divizia Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Salutare, de ceva timp cochetez cu ideea de a-mi achizitiona un Jimny.Problema in momentul de fata este ca am doua variante: 1. sa aduc una din Anglia care m-ar costa undeva in jur de 1000-1500 pounds plus cheltuielile aferente, minim inca 500, ceea ce ar rezulta un cost de 1500-2000 pounds. Problema in acest caz ar fi ca nu stiu daca se pot inmatricula la noi sau daca e mai bine s-o inmatriculez in Bulgaria (costuri din cate am inteles in jur de 500 euro). Rezulta un total de 3000-3500 euro 2. sa iau una deja adusa din Germania in jur de 3000-3500 euro, plus taxa de mediu inca vreo 600-700 si ajung undeva pe la 4000-4500 Concluzia: merita sa salvez diferenta de vreo 1000 euro si sa iau una din UK cu dezavantajul volanului pe dreapta, inmatricularea in Bulgaria si probabil imposibilitatea de a o revinde? In plus, pe viitor ar merge sa gasesc piesele aferente (plasa bord, etc) si sa-i pun volanul la locul lui? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Pasii pana la off-road Si cat te costa piesele si manopera si timpul pierdut si nervii si...tot nu iese ca din fabrica, ajungi la pretul uneia cu volanul pe parte soferului. 1 "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Pasii pana la off-road Salutare, de ceva timp cochetez cu ideea de a-mi achizitiona un Jimny.Problema in momentul de fata este ca am doua variante: 1. sa aduc una din Anglia care m-ar costa undeva in jur de 1000-1500 pounds plus cheltuielile aferente, minim inca 500, ceea ce ar rezulta un cost de 1500-2000 pounds. Problema in acest caz ar fi ca nu stiu daca se pot inmatricula la noi sau daca e mai bine s-o inmatriculez in Bulgaria (costuri din cate am inteles in jur de 500 euro). Rezulta un total de 3000-3500 euro 2. sa iau una deja adusa din Germania in jur de 3000-3500 euro, plus taxa de mediu inca vreo 600-700 si ajung undeva pe la 4000-4500 Concluzia: merita sa salvez diferenta de vreo 1000 euro si sa iau una din UK cu dezavantajul volanului pe dreapta, inmatricularea in Bulgaria si probabil imposibilitatea de a o revinde? In plus, pe viitor ar merge sa gasesc piesele aferente (plasa bord, etc) si sa-i pun volanul la locul lui? Salut. Bine ai venit în :cl Piese găsești, dar e greu cu mutatul volanului. Ai o traversă la sasiu in față care nu e dreaptă, e curbată, la prinderea casetei de direcție. Ca să o muți de pe dreapta pe stânga, trebuie să tai traversa aia de pe șasiu și să sudezi alta de pe un jimny cu volan pe stânga, care are curbura pe dos. De făcut se face, dar te va costa mult. Adică cu piese și manoperă, cred că undeva în jur de 800-1000 de iepuroi. Dacă crezi că nu te poți obișnui cu volanu` pe partea cealaltă, eu te sfătuiesc să-ți iei direct cu volan pe stânga. Eu îl am cu volanul pe dreapta și sunt împăcat ... nu am de gând să-l mut, pentru că m-am obișnuit din prima zi. Ca să merite s-o iei din Anglia trebuie s-o găsești mai ieftină acolo ... și să se reducă costurile. De înmatriculat se poate înmatricula și la noi cu volanul pe dreapta, trebuie doar să schimbi farurile cu unele pentru circulație pe partea dreaptă. Asta se poate face pentru RAR, cu faruri de la un prieten, sau definitiv cu faruri de la dezmembrări, care nu sunt scumpe. Decizia îți aparține, oricare ar fi aceasta, mașinuța o să te satisfacă. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Pasii pana la off-road De circulat am circulat ceva km pe modelul englezesc, atat la ei cat si pe drumuri europene, dar ma gandesc ca daca tot conduc de ani de zile pe partea stanga sa nu ma incomodeze in off-road acest aspect (in conditii de concentrare, eventual stres, etc). In plus, daca zici ca ma e destul de complicat sa schimb volanul pe partea stanga, in cazul asta nu mai e treaba buna. Iar ca sa dau 1000 de euro doar pentru acest aspect prefer sa-i bag intr-un blocant pe spate. Se pare ca se mai simplifica lucrurile 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Pasii pana la off-road @Divizia - Știi cum văd eu situația? Dacă deja te-ai obișnuit să mergi pe stradă cu :dr1 pe dreapta ... în off-road :jp1, e mai ușor. Nu mai ai de făcut depășiri, nu ai intersecții unde să te asiguri invers, nu ai circulație pe mai multe benzi. Obstacolele (copacii, șleaurile, bolostâncile) se văd la fel și din dreapta și din stînga:grin:. Nefiind o mașină puternică, nici pe stradă nu e foarte greu, dacă ești atent în oglinzi și la trafic, în general, iar la depășirile puține pe care le faci, vezi peste multe mașini ... mai greu puțin la dube și la tir-uri, dar nu imposibil. Așa că cea mai bună variantă e mașina mai ieftină, în cazul ăsta, cu volan pe dreapta, și înscrisă ori pe Ro ori pe Bg, după cum preferi. Apoi, cu restul de bani, pregătirea :lr agregatului (anvelope, suspensie, blocant, troliu etc).:h5 De vândut o vei vinde ... cine știe când și cu cât, doar nu suntem samsari toți frate, să câștigăm ... sau să nu pierdem. La orice mașină cu trecerea timpului se pierde, investițiile făcute, e greu să le adaugi la prețul de revânzare, mai ales la o mașină destul de veche (10-12 ani). Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 (editat) Re: Pasii pana la off-road 1.Cat de ok este o cutie automata in off-road? 2.Cam pana in ce nr de km trebuie sa aibe un Jimny ca sa fie cat de cat ok? PS. masina o iau strict pentru distractie Editat Iunie 27, 2013 de divizia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Pasii pana la off-road 1. Depinde de ce fel de off-road vrei să faci. Nu am condus Jimny cu automată, dar pentru off-road peste nivel începător (doar drumuri forestiere accesibile), mai ales dacă ai de gând să pui anvelope MT, blocant pe spate și alte acareturi, eu ți-aș recomanda clar cutie manuală. 2. Depinde de cum au fost parcurși acei km. De preferat să-l iei cu până în 100.000 km. Eu l-am luat la 51.000 miles și e din 2001, o am din toamnă și am aproape 60.000 mile acum. Nu știu dacă or fi originale toate pe el, dar eu n-am avut și nu am jocuri în crucile cardanice, în grupuri, în planetare, nu am schimbat decât niște bucșe la punți și rulmenții pe spate. Cum l-am luat, l-am înălțat (suspension lift), am pus niște mt-uri mai mari și l-am băgat peste tot. Am reușit să rup un suport de la reductor, care e din aluminiu și l-am sudat. Am scut de tablă sub reductor. Cu cât mai puțini km, cu atât mai bine, dar oricum să te uiți bine la ea, pe toate părțile ... Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Concluzia: merita sa salvez diferenta de vreo 1000 euro si sa iau una din UK cu dezavantajul volanului pe dreapta, inmatricularea in Bulgaria si probabil imposibilitatea de a o revinde? In plus, pe viitor ar merge sa gasesc piesele aferente (plasa bord, etc) si sa-i pun volanul la locul lui? Partea cu banii tu o stii cel mai bine si nu cred ca ai nevoie de noi pentru asta. Partea cu volanul pe dreapta: ori te obisnuiesti cu el asa, ori iti iei una cu volanul unde trebuie. Asta conteaza preponderent on-road, in teren e mai putin important aspectul asta. Uita de mutat volanul de pe stinga pe dreapta, e mult de lucru + destule piese. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road 1.Cat de ok este o cutie automata in off-road? 2.Cam pana in ce nr de km trebuie sa aibe un Jimny ca sa fie cat de cat ok? PS. masina o iau strict pentru distractie 1. o automata e mai buna in off-road (nu te lasa sa bruschezi masina), singurul dezavantaj ar fi ca sta mai prost la frina de motor. Automata de la Jimny are 4 trepte si e clasica (cu convertizor de cuplu). Consumul e mai mare cam cu ~ 1 - 2l la suta. 2. nu prea are legatura, mai mult conteaza cit de bine a fost intretinuta. Am vazut Jimny cu km relativ putini (sub 100k) dar intretinute prost, dar si Jimny cu km mai multi si care au fost intretinute si masinile aratau (foarte) bine. Atit timp cit masina merge bine (nu bate, nu troncane, nu are rugina, etc.), km conteaza mai putin. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Pana in august-septembrie cand preconizez ca o sa intru in posesia utilajului vreau sa ma pregatesc sufleteste si material si pentru mici modificari. Cu ce anume trebuie sa incep sau mai bine zis care ar fi minimul necesar pentru off road usor spre mediu? Din ce am citit eu pana acum ar fi urmatoarele: 1 SL, am vazut ca userul Roly comercializeaza materialele necesare 2 BL, idem pct 1 3 distantire roti, am gasit de la 3 la 5cm; care ar fi mai utile 4 niste gume, care ar putea fi MT-215-75-15-BfGoodrich-KM2 sau Ziarelli Extreme Forest Lipseste ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Pana in august-septembrie cand preconizez ca o sa intru in posesia utilajului vreau sa ma pregatesc sufleteste si material si pentru mici modificari. Cu ce anume trebuie sa incep sau mai bine zis care ar fi minimul necesar pentru off road usor spre mediu? Din ce am citit eu pana acum ar fi urmatoarele: 1 SL, am vazut ca userul Roly comercializeaza materialele necesare 2 BL, idem pct 1 3 distantire roti, am gasit de la 3 la 5cm; care ar fi mai utile 4 niste gume, care ar putea fi MT-215-75-15-BfGoodrich-KM2 sau Ziarelli Extreme Forest Lipseste ceva? 5. Obligatoriu scut CT; 6. Opțional amortizor direcție; 7. Troliu; ... Cam ăstea îmi vin în minte acum. Ca un sfat, încearcă să eviți BL. Trebuiesc făcute modificări (prelungirea coloanei de direcție, prelungirea manetei schimbătorului, prelungirea furtunurilor de frână sau schimbarea lor cu unele mai lungi). Dacă faci doar SL, trebuiesc doar furtunurile de frână prelungite, sau merg și neprelungite cum le-am lăsat eu, dar desprinse din prinderile originale. Și SL-ul este de 7,5 cm adică 3 inci. Am pus anvelope 215/75/15 (dar nu reșapate) și nu ating în niciun loc. La anvelopele reșapate, ar atinge, pentru că sunt mai mari în diametru, dar există varianta decupării (restilizării) aripilor și a barei de față, astfel încât scapi ușor și de problema asta. Cu BL vei ridica centrul de greutate al mașinii, inutil. Alt sfat, caută-ți mai bine niște jante fie din oțel, fie din aliaj, cu un ET cât mai negativ și renunță la ideea cu flanșele. Sunt doar sfaturi, reprezintă doar părerea mea, nu axiome:h5. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 (editat) Re: Pasii pana la off-road Și să nu uit, SL-ul ți-l poți face singur, mai ieftin decât să-l cumperi. Am făcut așa ceva, nu e greu, uite aici:banana Ca idee, pe mine m-a costat 120 lei kit-ul de SL pentru arcuri și prelungitoarele de cursă ale amortizoarelor față (incluzând manoperă la strung cu materialul meseriașului) Pe spate am pus direct alte telescoape cu cursă mai lungă. Numai bine! Editat Iunie 28, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Am citit topicul tau in care ti-ai facut singur inaltatoarele, dar eu nu am astfel de posibilitati. Oricum nu e un capat de tara nici daca le achizitionez pe cele de la Roly. Merci frumos. PS apropo, de ce zici ca nu ar fi bune flansele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Este o părere pe care mi-am format-o și citind ce au scris alții mai experimentați de pe la noi, dar și de pe dincolo. Citește aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53133-flanse-distantiere-vs-et-negativ&highlight=flanse+pro+contra Eu, sincer, cred că flanșele accelerează mult mai repede uzurile decât jantele cu ET negativ. Și sunt și scumpe, mult prea scumpe pentru ceea ce sunt în realitate. Și flanșele distanțiere se pot face la strung. Te vei decide singur care e varianta care te coafează:grin:. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Am tot cautat jante pentru Jimny, dar se pare ca oferta este destul de limitata datorita distantei intre prezoane. Sa intorc jantele nu cunosc pe nimeni sa faca acest lucru, deci......am cam putine solutii la indemana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 (editat) Re: Pasii pana la off-road Scrie pe Google Images "jante vitara", o să găsești de o să te plictisești. Modele diferite, de oțel, cromate sau nu, de aluminiu, cu lățimi diferite și ET-uri diferite. Majoritatea pozelor sunt din anunțuri de vânzări. Jantele de Vitara se potrivesc și la Jimny și la Samurai, sunt 5 x 139,7. Să iei în considerare că jantele stock de jimny au 5,5 inci lățime și să nu cumperi mai late de 7-8 inci lățime (maximum, maximorum). ET-ul cât mai negativ. Trăiască! :h5 Editare ulterioară: sau poți să scrii la cautarea pe Google "Jante 5x139,7" și să vezi câte găsești. Da` de ce te stresezi de acum, dacă nici nu ai mașina, poate găsești mașina direct cu jante cu ET negativ pe ea?!? Am văzut câteva mișto prin UK. Editat Iunie 28, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
divizia Postat Iunie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2013 (editat) Re: Pasii pana la off-road Jantele de tabla de pe Jimny ce ET au? Nu ma stresez de jante. Am plecat de la a-mi face calcule cu minimul pe care trebuie sa-l investesc dupa cumpararea masinii....si am ajuns de la flanse la jante. Editat Iunie 28, 2013 de divizia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Re: Pasii pana la off-road Nu am avut jante stock, dar am citit pe undeva, nu mai găsesc acum, că jantele stock, de oțel, de la Jimny au ET 5. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate