Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ANVELOPE 33" sau 35" ? Resapate sau Silverstone Xtreme ?

dude

Postări Recomandate

Se apropie momentul in care va trebui sa intru in grupul celor care ruleaza cu anvelope profil Simex in teren.

As vrea sa ma ajutati cu sfaturi pentru cele 2 dileme pe care le am:

a. 33" sau 35" ?

Teoretic garda la sol creste cu 1" in cazul anvelopelor de 35". Exista si alte avantaje ale anvelopelor de 35 in fata celor de 33?

Practic comparatia este intre 33x10.5x15 vs 35x11.5x15

Conform topicelor din aria de vanzari diferenta intre 33 si 35 este de circa 55 euro/bucata. x4 buc = 220 euro

b. resapate sau Silverstone Xtreme ?

Am citit in mod repetat posturile din aria de Anvelope si cred ca cele mai potrivite pentru nevoile mele dintre resapate sunt Insa Turbo sau Ziarelli.

De partea cealalta sunt Silverstone Xtreme.

Insa Turbo se gasesc doar 285/75/16 in timp ce oferta la Silverstone pentru diametre mai mari sau egale cu 33" e mult mai variata.

Ca si preturi diferenta intre cele Insa turbo 285/75/16 si Silverstone 33x10.5x16 este de circa 30 euro/bucata.

Deci alegerea logica ar fi Silverstone 33x10.5x15(sau 16).

Cealalta variante ar fi Insa turbo 285/75/16 sau Silverstone 35x11.5x15(sau 16).

Imi puteti da sfaturi daca sa ma indrept spre 35 sau sa raman la 33 in cazul in care offrodul meu este unul mediu?

Anvelopele vor fi folosite in teren si pe drumul din Bucresti pana la teren. In restul timpului voi folosi MT-urile din dotare. Masina are suspensie +2" si inca nu am achizitionat jantele deci nu e blocant daca cauciucurile sunt pe 15 sau pe 16.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 33" sau 35" ? Resapate sau Silverstone Xtreme ?

Silverstone de 35" pe 16" are diametrul de aproape 34", deci poti face un compromis sa nu pui resapate si sa nu ai chiar 35".

Depinde de ce varianta de HDJ ai, dar foarte probabil ca jantele de 15" vor atinge in etrieri; se pot poliza etrierii, dar nu stiu daca te incanta ideea. 35x11.5R15 este insa mai mare in diametru, cam 34.5".

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Salut Razvan. HDJ-ul meu este un Patrol Y60. :grin:

Acum merg cu BFG MT 33x12.5x15 si jantele pe 15 se potrivesc fara probleme.

Deci tu ma indrumi spre Silverstone 35x11.5x15? Sau pentru aplicatiile mele amatoricesti ma indrumi spre resapate?

Link spre comentariu

Daca vrei ca rotile sa fie cat mai mari, atunci alege 35x11.5R15.

Daca vrei resapate, concluzia e clara, cea mai mare dimensiune Insa Turbo este 285/75R16.

Nu stiu ce motor ai, rapoarte, etc

De 2 zile nu mai sunt pe piata 35x11.5R15 si probabil ca va mai dura pana se va aproviziona vreun importator.

35" pe 16" sunt disponibile.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Cu exceptia suspensiei totul e stoc pe masina. Motorul e RD28T.

Deocamndata incerc sa inteleg ce e cel mai potrivit nevoilor mele. Si de asta apelez la membrii forumului care au mult mai multa experienta practica decat mine.

Cu alte cuvinte intrebarile sunt: e ok si 33 in cazul in care nu merg la concursuri si offroad extrem? E ok varianta cu resapate sau diferenta de pret pana la unele noi e nesemnificativa in comparatie cu benefiile?

Nici nu vreau sa ma zgarcesc si dau o palarie de bani pe niste anvelope si dupa 3 luni sa imi dau seama ca pentru 10-15% in plus puteam sa fac o alegere mai insiprata. Pe de alta parte nici nu ma tenteaza sa iau Simex original pe 35 ca sa ies de 10 ori pe an la prietenesti.

Multumiri anticipate.

Link spre comentariu

Re: ANVELOPE 33" sau 35" ? Resapate sau Silverstone Xtreme ?

si eu sunt in cautarea unor anvelope acum (vreau sa vand 265/75 r16 INSA ce am acum ) . cred ca simex de la INSA ar fi cea mai buna alegere (am inteles ca se tocesc destul de greu) iar marimea 285/75 R16 cred ca ajunge.. si eu folosesc masina cam ca si tine. Pt 35 mai trebuie sa tai din aripi jos inspre usi in fata chiar daca ai BodyLift sau SuspensionLift si din cate am citit 35 nu e recomandat pt 2.8 dar sincer ...nu am auzit la nimeni cu 35-uri pe 2.8 din persoanele pe care le cunosc sa se planga .

Eu zic ca inainte sa cumperi sa rogi cateva persoane sa iti imprumute 2 roti si sa le pui pe fata si sa vezi cum sta treaba :h5

eu am incercat niste 35x12.5x17 pe jante originale Nissan de tabla 8j si atingeau la viraje.

Dupa ce reusesc sa le vand am sa pun ori 285/75/16 ori 33x12.5x15 ..

p.s. compara totusi niste insa turbo 285/75 cu 33-urile de la bfg sa nu pierzi cumva din inaltime

Editat de DanT

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

raspuns direct este cumpara noi nu resapate.

motivul este ca alea noi sunt mai usoare cu 3-5 kg decat cele resapate.

alt motiv cauciucul e mai moale se muleaza mai bine descarca mai bine,

dezavantaj pretul poate putin mai mare si daca mergi cu ele pe asfalt se uzeaza mai repede ca resapatele care in general au cauciucul mai tare decat anvelopele noi.

Link spre comentariu

radule,ti-am spus si la iesirea noastra,ramii pe 33 si ia insa turbo reesapate. pretul e foarte bun si se tocesc greu. de ce sa suprasoliciti motorul si transmisia doar ca sa obtii o foarte mica crestere a garzii la sol? de acord ca masina arata mai bine dar nu e un argument. si cred ca 35 atinge,trebuie sa mai tai pe undeva.

Link spre comentariu

Ptr Y60 lung ...eu as zice sa mergi pe dimensiunile astea (e doar parerea mea personala):

Resapate:

265 75 R16 de la Insa Special Track2 (profil Simex)

Silverstone:

35 10.5 R16

35 10.5 R15

Anvelope MT

285 75 R16

33 12.5 R15

La anvelopele mai mari trebuie sa utilizezi jante cu ET negativ (minim ET-30)

Daca folosesti masina mai mult pe strada (in special in oras) pune anvelope MT.

Ca si observatie: nu sari la anvelope de tip SIMEX peste latimea de 10.5 la 35-uri.

Partea cu greutatea resapate vs. noi este relativa. Depinde de marca anvelopelor. Am intalnit anvelope noi care sunt mai grele decat resapatele.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Partea cu greutatea resapate vs. noi este relativa. Depinde de marca anvelopelor. Am intalnit anvelope noi care sunt mai grele decat resapatele.

ma refeream la comparatia intre silverstone si Insa la aceeasi dimensiune de guma

nu mai retin exact dar parca la 33 silverstone simex era undeva la 19 kg cauciucul iar la insa aveam 24kg

oricum cel mai important lucru este in general pretul ca defapt la ala ne uitam cel mai mult

Link spre comentariu

Vă multumesc tuturor pentru sfaturi. Prin amabilitatea unui prieten generos o să testeze 35 urile pe masina mea. Cu ocazia asta o să transez capitolul 33 vs 35. Dacă aripile din fata mai pot fi decupate la cele din spate sunt limitat de pasajele uşilor.

O să compar şi 33/12,5/15 pe care le am acum atât cu insa turbo cât şi cu xtreme în varianta 33.

Yonut, la insa turbo există şi 285/75/16 care sunt mai înalte decât 265/75. Nu mi le recomanzi pe astea din cauza lăţimii?

DanSoare, tu aveai pe masina 265/75 sau 285/75?

Link spre comentariu

Salut Radule

Hai sa-mi spun si eu parerea.

Masina ta trage bine cu gumele pe care le are acum, daca treci la 35" va fi putin mai puturoasa si cred ca va creste si consumul. Din cate stiu tu mergi mai mult pe asfalt decat in teren deci nu stiu daca chiar ai nevoie de profil foarte agresiv. Silverstoanele sunt moi, minunate in teren dar pe asfalt dracii le gaseste repejor (adica se uzeaza foarte repede, cred ca mai mult de 10-15.000 km nu faci cu ele). Resapatele profil Simex sunt mai tari (ca material ma refer), bune in teren si se uzeaza ceva mai greu pe asfalt. In plus toate cu profil extrem fac zgomot mare si aderenta pe asfalt este slaba (sa nu mai zic pe asfalt umed sau pe zapada unde se ingroasa gluma, adica dupa o anumita viteza devine chiar periculos). Daca nu te-ai hotarat sa folosesti masina mai mult in teren decat pe asfalt eu iti recomand MT 33/11.5/15 (eu am BFG KM2 si sunt foarte multumit si de aderenta in aproape orice conditii si de gradul de uzura).

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

acum am insa turbo profil simex 265/75/16-diametrul anvelopei 804mm. inainte aveam BFG KM2 285/75/16-exact acelasi diametru dar mai late. acum am teoretic 32 simex=33 MT.

Link spre comentariu

Multumesc de informaţii şi păreri.

Pentru mersul zi de zi pe asfalt o să păstrez MT urile 33/12,5/15 pe care le am acum. Simex-urile le-aş folosi exclusiv pentru ieşirile prietenesti. Asta înseamnă 300 km dus întors până la locul faptei plus 20-30 km offroad.

Voi aveţi dreptate. Trebuie făcută comparaţia fizic între diametrele cauciucurilor .

Link spre comentariu

Yonut, la insa turbo există şi 285/75/16 care sunt mai înalte decât 265/75. Nu mi le recomanzi pe astea din cauza lăţimii?

285 75 R16 de la Insa este mult mai agresiv decat 265 75 R16. Din acest motiv nu recomand. Ele de fapt sunt un 34-34.2 ...

Link spre comentariu

Eu am avut pe masina mea Simex originale 33X10,5XR15 cu ET -45. Cu aceste anvelope doar puntea fata atingea usor in aripile fata.

Eu am rentunat la aceste anvelope pentru ca merg 80% on road si de cate ori am pus SIMEX, dupa demontarea acestora a trebuit sa strang divrese suruburi pe caroserie, mi-au scos geamurile culisante din spate si a trebuit sa le repozitionez si tot asa.

Acum am doua seturi: 33x12.5r15 KM2 BFG pentru vara si 33x12,5xr15 A/T BFG pentru iarna.

Eu iti recomand sa nu iti montezi profil agresiv decat daca esti dispus sa schimbi roti la feicare tura.

:h5

Stima,

Florin Bogdan

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

285 75 R16 de la Insa este mult mai agresiv decat 265 75 R16. Din acest motiv nu recomand. Ele de fapt sunt un 34-34.2 ...

salut ! la ce te referi cand spui "mai agresiv decat 285" ? adica profilul nu e acelasi?

intr-o zi am sa masor distanta de la dif spate la mine - 265/75 R16 si la @ opinion care are acum bfg km2 33x12.5x15. Sunt curios care e diferenta.

Legat de doua seturi.. eu asa am facut pana acum: inainte de iesiri puneam MT-urile si in rest mergeam cu AT. daca nu cunosti pe cineva care sa te ajute sa le schimbi...ai sa renunti la ideea asta.

parerea mea e ca anvelopele pe care le ai acum( in cazul in care nu sunt foarte tocite) sunt exact ce trebuie pt Y60 2.8..]

eu am ramas surprins pe unde am trecut cu BFG AT 31" de cateva ori..

asa arata 265/75 r16 vs 33x12.5 r 15

[ATTACH=CONFIG]181627[/ATTACH]

292687_663538937005459_6536858_n.jpg.815fe59e95ff47eaba8d4e584b1252d5.jpg

Editat de DanT

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am fost azi la Delta pentru a-mi rezolva o roata care avea probleme cu etansarea intre janta si cauciuc si cu amabilitatea celor de acolo am comparat cele 2 dimensiuni de Insa Turbo profil Simex cu BFG MT 33x12.5x15 de pe masina.

In poze, de la exterior spre interior: 285/75/16, 265/75/16, BFG MT 33x12.5x15

insa_3.jpg.63d76a89f9867dfb25ca6ae9d76ef345.jpg

insa_1.jpg.a1821ad1a017dd5c0ad587295fa334bb.jpg

insa_2.jpg.a06ff21d7fc6127ed26c1e1bf4ca10ff.jpg

Concluziile mele sunt urmatoarele:

1. 265/75 sunt aproape identice cu 33x12.5, lucru verificat si in comparatia cu rotile de pe masina lui @dansoare

2. 285/75 pe langa faptul ca sunt mai late si mai inalte au si un profil mai agresiv, asa cum se vede si din poze si cum zicea si @Yonutz

3. preturile sunt aproape jumatate fata de Silverstone de dimensiuni similare

4. sunt grele, dar la mana nu mi-am putut da seama de diferenta de greutate intre 265/75 si 285/75.

Editat de dude
Link spre comentariu

La mine poti vedea:

Silvestone 35 / 10.5 R16 cu tot cu janta

BFG KM2 285 / 75 R16 cu tot cu janta

prin comparatie cu:

BFG AT 32 / 11.5 R15 cu tot cu janta

AT 265 / 75 R16 cu tot cu janta.

285-ul este mult mai greu decat 265 ...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Vă multumesc tuturor pentru sfaturi. Prin amabilitatea unui prieten generos o să testeze 35 urile pe masina mea. Cu ocazia asta o să transez capitolul 33 vs 35. Dacă aripile din fata mai pot fi decupate la cele din spate sunt limitat de pasajele uşilor.

O să compar şi 33/12,5/15 pe care le am acum atât cu insa turbo cât şi cu xtreme în varianta 33.

DanSoare, tu aveai pe masina 265/75 sau 285/75?

La 35-uri: sigur trebuie decupate aripile fata la inaltare +2'', pe spate nu cred ca e nevoie daca ai un ET negativ mai mare. Frana si directia isi pierd un pic din precizie.

Editat de Mihai T
Link spre comentariu

La 35-uri: sigur trebuie decupate aripile fata la inaltare +2'', pe spate nu cred ca e nevoie daca ai un ET negativ mai mare. Frana si directia isi pierd un pic din precizie.

m-ar interesa sa pun 35 silverstone xtreme R15 pe Patrol k260. trebuie decupat daca am body lift de 2"?

ms

Link spre comentariu

Toti cei pe care ii stiu cu 35-uri si fac offroad au decupat. Mai mult in fata si mai putin in spate. Daca vrei sa mergi cu masina doar pe drum asfaltat/pietruit cred ca e merge fara sa tai pentru ca nu vei ajunge sa flexezi prea mult.

Totusi, daca zici de profil Simex ma gandesc ca vrei pentru offroad.... Sau... nu... :)

Link spre comentariu

Toti cei pe care ii stiu cu 35-uri si fac offroad au decupat. Mai mult in fata si mai putin in spate. Daca vrei sa mergi cu masina doar pe drum asfaltat/pietruit cred ca e merge fara sa tai pentru ca nu vei ajunge sa flexezi prea mult.

Totusi, daca zici de profil Simex ma gandesc ca vrei pentru offroad.... Sau... nu... :)

Clar Off road (dealurile si munți din Maramureș). Ideea ii ca sunt puțin in dilema daca nu ar fi mai bun 33" pt ca am 2.8 A428II fără turbo..

Link spre comentariu

Stai la 33 , ca se sufoca pe 35 la urcarile lungi ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare