Vizitator spatar ovidiu Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Vreau sa schimb suspensia la un Discovery 1 200tdi.Am primit sfaturi sa pun suspensie OME HD.Inainte sa ma hotarasc as ruga sa imi explice cineva care sunt avantajele unei asemenea suspensii si cum se comporta in exploatare.Masina va fi folosita la pescuit si drumetii la munte si voi evita extremul dar vreau sa fac fata incarcaturilor in primul rand si diferitelor situatii care pot intervenii fara mari probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Re: Suspensia Pai de ce nu l-ai intrebat pe cel ce te-a sfatuit? Nu i-ai cerut si argumente? Pentru mers la pescuit si pe drumuri de munte nu-ti trebuie suspensii HD. Atata timp cat masina va fi incarcata in limite normale, nu ai pe ea accesorii grele (bara, troliu, protectii, baterie suplimentara, portbagaj etc), nu tractezi zi de zi remorci incarcate si nici nu faci raliu pe drumuri proaste nu ai nevoie de Heavy Duty. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Re: Suspensia Suspensia In primul rand trebuie sa stabilim ce inseamna suspensia ? Aceasta reprezinta un intreg sistem care are o multime de componente care lucreaza; dau aici exemplul Proiect TROIAN, cam ce am inteles eu ca inseamna modificarea, imbunatatirea suspensiei : SUSPENSIE SI DIRECTIE -arcuri OME ( Old Man Emu ) EHD ( extra heavy duty ) fata + spate, + 3 " -amortizoare OME LTR EHD fata + spate -amortizor directie OME HD -flanse inaltatoare arcuri OME HD + 1 cm, fata + spate -conuri de dislocare arcuri D 44 ( Devon 4x4 ) HD fata + spate -spring reteinere D 44 HD fata + spate -bump stopersi HD poliuretan fata + spate -relocatoare amortizoare fata D 44 HD cu aerisire -relocatoare amortizoare spate D 44 HD circulare gresabile -tendoane fata QT HD cu unghi corector de 3 grade, mai usoare cu 40 % -tendoane spate D 44 HD ranforsate cu unghi corector -bara de directie fata SUMO BAR HD -bara de directie spate SUMO BAR HD -relocator prindere amortizor directie SUMO BAR HD -bara panhard RAKEWAY HD microajustabila -X-A Joint Wide Angle 'A' Frame Ball Joint HD -bucse poliuretan amortizoare, tendoane, bara panhard, A-frame, complete -ultimate anti roll bar kits HD Scorpion, fata + spate -distantieri + 2 cm bari stabilizatoare fata + spate -furtune frana insertie metalica SCORPION HD + 10 cm, fata + spate -capete de bara schimbate toate - noi -bielete antiruliu schimbate toate - noi Revenind la intrebarea ta, cam toata lumea, cu mici exceptii, prin up-grad-area suspensiei intelege sa schimbe arcurile, amortizoarele, amortizorul de directie, bucsele hexentrice de la tirantii fata, desigur toate marca OME, si cu asta si-au linistit constiinta.Toata afacerea asta te costa in jur de 1000 de euroi. In timp descoperi ca : -masina sta intr-o parte deoarece arcurile au fost montate invers -tirantii fata se deplaseaza pe pozitie, deoarece nu bucsele hexentrice sunt solutia corecta ci inlocuirea cu tiranti HD cu unghi corector si bucse poliuretan aferente -bucsele OME se distrug -parca masina e prea rigida daca ai arcuri HD -daca ti-ai luat arcuri medium duty si ti-ai pus bull bar ARB si troliu masina sta sa vina in bot -bara de directie ti-o vei indoi la orice iesire serioasa -suspensia nu lucreaza suficient -etc. -etc. -etc... Daca nu ai de gand sa pui roti mai mari, sau greutati pe masina gen bull bar ADEVARAT, nu calorifere ( tevile comercializate de LR care-ti indoaie capota la primul impact ), atunci nu are rost sa cheltui inutil acei 1000 de euroi, mai bine ii investesti in starea tehnica perfecta a masinii sau in achizitionare unor cauciucuri de la BFG MT in sus, NU MAI MARI DE 235 /75 / 16 = IMPORTANT ! Daca vrei sa pui roti mai mari, incep PROBLEMELE, cu cat rotile sunt mai mari, cu atat va trebui sa faci mai multe modificari, fara ca acea suspensie OME sa te ajute foarte mult, oricum vei taia din masina, o vei inalta, vei pune flanse distantiere si multe altele, care iti vor termina nervii si te vor obliga sa bagi mana in buzunar pana la cot, apoi pana la umar etc... Daca vrei sa pui doar un bull bar, un troliu, scuturi, elemente de protectie, atunci obligatoriu trebuie sa-ti pui aceea suspensie OME HD, altfel masina ta va arata ca o omida care se taraste pe jos sub o mare povara si oricum va fi lasata de bot, va avea o atitudine foarte umila... Ai grija ca arcurile OME au diferite grade de tarie, vreo 3-4, studiaza bine problema in prealabil sa nu-ti para rau mai tarziu si sa ajungi la modificarea modificarii... Bafta... :grin: :h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Re: Suspensia Am intrebat aici pe forum la un moment dat in ce sa investesc 1000 de euro.Am primit raspuns ca primele investitii ar fi bine sa le fac n verificarea masinii (sa fie in stare buna) in suspensie(OME) si in cauciucuri.Probabil ca trec de 1000 de euro aceste lucruri.Am gasit un site in anglia cu piese zic eu ieftine si trimit si in Romania fara probleme si unde 4 arcuri,4 amortizoare si 1 de directie plus bucse poliuretan costa undeva la 450 de lire am posibilitatea sa la iau pe o firma unde nu platesc nici tva.Acum as ruga sa imi recomande cineva o lista minima de componente pt suspensie(arcuri.amortizoare,etc)pe care sa le cumpar si sa fie oarecum suficiente.Suspensia acutala (cea de fabrica) e deja cam terminata si oricum trebuie schimbata.Nu stiu ce sa fac si cum sa fac de aceea va cer sfatul.Masina are un bull bar sanatos de inox si praguri(daca am cui le vand si le inlocuiesc cu o bara mai buna) o sa vreau si elemente de protectie(scuturi,etc)un portbagaj si cand o sa imi permit si un troliu.In timp vreau sa pot sa o aduc la nivel de expeditie nu de off road extrem.Cam astea ar fi priorotatile si posibilitatile la momentul actual.Masina a fost cumparata de la un privat din Germania si era cu actele la zi are verificarea tehnica facuta in Germania numai de 2 luni.Astept recomandari si sfaturi si va multumesc pt ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Re: Suspensia Nu ma ajuta nimeni?Suspensia va fi schimbata 100% cu una HD pt ca in timp masina va fi echipata cu toate cele:portbagaj,protectii ,troliu,cauciucuri dar nu mai mari de 235. Pana acum am inteles ca am nevoie de: - 4 arcuri - 4 amortizoare - 1 amortizor de directie - 1 set de bucse Rog pe cineva acum sa ma sfatuiasca ce mai e necesar sa iau ca acestea sa lucreze cum trebuie daca pot sa spun asa si ma refer la un minim necesar in plus fata de ce am mentionat mai sus.Daca as sti sau as avea pe cine sa intreb nu v-as mai deranja. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Re: Suspensia In prima etapa, e bine daca poti achizitiona tot ce ai mentionat mai sus. Monteaza toate acestea, vezi cum simti masina, cum se comporta, ce diferente sunt fata de stock si mai discutam ulterior. Pentru inceput e suficient... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Re: Suspensia Multumesc mult! Trebuie sa dau o gramada de bere.Poate va place si vinul bunici mei stau la Jidvei.Daca veniti la etapa de la Cluj sunt sanse mari sa ne intalnim.Bunici sotiei sunt de langa Baisoara zona unde am inteles ca se va tine etapa.Multumesc mult inca o data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate