Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual

Hans

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie Wrangler 4.2, manual

@KAROLOKW

Nu consumul de carburant m-ar face sa schimb motorul. Sunt obisnuit cu consumuri de peste 20% , la diesel.

Daca as lua masina as fi tentat sa ii schimb motorul cu unul diesel ( turbo ) pentru cuplu, am ca target undeva in jur de 350-400 NM.

4.2 benzina pare slabut , cel putin dupa cifrele de pe hartie. Azi am mers putin intr-un YJ de 2.5 - cred ca e prea putin pentru masina asta, iar 4.2 nu e departe ca performante, repet - pe hartie, nu am condus vreunul.

Plus ca as scadea considerabil valoarea impozitului, in cazul unui motor de 2.5 diesel. E diferenta de peste 1500 euro / an.

PS: decat trolii chinezesti, mai bine nu plec din casa :)

Hans :)

350-400 Nm iti recomand un ZJ cu V8 da nu e ce vrei tu :) in conditiile aferente atunci inteleg de ce vrei diesel dca vrei cuplu

la referirea cu consumul era o presupunere ca vrei sa scazi consumul asta din prisma multora care au facut asta iar despre troliile chinezesti :) sa stii ca pana si Warn Ramsey sau care mai sunt asa zise original americane :) si ei produc in china de Warn stiu sigur asta/poate nu toate modelele dar sunt destule care le produc acolo.

personal am avut un troliu chinezesc pe care acum il are un alt coleg de forum ...si pe care de aproape 2 ani il folosesc/il foloseste acum ca nu mai e la mine si nu e absolut nici o problema.

e drept e lent are 265:1 reductia si e de 5,9t sau 13000lbs

ce vroiam sa spun este ca nu e obligatoruiu sa dai pe troliu mai mult decat pe masina si sa iti bagi unghia in gat dupa 2 luni cand se duce ceva :) poti sa ai aceleasi satisfactii si cu un troliu mai ieftin atata timp cat e functional te scoate din rahat.

personal as lua wrangler,benzina carburatie sau injectie ce as gasi mai usor si mai ieftin si in stare buna,as pune un troliu niste cauciucuri adaptate(profil simex) blocant spate daca nu are si in rest talpa...eventual mai schimbi daca nu o sa iti placa rapoartele in grupuri.

repet e parere personala e ce as face eu din datele pe care le-ai furnizat,adica 300km pe an folosit in conditii grele de functionare eventual banuiesc cu incarcatura la remorca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca e in mintile ei masina adica motor transmisie...etc de ce mai stai pe ganduri? daca mai stai e posibil sa il iau eu ca si asa imi batea apropoul sotia cand o las sa conduca si ea 5,9-le tinand cont ca e cu automata... :):):)

Link spre comentariu

@hdragos: cauta axle wrap un anti wrap bar nu cred ca-l duce mai mult de 200$, nu?

Offff,ce dracu parca scriu in alta limba,eu nu am facut nici o referire la cat il costa sau ca este vreo mare inginerie,la o adica le si confectionezi home made daca esti putin priceput,am spus doar ca nu cred ca masina pe care pusese ochii sa aiba asemenea brate,atita tot.

Si asta inainte ca @Hans sa faca referire la buget,deci era varianta cea mai ieftina si sigura,cea de a muta arcurile la locul lor,inca odatata umila mea parere proasta.

Masina pe care ai pus tu ochii este de luni bune la vanzare,e drept poate nu a fost tot timpul la pretul asta care intradevar este un pret bun daca masina nu are probleme majore.

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

daca e in mintile ei masina adica motor transmisie...etc de ce mai stai pe ganduri? daca mai stai e posibil sa il iau eu ca si asa imi batea apropoul sotia cand o las sa conduca si ea 5,9-le tinand cont ca e cu automata... :):):)

fiind autoutilitara, are doar 2 locuri , timbru de mediu = 3800 euro, nu 1800 cum ar fi fost in cazul unui autoturism

probabil de asta sta de mult timp

Editat de Hans
Link spre comentariu

Tind sa cred ca este tocmai invers,la autoutilitare taxa de timbru este mai ieftina.

La a mea este 1000 ca si turism si 500 ca si autoutilitara.

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

fiind autoutilitara, are doar 2 locuri , timbru de mediu = 3800 euro, nu 1800 cum ar fi fost in cazul unui autoturism

probabil de asta sta de mult timp

si tii neaparat sa o inmatriculezi la noi? nu e mai convenabila varianta cu Bulgaria?:)

Link spre comentariu

Timbrul de mediu la aceasta autoutilitara ( non-euro, peste 15 ani vechime ) este 3800 euro. Taxele sunt mici doar pentru autoutilitarele euro 3, 4 etc.

Nu o inmatriculez in Bulgaria decat daca imi dau numere preferentiale :)

Link spre comentariu

Fiind autoutilitara, dupa ce o inmatriculezi, vei avea un impozit de ~550-600 lei (eu la 3200 cmc am 480 lei/an) asadar nu trebuie sa mai schimbi motorul ulterior pentru a avea un impozit mai mic.

Inmatricularea este problema, taxa este foarte mare, nu cunosc exact legislatia, dar se pot inmatricula in Ro masini cu norma de poluare non euro?Am un Eclipse adus din SUA si a iesit non euro in urma trecerii pe la RAR, se pare ca trebuie sa ii fac un test de echivalare noxe ce m costa cam 3000 lei + apoi minim 1500 euro inmatricularea....nu prea merita, de aici intrebarea referitoare la inmatricularea masinilor non euro.

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@HANS:

iti propun sa te gandesti bine la ce iti scriu mai jos:

1. cu cca 1700 / 1900 euro incluzand toate taxele se poate transforma in autoutilitara renuntand la bancheta spate, in acest caz taxa de timbru fiind de cca 7-800 euro iar imozitul de cca 800 ron / an;

2. Wranglerul este cea mai bricolabila masina care exista pe piata, in functie de ce doresti sa faci cu ea , poti sa o modifici cum doresti, totul este sa o faci cu atentie si sa nu faci improvizatii/carpeli;

3. placerea de a o conduce este mult mai mare decat a orcarei alte masini 4x4... "It's a Jeep think ...You don't understand" :grin:

Eu detin 4 Wranglere:

- un TJ din 1997 4 litrii automat de concurs;

- un TJ din 2001, 4 litrii automat de strada;

- un YJ din 1988, 2.5 litrii manual de strada, complet restaurat;

- un YJ din 1992. 4.2 lirtii manual in curs de restaurare;

... si sunt in curs de a mai acizitiona un CJ 8, 4.2 litrii, automat :) .. sa vedem ce o iesi :wink:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

1. cu cca 1700 / 1900 euro incluzand toate taxele se poate transforma in autoutilitara

de acord, cu o mica observatie

taxa pentru autoutilitara mai veche de 14 ani, capacitate 4200 cmc, e de 3780 euro, conform anaf

Link spre comentariu

de acord, cu o mica observatie

taxa pentru autoutilitara mai veche de 14 ani, capacitate 4200 cmc, e de 3780 euro, conform anaf

daca este Non-Euro !!! ... mi-e mi le-au scos pe cele din 88 /89 si 91 Euro 2 si respectiv cele dupa 97 Euro 3.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare