flay Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 (editat) Va salut! La una din masinile personale, un VW New Beetle, mi-am facut Casco, fiind o masina mai scumpa si mai fragila. De 4 ani, am polita RCA+Casco la Allianz (nu vreau sa pun si al doilea nume deoarece stiu ca omu' a muncit o gramada de ani ca numele lui sa insemne ceva si sa ma faca pe mine sa-mi fac toate asigurarile acolo, inclusiv cea de pensie privata, conturi bancare,etc). Acum cateva zile, bang un mic accident , la mers inapoi, am spart bara spate si am infundat putin pragul. Merg la service, dealer-ul VW si intreb ce-i de facut, daca se poate repara pragul, sa nu intre cu sudura sa-l inlocuiasca.OK, se poate repara, dar bara trebuie schimbata. Merg sa anunt dauna, procedura complicata ca dracu', nu se poate cand vreau eu, trebuie programare pe net. OK, fac programarea pe net, juma de ora de introdus informatii, cand... application crash si pierd totul. Sun la ei, domle' introduceti datele din nou ca pe server nu e nimic salvat. In sfarsit, ajung la agentul constatator, dupa o cearta cu cei de la biroul local,ca ei nu ma primesc decat daca fac programarea pe net; merg la Tecuci, ca acolo avea punctul de constatare in ziua respectiva (de fapt a doua zi dupa ce incercasem sa introduc datele pe site), 40 km dus,40 intors,asta e... La constatare, surpriza, agentul constatator, decide ca, bara de plastic, sparta pe vre-o 10 cm nu se inlocuieste ci se repara, manopera totala recomandata fiind de 1 ora pentru bara si 1,5 ore pentru prag. Spun ca asa ceva nu se poate, bara trebuie inlocuita, si apuc sa fac si mentiunea pe hartia aia a lui. Recomandarea agentului, sa ceara service-ul reconstatare. Merg la service, sa pice oamenii pe spate, ei nu repara bara de plastic, iar manopera e departe de adevar (bara spate la Beetle se demonteaza cu tot cu aripile de spate,lucrare complicata, am lucrat juma de zi la asta cand am montat senzorii de parcare acum ceva ani , iar pentru prag numai indreptarea prin sudarea unor "cuie" speciale si tragerea lor in exterior dureaza cateva ore, basca curatat totul pana la tabla curata, tratament anticoroziv si vopsit). Fac cei de la service cerere de reconstatare (acum 2 saptamani),iar azi , la intoarcerea din concediu, aflu ca solutia propusa e aceeasi, plus o ora in plus manopera. Sun la nr lor de pe net, le spun problema, e complicat, daca si al doilea agent a dat aceeasi solutie, asa ramane, trebuie sa fac reclamatie, la un mail de-al lor. Le spun ca fiind in Bucuresti, doresc sa trec pe la ei sa vada cineva masina sa estimeze mai bine dauna si ce trebuie facut; primesc adresa,merg catre ei... Fac reclamatia pe net in prima benzinarie de pe autostrada, si da-i inainte catre sediul Allianz. La relatii cu publicul, un tinerel amabil, care dispare cu nr politei si al dosarului si vine dupa 10 minute,... ca nu va veni nimeni sa va vada masina, ca daca e reclamatie depusa asteptati 5 zile si va dam raspunsul oficial, ca-mi pare rau, ca seful nu e disponibil ca nici agenti constatatori nu sunt disponibili, ca doar atat va pot spune,etc... Asta, la o societate de asigurari unde am totul achitat la zi, 2 masini asigurate RCA, una CASCO, pensie privata,etc, tot rahatul... Ca dracu', maine trebuie sa platesc o noua rata la polita Casco, dar nu stiu daca sa mai platesc sau nu. In concluzie, ma simt jecmanit de o societate de nenorociti, care-ti vorbesc frumos cand inchei polita (stiu, alt departament, tot respectul pentru ei) dar cand ai dauna, te fac sa te simti ca la o afacere cu camatarii. Nu concep ca pe banii mei, platiti mereu la timp, sa mi-o traga cineva in halul asta! Am sunat si la CSA dar bineinteles ca robotul mi-a spus ca serviciul telefonic de sesizare nu e disponibil sau ceva de genul asta. In momentul de fata, am masina cu bara spate sparta, pragul infundat, service-ul nu poate repara masina, asigurarea nu-mi aproba reparatia propusa de catre service.... ca lumea, nu-i asa? Probabil vor sa merg la un service de cartier, unde au ei contract, sa-mi faca cineva un rahat de reparatie care sa se crape in cateva luni, iar ei sa spuna ca nu e vina lor ci a service-ului (asta daca mai pastrez asigurarea acolo). Concluzia, fugiti de firma asta de asigurari, sau de agentii constatatori din Focsani ! Am avut asigurari la Astra, la Euroins, Generali, la alte masini si nici o problema, totul a fost OK oamenii au platit fara probleme. Cand am dorit si eu o firma de top, am luat-o in bot! Edit: am atasat si pozele cu damage-ul. Editat Iulie 29, 2013 de flay Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 (editat) Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Probabil vor sa merg la un service de cartier, unde au ei contract, sa-mi faca cineva un rahat de reparatie care sa se crape in cateva luni, iar ei sa spuna ca nu e vina lor ci a service-ului (asta daca mai pastrez asigurarea acolo). Da, asa este... Acolo se poate umfla devizul final, lua un comision pentru o reparatie de rahat. Editat Iulie 29, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Daca si astia au inceput sa faca figuri de-astea, e clar! Vine sfarsitul lumii! :grin: Serios vorbind, e semn ca piata asigurarilor e la pamant, pe langa cea financiara. Succes si nervi de otel, nu te lasa si pune-i la plata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 (editat) Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Nu mai stiu sigur, deci nu dati cu pietre... Parca, totusi, daca iti reparai masina la un service si plateai din banii tai ei erau obligati sa ti-i returneze in 30 de zile... Vezi ca este pe forum userul kosfunny si a deschis topicul de aici. Ia legatura cu el pentru ca e cel mai in masura sa te ajute. Sorin P.S. Si daca si la Casco e asa de rahat treaba chair avem o problema... Ce bine ar fi sa existe o firma care sa se ocupe de bulirea masinilor sefilor si ai agentilor constatatori (care tin cu "casa") contra unor sume modice... Domnu' agent, ia vedeti ca si la masina dvs. e o gaura in bara la fel ca la mine... vad ca e recenta (cam de az' naopte, asa...). Vreau sa vad daca o schimbati sau o reparati... Editat Iulie 29, 2013 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Bine de stiut... Am CASCO la LC si l-am tamponat pe unu in parcare la Kaufland - baza zgariata destul de rau - mers la inspector daune Asirom, totul OK, ma duc la Toyota in Iasi si...dupa 4 luni a ajuns bara care trebuie comandata de Asirom dupa contractele lor. Poate daca mai dai o data cu bara intr-un stalp si mergi la inspectorul de daune cu ea in porbagaj isi schimba vederile...si la anul schimbi firma :wink: Oricum Allianz si Carpatica sunt cele doua extremitati pe care le exclud :ha: Bafta! "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala ai si franciza la asigurare ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Cred ca solutia e urmatoarea: iei un par sanatos si ii trosnesti una sa o spargi bine, apoi mergi la asigurator si ii spui ca din neatentie ai spart-o din nou. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iulie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Fransiza 100 euro. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Acum vreo 4 ani m-a lovit unul asigurat la Allianz si masina mea a fost dauna totala. Valoarea oferita de ei initial a fost foarte mica si au mai marit-o dupa ce am facut reclamatie la Csa. Atunci mi-am intarit convingerea ca orice societate de asigurare cand e sa-ti dea banii face orice ca sa plateasca mai putin sau deloc. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Fransiza 100 euro. evident, a dat o constatare mica pentru a te face sa renunti la cerere. S-a gandit ca o mana de chit si 100 gr de vopsea e mai putin decat 100 de euro, deci mai bine sa ti-o faci tu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Ma bag si eu in seama cu o observatie , Allianz nu mai este ce a fost ! Si nu numai Allianz. Din pacate in ultima vreme majoritatea societatilor strang din ce in ce mai tare surubul despagubirilor de multe ori iesind si din cadrul legal. La naiba, si pragul si bara se repara , orice service o poate face mai bine sau mai rau. Ideea e ca ar trebui sa te mai uiti si la client si sa gandesti situatia si din punct de vedere economic nu numai tehnic. Tu daca esti client vechi, cu mai multe polite si cu daunalitate scazuta ar trebui sa fii tratat altfel decat un pusti care deschide 10 dosare de dauna pe an si apoi sa schimbe asiguratorul. La tine problema tine de constatarea avariilor si de solutia tehnica oferita de inspector. Ar trebui ca serviceul, mai ales daca e reprezentanta sa poata contracara cu nota tehnica constatarea . Ai putea totusi forta mana platindu-ti initial dauna, preferabil in alt service decat cel cu conventie (daca iti permite contractul de asigurare) si apoi sa depui la asigurator actele pentru decontare inclusiv note tehnice si bara distrusa in vederea recuperarii. Ideea este ca si asiguratorii s-au saturat sa plateasca piese reparate de service dar facturate ca noi si originale. Cat despre service-urile de cartier cum ii spui tu, eu le-as prefera in locul celor de reprezentanta. Motive sunt multe, nu stau sa le explic acum. Te-as ruga sa postezi si pe site-ul meu, amdauna.ro la pagina Allianz aceasta problema. Voi incerca pe cale amiabila sa le cer si eu o explicatie. Nu am vechime cu siteul dar am avut cateva cazuri si asiguratori precum Astra si Omniasig au fost deschisi la unele compromisuri. Iar daca tot nu se poate, nu trebuie luat ca un sfat , dar bara aia mai poate suferi o dauna care trebuie despagubita ! Fiecare poate sa mai aiba un moment de neatentie :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Multumesc de raspuns, tocmai ce am primit telefon de la service, si culmea... si-au facut un update la sistem si au gasit solutie de reparatie la bara de plastic... asta dupa ce nu stiu ce director de zona de la asigurator a sunat si i-a convins ca trebuie sa repare bara...si sa accepte solutia propusa de ei (service-ul traieste din decontarea lucrarilor de catre asiguratori, nu-i asa?). Imediat dupa, vine mail de la reclamatii Allianz, cu raspunsul "Ref. Dosar Dauna xxxxxx Nr. inreg: xxxxx Stimate domnule xxxxx, Va multumim pentru sesizarea adresata Allianz-Tiriac Asigurari SA, aceasta a fost inregistrata la Administratia Centrala cu numarul xxxxx in data de 29.07.2013. Va asiguram ca opinia dumneavoastra este foarte importanta pentru compania noastra, acesta fiind un mijloc de imbunatatire a comunicarii cu clientii nostri. Ca urmare a verificarilor efectuate cu privire la cele semnalate de dumneavoastra, va comunicam faptul ca in conformitate cu prevederile conditiilor de asigurare se acorda la inlocuit acele repere care nu se pot repara sau valoarea reparatiei depaseste contravaloarea piesei. Astfel, societatea noastra isi mentine punctul de vedere in legatura cu solutia tehnologica acordata, reparatia reperului “bara spate” fiind tehnic posibila. In vederea efectuarii reparatiei va recomandam sa va prezentati la service-ul partener xxx din Focsani sau la yyy din Buzau. In ceea ce priveste reperul “prag dreapta” va informam faptul ca unitatea reparatoare nu a solicitat suplimentarea timpului de reparatie. Dorim sa ne cerem scuze pentru inconvenientele aparute si sa va asiguram ca, pentru imbunatatirea relatiilor cu clientii nostri, suntem interesati de toate neregulile intampinate in colaborarea cu societatea noastra. Va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra consideratie." Deci, asa se scot baietii astia, unul se acopera pe altul si tot asa; nu-ti convine, te zdrobim noi ca suntem tari, avem avocati,etc. Urmeaza reclamatie la CSA. Tocmai ce am platit azi urmatoarea rata la Casco (stiu eu de ce, nu-i bine sa te prinda iarna fara asigurare). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Va asiguram ca opinia dumneavoastra este foarte importanta pentru compania noastra, ... Ce ma enerveaza pe mine textele astea! De fiecare ii trimit cu barza cand ma ia careva cu texte de-astea! Tocmai ce am platit azi urmatoarea rata la Casco (stiu eu de ce, nu-i bine sa te prinda iarna fara asigurare). Eu cred ca mai bine iti reparai masina de banii aia. Si reziliai contractul cu ei. Aveai sanse mai mari sa obtii despagubirea corecta daca mergeai la ei sa reziliezi contractul de CASCO si faceai si cerere de mutarea a fondului de pensie la alta societate, si le-o aratai si pe aia, cu mentiunea ca dupa ce termini cu ei te duci si la pensii. Eventual si o oferta de servicii de la alta banca, pt conturile curente, era buna sa le-o arati. Si sa le spui de la obraz ca-s niste cacanari :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 (editat) Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Salut pe scurt si la subiect cazul meu.Casco Alianz obligatoriu din cauza achizitie auto nou in rate.Rate casco 800 ron/semestru parca.Doua dauna din care una a fost destul de scumpa.In ambele cazuri mi-a fost reparata masina fara probleme dar la reprezentanta nu la vreun service cine stie pe unde.Am platit doar franciza 100 euro.Poate cu cei ca mine care au auto in rate deci masina nu este a mea inca se poarta frumos interesul lor fiind ca in cazul in care eu nu mai platesc rata iar ei vin sa-mi ia masina respectiva sa fie intr-o stare cat mai ok tehnic si estetic. in cazul in care ai franchiza nu se merita sa mergi cu masina la service pentru orice zgarietura sa platesti mereu cate 100 euro.Cel mai bine este sa aduni mai multe le declari odata pe toate si gata. Editat Iulie 30, 2013 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala mergi cu msina asa si fa-ti autocolat cu "Asigurat la Alianz, CASCO - asa o sa patiti si voi!" trage-o in poze si fa ca nenea cu audiul, care a plimbat cotetul pe platforma. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARNO Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Despre asigurarile casco numai de bine......mai ales la firma Allianz.Acum 4 ani am avut un utilaj de constructii asigurat casco la ei si am avut ghinionul sa-mi fie furat.Hotul a fost prins, mai furase citeva bucati, condamnat si inchis.Eu nu am putut beneficia de despagubire deoarece furtul nu a fost "prin efractie" dupa cum spunea asiguratorul.Am fost la politie si am primit o adresa cum ca ,conform articolului nr ..... Din codul penal,litera.... ,furtul savirsit , se incadreaza la "furt prin efractie". Am trimis hirtia la asigurator ,si ce raspuns primesc: furtul prin efractie din polita de asigurare nu are acelasi inteles ca si furt prin efractie din codul penal. Am ramas masca...,adica asiguratorul are un cod penal cu aceiasi termeni,dar cu intelesuri ascunse?.... Drept care , am anulat toate contractele cu acesta firma ,si sunt in proces cu ei de atunci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Culmea ca in ce priveste strict domeniul parbrize/lunete si orice geam auto....Aliantz e singua casa de asigurari la care nu cer asa zisa cere de despagubire,...acceptul de plata imi vine in maxim 4 ore...in conditiile in care eu ca juridic fac constatarea de dauna...e singura casa d asigurari cu care nu am reticente sa lucrez... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Toti sunt o apa si un pamant indiferent ca e vorba de asigurare RCA sau cea de tip CASCO. Daca sunt 5 cazuri in care sunt ok si 95 in care sunt animale, eu inclin sa ma uit initial catre alea 95 si apoi sa le aplaud pe alea 5 :wink: Sunt buni ,iti zambesc cand donezi banii catre ei ,cum zicem noi romanul cand te agata dar mai apoi,cand vine vorba de nevoia ta ca si asigurat fie ca ai fost tu de vina sau nu devin obraznici ,impertinenti si nesimtiti din cale afara. Eu niciodata nu am avut Casco la nici o masina si asta deoarece am considerat ca nu merita bataia de cap cu aceste "exemplare". Cu toate astea, nu am avut nici un incident in urma caruia sa regret ca nu am Casco (de peste 11 ani)...si sper nici sa nu fie cazul :grin:. Cat despre animalismul din sistem, acum 3 ani in timp ce eram pe centura Bucurestiului intr-o intersectie ,a trecut un camion incarcat (din spusele politiei ) peste tonajul legal si i-a explodat un cauciuc.TOATA partea stanga de la masina in care eram a fost facuta praf de la suflul exploziei, incepand cu geamurile acesteia si pana la tabla improscata cu pietris si nisip de pe drum. La constatarea din aceeasi zi,la service-ul Mazda de pe B-dul Iului Maniu unde am fost trimisi de asiguratorul celui cu camionul,un jeg de inspector a refuzat sa constate toate pagubele produse masinii ,in special gaurile vizibile de la pietrele sarite pe plafon si capota sub pretextul ca citez "ce ba vrei sa iti vopsim acum toata masina?" Ca o precizare ,masina era noua si abia ce iesisem din service inainte de incident ,unde i se facuse inspectia la 10 000 km. In secunda 2 m-am "activat" ,am pus mana pe par si l-am alergat pana intr-un birou unde s-a incuiat de frica. Abia la 3-4 zile dupa incident dupa ce m-am milogit la firma asiguratoare (desi nu eu provocasem incidentul) au facut o alta expertiza si s-au trecut de data asta toate pagubele. Din pacate sistemul asta ordinar se aplica in orice domeniu din Romania fie ca e vorba de asigurari,telecomunicatii,servicii etc Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 (editat) Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Legat de procentul tau de 95 % "animale" te rog perimte-mi sa nu fiu de acord cu tine. Eu lucrez la un asigurator mic, ABC, multi nici nu au auzit de ei si fiind sef de birou daune peste 70 % din dosarele de dauna trec prin mana mea si iti pot confirma ca nu sunt nici animal, nici jeg si consider ca acord cat se poate de corect despagubirile. Pe langa lucrul asta cunos si foarte multi colegi de breasla de care sunt sigur ca sunt la fel de corecti ca mine. Daca vrei sa iti dau si eu un procent din domeniu iti spun ca peste 80 % din repartori sar calul cu devizele, factureaza piese neinlocuite sau incarca manopera cu operatii neefectuate. Vorbind de asigurati/pagubiti , peste 50 % din ei , la producerea riscului asigurat sunt tentati sa transforme despagubirea intr-o afacere profitabila. Vorbind si de cazul tau, iti spun sigur ca exista posibiliatea destul de mare ca asiguratorul sa te plimbe si pana in instanta cu speta asta. La fel si in cazurile din ce in ce mai dese in care multi posesori de masini scumpe vin sa schimbe parbrizul pe RCA-ul unui vehicul din rotile caruia au sarit pietre. Nu spun ca RCA-ul nu acopera si astfel de daune , spun ca asiguratorul are acoperire pentru a nu alege despagubirea pe cale amiabila si sa prefere sa dea de munca juristilor. Si ca o paranteza , de vreo doua luni fac naveta catre diferite spitale cu tatal meu care are niste probleme destul de grave de sanatate . Acum e chiar la terapie intensiva, iar repunerea pe picioare este destul de incerta. Nu vrei sa stii la greutati si la ce momente neplacute sunt supus si eu si familia mea de catre sistemul medical din Romania , dar cu toate astea refuz sa afirm ca oamenii din sistem sunt niste animale sau jeguri lipsite de umanitate si de cel mai elementar bun simt. Si asta pentru ca sunt convins ca in orice sistem procentul de uscaturi este minoritar dar din pacate omul nu stie sa mediatizeze decat lucrurile negative de care se loveste iar asta dauneaza destul de mult celor care isi fac meseria bine si corect. Eu personal, in meseria de inspector de daune simt cum pagubitul vine deja in fata mea incarcat de energie negativa, artagos, incercand sa para atotstiutor si ma trateaza ca pe un dusman dinainte sa iti dau buna ziua. Nu este de condamnat, el se comporta astfel in urma intoxicarii cu informatii false sau gresit interpretate. Prea putini sunt cei care isi arunca un pic ochii si pe legislatie inainte sa solicite despagubirile. Editat August 5, 2013 de kosfunny Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Legat de procentul tau de 95 % "animale" te rog perimte-mi sa nu fiu de acord cu tine. Eu lucrez la un asigurator mic, ABC, multi nici nu au auzit de ei si fiind sef de birou daune peste 70 % din dosarele de dauna trec prin mana mea si iti pot confirma ca nu sunt nici animal, nici jeg si consider ca acord cat se poate de corect despagubirile. Pe langa lucrul asta cunos si foarte multi colegi de breasla de care sunt sigur ca sunt la fel de corecti ca mine. Daca vrei sa iti dau si eu un procent din domeniu iti spun ca peste 80 % din repartori sar calul cu devizele, factureaza piese neinlocuite sau incarca manopera cu operatii neefectuate. Vorbind de asigurati/pagubiti , peste 50 % din ei , la producerea riscului asigurat sunt tentati sa transforme despagubirea intr-o afacere profitabila. Vorbind si de cazul tau, iti spun sigur ca exista posibiliatea destul de mare ca asiguratorul sa te plimbe si pana in instanta cu speta asta. La fel si in cazurile din ce in ce mai dese in care multi posesori de masini scumpe vin sa schimbe parbrizul pe RCA-ul unui vehicul din rotile caruia au sarit pietre. Nu spun ca RCA-ul nu acopera si astfel de daune , spun ca asiguratorul are acoperire pentru a nu alege despagubirea pe cale amiabila si sa prefere sa dea de munca juristilor. Si ca o paranteza , de vreo doua luni fac naveta catre diferite spitale cu tatal meu care are niste probleme destul de grave de sanatate . Acum e chiar la terapie intensiva, iar repunerea pe picioare este destul de incerta. Nu vrei sa stii la greutati si la ce momente neplacute sunt supus si eu si familia mea de catre sistemul medical din Romania , dar cu toate astea refuz sa afirm ca oamenii din sistem sunt niste animale sau jeguri lipsite de umanitate si de cel mai elementar bun simt. Si asta pentru ca sunt convins ca in orice sistem procentul de uscaturi este minoritar dar din pacate omul nu stie sa mediatizeze decat lucrurile negative de care se loveste iar asta dauneaza destul de mult celor care isi fac meseria bine si corect. Eu personal, in meseria de inspector de daune simt cum pagubitul vine deja in fata mea incarcat de energie negativa, artagos, incercand sa para atotstiutor si ma trateaza ca pe un dusman dinainte sa iti dau buna ziua. Nu este de condamnat, el se comporta astfel in urma intoxicarii cu informatii false sau gresit interpretate. Prea putini sunt cei care isi arunca un pic ochii si pe legislatie inainte sa solicite despagubirile. Imi pare rau de problemele cu tatal tau si sper sa se faca bine. Si eu sunt de parare ca 95% din asiguratori sunt niste nenorociti. Faptul ca tu te afli intre ceilalti 5% este imbucurator. Sitatia generala inse e alta. Nu am vazut caz legat de despagubiri in care sa nu iasa cu scantei, sa nu fie bataie de joc din partea asiguratorului si a inspectorului de daune. Asiguratorii ar face ORICE ca sa nu plateasca sau sa amane plata pentru un termen cat mai mare. Multi se bazeaza pe lehamitea pe care o creeaza clientilor iar acestia de multe ori se satura si isi rezolva singuri problema. Am patit-o si eu cat si rude si prieteni de-ai mei. Cum am patit-o eu cu Generali in anul 2000 cand trebuia sa imi dea 120.000.000 de lei. Dupa fix un an de tergiversari si comentarii mi-au dat doar 2.300.000 de lei si au zis ca daca nu imi convine sa ii dau in judecata. Eram atat de socat, daramat si consumat de problema incat mi-am bagat picioarele si am zis ca nu merita sa imi irosesc ani din viata cu un proces de cacat. Chiar acum e un caz cu o ruda de-a mea care are firma de transport si caruia i-a luat remorca unui TIR in Germania. Capul de tir a fost confiscat de firma care a transportat remorca si a curatat locul pentru ca asigurarea nu vrea sa plateasca factura emisa de firma respectiva. TIR-ul este confiscat de vreo 6 luni deja, timp in care ii se platesc ratele la leasig si el nu produce. In mod normal, ar trebui calculate si aceste daune si pus asiguratorul sa le plateasca. Am avut un Kangoo care a fost lovit din spate si impins si in masina din fata. Bara spate plus suportul metalic de sub bara, masca fata, capota, far varza. Asiguratorul nu a vrut sa imi plateasca nici o piesa noua desi eram cu devizul de la reprezentanta Renault in fata. M-a trimis sa imi caut piesele din dezmembrari. La bara spate pe langa ca mi-au acceptat doar o bara din dezmembrari, nu au acceptat si reparatia suportilor indoiti si nici vopsirea barii. Mi-am bagat picioarele, am zis ca fac masina in regie proprie, mi-a dat jumatate din bani si am plecat. Nu de alta dar cred ca daca mai stateam, strangeam de gat pe careva de acolo. Vorbind de asigurati/pagubiti , peste 50 % din ei , la producerea riscului asigurat sunt tentati sa transforme despagubirea intr-o afacere profitabila. Ei bine, nici asta nu o inghit. Faptul ca un pagubit vreo o vopsea ca lumea pe masina nu aripa de alta nuanta decat restul masinii pe care a dat zeci de mii de euro, sau nu accepta o bara de plastic carpita cu nituri, kit si alte rahaturi de genul asta nu inseamna ca vrea sa faca o afacere profitabila. Isi vrea masina cum era inainte de accident. Cu tot respectul pentru tine dar nu incerca aici sa generalizez ca este exact invers situatia decat cea reala. Statistica arata clar ca nu e asa. Societatile de asigurari te ling in fund cand e vorba sa iti ia banii dar cand e de platit... pauza. Politica e clara si pot sa zic ca e generala. No ofence. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat August 5, 2013 Autor Partajează Postat August 5, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Problema e ca legislatia si contractele sunt facute "de ei", nu "de noi". Daca eu stiam ca piesa de plastic se repara, nu se inlocuieste, nu mai faceam Casco. Allianz sunt niste profitori, am inteles ca au ceva sef nou acum, dar de ce sa plateasca ei daunele din inundatiile din Europa pe banii platiti de mine, economisiti la reparatia masinii mele? Eu voi pune topicul acesta si pe 4tunning, toata lumea trebuie sa stie ce prosteala practica aceasta firma in Romania. Si daca'i dau in judecata, trebuie sa ajungem la mediere intai, unde stiu cum sa pun problema... Ce ma doare mai tare, e ca service-ul VW (la care fac reparatii de 8 ani, plus a doua masina de 3 ani jumate), prima oara mi-a spus ca bara aia trebuie inlocuita, ca ei nu pot repara asa ceva dupa standarde VW, iar dupa ce un pulifrici de la Allianz i-a sunat, au schimbat problema, ca o repara, ca au facut un update la sistem si au gasit kit de reparatie furnizat de producator, dar ca garantia va fi de 90 de zile... Intr-un targ in care afacerile se fac cu nasu', fina, cumatru,etc, asa se intampla. Am cerut la Porsche estimare de reparatie, nici nu au luat in calcul reparatia, direct inlocuirea... Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Legislatia , asa cum e , ajuta in acelasi timp si pagubitul si asiguratorul. Totul e sa cunosti bine regulile jocului. Si asta se poate raporta la orice ! Ai obtinut nota tehnica de la Porsche ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala in fapt asta este prblema ce amai mare cu asiguratorii nu inteleg ca persoana care a suferit un accident vrea sa fie repusa in situatia anterioara. Nu sa i se repare masina doar cat sa poata cirucla, nu sa i se estimeze cat de veche era masina respectiva si ca nu mai merita reparata.... avea omul o masina buna, pe care se putea baza sa circule la distante mari si multi ani de acum incolo.... asta vrea s aaibe si pe viitor. Restul sunt chcite de 2 lei . Daca ar fi putina dreptate in ceea ce fac ei, ar accepta ca asigurataul sa isi aleaga asiguratorul iar acesta sa ii repare masina in cazul unor accidente, cum este in Canada. Nu eu sa imi aleg asiguratorul care sa repare masina la cel pe care l-am lovit...adica la un tert, tert care nu are nici o treaba cu asiguratorul meu. Dar sistemul este asa tocmai ca sa fiu eu obligat sa platesc si asiguratorul sa nu poata fi obligat sa plateasca... 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Daca ar fi putina dreptate in ceea ce fac ei, ar accepta ca asigurataul sa isi aleaga asiguratorul iar acesta sa ii repare masina in cazul unor accidente, cum este in Canada. Nu eu sa imi aleg asiguratorul care sa repare masina la cel pe care l-am lovit...adica la un tert, tert care nu are nici o treaba cu asiguratorul meu. Dar sistemul este asa tocmai ca sa fiu eu obligat sa platesc si asiguratorul sa nu poata fi obligat sa plateasca... Foarte corect! De fapt aici e smecheria, sistemul de asigurari e o mare prosteala pe banii oamenilor. A nu se confunda sistemul cu oamenii care lucreaza in asigurari, ca angajati. Dupa mine, as desfiinta asigurarile, sa vezi atunci cum dispar accidentele in cateva luni de zile! Dar nu mai fac bani niste smecheri apoi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Re: Casco la Allianz- dezamagire totala Foarte corect! De fapt aici e smecheria, sistemul de asigurari e o mare prosteala pe banii oamenilor. A nu se confunda sistemul cu oamenii care lucreaza in asigurari, ca angajati. Dupa mine, as desfiinta asigurarile, sa vezi atunci cum dispar accidentele in cateva luni de zile! Dar nu mai fac bani niste smecheri apoi... ba au legatura si oamenii, si inca foarte mare. nu stiu ce incearca sa dovedeasca, eventual sa cistige titlul de "angajatul lunii", dar cred ca daca inspectorii de daune ar analiza corect si obiectiv fiecare situatie, astfel de discutii n-ar mai avea loc. presupun ca li se impune un plafon maxim in care pot despagubi, si clar il pastreaza pentru prieteni, rude, relatii, spagi. daca dispar asigurarile se vor inmulti procesele. buseste-te cu unul fara asigurare si vezi ce se intimpla. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate