Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau un freelander curattttttttt

tonytherunner

Postări Recomandate

:h5 Am deschis acest topic cu privire la cum se spala si se lustruieste FRELANDERUL.:ypu

iata problema mea si cred a tuturor, de fiecare data cand o spal ramane numai dungi de la apa pe caroserie (probabil vopseaua englezilor e mai cu mot):ha:.

Voi cu ce sau cum va spalati masina????

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vreau un freelander curattttttttt

Nu cred ca are vreo legatura vopseaua cu dungile care raman pe masina, ci mai degraba cu modul de curatare.Eu o spal singurel,in fata casei si o sterg cu laveta speciala,fara sa ramana dungi.

Link spre comentariu

Ce lavete??de unde se iau,eu am luat o piele sintetica dar degeaba.o lasi sa se usuce apa de pe ia sau o stergi direct.

Link spre comentariu

Dupa ce o speli si o clatesti cu apa curata, obligatoriu o stergi cu ceva, laveta, carpa, sau orice material cat mai moale si absorbant. F. important-storci permanent carpa respectiva imediat ce se imbiba cu apa. Ideea e sa nu lasi apa sa se evapore de la sine ci sa o stergi de pe tabla, ideal ar fi sa ramana tabla uscata dupa ce dai cu carpa.

La mai toate supermarketurile sectiunea auto gasesti o gramada de astfel de lavete. Cu 10 lei am luat un set de 8 lavete (prosoape ceva mai mici) pe care le am de un an.

Link spre comentariu

ori iei piele de caprioara ori nu!

Solutia sintetica este microfibra (exact asa le zice lavete microfibra)dar vezi ca sunt speciale pt sticla si pt vopsea! sau cele universale sunt oricum mai bune decat pielea aia sintetica!

Si vb colegilor daca nu storci carpa cand se imbiba ai putea sa incerci arta sa desenezi pe masina si sa vezi cum se usca!Sigur ai vazut la spalatorii cum fac baietii de acolo dau de 3 4 ori apoi o storc! Cam asta ii principiu !

Cea pt sticla e fenomenala eu cu ea imi curat geamurile inclusiv parbrizul si doar o ud si atat nu raman urme si stralucesc perfect!

P.S carpele pt o utilizare mai lunga trebuie spalate doar cu apa ! fara substante chimice, vei fii surprins sa vezi cata mizerie pot lua acele carpe

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

:h5 Am deschis acest topic cu privire la cum se spala si se lustruieste FRELANDERUL.:ypu

iata problema mea si cred a tuturor, de fiecare data cand o spal ramane numai dungi de la apa pe caroserie (probabil vopseaua englezilor e mai cu mot):ha:.

ai incercat să o ceruiești după spălare?

Link spre comentariu

La inceput vroiam si eu sa am masina lucioasa si frumoasa, dar mi s-a luat destul de repede, prefer sa fie curata in interior si cat mai ok dpdv mecanic. Daca vrei sa ramana lucioasa mai multa vreme, ti-a dat @dacuBurebista solutia. Cand am inmatriculat masina i-am facut o polishare si o ceruire care au avut efect cam juma' de an.

Uite cum arata a mea in majoritatea timpului, desi am spalatorie fix la 50 de metri de casa.:ha:

1975013103_Masterborduristu.thumb.jpg.fb45096938a49b57e5bacae6104d7baf.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am wap, dar nu-l folosesc.Merg la spalatorie si ii curat decat interiorul, pt ca nu am rabdarea necesara sa aspir si sa bibilesc la bord si restul.De spalat, o spal cu pistolul de udat florile si cu o perie moale, dupa care o sterg cu laveta galbena, care imita pielea de caprioara. Pt mine este suficient.Ce nu se ia la spalat, sunt stropii de gudron de pe praguri si aripa fata, care se rezolva cu motorina.:h5

L.E. am auzit de la multa lume, ca se vaita de vopsea deteriorata,dupa ce vin cu masinile de la spalatorie.Problema sta in felul urmator: Ca sa se indeparteze murdaria cat mai repede,se recurge la concentrarea solutiei(spumei)respective cu care se spala masina si implicit ataca lacul sau vopseaua daca este de o calitate inferioara.Astfel,apar diferite pete si decolorari ale vopselei.Concluzia-ce fac cu mana mea,e bun facut!:grin:

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

:tk Am luat o laveta din aia de microfibra cu 9 lei si este excelenta,am spalat masina azi si a iesit superrrrrrrr,luceste si nu am nici o dunga:g.

Am vazut niste zgarieturi fine pe caroserie,in dreptul manerelor de portiera si pe capota si in alte locuri,ce ar fi indicat sa folosesc ?????

Link spre comentariu

Am vazut niste zgarieturi fine pe caroserie,in dreptul manerelor de portiera si pe capota si in alte locuri,ce ar fi indicat sa folosesc ?????

Zgarieturile alea fine sunt in general de la unghii, orice ai folosi in scurt timp vor reaparea (sau apar altele in caz ca revopsesti elementele respective). Cel mai indicat e sa folosesti ceva ceara... si sa nu le mai bagi in seama:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

:tk Am luat o laveta din aia de microfibra cu 9 lei si este excelenta,am spalat masina azi si a iesit superrrrrrrr,luceste si nu am nici o dunga:g.

exagerezi...

tu sigur nu o să vii nicodată cu noi

Link spre comentariu

[quote name=

Am vazut niste zgarieturi fine pe caroserie,in dreptul manerelor de portiera si pe capota si in alte locuri,ce ar fi indicat sa folosesc ?????[/quote]

Sunt multe solutii si creme pentru lustruire si corectare a zgarieturilor superficiale. Le gasesti tot la "auto". Eu am aplicat manual pe cateva zone "atinse" mai serios, chiar matuite superficial. Pot spune ca rezultatul a fost bun si e posibil ca zgarieturile facute cu unghia sa le poti rezolva dar zgarieturile adandci facute de un "cui" nu le rezolvi. Aceleasi semne am si eu in dreptul manerelor si nu le dau importanta. Cum spunea cineva mai sus ele tot vor aparea, asta datorita particularitatii manerelor de la freelander. Esti tentat ca la deschidere sa sprijini degetul gros deasupra manerului, asa ca e suficient ca vopseaua sa fie prafuita pentru a se zgaria.

Cu cat o lustruiesti mai mult cu atat vor deveni vizibile mai multe de microdefecte superficiale dar sunt sigur ca dupa o vreme ai sa le ignori. Eu am fost nevoit sa fac o astfel de polishare (manuala) pt. ca tocmai pe capota, in urma unui incident domestic, m-am ales cu cateva pleoaste matuite vizibile de la o posta, de parca ar fi fost dat cu smirghel pe vopsea. Pot spune ca matuiala a fost indepartata complet si nu se mai observa nici o urma. In schimb, pentru o portiera stearsa de un stalp corectia a fost partiala, urmele mai adanci nu au putut fi indepartate.

Editat de DKW
Link spre comentariu

Pentru zgarieturi finute de unghiute, foloseste pasta abraziva de polish de la 3M,capac alb sau verde si supa un polish de luciu tot de la 3m, capac galben sau albastru.Visele tale vor deveni realitate!:grin::tk

Link spre comentariu

exagerezi...

tu sigur nu o să vii nicodată cu noi

Nu prea am inteles ce vrei sa spui, daca eu vreau sa il aduc intr-o stare cat se poate de buna din punct de vedere mecanic cat si estetic este vreo problema? Ar tebui sa-l las plin de praf si zgarieturi? Eu asa fac, stiu ca am lucrurile in perfecta stare de functionare si apoi sa inceapa distractia:wink:

Editat de DKW
Link spre comentariu

Nu stii de gluma.

Eu recunosc ca nu voi merge cu ei.....la noroiala. Cel putin pana nu voi avea o alta masina de familie. Nu vreau sa ma gandesc ce voi pati daca vin cu masina zgariata in crengi.

Link spre comentariu

Nu vreau sa ma gandesc ce voi pati daca vin cu masina zgariata in crengi.

Va agitati prea mult pe acest subiect. Fiecare isi ingrijeste masina cum crede de cuviinta, unii le vor bibelou, altii sunt mai miserupisti la acest aspect. Vrei sa te dai cu ea prin balarii fara sa-ti pese de "polish de padure" te duci si-ti colantezi masina, sau o iei mai catinel ca nu-i graba. Vrei sa aiba vopseaua lucioasa 100 de ani, o sa bagi o gramada de bani in toate smacurile posibile, dar la mizeria existenta pe strazile noastre si meltenii din jur nu prea gasesti leac...

Din experienta personala:

-portiera stanga stearsa de un taximetrist grabit, n-a iesit ok cu nici un polish.

-portiera dreapta infundata de catre un destept cand a deschis portiera de la masina lui.

-bara stanga spate zgariata de un livrator de pizza.

-bara dreapta fata lovita de un berbec ce a facut stanga direct peste mine

-toata masina stropita cu stropi fini de ciment de la o constructie din zona (turnare de ciment la inaltime)

-ciobituri in vopseaua de pe capota de la pietricelele omniprezente pe strazile noastre

-2 ciobituri in parbriz incasate pe autostrada

...si ar mai fi, toate in aproape 3 ani de cand am masina. Asa ca eu cel putin ma rezum la dus la spalatorie si cam atat, mi s-a luat de polish.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Pana la urma am luat un polish cu teflon la 25 de ron mannol.jpg.0d0bd44523d2e9e5607de2cbba7f2a5b.jpg a sters cateva zgarieturi foarte fine si a dat si un luciu mai intens,o sa o las asa deocamdata deoarece cred ca ma confrunt cu o alta problema un uuuuuuit in mers.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Freelander-ul a primit ce merita......o lustruire ca la carte....i sau cam aburit farurile si sa cam intarit schimbatorul ca nu mai intra decat in a 5-a:ha::ha::ha:.......sper ca are o inima puternica ca sa nu faca vreun infarct:ha::ha::ha:

http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/what-have-you-done-your-freelander-today-199594-124.html

Link spre comentariu

Freelander-ul a primit ce merita......o lustruire ca la carte....i sau cam aburit farurile si sa cam intarit schimbatorul ca nu mai intra decat in a 5-a:ha::ha::ha:.......sper ca are o inima puternica ca sa nu faca vreun infarct:ha::ha::ha:

http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/what-have-you-done-your-freelander-today-199594-124.html

Foarte bine! "The way a man takes care of his car is how he takes care of himself"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare