Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

demontare reductor

ambrusianas

Postări Recomandate

Re: demontare reductor

sincer imi pare rau ca am cuparat din tara. mai bine cumparam din anglia, era si mai ieftin, undeva la jumatate de pret si nici nu aveam batai de cap. am cumparat kit de rulmenti si am avut surpriza ca un rulment sa lipseasca si unul sa aiba alta cota. acum baietii de i-am cumparat au fost ok, au zs ca atunci cand le intra pe stoc il schimba pe cel care nu se potriveste si il trimit pe cel lipsa, dar dureaza... :)

Va multumesc

Sa nu-ti para rau. Uneori piesele luate din anglia sunt mia proaste decta cele luate din tara

Mai ales ca aia stiu und ele trimit

Fara garantie

Pivot cu tot cu bascula pus acum doi ani, "din anglia", acum e gata

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu-ti para rau. Uneori piesele luate din anglia sunt mia proaste decta cele luate din tara

Mai ales ca aia stiu und ele trimit

Fara garantie

Pivot cu tot cu bascula pus acum doi ani, "din anglia", acum e gata

Romeo, tu, mai mult ca altii, a trebui sa stii care sunt diferentele intre piesele Genuine si Replacement:wink:

Cand comanzi "din Anglia", te mai uiti si la producator, nu numai la distibuitor...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

treaba s-a rezolvat pe jumatate. rulmentul s-a potrivit intr-un final dar unul tot e lipsa dar se schimba. acum astept sa vina racitorul si imi trebuie o garnitura unde intra ird in cutia de viteze si doua saibe la sateliti. rulmentii sunt pusi, afara de doi care sunt in lucru. sper sa se rezolve sapt asta. piesele pe care l-am comandat eu aveau acelasi cod ca cele din anglia, deci sunt la fel , zic eu, dar la jumatate de pret de exp kit rulmenti, semeringuri si racitor 99 lire+16 lire drumul. la noi 500 rulmenti+semeringuri +450 racitor. fara bataile de cap ca mai lipseste o piesa, mai e ceva.....

Multumesc

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

Romeo, tu, mai mult ca altii, a trebui sa stii care sunt diferentele intre piesele Genuine si Replacement:wink:

Cand comanzi "din Anglia", te mai uiti si la producator, nu numai la distibuitor...

Acum nu vreau sa se creeze o noua discutie: piese luate in tara vs piese luate in Anglia.

Am luat din Anglia (recunosc prina data cu emotii, si de o suma maricica pentru mine --- 400£), dar cel putin firma de unde am luat a dat dovada de maxima seriozitate. Este adevarat ca piesele vin cu factura, iar daca ar fi probleme cu ceva operatiunea este mai greoaie/costisitoare, decat in tara. Acum si in tara piesele sunt luate sunt convins tot de la acelasi producator/sursa ca si cele din Anglia.

Citisem undeva ca pinioanele defapt se fac in Polonia. Vreau sa va spun ca pe toate scria UK, iar rulmentii SKF made JAPAN (spre deosebiere de cei gasiti in IRD unde nici un rulment nu era inscriptionat). La IRD am mai spus, cu siguranta nu s-a umblat!!!!!!!!!! (deci erau de fabrica).

Important dupa mine este sa se comande piesa pe codul corect.

Am schimbat volanta+disk (identic cu cel de pe masina/cod/producator). Am spus ca imi pare rau ca nu am comandat si rulmentul de presiune, pe care l-am luat din tara (tot cu factura/fara garantie ca nu l-am pus la pirma de unde l-am luat).

Revenind la firmele din tara, cred ca toate baga la inaintare pierderea garantiei la montarea intr-un service neautorizat/sau home --- deci tot acolo se ajunge FARA GARANTIE.

Clar cine vrea merge cu masina in service, o repara acolo poate sta 2-3 zile cu ea pe dreapta pina vine piesa DAR ARE GARANTIE/plata pe masura.

Inca un aspect --- piesele mi-au venit de fiecare data in 3-4 zile (la noi cam toate firmele de courierat vin in 1/2 zile) deci se merita.

Ce nu-mi convine, da n-am ce face, este faptul ca Romania este considerata zona 3 (deci alt procent la TVA/VAT --- 24%, desi ultima data mi-au calculat cu 20%).

Acum fiecare este liber in "alegeri"

P.S. Nu incurajez comertul extern, dar parca prea este japca, pe la noi.

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Acum nu vreau sa se creeze o noua discutie: piese luate in tara vs piese luate in Anglia.

........

Acum fiecare este liber in "alegeri"

Asa cum ai zis, alegerea apartine fiecaruia.

Codul de piesa nu este insa singurul criteriu de alegere, poti intalni situatii in care, pe acelasi cod, ti se ofera, de la mai multi producatori, aceeasi piesa:wink:, fiecare producator cu pretul lui. Un exemplu la intamplare: http://www.lrdirect.com/C2C24016-Kit-Brake-Pad/

Ce alegi in situatia asta?:grin:

Raspunsul, din punctul meu de vedere, e relativ simplu: cauti (soliciti vanzatorului) informatii suplimentare. Altfel, te poti trezi ca, ai platit mai scump acelasi reper impachetat altfel, sau, ca ce ai platit nu te tine atat cat ai sperat si trebuie schimbat mult mai devreme. Aceeasi situatie o poti intalni si la vanzatorii din tara si la cei din Anglia.

In concluzie: daca esti suficient de informat, comanda-ti singur piesele, daca nu, cauta sa te informezi sau apeleaza la cei care deja stiu aspunsul corect, chiar daca platesti ceva in plus pentru asta! E totusi un domeniu in care "experientele" pot fi foarte costisitoare:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

buna ziua. cand am zis doamne ajuta ca s-au rezolvat toate, alta problema se iveste: la sateliti sunt 2 saibe conice din care una mai merge dar una e ovalizata si crapata, am vorbit si mi s-a spus ca LR nu produce aceste saibe separat ci doar impreuna cu IRD. ce sa fac acum? le-a mai schimbat cineva? de unde le-a luat? se potrivesc de la alta marca?

Am pus poze cu saiba problema.

Va multumesc

Fotografie0029.thumb.jpg.e7d3e704a0d9620d1580ae1bcd2988b5.jpg

Fotografie0030.thumb.jpg.eeeb4d4f2ccc88764ed69d2df94755cd.jpg

Editat de ambrusianas
Link spre comentariu

Ia legatura cu userul @Sir Kid, el si-a confectionat saibele alea la un strungar si sunt ok.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

buna ziua. eu am fost la un strungar si a zis ca nu le poate face ca sunt dintr-un material moale, din tabla si le indoaie cutitul cand le confectioneaza si le taie sau iasa in valuri. asa ceva a zis. poate le-a facut dintr-un material tare. o sa-l caut sa vb cu el.

Multumesc mult

Link spre comentariu

Fratilor in sfarsit masina mea estea acasa, s-a reparat. am schimbat rulmentii, racitorul ird+alte lucrari facute la strung, dar ma bucur ca s-a terminat. masina merge acum perfect.

Va multumesc tuturor pentru ajutor si pentru sfaturile voastra care m-au ajutat f mult

Multumesc

Link spre comentariu

Fratilor in sfarsit masina mea estea acasa, s-a reparat. am schimbat rulmentii, racitorul ird+alte lucrari facute la strung, dar ma bucur ca s-a terminat. masina merge acum perfect.

Va multumesc tuturor pentru ajutor si pentru sfaturile voastra care m-au ajutat f mult

Multumesc

Bravo,sa te tina cat mai mult:wink:

Am si eu o singura intrebare ,ce simptome avea dupa ce a crapat rulmentul (zgomote ciudate ,vibratii etc..) ???:tk

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

salut. la mine rulmentul a fost gripat de ceva vreme pt ca a manvat si din axul coroanei, a trebuit sa merg la un strungar(sa cauti unul bun daca e nevoie sa mergi) si sa il incarce si sa-l aduca la cota rulmentului.

Cand s-a spart a inceput sa bata sub masina parca exploda ceva bum bum, dar tare. am avut noroc ca s-a intamplat aproape de atelierul mecanicului meu. daca e dus rulmentul care a fost dus la mine ridica masina si vezi daca are cardanul joc la ird. si vezi daca arde ird atunci e simptom ca dus un rulment. oricum ai grija.

Sa dea Dumnezeu sa fie bine sa nu ai vre-un rulment spart. Daca ai contacteaza-ma ca acum cam stiu cum se demonteaza, ce piese iti trebuie si de unde sa le iei. mergi la un mecanic care se pricepe la Land Rover ca nu poti sa desfaci ird fara sa distrugi garnitura racitorului, daca e rulmentul din spate, cum a fost la mine, daca e din fata il mai schimbi fara sa dai racitorul jos.

Pentru ajutor contacteaza-ma, dar inati mergi la un mecanic bun.

Stima

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare