Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

TRANSCARPATICA -> Moroeni–Zănoaga–Bolboci–Padina–Dudele–Moeciu de Sus–Moeciu de Jos

Caphonne

Postări Recomandate

Si inca o ''stire'' se vrea a se face legatura intre zona hotel Pestera si Moeciu prin munti.Suna interesant dar ei nu au terminat drumul dintre Dichiu si hotel Pestera.

http://adevarul.ro/locale/targoviste/transcarpatica-prinde-contur-valoarea-proiectului-asociere-brasov-dambovita-50-mil-euro-1_520b06adc7b855ff56d62e4a/index.html

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: stire: "O nouă șosea peste munți: Bușteni-Valea Doftanei"

Sper sa nu se realizeze ......s-ar umple si mai mult zona de manelisti...

Asta ar fi partea cea mai light...

Pana la finalizare se vor pune la pamant hectare intregi de padure (vezi cazul Transalpina) iar la final cei ce dorm in sistemul administrativ vor realiza teapa imensa in care au fost trasi.

PS:pacat ca cei ce vaneaza cu atata interes zona aia nu au inteles un fapt esential...daca locul nu te accepta, poti sa arunci cu milioane de euro ca degeaba o faci.Asadar "Succesuri " depline in drumul vostru spre statiunea de vis din muntele Nucetu!

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Re: TRANSCARPATICA -> Moroeni–Zănoaga–Bolboci–Padina–Dudele–Moeciu de Sus–Moeciu de Jos

Pe traseul drumului Moieciu-Padina (ca de acolo a inceput drumul nu exista copaci asa ca nu va mai agitati

Link spre comentariu

Re: TRANSCARPATICA -> Moroeni–Zănoaga–Bolboci–Padina–Dudele–Moeciu de Sus–Moeciu de Jos

Eu as vrea ca atunci cand merg pe drumuri din astea sa am unde manca si bea ceva nu cum am patit pe Transalpina unde cu greu am gasit cazare/mancare.Doua cabane obosite pe traseul Moroeni-Pestera si un hotel cat de cat ok nu vor face fata unui numar mare de turisti.De cabana Babele nu am cuvinte, nu au vrut sa ne cazeze desi era goala.De Moeciu nu mai zic si acolo este jale multe pensiuni inchise sau de vanzare si foarte putine care ofera si masa.Sunt multe de facut iar concurenta cu tarile vecine este mare.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pe traseul drumului Moieciu-Padina (ca de acolo a inceput drumul nu exista copaci asa ca nu va mai agitati

Ti-am urmarit cu interes postarile despre zona Bucegi pe mai toate topicurile ce fac referire la acest subiect.

Chiar daca diferentele de opinie dintre noi sunt evidente, nu iti inteleg ardoarea cu care sustii atat de frenetic o asa zisa dezvoltare a acestei zone...si totusi:

1. ai ceva de castigat in mod special?

2.esti platit de cineva sa faci asta? (cineva poate fi o firma, o organizatie, o alta tara, etc)

3. ESTI ROMAN?

Link spre comentariu

Eu din cate stiu Transalpina era demult ca drum dar neasfaltat.Imi pare rau ca nu am putut sa ma plimb pe acolo atunci cand nu era asfalt.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

prin ce paduri trece transalpina?

cite hectare de padure s-au taiat? unde ai gasit datele astea?

Mergi pe soseaua asta atat de manelizata si mediatizata, lasa privelistea, roteste capul stanga dreapta pe tot parcursul ei si vei fi surprins :wink:

Restul probabil sunt detalii...

Link spre comentariu

Eu din cate stiu Transalpina era demult ca drum dar neasfaltat.Imi pare rau ca nu am putut sa ma plimb pe acolo atunci cand nu era asfalt.

din dreptul cabanei Tănărău, intră pe Valea Frumoasei (DN 106N) și ajungi la Păltiniș - drumul e neasfaltat, mai greu este porțiunea de lângă Păltiniș - mai ales dacă e proaspăt spălată de ploi

ai să vezi de ce se cheamă Valea Frumoasei...

• Like 1
Link spre comentariu

Ok voi tine minte.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

mda...

am fost, am văzut

dar să arunci cu vorbe mari, fără acoperire, nu e plăcut, indiferent de ce naționalitate ai

Nu sunt vorbe mari, DOAR o realitate cam ciudata a zilelor noastre.

E normal, zic eu, sa iau foc atunci cand cineva vorbeste din spatele unei tastaturi despre zona Bucegi, despre zona Sarmisegetuza, despre Rosia Montana, despre zona Ceahlau ,despre zona Voronet, despre orice alta zona fara sa stie ce e pe acolo.

Am batut in 2011-2013 pe banii mei personali cam toti muntii unde am avut o oarecare informatie despre mizeriile ce se petrec si iti pot spune o singura concluzie: orice drum dincolo de ceea ce ti se ofera din asfalt sau cel mult de pe un forestier e un dezastru ecologic.

Mergi prin Bucegi si te rog sa te abati putin de la drumurile principale si ai sa intelegi .Nu e o rusine sa mergi chiar si pe jos cate 4-5 ore daca nu ai cum sa ajungi acolo din cauza unei bariere sau alt obstacol.

Mergi pe drumul dintre Petrosani si Hateg faci dreapta pe Valea Streiului si dupa 30 min de urcat o sa dai dincolo de padurea aia superba ce se vede de jos, de munti de pe care dispar zilnic zeci de copaci (vezi ca baietii sunt cazati fie la ultimul canton pe dreapta fie in cele 2 rulote pana in urcarea spre golul alpin).

Mergi in zona de nord a Moldovei si o sa intelegi cum zeci de camioane de lemne dispar zilnic cu sprijinul Politiei si a celor din zona.

PS1 poate ma crezi deplasat dar scenariul e identic atat in Bucegi cat si in zona de pe Valea Streiului sau orice alta zona din tara si anume:

-se taie cota stabilita de "stapani" in fiecare saptamana.

-profitul scos dintr-o masina de lemne, merge saptamanal la politia din zona si la cei ce ar trebui sa vegheze la bunul mers al lucrurilor.

-la sfarsit de saptamana, muncitorii implicati in acest lant, au dreptul la 1 masina de lemne pe care o vand de regula localnicilor din zona ca lemne pt iarna iar pt ei devine sursa de venit, un fel de prima pt tacere si complicitate,ce va fi folosita pt a cumpara tigari bautura sau te miri ce...

PS2: legat de Transalpina...te rog sa te interesezi cine a avut drepturile de exploatare a lemnului sau de construire a acestei sosele in timpul cand s-a asfaltat o Transalpina.... spre nicaieri. Iti spun eu daca nu ai chef sa cauti ...lemnul a plecat spre vest, mai exact spre Austria si Ungaria :old

Cam asta e realitatea de la fata locului vs realitatea impusa pe net :wink:

Link spre comentariu

M-a lovit o curiozitate de moment: exista cumva pe acolo paduri aflate in proprietatea Castel Empire?

Samurai incepator
Link spre comentariu

:)

vorbim vorbe

discuția este depre un drum care a fost construit / refăcut în perioada 1934 - 1939, reabilitat de nemți in al doilea război, neglijat de comuniști și, în cele din urmă, reasfaltat

ce-are a face drumul cu defrișarile de pădure? or fi crescut pomi pe el?

generalizarea unor fenomene negative nu e bună...

de acord, se taie păduri, uneori bine, alteori excesiv

dar să spui că drumul acesta s-a făcut prin defrisări de păduri nu este decât un balon de săpun

Link spre comentariu

Ori nu stiu eu sa explic ori te faci tu ca nu pricepi :wink:

Reformulez: In cazul Transalpina, caci vad ca aia te roade, profitand de o asa zisa asfaltare a unui drum peste munte caruia nu ii vad rostul, s-au taiat cateva sute daca nu cateva mii de copaci, care nu incurcau nici asfaltarea lui peste nici lucrarile de consolidare si ce dracu au mai facut ei .Informatiile ca lemnul a plecat in Austria si Ungaria le am atat de la fata locului cat si ulterior confirmate de cineva din Bucuresti care are ceva acces la niste date.

Daca nici acum nu te-ai prins, mai da o tura prin zona si vezi cat de mult au urcat pe munte cu defrisarile in zona acestei sosele atat de pitoresti...mandria unei natii adormite si profitul unor mizerii.

Link spre comentariu

Hai sa ramanem la subiect adica la acest drum peste munti care eu cred ca nu se va face curand.Niste stiri aruncate aiurea prin ziare.Exemplu clar Transbaiului care trebuia inaugurat dar nu are nici un petic de asfalt si este inchis cu bariere.Avand in vedere ca in 2 luni la munte posibil sa ninga nu stiu ce mare rahat vor face.Turisti care vor face revelionul la Hotel Pestera de exemplu si se vor duce cu turisme "pt ca accesul este posibil cu orice masina" iar vor injura si blestema cand vor ramane inzapeziti plus ca vor trebui sa circule pe Moroeni drumul pe asfalt Dichiu fiind inchis iarna.Dar vor fi salvati de baietii cu "jeep" de la telecabina tre sa manance si ei o paine.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Reformulez: In cazul Transalpina, caci vad ci vad rostul, s-au taiat cateva sute daca nu cateva mii de copaci, care nu incurcau nici asfaltarea lui peste nici lucrarile de consolidare si ce dracu au mai facut ei .Informatiile ca lemnul a plecat in Austria si Ungaria le am atat de la fata locului cat si ulterior confirmate de cineva din Bucuresti care are ceva acces la niste date.

Daca nici acum nu te-ai prins, mai da o tura prin zona si vezi cat de mult au urcat pe munte cu defrisarile in zona acestei sosele atat de pitoresti...mandria unei natii adormite si profitul unor mizerii.

offtopic.. exista la Sebes fabrica Kronospan, asa ca... lemnul nostru nu mai pleca in Austria sau Ungaria... nu cel din zona aia ..:grin:

http://www.kronospan.ro/#/kronospan_in_romania

ontopic, unii zic ca se va face si un tunel in zona, asa ca posibil ca mediul sa ramana cat de cat intact, macar deasupra zonei vizate..

de actualitate: http://buceginatura2000.wordpress.com/tag/bariera-smulsa-babele/

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

:)

vorbim vorbe

discuția este depre un drum care a fost construit / refăcut în perioada 1934 - 1939, reabilitat de nemți in al doilea război, neglijat de comuniști și, în cele din urmă, reasfaltat

ce-are a face drumul cu defrișarile de pădure? or fi crescut pomi pe el?

generalizarea unor fenomene negative nu e bună...

de acord, se taie păduri, uneori bine, alteori excesiv

dar să spui că drumul acesta s-a făcut prin defrisări de păduri nu este decât un balon de săpun

Salut. Nu tin partea nimanui aici cu toate ca si pe mine ma cam enerveaza asfaltarile astea peste munti. Nu stiu exact de unde se trage furtisagul, din asfaltarea propriuzisa care costa multi bani sau defrisarile aferente. Eu am apucat din fericire, sa bat Transalpina si atunci cand nu era asfaltata, atat cu masina cat si cu bicicleta. Fata de varianta originala drumul a fost latit considerabil. Pe drumul original de-abia aveai loc doua msini iar in apropiere de Urdele era foarte accidentat. In zona de serpentine ce urca de la Obarsia Lotrului spre Urdele, pana la golul alpin, pot spune ca era o padure foarte deasa si frumoasa. Nu-mi dau seama cat de mult au taiat din ea. Pe Google pare ca ar mai fi ramas ceva :grin:

Deci domnilor, nu stiu daca lemnul sau ciubucul a fost miza acestui drum :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

ontopic, unii zic ca se va face si un tunel in zona, asa ca posibil ca mediul sa ramana cat de cat intact, macar deasupra zonei vizate..

Chiar ma intrebam cand vor incepe sa sfredeleasca muntele ala... Miza nu este una turistica sau de utilitate publica, astea sunt doar pretexte, scopul ciuruirii muntelui este cu totul altul, mult mai complex. Pentru lamurire, va recomand sa cititi lucrarea "Viitor cu cap de mort". Asta ca sa va prindeti care e legatura Bucegilor cu dacii, printre altele, ca tot nu intelegea cineva subiectul asta.

Arza-i-ar focu' de tradatori!

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Hhmmm ma faci curios, ma apuc sa rasfoiesc lucrarea.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare