Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inca un discovery in formatie !

danbrebu

Postări Recomandate

Salutari tuturor,

De vreo 6 luni sunt posesorul acestui Discovery I , 300 tdi , an 1998 , cutie manuala.

Pana la momentul actual sunt foarte multumit de acest tractoras ( cam asa se aude dupa parerea mea ) .

19052013095.thumb.jpg.a81002cee006a36e94be9fc3b07708e7.jpg16062013174.thumb.jpg.e099864463ed547418114758758e3b45.jpg

Printre plusuri as semnala consumul de carburant, robustetea, confortul ( am avut ocazia in mai multe randuri sa conduc un Defender an 2009 si dupa o zi in el aram destul de rupt - sau ma rog poate si datorita faptului ca-l foloseam ocazional ) si nu in ultimul rand pretul destul de accesibil al pieselor de schimb.

Ca si minus ar fi motorizarea asta diesel care recunosc ca mi-as fi dorit-o mai puternica ( locuiesc acum la munte si simt ca ar mai loc de putere sub capota ) . La acest capitol am tot rasfoit pe aici si nu am gasit nimic despre vreun cip petru crestere de putere, deci cred ca acest motor nu suporta asa ceva , in schimb am citit tot aici ca se poate opta pentru schimbarea cutiei de transfer ( in viitor probabil voi opta pentru asa ceva).

Un scurt intermezzo vis-a-vis cu ce m-am confruntat pana acum :

- la inceput am schimbat toate curelele si zemurile de prin el

- apoi dupa cateva cicluri inghet - dezghet ( asezonate cu ploaie ) am constat cadupa ploaie imi apare un scurt la instalatia electrica , motivul : se infiltra apa intre chederul parbrizului si caroseria , rezolvare : curatare ampla a zonei si schimbare parbriz

- apoi am fost nevoit sa "modelez" un electrod de fier pe post siguranta la un etrier pe spate

Eeeeeeee si acum trecem la lucruri mai serioase - cel putin pentru mine :

De cateva zile, una din curele scartie mai ciudat, la o evaluare putin mai aprofundata am descoperit ca surubul inferior care fixeaza alternatorul s-a retezat in interior, iar acum alternatorul se sprijina cu suportul inferior de corpul motorului, fiind prins doar in axul superior . Dupa parerea mea ( nu sunt foarte experimentat cu astfel de situatii si inca nu am "coborat" de pe munte la un mecanic) as avea 2 optiuni pentru a reusi sa scot capatul retezat pentru a putea fixa din nou alternatorul in pozitia lui naturala :

- fie se demonteaza tot ansamblul de radiatoare din fata motorului (inclisiv masca, etc) - operatiune mai migaloasa ( zic eu )

- s-au desfacerea - detasarea corpul pe care este montata pompa de apa si in care cred eu ca se prinde acel surub - putin mai fantezista (dupa mine )

Voi ce parere aveti care ar fi rezolvarea cea mai eleganta si cu cel mai putine rezurse financiare implicate in ecuatie ???

Va salut si urari numai de bine !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare