bogdan.sb Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Salutare, Prina iesite la munte du Daihatsu Feroza ... si putin dezamagit de capacitatea de a urca si a trece peste obstacole cu viteza mica. Pe o panta destul de abrupta (cred ca bine peste 30 grade - nu am apucat sa urmaresc indicatorul), cu bolovani mari, am incercat sa urc incet pe fiecare pietroi, dar nu a putut. A trebuit sa o calc putin. Asa am trecut, dar "mai in viteza" ceea ce a insemnat sa cam sara din cauza bolovanilor. Bineanteles treapta 1 pe mic si cauciucurile din carte. Si la coborare a trebuit sa folosesc frana, cea de motor fiind insuficienta. Deoarece cuplul la turatii mici nu cred ca pot sa-l cresc semnificativ (sau pot?), ma gandesc sa schimb grupurile (acum 5,285) sau cutia de transfer (acum 1,754). Stie cineva unde pot sa gasesc, pentru masina mea, grupuri sau cutie de transfer cu raport mai mare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Grupurile sunt foarte bune. Partea mai putin buna e raportul din reductor si nici nu stiu de cineva care sa-l fi modificat in vreun fel. Daca motorul e in stare buna si cauciucurile sunt adecvate terenului pe care rulezi Feroza se descurca binisor. Pana cand nu ramai cu doua roti in aer ca atunci nu prea ai ce sa-i mai faci. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Asa este, raportul in grupuri este ok. Cel putin teoretic. Dar nu stiu, poate exista cu un raport mai mare. De descurcat se descurca dar, ca sa treaca de bolovani, in panta ,trebuie accelerat mai tare si asta inseamna ca merge mai repede. Asa nu prea ai timp sa "iei volan" ca sa te deplasezi din scurt pe unde vrei si fortezi si masina ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Incearca sa faci acelasi traseu in viteze diferite. 1 pe greu, 1 pe usor, 2 pe greu. Feroza de felul ei e mai saltareata din cauza suspensiei. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Nu am cum. A urcat greu in treapta 1 pe mic. Pe altceva trebuie sa o calc serios si asta inseamna ca o sa "sara" si mai tare ... Stiam de la inceput ca nu are cuplu grozav la turatii mici, dar asta e. As vrea sa schimb ceva, in asa fel incat sa pot sa urc foarte-foarte incet. Nu ma intereseaza sa merg repede pe sosea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Pe coborare nu trebuie sa folosesti frana decat daca chiar este nevoie asta este si o regula in offroad mai ales daca situatia este alunecoasa.In treapta 1 pe greu masina coboara de zici ca se opreste.Nu va inteleg de ce urcati sau coborati portiuni dificile pe usor H in loc sa folositi L.Legat de bolovani masina nu este pentru rock crowling este o masina cu bascule pe fata si bara stabilizatoare si nu flexeaza foarte mult.Pentru a urca usor pe pietroaie iti trebuie alte rapoarte.Plus ca fiind benzinara masina trebuie calcata un pic.Incearca sa-i dai talpa pe o urcare abrupta si lunga dar fara bolovani sau alte obstacole si o sa vezi ce zice. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Bineanteles ca folosesc frana la coborare doar cand nu "mai tine" frana de motor. Exact asta as vrea: sa schimb rapoartele - ori in cutia de transfer ori in grupuri (sau sa cresc semnificativ cuplul la turatii mici) Deci caut: cutie de transfer sau grupuri cu rapoarte mai mari. Stiti pe undeva de vanzare? Cat despre panta fara bolovani, cam greu de gasit pe la munte. Peste tot sunt pietroaie care impun o viteza mica de deplasare (daca nu vrei sa rupi masina). Si nu ma refer ma bolovani de zeci de centimetri inaltime. Sigur ca asa ceva nu poti sa urci cu Feroza, ci la pietre mari, bucati de stanca, etc. pe care la gasesti pe drumuri de taf, de exemplu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 (editat) Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza ....am trecut, dar "mai in viteza" ceea ce a insemnat sa cam sara din cauza bolovanilor. Bineanteles treapta 1 pe mic si cauciucurile din carte... 1) redu presiunea in pneuri cand mai faci iesiri de pe asfalt...daca mergi cu 2-2.2atm in roti o sa fii ca mingea de ping-pong pe orice pietre, plus ca daca sunt umflate tare riscul de a le taia/intepa e mai crescut. ... incerca 1.3-1.5atm si o sa vezi diferenta ... am patit si eu asa la prima iesire unde nu puteam urca o pantuta de toata jena (cu 2.4atm in roti slp)... pe aceeasi panta a trecut pe langa mine un Peugeot 4x4 d'ala "de oras" dar care avea rotile dezumflate... moment jenant :ha3 2) daca vrei sa urci "incet" (cand se poate) trebuie sa ai aderenta .... adica un profil adecvat terenului ... ziceai ca ai urcat cu "pneurile din carte" .... uneori nici daca vrei nu poti urca incet...atunci dai talpa ca sa urci macar din inertie :ha: rapoartele sunt bune... :wink: Editat Iunie 25, 2013 de l_stoian79 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Presiunea din roti nu am verificat-o, dar recunosc ca nici nu am stiut ca trebuie sa fie "mai moi". Omu' cat traieste invata :grin: Cat despre aderenta, am avut pe unde am incercat eu, dar la viteza f. mica dadea sa moara motorul. Pana la urma, asta e. Fiecare masina are limitele ei. Dar, tot m-ar tenta o modificare de raport daca gasesc piese ... O sa o si incalt, dar am renuntat la ideea de a pune cauciucuri mai mari in diametru - ca sa nu pierd si mai mult. O sa caut ce scrie in carte... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Repet, daca motorul e in mintile lui nu iti trebuie alte rapoarte. Incearca daca poti sa faci traseul cu alta Feroza sa observi diferenta. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Ar fi o idee, dar cred ca motorul este ok. Adica suna bine, accelereaza bine, etc. E drept ca am termen de comparatie un Aro cu motor de 3,2 diesel, cu care urcam in treptele 2-3 ... Dar e altceva. Pacat ca si-au batut joc de aceasta marca auto "mai marii" nostrii ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Nu poti compara un Aro cu motor 3.2 diesel cu o Feroza de 1.6 benzina. Masina poate multe daca e in mintile ei, daca dupa ceva vreme nu te satisface eu zic sa o schimbi cu altceva pentru ca nu are rost sa bagi bani in modificari, bani pe care nu o sa-i recuperezi la vanzare. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert tapuc Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Fratilor , cu putina lipsa de modestie trebuie sa va zic ca eu ma cam bag peste tot cu Feroza si credeti-ma ca umblu prin zone destul de grele . Lucru care-i face invidiosi chiar si pe altii cu masini mai bine "cotate" .No offense :tk Adevarul e ca am pe masina Simex-uri de dimensiuni mai mari(235x75x15) care ma ajuta enorm .In concluzie vreau sa spun ca anvelopele cu care este echipata masina face diferenta in multe cazuri + pilotul bineinteles. In consecinta parerea mea este ca in prima faza masina trebuie echipata corespunzator cu anvelope agresive , suspensii ....iar daca nici dupa nu satisface dorintele trebuie schimbata cu alta .Dar repet , cu acesta masinuta se poate face treaba cu modificari minime . Numa' bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 (editat) Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza La iesirea de la Cheia o masina stock fara gume adecvate si fara nici o modificare dar in mintile ei a facut fata super bine pe tot parcursul traseului si pe urcari si pe coborari si pe moale si pe tare.Este vorba de masina lui Misujr :).Si a mea cu motorul mult sub restul pentru ca nu stiu ce dracu are a urcat super dar la 5000 de ture cu treapta 1 pe greu :)).Restul de Feroze la fel, pe intoarcere am avut chiar un traseu de coborare destul de dificil.In afara de mine care am avariat masina de 3 ori din care ultima data nasol restul nu au avut absolut nimic. Editat Iunie 26, 2013 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Acum caut gume dar, daca sunt mai mari atunci o sa urce si mai greu. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca masina merge bine. Dar mi-ar place sa pot sa urc cu viteza foarte mica, mai incet chear decat "la pas". Am un prieten cu un Samurai, cu grupuri schimbate si pe high e ca la altii pe low, iar pe low .... ce sa mai zic. Stiu si ca pentru Feroza nu gasesc asa ceva, sau nu gasesc usor, dar ma gandesc ca poate tot s-or face pe undeva :wink: Sau macar inca sper. Pentru ca, in rest, masina imi place :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza rapoartele in grupuri sint foarte bune,cel din reductor e foarte mic! eu am patrol si am schimbat reductia de la 2/1 la 2.86/1-GEARMASTER! nici nu se compara cu ce era inainte. eu am gasit kit pe http://www.euro4x4parts.com dar nu stiu daca au pt masina ta.intra pe site si vezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Nu am gasit, dar mai caut. Intr-adevar, cutia de transfer ar trebui schimbata. O sa caut si de la alte modele de Daihatsu, poate se potriveste ceva ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Acum caut gume dar, daca sunt mai mari atunci o sa urce si mai greu. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca masina merge bine. Dar mi-ar place sa pot sa urc cu viteza foarte mica, mai incet chear decat "la pas". Am un prieten cu un Samurai, cu grupuri schimbate si pe high e ca la altii pe low, iar pe low .... ce sa mai zic. Stiu si ca pentru Feroza nu gasesc asa ceva, sau nu gasesc usor, dar ma gandesc ca poate tot s-or face pe undeva :wink: Sau macar inca sper. Pentru ca, in rest, masina imi place :grin: Intreaba-l cat are in grupuri si o sa vezi ca are raport mai mic decat Feroza. Pe low probabil are un 4:1 deci e normal sa fie diferenta. Repet, grupurile de pe masina sunt foarte bune, reductorul e mai prost dar nu o sa gasesti nicaeri sa-l schimbi. Doar daca iti faci niste grupuri custom pe care sa dai cat ai dat pe masina si atunci nu ai facut nicio afacere ca tot foi de arc ai si tot bascule pe fata. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Da, pana la urma nu pot sa am pretentii exagerate de la o masina de 3000 de euro. Ideea ar fi daca pot sa-i sac ceva imbunatatiri intr-un pret decent. Cu urcatul, pana la urm,a daca toata lume o calca putin, pot sa o calc si eu :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Schimbat grupuri sau reductor Feroza Da, pana la urma nu pot sa am pretentii exagerate de la o masina de 3000 de euro. Ideea ar fi daca pot sa-i sac ceva imbunatatiri intr-un pret decent. Cu urcatul, pana la urm,a daca toata lume o calca putin, pot sa o calc si eu :grin: E musai. Motorul merge bine de la 3000 de ture in sus. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate