Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4

Snick

Postări Recomandate

Bunaziua , de mult timp cochetez cu ideea de a-mi lua o masina mai " mare " si preferabil una care sa o pot scoate si de pe carosabil . Initial ( acum vreo 3 ani ) la fel am vrut ... doar ca din motive financiare nu am mai putut sa-mi iau ( cochetam cu ideea de Lada Niva ) ... asa ca mi-am luat cea mai buna masina de oras ... si mers in afara ( la viteza " normala " ... un Daewoo Tico :) .

Ok , nevoile sa zicem s-au mai schimbat si doresc sa-mi iau a doua masina ( Tico-ul ramane in familie ) ... si dupa foarte multe legi cu taxe de poluare si asigurari care se tot scumpesc ... am ajuns la 2 , 3 masini ... care ( cred eu ) sa fie undeva un best-buy calitate taxe / pret / consumabile ... Implicit aici vreau sa va intreb niste pareri / preturi pentru aceste masini .

Prima optiune ar fi un Suzuki Jimni ( observ pe site-urile de vanzare ca este mai nou , ca an de fabricatie ... ma gandesc undeva la un model 2000 - 2004 , motor de 1,3 ... taxa cred ca ajunge undeva la 400 E , asigurarea nu ar trebui sa-ti ia pielea de pe tine .. )

A doua masina ar fi un Daihatsu Feroza ( cam aceleasi date cu Jimni ... doar ca model mai vechi ... si un bord asemanator cu cel de Tico )

Sunt convins ca sunt diferenta mari intre acestea 2 , in fine , si ultima varianta dar aici nu cred ca vreau sa cer o parere ar fi Suzuki Ignis ( care nu cred ca are 4x4 ... si este mai mult un " semi - Suv "

Pretul lor pe piata ( site-urile banale si clasice de cautare ) vad ca incepe de la 2500 E .

Acum intrebarea mea este ... care (s-ar merita) ar merita mai mult din punct de vedere al preturilor pieselor ( incepand de la consumabile pana la directie --> care sunt convins ca se duce mai repede daca o bagi prin decor ) , service-uri ( am auzit de niste baieti care au un service numit DOJO --> s-ar ocupa doar de Suzuki ??? , consum ... si orice alte pareri sunt binevenite .

Personal tind catre un Jimni , din punctul de vedere al necunoscatorului , care nu s-a suit in niciuna din cele 2 masini .

Multumesc anticipat si sper ca am postat unde trebuie .

Dai

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor in a lua o decizie

Nici Jimny si nici Feroza nu sunt masini mari. Spatiu prea mare nu ai in ele iar Feroza la confort lasa de dorit. Sa nu crezi ca in Jimny o sa fie confortul de pe lume dar totusi nu are arcuri pe foi. La Feroza piesele noi sunt destul de scumpe si dureaza uneori cateva saptamani sa-ti ajunga. Second hand se gasesc destul de multe la preturi acceptabile.

Consumul la Feroza se invarte undeva in jurul valorii de 10 litri pe suta de kilometri. La Jimny nu stiu dar poti sa citeste despre ambele modele la sectiunea Daihatsu sau Suzuki unde mai poti citi si despre Vitara sau Samurai.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Ms frumos de info ... ma gandesc totusi sa incerc o masina un pic mai noua ... a mea fiind din 98 , ma gandeam la un 2000 + , m-am urcat intr-o Vitara ... nu este cea mai comfortabila dar ai o vizibilitate foarte buna ... + ca nici in masina mea nu pot sa zic ca stau cel mai comfortabil ... deci nu ar fi asta un criteriu

Ma gandesc la o masina cat de cat mai mica ... sa o poti manevra si prin oras ( am stat intr-o seara sa vad cum gareaza un tip cu un Hilux si a durat ceva ) ... + un motor mic pentru inmatriculare si asigurare ...

Link spre comentariu

...aaaa ...pai ... ai pus o intrebare oarecum inutila - 4X4 in oras ? pen't ce ? ...in oras . Mica ? Pai bine , mica sa fie daca zici ca nu ti-a placut cele 8 manevre pe care le-a facut Hiluxul . Dar ... pentru ce mica , 4x4 ? Pentru oras ? Ma cam repet , insa e doar pentru a clarifica faptul ca nu este nici o masina care sa fie compromisul perfect intre manevrabilitate , capacitati offroad , confort , modernism ... daca mai bagam si aspectul economico- financiar in discutie e posibil sa imbatranim inainte de pronuntarea finala ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie 4x4

Incerc sa fiu cat mai realist si practic , masina actuala de oras o voi pastra ( dar nu o voi mai conduce eu tot timpul ) ... si implicit eu voi ramane cu " viitoarea masina " ... dar locuiesc in Bucuresti ... si fac 25 km pana la servici dus-intors . Mica ( pentru ca automat si motorul este mai mic --> nu vreau sa depasasca 1.6 L din motivul evident deja , financiar , ) sa ma repet si eu , da , pentru oras si pentru weekend-urile in care vreau sa ies la plimbare .

Off-topic ... daca aveam cash , pana acum mi-as fi luat un Hummer H1 ( ca tot era vorba de dimensiunile Hilux-ului ) si nici nu as mai fi intrat pe acest forum sa cer pareri .

Ok ... sa incerc sa scurtez palavrageala ... Suzuki sau Daihatsu ?

Raport calitate / pret / consumabile / piese ( care si la Suzuki nu stiu cat de accesibile sunt ) ???

Editat de Snick
Link spre comentariu

Feroza o sa gasesti cam de 20 de ani sau putin mai tinere si cam incep sa pice. Roaga un coleg de forum sa te lase sa faci un test cu masina lui si o sa vezi singur ce-ti place.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Asta e cel mai bun sfat . Daca crezi ca ti se potriveste , cu restul te adaptezi oricare ar fi masina .

Eu as alege o masina mai raspandita , la care sa nu fiu nevoit sa fac singur explorari in necunoscut pe masura ce o voi utiliza si intretine , ci as incerca sa beneficiez de cunostintele celolati - cu cat masina e mai raspandita cu atat sunt mai multe informatii disponibile .

De asemenea as alege in 90% din cazuri o masina care sa nu aiba arcuri lamelare . Am trecut prin astasi nu-i placut , deci oricand e posibil as prefera elicoidalele .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare