor de masini. Primele 24 de pagini trateaza tot ce vrei sa stii despre acest material. http://www.arcasi.ro/arcasipoze/oteluri/OTELURI%20PENTRU%20ARCURI.pdf 2. Cherokee vine de la mama lui cu suportii sudati de punte, Este ceva ce te face sa crezi ca ferotaniile romanesti sunt mai slabe decat cele americane ? Sau sudura ? Nu stii sa faci sau sa sudezi, apeleaza la cei care stiu sa faca si sa sudeze. Rezultatul va fi cel putin la fel de bun in comparatie cu originalul. 3. Cherokee vine de la mama lui cu arcuri lamelare montate pe puntea spate. Nu are brate "speciale" sau tiranti pentru mentinerea puntii intr-o pozitie anume. Daca nu ti-e clar de ce e asa si totusi treaba tine bine, suna-i pe "cretinii" mentionati, poate te lamuresc ei cumva. Chiar nu te-ai uitat sub Cherokee-ul tau niciodata ? 4. In cazul in care la un YJ s-au montat arcurile deasupra puntii si nu s-a "cracanat" destul (a se citi proportional cu inaltimea castigata) masina, aceasta va deveni clar instabila. Doar ca treaba cu inaltarea mai mult decat e necesar si instabilitatea aparuta se aplica la orice vehicul, si situatia e cu atat mai grava cu cat ampatamentul masinii este mai mic. Eu am liftat tractorrasul meu cu circa 7.5", am crescut ecartamentele cu 4" si ampatamentul cu circa 6 - 7", doar asa, ca si cifre de referinta. In ultima instanta, poate pe masina in cauza nici nu e nevoie de atat de mult lift si arcurile se pot aduce inapoi in pozitia stock. Oricum ar fi, doar viitorul proprietar va hotari, in functie de modul in care va utiliza masina. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual La schimbatul motorului cu unul diesel m-as gandi si eu. Mi-ai recomanda varianta cu motor de Pajero ? E destul ieftin in varianta UK Ai schimbat si cutia sau a ramas cea originala ? pai ia varianta cu motor diesel sa stii ca nu faci mare scofala de economie daca rulezi doar 3000 pe an, un singur avantaj as vedea la diesel aici si anume cuplul dar comparat cu 4,2 benzina nu cred :) personal as merge pe varianta cu benzina si nu as vrea sa ma complic cu schimbari de motor,punti...etc cel mult daca tot te plangi si iti e teama de ramas in zapada sau noroi faci o investitie intr-un blocant...detroit locker,eaton...etcsi ai scapat de problema. eventual iti pui si un troliu care daca tot il vrei iei unul made in republica cu ochii oblici si gata,iar o placa de wrangler costa 60 de dolari pe care sa prinzi troliu si vine exact la cote... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual daca e zapada mare nu-ti vor fi de folos nici un blocant...vei ramane suspendat pe burta....asa ca nu merita investitia...daca tot vrei sa investesti....baga banii intr-un troliu...te va ajuta in zapada mare mai mult ca un blocant ca sa mergi in zapada mare ...relativ bine .... ai nevoie de gume mari....beadlock....alte rapoarte in punti.....munca multa... alegerea iti apartine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 (editat) Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual @KAROLOKW Nu consumul de carburant m-ar face sa schimb motorul. Sunt obisnuit cu consumuri de peste 20% , la diesel. Daca as lua masina as fi tentat sa ii schimb motorul cu unul diesel ( turbo ) pentru cuplu, am ca target undeva in jur de 350-400 NM. 4.2 benzina pare slabut , cel putin dupa cifrele de pe hartie. Azi am mers putin intr-un YJ de 2.5 - cred ca e prea putin pentru masina asta, iar 4.2 nu e departe ca performante, repet - pe hartie, nu am condus vreunul. Plus ca as scadea considerabil valoarea impozitului, in cazul unui motor de 2.5 diesel. E diferenta de peste 1500 euro / an. PS: decat trolii chinezesti, mai bine nu plec din casa :) Editat Iunie 12, 2013 de Hans Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual daca e zapada mare nu-ti vor fi de folos nici un blocant...vei ramane suspendat pe burta....asa ca nu merita investitia...daca tot vrei sa investesti....baga banii intr-un troliu...te va ajuta in zapada mare mai mult ca un blocant ca sa mergi in zapada mare ...relativ bine .... ai nevoie de gume mari....beadlock....alte rapoarte in punti.....munca multa... alegerea iti apartine La zapada mare cea mai buna investitie e intr-o lopata - da-i 'nainte da-i 'napoi si pleci de acolo :) Problema care am intampinat-o cu Hilux-ul si pe care vreau sa o rezolv cu un Wrangler echipat, a fost alunecarea pe zapada la plecare in panta. Dupa care am urcat aceeasi panta cu o Skoda Octavia cu ESP. Zapada avea maxim 3 cm, dar sub ea era alt strat de zapada batatorita, inghetata. Probabil ca X3-ul sotiei ar fi fost perfect pe acel drum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual de curiozitate...ce anvelope aveai pe ambele masini? si daca X3-ul e asa bun...la ce-ti mai trebuie Wrangler...sa-l faci de ras?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Pe Hilux BFG AT 31.10,5.15 , ceva de iarna pe Octavia, nu era masina mea. In general X3 -ul e pentru dus copiii la gradinita. Se poate urca si bordura cu el. Merge repede. Trebuie tinut curat. Cam atat. Wrangler-ul m-ar tenta fiind, dupa cum s-a spus si aici, o platforma simpla pe care se poate construi ieftin ceva care sa imi fie util. Hilux-ul a fost super, l-am tinut 5 ani, dar nu facea fata in configuratie stoc la ceea ce vreau eu. Iar pentru cat voi folosi masina asta, nu cred ca merita investit mai mult de 3000e in modificari. Ma uit dupa Wrangler pana in 4-5000, plus upgrade... cam asta e bugetul. Plus ca imi place cum arata YJ-ul, as fi preferat Willys dar de unde la banii astia ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual scuze, da' nu inteleg: ai bani de wrangler+troliu+upgrade-uri (schimbat motor & stuff) dar nu ai bani de lanturi? asta este o varianta sa iesi din zapada. a doua varianta, asa cum ai procedat, ai dezumflat rotile. ia-ti un ARB tire deflator, este circa 50$ si dezumfla repede. daca totusi vrei masina doar pentru ce ai spus, iei frumos un samurai, il peticesti, faci SOA, schimbi rapoartele, pui TSL thornbird pe 13.5" cu jante cu beadlock, lasi presiune la 0.5-0.7 (obtii o pata de contact de 16"-17") si vei pluti pe zapada. sau ia-ti tractor... la willy sa stii ca n-ai incalzire, n-ai servodirectie, practic primesti un motor, un volan si un scaun. ia-ti doar capota si farurile, le pui pe ce sasiu vrei tu si gata willys-ul. si daca te mentii cu wranglerul, ia-ti un TJ sau mai nou. ai mult mai multe optiuni de upgrade la partea de suspensie pentru ca este pe elicoidale. si cu putin noroc, gasesti cu D44 sau il gasesti gata modificat. in plus, daca vrei sa iei ceva diesel, ia direct ceva diesel. eventual tot cu motor mare. @hdragos: cauta axle wrap pe forum sau pe youtube, s-a discutat de zeci de ori. un anti wrap bar nu cred ca-l duce mai mult de 200$, nu? The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hans Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 (editat) Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual Lanturile sunt ok daca nu mergi pe strada. Nu iese doar offroad masina, iarna fac ceva km si prin oras. Vreau o masina pe care sa o scot din garaj cand e viscol afara si sa imi fac treaba cu ea. wranglerul l-as lua si pentru cum arata, imi place. TJ-ul e prea scump, pentru prea putin in plus. Asta nou e prea stricacios, prea scump pentru cat de putin il folosesc. Schimbatul motorului nu ar trebui sa treaca de 1000 e. Si l-as face, cum am mai spus, pentru a diminua impozitul. Samuraiul nu imi place, desi initial, dupa ce am dat Toyota, ma uitam dupa Samurai. Dar nu ma atrage deloc, e prea mic si nu are putere suficienta. Alte variante pe care le iau in considerare ar fi Landcruiser Fj70 , Patrol Y61 SWB sau Pajero II. Dar niciunul nu are carisma Wranglerului. Maine cred ca ma hotarasc daca il iau sau nu. Despre asta ar fi vorba: http://www.autovit.ro/jeep-wrangler-C28002055.html Editat Iunie 12, 2013 de Hans Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate