NicorescuBogdan Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 (editat) Am impresia ca turbo meu cam someaza uneori. Cand il bag in forta cateodata ramane fara vlaga si suieratul de turbo nu se mai aude, iar alte ori cand e in forta prinda vlaga brusc de mananca jar si scoate o perdea de fum negru brusc. imediat vin si cu un video HEL PLEASE :grin::cl http://www.youtube.com/watch?v=QLWfWCdQ_hs Aici e videoclipul , astept parerile colegilor http://www.youtube.com/watch?v=QLWfWCdQ_hs Editat Iulie 22, 2013 de Astral Show must go ON:j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Nu rezulta nimic din ce faci tu acolo..Ce pot sa-ti spun ca dieselul se probeaza in turatie constanta,nu la sprit,ca benzina.. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NicorescuBogdan Postat Iulie 22, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Sa il tin turat constant pe gol? Sau in forta? Ex:o panta lunga, avem in dotare Show must go ON:j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 (editat) Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Pai nu inteleg ce vrei sa vedem in film..Te plangi ca nu trage cateodata in sarcina,si tu il turezi la sprit pe loc...Ce legatura are una cu alta..?Puteai sa pui un flim cu concurs de pescuit,ca era tot aia. Editat Iulie 22, 2013 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian XJ Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 (editat) Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Daca ai avea unde sa faci o verificare la turbina, ar fi minunat. Fa si un test de injectoare ca macar sa ai constiinta impacata. Nu costa mult. Informativ, cand turbina e pe cale sa te paraseasca, se intampla urmatoarele: - Nu se mai aude acel suierat specific turbo, cea ce inseamna ca turbina nu mai lucreaza in parametrii originali, - Masina trage foarte greu si in general este foarte lenesa (lag mare la accelerare), - Scoate un fum alb-cenusiu... Partea proasta e ca o turbina din dezmembrari costa aprox 1000 Ron, iar una noua de 10x ori mai mult... PS: Masina arata bine, imi place culoarea. Stima. Editat Iulie 27, 2013 de Adrian XJ 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 E posibil sa fie din cauza EGR. Daca nu te tine buzunarul sa le schimbi anuleaza-le. La mine nu mai lucrau si le-am anulat obturand teava cu o placuta din tabla groasa, decupata sa incapa intre suruburile de prindere urmarind conturul tevii. Rau nu-i faci motorului...doar mediului. La mine simptomele erau urmatoarele: - nu tragea motorul - la peste 2000 ture cand acceleram brusc fortand motorul scotea o perdea de fum negru. Dupa ce am anulat valvele egr nu mai scoate fum in sarcina si trage mai bine motorul. E doar o parere, nu-s mecanic doar pasionat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Incearca sa obturezi furtunul de la turbo si accelereaza. Daca se umfla lucreaza turbina. Daca esti tentat sa incerci variata pe care am descris-o mai sus cu anularea EGR, verifica mai intai daca se vede funingine pe langa valve sau daca scot depunere cand o turezi. Si atentie mare cand desfaci suruburile din galerie, se rup foarte usor si daca se intampla e durere de cap si multa munca. Trebuie sa fie motorul rece si dat cu mult degripant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Fumul din filmuletul postat de tine pare a fi alb nu negru. E posibil sa fie dereglat avansul pompei de injectie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 fum alb inseamna motorina in exces, amestec incorect. Din ce am intalnit eu pana acum, in 90% din cazuri se datoreaza deteliorarii furtunelor de aer, astfel pierde presiunea pe acolo, si ajunge mult mai putin aer decat crede debitmetrul, iar ecu da motorina prea multa fata de aerul ajuns in admisie. Se pot verifica dupa scurgerile de ulei, aerul care iese prin gauri impinge si ulei pe acolo. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NicorescuBogdan Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Multumesc tuturor pentru sfaturi.!! Am dus masina la mecanic si am aflat ca e dereglat putin debitul la pompa. a fost calibrata din nou, desi masina nu avea un consum relativ ridicat. Fumul albicios era si pentru ca era rece. era dimineata. Stiu ca asta va fi putin off topic. Voi ce ulei folositi la 2.8 tdi. ? sa fie asa mai all season, si cat de cat accesibil. Va multumesc pentru aprecieri! Sa traiti! Si sa ne vedem cu bine, Sanatate:cl Show must go ON:j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Aral 10w40 si vad ca-i place. Problema cu sprintul poate fi si din cauza cauciucurilor prea mari sau prea grele. Eu am 275/70/16 BFG AT si nu pot spune ca e Lamborghini, dar merge si inca bine. O singura data am ramas impotmolit, dar dupa ce masina a ramas pe sasiu in noroi. Intrebarea mea e daca stii ce rol are acel buton din stanga jos de langa starterul de la stergatorul spate care este inscriptionat cu desenul sondei landa si o rezistenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NicorescuBogdan Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Aral 10w40 si vad ca-i place. Problema cu sprintul poate fi si din cauza cauciucurilor prea mari sau prea grele. Eu am 275/70/16 BFG AT si nu pot spune ca e Lamborghini, dar merge si inca bine. O singura data am ramas impotmolit, dar dupa ce masina a ramas pe sasiu in noroi. Intrebarea mea e daca stii ce rol are acel buton din stanga jos de langa starterul de la stergatorul spate care este inscriptionat cu desenul sondei landa si o rezistenta. Sincer sa fiu si eu mi-am pus aceeasi intrebare. Din "auzite" ar fi un buton care incalzeste conductele de motorina. Desi nu as fi ferm convins ca asta e rolul acestuia, e totusi ce-a mai plauzibila explicatie de pana acum :D Show must go ON:j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: probleme Turbo Opel frontera 2.8 TDI '95 Si cum ar incalzi " conductele" de motorina? Pe ce traseu? :sh2 Frontera are un incalzitor de motorina montat pe filtru de motorina si bujii incandescente, bagate in gaurile adecvate :grin: Incalzirea de pe filtru nu stiu sa aiba vreun buton/ martor ( adica nu are... ca sa fiu mai exact). Deci singura varianta ramane, asa cum am mai spus si in alt topic, ca butonul e o treaba pur romaneasca si corespunde bujiilor incandescente... si nu e un buton original al masinii, putea fi desenat pe el orice... ( probabil daca era o gagica functiona si masina :grin: ) ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate