Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot ciudat in puntea spate - de unde ar putea veni???

Liviu-San

Postări Recomandate

Avand in vedere ca luna viitoare o sa plec in concediu, as vrea sa rezolv o problema de care nu m-am preocupat de cand am luat masina.La intalnire, am fost mai degraba preocupat de alte probleme mai stringente si mai putin de masina.Se aude un zgomot in puntea spate,ca si cum ar fi de rulment,dar intrerupt.Practic, se aude un uuit intrerupt.La ciolpani,a fost verificata si mi-au spus ca rulmentii sunt ok iar la grupul spate nu ar fi probleme.

N-am mai mers cu alt LRF, sa vad daca si altele au acest simptom:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot ciudat, de unde ar putea veni???

Avand in vedere ca luna viitoare o sa plec in concediu, as vrea sa rezolv o problema de care nu m-am preocupat de cand am luat masina.La intalnire, am fost mai degraba preocupat de alte probleme mai stringente si mai putin de masina.Se aude un zgomot in puntea spate,ca si cum ar fi de rulment,dar intrerupt.Practic, se aude un uuit intrerupt.La ciolpani,a fost verificata si mi-au spus ca rulmentii sunt ok iar la grupul spate nu ar fi probleme.

N-am mai mers cu alt LRF, sa vad daca si altele au acest simptom:tk

vezi daca ti-ai luat LR la Niva nu aveai asemenea zgomote :)

gluma fiind desigur :)

verifica sa nu fie de la cauciucuri sau de la vreun ansamblu asociat.

iar daca e huruit poate fi de la rulment/rulmenti dar daca spui ca nu sunt ei atunci ramane doar grupul,vezi poate poti verifica grupul,jocuri starea lui,sa nu ai vreun dinte ciobit...zic si eu nu dati cu parul ca nu ma pricep

la mine se auzea in masina ceva si nu stiam ce e si se auzea cand acceleram ,,,si am descoperit,defapt a descoperit un amic al meu :) era carligul de la troliu care avea cablul mai larg si care atunci cand plecam lovea in bara :)

ce ziceam era doar ca sa poti sa elimini toate posibilele variante si sa ramai doar cu zona aferenta care sa faca zgomot si atunci descoperi mai rapid ce poate avea.

Link spre comentariu

Re: Zgomot ciudat in puntea spate - de unde ar putea veni???

in bucureștii noi, pe bdul luptătorilor 60, este un service

patronul are freelander :) deci cam știe hibele acestei mașini...

Poti sa-mi dai pe PM un nr de tel, sa pot face o programare?:tk

Link spre comentariu

@ karol,da ai dreptate, la Niva nu se auzea decat in spate, se auzea toata transmisia...

De la anvelope nu este,pt ca-mi facea lafel si cu rotile de iarna

Link spre comentariu

Am fost astazi la service si pentru inceput trebuie sa schimb rulmentii de la cardan.Maine ii cumpar si poate tot maine merg sa-i schimb.Cand a ridicat-o pe elevator, a scos siguranta de la ABS.Dupa ce a terminat de verificat, a pus siguranta si pe drum mi s-a aprins martorul din bord cu motorul.Am mai plecat cu masina si cand sa ajung acasa s-a stins.Sper sa ramana asa....

Link spre comentariu

Am schimbat azi rulmentii de la cardan si se simte o imbunatatire,dar tot se mai aude zgomot.Dupa cum mi-a spus si mecanicul(foarte de treaba dealfel)

cel mai probabil zgomotul sa vina de la anvelope,care sunt praf pe spate recunosc.Astfel astept sa schimb anvelopele si sa vedem dupa ce,cum si daca se mai aude ceva.

Link spre comentariu

Salut,ce sunet scoteau rulmentii de la cardan inainte sai schimbi,ceva de genul carrr sau harrr ,intrerupt sau continuu ???

Te intreb deoarece am un sunet destul de urat cu tractiune 4x4 iar ieri cand am decuplat cardanul nu se mai auzea nimic.De aceea banuiesc rulmentii dar numi pot da seama daca sunt uzati sau nu.

Am invartit de ei si am descoperit:

-primul se invarte mai incet decat al doilea

-al doilea scoate alt sunet fata de primul de parca nar mai avea vasilina.:ha:

:tk

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut,ce sunet scoteau rulmentii de la cardan inainte sai schimbi,ceva de genul carrr sau harrr ,intrerupt sau continuu ???

Te intreb deoarece am un sunet destul de urat cu tractiune 4x4 iar ieri cand am decuplat cardanul nu se mai auzea nimic.De aceea banuiesc rulmentii dar numi pot da seama daca sunt uzati sau nu.

Am invartit de ei si am descoperit:

-primul se invarte mai incet decat al doilea

-al doilea scoate alt sunet fata de primul de parca nar mai avea vasilina.:ha:

:tk

Nu se auzea nici car, nici har,numai un UuUuUu,care evident creste in intensitate odata cu cresterea vitezei. Rulmentii i-am schimbat pt ca nu mai erau centrati in mansonul de cauciuc ci erau ca o ..... bleaga in suporti. Am facut in concediu vreo 2000 de km si i s-au amestecat gandurile sotiei,care a stat in spate. Chiar nu mai stiu nici ce sa fac, nici ce sa mai zic...

Link spre comentariu

Nu se auzea nici car, nici har,numai un UuUuUu,care evident creste in intensitate odata cu cresterea vitezei. Rulmentii i-am schimbat pt ca nu mai erau centrati in mansonul de cauciuc ci erau ca o ..... bleaga in suporti. Am facut in concediu vreo 2000 de km si i s-au amestecat gandurile sotiei,care a stat in spate. Chiar nu mai stiu nici ce sa fac, nici ce sa mai zic...

dupa ce elimini figura cu rotile (anvelopele) incearca sa virezi stg dr in mers

daca se modifica zgomotul ca intensitate sau tonalitate te pot freca rulmentii de la roata ....

cu uleiul in diferentialul spate cum stai??

Link spre comentariu

Ai doar zgomot sau si vibratie?era bine cand ai dat jos cardanu sa dai vreo doua ture cu LRF ,sa vezi daca e vreo diferenta.Poti si acum sa faci aceasta operatie,desfaci ambele capatani (Ird,dift spate )si le legi pe acolo ,de bara de torsiune iar in spate de puntea aia groasa :wink:.

E mam lamurit nu e de la rulmenti VCU ci din fata (IRD ,sau vreun surub mai slabit in cel mai bun caz )

Link spre comentariu

Sunetul ala e de la IRD, e din cauza uzurii. Daca masina nu are tendinta accentuata de infranare pe viraje poti sa mergi mult si bine cu sunetul ala.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Uleiul din dif spate,n-a fost schimbat, ci doar verificat si era in limite normale.Il am deja in masina, trebuie doar schimbat. Oricum o sa ajung la mecanic, pt ca tre sa schimb un burduf la cardan si atunci o sa dau o tura fara cardan, sa vad ce se intampla.De vibrat, vibreaza, dar la viteze de peste 120-130/h.

Link spre comentariu

Sunetul ala e de la IRD, e din cauza uzurii. Daca masina nu are tendinta accentuata de infranare pe viraje poti sa mergi mult si bine cu sunetul ala.

Mi-au spus si cei de la Ciolpani,ca se aude un suierat in IRD,dar nu e grav.VCU, nu e blocat,se infraneaza un pic,dar cand iau viraj maxim si nu este deranjant.Intrebarea este de ce se aude in spate si nu la mijloc?:grin:

Link spre comentariu

Daca n-ai schimbat uleiul schimba-l urgent, orice ulei isi pierde valorile in timp.

Eu l-am schimbat si era negru tare si malos si cu bucati de silicon de etansare.

Editat de DKW
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Ieri am ajuns in sfarsit la mecanic si am schimbat uleiurile din toate cutiile si grup spate. Cel din grup,avea o culoare ce-mi provoca sila. Cu ocazia asta, am mers cu masina fara cardan si am avut ocazia sa o testez pe la 120-130/h

si zgomotul ciudat tot se aude. Asa ca m-am lasat pagubas.Ori asa trebuie sa se auda si nu stiu eu,ori astept sa se amplifice si sa pice de tot. Zgomotul il stiu de cand am luat masina si am facut 15.000 pana acum,deci....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma, m-am lamurit. Se pare ca era de la anvelope. Am incaltat masina cu BFG A/T si nu se mai aude nimic, afara de zgomotul specific si suportabil al anvelopelor:y

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ce dimensiune ti-ai pus, stock sau mai mari ca s-o inalti nitel ,cei drept e cam joasa si mai rascheteaza cate un zmoc :ha::ha::ha:

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

Ce dimensiune ti-ai pus, stock sau mai mari ca s-o inalti nitel ,cei drept e cam joasa si mai rascheteaza cate un zmoc :ha::ha::ha:

Am pus 215/70/16 si imi atinge un pic in viraj doar pe partea stanga,dar dupa ce-i voi pune kit-ul de inaltare sper sa remediez problema:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare