Vizitator mihaibd Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Salut, M-am apucat de ceva timp (august 2007) sa-mi restaurez Defenderul. Am inceput treaba asta in ideea sa pot pleca linistit in niste excursii "peste mari si tari". Pana acum am reusit sa fac urmatoarele: - am demontat toata masina bucati - sablat si zincat sasiul - desfacut punti, schimbat semeringuri, in rest totul ok, sablat, vopsit - desfacut cutia de viteze, schimbat sincroane, pinionul de marsarier, semeringul, in rest totul ok - desfacut cutia de transfer, schimbat semeringuri, in restul totul ok - la motor mi-a iesit compresia ca la carte asa ca am schimbat doar cuzinetii, distributie, semeringurile, pompa de apa - am pus suspensie HD si set de bucsi HD - am mai schimbat discurile de frana am pun un rezervor nou si am mai atasta un rezervor auxiliar de 40l sub scaunul pasagerului. - urmeaza sa o vopsesc si sa ii mai pun restul de accesorii: snorkel, portbagaj, pat etc. Nu stiu cum sa fac cu rezervoarele de apa... sa fac niste rezervoare fixe sau sa folosesc canistre. Ceva pareri? Eventual sugestii. La momentul asta am pus la loc si caroseria si incet, incet pregatesc masina pt. vopsit. Poze cu etapele parcurse pana acum le gasiti aici: http://www.boygo.ro/thumbnails.php?album=18 Am si o intrebare: ce e mai bine sa pun la ungerea articulatiei planetarei din fata, ulei sau vaselina? Am vazut ca s-a renuntat la ulei si englezii vand niste pungulite cu vaselina care reprezinta o doza. Nu stiu cum naiba sa masor cantitatea care trebuie bagata si dupaia sa verific daca mai trebuie sau nu adaugat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Restaurare Defender Si ce ai hotarat? Mergi la Bamako in 2009? Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Restaurare Defender Salut, Am si o intrebare: ce e mai bine sa pun la ungerea articulatiei planetarei din fata, ulei sau vaselina? Am vazut ca s-a renuntat la ulei si englezii vand niste pungulite cu vaselina care reprezinta o doza. Nu stiu cum naiba sa masor cantitatea care trebuie bagata si dupaia sa verific daca mai trebuie sau nu adaugat. ************************************************************************************************* 1.In primul rand felicitari pentru proiect !... :grin: :rsp :B ________________________________________________________________________________ 2.Vis-a-vis de acea articulatie, daca te referi la "bila", se pune ulei de grupuri, 75-90 sau 80-90, in jur de 330 ml, la fiecare roata. Referitor la nivelul de umplere, intra in jur de 330 de ml si in plus acolo exista : -buson de golire, cel mai de jos -buson de umplere, cel mai de sus -buson de nivel Dupa ce golesti tot, pe busonul de golire; posibil ca aceasta operatie sa fie mai laborioasa, daca nu s-a prea umblat pe acolo, lichidul s-a ingrosat si arata ca "vaselina", va fi destul de greu de scos, baga motorina sau benzina pe busonul de sus pentru diluare si apoi sufla/trage cu o "seringa" de pus ulei. Dupa ce scoti lichidul/"vaselina" veche, pui la loc busonul de golire, si torni uleiul nou pe la busonul de umplere, cu busonul de nivel scos; cand lichidul incepe sa curga pe la busonul de nivel, inseamna ca totul e ok, pui la loc busoanele de umplere si nivel, si gata, asta e... :grin: Daca nu-ti intra 330 ml, e ceva in neregula, posibil sa nu fii golit tot ce era vechi si uzat din interior... Bafta... :h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Restaurare Defender mihaibd, :1 Felicitari pentru lucrare. Imi dau seama cat s-a muncit, si eu sunt "in constructii" cu un Pajero din `83. Bafta multa in continuare. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mihaibd Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Restaurare Defender Vis-a-vis de Bamako, m-am gandit bine, si nu o sa ma duc. Sunt prea multi kilometri in prea putin timp. Nu vreau sa fac o tura in care sa conduc cate 500 km pe zi si sa nu inteleg nimic. Mi se pare totusi prea obositor. O sa plec insa doua luni, decembrie si ianuarie in Maroc si Mauritania. Vreau sa am ragazul sa vizitez mai mult, sa mai stau doua - trei zile intr-un loc, mai fac o baie, mai vizitez un orasel, poate un schi in Atlas etc. M-a incantat idea cu Bamako-ul pt. siguranta care mi-ar fi dat-o mersul in caravana. In octombrie vreau sa merg 3 sau 4 saptamani in Turcia pentru o tura de teste. Sa vad cum se comporta masina si sa vad daca am gandit bine spatiul din interior (dormit, gatit etc). La problema cu vaselina versus ulei: a mea nu are decat o gura de umplere. S-a renuntat la cele trei guri (umplere, nivel, scurgere) si cica se baga doar vaselina (pe viata... zic ei). Am citit pe niste forumuri din Anglia si acolo parerile erau impartite. Unii continuau sa foloseasca ulei iar altii ziceau ca vaselina este cea mai buna. Acum... nu stiu cum naiba sa fac. Pe de-o parte am schimbat cele doua semeringuri de la bile si chiar daca bag ulei nu cred sa iasa. Desi englezoii spuneau ca bilele raman un pic unsuroase de la ulei si tot praful care se lipeste de ele intra inauntru. La vaselina cica este mai bine ca sunt sanse foarte mici sa iti curga afara. Mda... nun stiu ce sa fac... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Restaurare Defender Trecerea la "one shot grease" s-a facut prin 96 sau 97. La puntile cu numai un singur buson la "bila" se presupune ca trebuie folosita vaselina. ("one shot"). Avantaje ulei: - vezi mai repede cand cedeaza vreunul dintre simeringuri; cand incepe sa piarda ulei vei ramane repede fara nimic; asta fiind dezavantajul vaselinei, nu stii cand simeringul si-a pierdut etanseitatea, respectiv cand incepe sa intre apa inauntru. - se poate schimba mai usor (dar numai daca ai buson de golire - in cazul tau avantajul nu exista, poti sa desfaci pivotul inferior dar nu iese tot uleiul) Dezavantajele uleiului ar fi: - atunci cand incepe sa curga trebuie sa pui mana sa repari cat mai repede. - apa patrunsa accidental (nimic nu-i perfect) se aduna la fund, numai ca exista 2 "funduri" unul din ele fiind fix rulmentul pivotului inferior care incepe sa rugineasca; la vaselina apa se imprastie in masa si are sanse mai mari sa se evapore la prima incalzire. - daca cedeaza simeringul catre diferential, pierzi cea mai mare parte a uleiului din bila (nivelul e mai ridicat in bila) si n-ai cum sti; vaselina nu trece de simering. Eu am, la fel ca si tine, doar gaura de umplere si am folosit "one shot". Daca inca nu-s montate toate cele si mai ai acces la homocinetica poti pune vaselina direct, fara sa te mai chinui s-o introduci prin buson, daca o bagi in frigider sau in congelator cat sa-i reduci temperatura a.i. sa-si mentina forma cand o torni. Daca schimbi homocineticile preferabil ar fi sa pui vaselina cu care vine in spatele bilelelor, inainte sa infigi semiaxa in articulatie. Daca alegi sa pui ulei, faci cum vrei, cu sau fara vaselina in spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mihaibd Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Re: Restaurare Defender Ma apropii de final! Am voposit masina, am pus farurile, semnalizatoarele, carligul,portbagajul,snorkelul. Urmeaza sa ma ocup de interior, respectiv sa fac patul. Inca nu am o idee clara de cum il voi construi, daca ati mai vazut pe undeva sau aveti ceva idei le primesc cu placere. Ma gandeam sa fac patul de la nivelul geamului in sus, iar sub el sa fac un spatiu de depozitare compartimentat. Daca reusesc sa fac azi poze o sa le postez pe site sa vedeti cum a iesit masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Re: Restaurare Defender Locul cu cele mai multe idei/poze pe cm patrat e forumul frantuzesc. Sectiunea dedicata este asta: http://www.landmania.com/forum/forumdisplay.php?f=36 Va trebui sa te inregistrezi ca sa vezi pozele (nu exista nicio conditie ca s-o faci) Uite cateva topicuri: - http://www.landmania.com/forum/showthread.php?t=57399 (mai jos in pagina) - http://www.landmania.com/forum/showthread.php?t=42964 - http://picasaweb.google.fr/tom64600/IntDef Gasesti cateva zeci de topicuri in materie de amenajat un 110 pentru dormit in el. Mai cauta si cu google si vei mai gasi multe alte idei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate