ambrusianas Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Buna ziua, am un freelander si s-a spart un rulment la reductor si nu pot ajunge la el. are un capac pe unde intra apa calda si doar pe acolo trebuie scos. a mai desfacut cineva? stie cum se desface? Multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Re: demontare reductor Buna ziua, am un freelander si s-a spart un rulment la reductor si nu pot ajunge la el. are un capac pe unde intra apa calda si doar pe acolo trebuie scos. a mai desfacut cineva? stie cum se desface? Multumesc Salut! Gasesti toata procedura descrisa in amanunt in Workshop Manual din RAVE. Pe care il descarci de aici: http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html E vorba de discul 3. Spor la treaba. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinV8 Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Re: demontare reductor trebuie sa ai nervii tari , indemanare si conditii.... TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Re: demontare reductor Buna ziua, am un freelander si s-a spart un rulment la reductor si nu pot ajunge la el. are un capac pe unde intra apa calda si doar pe acolo trebuie scos. a mai desfacut cineva? stie cum se desface? Multumesc Acel capac trebuie scos cu mare grija, este radiatorul de racire al IRD-ului (reductorul), cel mai indicat este sa dai IRD-ul jos, sa-l desfaci si sa-l cureti de eventualele fragmente metalice, altfel se pot sparge pinioanele din grup. Cateva scheme. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 (editat) Re: demontare reductor Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. daca din greseala sparg radiatorul acela, se gaseste separat de cumparat? si daca da la ce pret ar fi. multumesc tuturor inca o data. Editat August 20, 2013 de DKW Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor Buna ziua, am un freelander si s-a spart un rulment la reductor si nu pot ajunge la el. are un capac pe unde intra apa calda si doar pe acolo trebuie scos. a mai desfacut cineva? stie cum se desface? Multumesc Cum naiba ai aflat ca ai un rulment spart si ca numai pe acolo poate fi scos ? Fara sa desfaci nimic la reductor ? Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. daca din greseala sparg radiatorul acela, se gaseste separat de cumparat? si daca da la ce pret ar fi. multumesc tuturor inca o data. Nu vrei sa-l spargi, e vreo 70 de lire varianta OEM. Da jos IRD-ul si verifica-l cum trebuie, altfel risti sa ajungi in postura de a cumpara IRD complet. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor reductorul e demontat si se vede un rulment spart in el, sunt bucati printre rotitele alea. o parte e desfacut dar nu pot ajunge la rulmentul acela decat daca desfac acel capac(radiator). reductorul este dat jos de pe masina. multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor Unii au demontat acel capac(radiator) si ca sa nu cumpere altul au dat cu silicon de etansare si lau pus la loc:wink: 1 If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor dar nu stie cineva cum l-a demontat, un sfat practic, ca nu vreau nuci eu sa il sparg. dupa cum arata el e foarte intrepenit acolo si nu vrea deloc sa iasa. daca cineva a reusit sa spuna cum. cei care l-au schimbat l-au spart si l-au inlocuit cu unul nou? cum se baga la loc? daca nu il pun ce se intampla? ca la alte masini de teren nu au racire pe reductor. multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor IRD cooler-ul este fixat cu un mastic de etansare. Practic trebuie folosita o surubelnita dreapta subtire pentru desfacerea masticului, cu multa rabdare si atentie. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 20, 2013 Autor Partajează Postat August 20, 2013 Re: demontare reductor multumesc. am vorbit cu mecanicul si i-am spus sa taie masticul acela si sa-l scoata. Va tin la curent cu ce se intampla va multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Re: demontare reductor am demontat capacul acela, dar ne-am lovit de alta problema, capacul nu era prins doar cu mastic, ci avea o garnitura care acum este distrusa. cum pot inlocui acea garnitura? o gasesc de cumparat? se poate pune altceva in locul acelei garnituri? se potriveste o garnitura de la altceva? multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: demontare reductor De cumparat nu gasesti,am cautat eu un burduf de mia iesit spume:bleah. Ia un silicon de etansare bun (victor reinz de ex.) cureti bine si dai cu el. Bafta:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Re: demontare reductor si tine siliconul acela, se fixeaza bine acel radiator? mi-e frica ca nu o sa tina si iar o sa trebuiasca dat jos si ma omoara mecanicul daca ma duc iar sa il dea jos. ca mi-a zis ca nu s-a mai chinuit asa la nici o masina. eu am zis sa iau radiatorul acela si gata. Reductorul rectificat tine? sau mai duce ceva timp si iar face probleme. (te intreb ca tu stii, daca l-ai schimbat) Multumesc pt raspuns Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 (editat) Re: demontare reductor Daca ai taiat masicul nu mai ai cei face ,dar daca este doar garnitura si radiatorul intra inca fortat poti sa scapi destul de ieftin.Personal nu lam schimbat dar a fos un baiat pe aici ( alin75 parca) care a facut aceasta operatiune si nu a avut probleme :wink: Editat August 23, 2013 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 21, 2013 Autor Partajează Postat August 21, 2013 Re: demontare reductor la mine a taiat garnitura si nu mai sta fortat acolo. si in plus si el este cam corodat. cea mai buna optiune este sa-l schimb. Multumesc Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 (editat) Re: demontare reductor Salut! Deoarece si eu am avut pb. cu IRD-ul, vin cu un sfat (poate cam tarziu): schimba tot (pinioane, rulmenti, semeringuri) chiar daca este mai scump. Racitorul nu are nimic (chiar daca este corodat, este greu de crezut ca este infundat; dar daca este asa inseamna ca si pe racirea motorului sunt depuneri). Verifica toate pinioanele. Rulmenutul ala nu s-a spart din senin. De obicei isi fac joc, nu se sparg. Sigur sunt dusi niste dinti de pe la pinioane. Este destul de multa munca, si este pacat ca dupa cateva sute de km sa-l faci iar bucati. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74517-Cum-sa&p=832708&viewfull=1#post832708 eu am dat cu silicon negru, am lasat 24h pentru intarire si nu are nici pe naiba. Recent am lucrat la cutia de viteze si am fost nevoit sa departez putin ird-ul. Atunci am avut ceva emotii ca poate crapa siliconul, dar a fost ok; totul este sa nu fi frecat pe interior si sa fie spart. Numai bine, Alin Editat August 22, 2013 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Re: demontare reductor multumesc pentru raspuns. am comandat capacul acela deja, pentru ca era si spart, cand suflam iesea aer pe undeva si am zis sa il schimb. rulmentii si semeringurile au ajuns deja sunt in lucru. la mine vibra masina de ceva vreme, eu credeam ca este de la toba dar cel mai posibil a fost cauza de la rulmentul asta in plus ca cu o seara inainte am fortat-o putin si maine zi s-a spart in mers, noroc ca am fost aproape de atelierul mecanicului. coroana nu are nimic ca nu am mers mult cu rulmentul spart, este putin mancata acolo unde a fost rulmentul dar a zis mecanicul ca o incarca de sudura si mergem la un strungar sa o aduca la cota initiala. nu ar fi mare problema Dupa ce ai schimbat totul ai mai avut probleme? Eu am vrut initial sa iau alt reductor dar m-am gandit ca nu stiu ce iau, daca ma tine 1 luna sau 2 si pica. ca nou este extrem de scump. iti multumesc pentru raspuns si bafta cu masina, sa mergi cu ea cati mai multi km fara nici o problema. Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 (editat) Re: demontare reductor Salut! La IRD nu au mai fost probleme, grave (pinionului mic - spre cardan, cred ca are alta cota, deoarece semeringul din kit a lacrimat, am luat altul din tara, si cu acesta au aparut pb.), in rest pare ok. Am 2 masini (nu este folosita zilnic, deci mai mult de 5-6k nu am facut din toamna), dar sper sa nu mai umblu prea curand acolo. In principiu sunt masini ok, dar care iti toaca usor si sigur (sume peste 100 E/interventie) banii, incat eu si sa vreau sa renunt la ea, trecand peste partea de "atasare" nu-mi vine, cand vad la ce pret au ajuns si cand ma gandesc cat am "bagat in ea". P.S. IRD sh <500E nu gasesti. De banii astia iei piese noi si bagi in IRD-ul tau! Numai bine, Alin Editat August 24, 2013 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Re: demontare reductor "deoarece semeringul din kit lacrimat, am luat altul din tara, si cu acesta au aparut pb" La magazinele de rulmenti au si semeringuri ,cu cotele necesare iti dau un semering mult mai bun decat cel aftermarket (arc mai gros pe interior). dimensiuni:58-40-8 mm (in loc de 8 merge si 10) dimensiunile inerioare si exterioare conteaza:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 (editat) Re: demontare reductor Vreau sa incerc un alt semering, dar pana atunci nu mai umblu acolo. Pentru la anu (daca nu mai apare altceva), vreau sa schimb rulmentii de pe cardan (la peste 80/90 km incep sa uruie destul de tare), si atunci scot pinionul si-l masor pentru a cauta ceva pe cota). Scurgerea nu este mare/suparatoare, dar este.... Numai bine, Alin Editat August 24, 2013 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 Re: demontare reductor eu am luat ki de rulmenti si am avut surpriza sa nu se potriveasca toti, ba mai mulot unul lipsesea din cutie. ramane sa vb cu cei de unde l-am luat sa mi-l trimita pe cel lipsa si sa-l inlocuiasca pe cel care nu se potriveste(este cota mai mare si joaca). mai bine vezi la un magazin de rulmenti, ca eu cred ca mai multe rezolvi acolo si la un pret mult mai mic. pe mina m-a costat kit-ul cu rulmenti si semeringuri 500 de lei. si acum ma mai costa capacul acela 450, cine stie cat e si manopera :( vedem. deci costa ceva. sper sa mearga sa nu mai am probleme cu el. Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 (editat) Re: demontare reductor eu am luat ki de rulmenti si am avut surpriza sa nu se potriveasca toti, ba mai mulot unul lipsesea din cutie. ramane sa vb cu cei de unde l-am luat sa mi-l trimita pe cel lipsa si sa-l inlocuiasca pe cel care nu se potriveste(este cota mai mare si joaca). mai bine vezi la un magazin de rulmenti, ca eu cred ca mai multe rezolvi acolo si la un pret mult mai mic. pe mina m-a costat kit-ul cu rulmenti si semeringuri 500 de lei. si acum ma mai costa capacul acela 450, cine stie cat e si manopera :( vedem. deci costa ceva. sper sa mearga sa nu mai am probleme cu el. Este destul de mult! Eu am dat pe kit pinioane+semeringuri+rulmenti aproape 400£ iar racitorul (nu a fost nevoie sa-l cumpar) este cam 60£ http://www.island-4x4.co.uk/# Verifica preturile actuale!! Numai bine, Alin Editat August 26, 2013 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat August 26, 2013 Autor Partajează Postat August 26, 2013 (editat) Re: demontare reductor sincer imi pare rau ca am cuparat din tara. mai bine cumparam din anglia, era si mai ieftin, undeva la jumatate de pret si nici nu aveam batai de cap. am cumparat kit de rulmenti si am avut surpriza ca un rulment sa lipseasca si unul sa aiba alta cota. acum baietii de i-am cumparat au fost ok, au zs ca atunci cand le intra pe stoc il schimba pe cel care nu se potriveste si il trimit pe cel lipsa, dar dureaza... :) Va multumesc Editat August 26, 2013 de DKW Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate