Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

TRANSBUCEGI - asfalt pana la cabana Babele

Astral

Postări Recomandate

Re: TRANSBUCEGI - asfalt pana la cabana Babele

Tot n-ati inteles ca aici nu e vorba de "dezvoltarea economica a unei zone" ci "de bataia pe ciolan"? Iar "ciolanul" e reprezentat de transferarea fondurilor europene in conturi personale:uameni

Putin le pasa, atat constructorilor cat si "inauguratorilor", ce se intampla ulterior cu drumul: si unii si ceilalti si-au incasat banii (si albi si negri), iar, pe de alta parte, nici un contract nu prevede si intretinerea ulterioara... Cu putin "noroc", in 2-3 ani, zona va reveni la starea initiala, creand posibilitatea unui alt contract pe bani europeni (doar sunt multi "fomisti" in domeniu, nu?)

da mai Teddy dar e normal ca un drum proapat facut sa nu tina nici macar 2 saptamani?

uite asta imi aimiteste de ceva o sa fiu putin offtopic dar sigur si marius turagmes si zoly si ceilalti din brasov isi amintesc cand au asfaltat strada de la poarta schei pana la universal era ca in palma o placere o frumusete si facuta bine cel putin pentru nivelul anilor 2000 de atunci si...surpriza... la nici macar o luna au aparut aia de la gaze ca trebuie sa schimbe tevile ca se crapau si desigur au taiat asfaltul...apoi la inca o luna au venit aia de la apa ca si ei vor sa schimbe tevile sa sunt vechi...si uite asa dintr-o prostie mare si o nesincronizare intre ei au taiat strada de 2 ori dupa ce a fost facuta frumos.

acum revenind si ma leg si eu de drumurile alora de dincolo de genul Elvetia/Austria pai am mers pe drumuri care ajung la peste 2000 de metri drumuri care de cativa ani de zile de cand le stiu eu nu au suferit nici macar reparatii ca nu sunt necesare drumuri ca Furkapass sau Susten pass,nu stiu daca am scris corect dar nu conteaza, drumuri care au ceva ani in spate si ceva trafic turistic...dar nu arata asa...e pur si simplu revoltator si bataie de joc de banul piublic de banul nostru in esenta pentru ca niste porci sa faca soricu si mai gros pe carca noastra si pe prostia noastra in esenta.

a nu se intelege ca sunt un ingramadit deala care nu vrea evolutie si se leaga de ecologie,nu nu sunt genul, dar vreau macar daca tot se face un drum si tot e nota marita cu 30% macar sa tina 5 ani fara nici o reparatie nu 2 saptamani.

apoi trebuie sa fim realisti chiar daca aia vor face bani prin vanzari de terenuri dezvoltari de afaceri turistice si hoteliere...foarte bine dar sa dezvolte locuri de munca in servicii si altele sa plateasca corect si cinstit taxele la buget, sa mentina si sa faca curatenie in zona respectiva ,sa duca o campanie continua de civilizare a turistului necivilizat...lucruri de genul si serios o spun ca daca ar fi asa tare bine ar fi .

noi cand veneam pe jos din creasta muntelui si cand am vazut un nesimtit care a oprit masina si a scos scrumiera si a varsat-o pe geam plus a aruncat si cutia de suc si cateva ambalaje ce il incurcau pe acolo am luat foc dar ce puteam sa facem...noi eram pe jos iar el in masina si a plecat rapid...noi adunam ca faceam igienizarea zonei adunam cu cercetasii mizeriile peturile si toate cele le puneam in remorca tractorului in saci...dar ghinionul lui e ca noi am plecat apoi cu tractorul sa golim remorca iar el a avut proasta inspiratie sa lase geamul deschis,iar cum in tractor si in remorca suspensia e rigida a scapat exact pe geamul lui in interior continutul unuia dintre saci :) desigur cand a venit sa zbiere la noi ca una ca alta i-am spus pe viitor sa fie mai atent pe unde arunca mizerii in natura ca uneori natura se mai razbuna si ea :)

chiar daca pare un gest poate prea dur sau poate pueril dar cu siguranta macar a conferit putina satisfactie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu n-am zis deloc ca ar fi normal sa se intample asa ceva! Doar ca, de prin '90 incoace, toate lucrarile de genul asta (sau oricum, marea lor majoritate), au fost facute in acelasi fel!

Daca ne uitam numai la cele "importante" de genu' A1, A2, Podul Basarab, "Centurile" (Brasov, Bucuresti, Ploiesti Vest, etc.) si lista poate continua cu extrem de multe exemple, nu cred ca ai sa gasesti vreuna (din lucrari) care sa nu fi necesitat reparatii importante la mai putin de 6 luni de la inaugurare (de regula "rezista" pana la prima zapada). E drept, unele dintre ele au avut prevazute in contract reparatii pe perioada de garantie... (adica platite de constuctor, chipurile), dar, alea au avut si contractele mai scumpe :wink: Si, nu stiu cum se face, dar avem cele mai mari preturi (cel putin din Europa), pe km de autostrada.

Sunt convins ca totalitatea scandalurilor media pe tema "baietii destepti de la drumuri" sunt numai o mica parte a imaginii de ansamblu privind furaciunea banilor europeni de la noi din tara.

Si, in situatia asta se pot gasi exemple nu numai din zona drumurilor (mai mult sau mai putin europene) ci din aproape toate domeniile care implica utilizarea banilor publici (mai mult sau mai putin europeni).

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Ca drumul s-a surpat e o faza de super kkt... macar daca au halit banii si si-au mai tras pe langa, sa faca ceva care sa ramana cat de cat.

Problema e ca daca se strica de tot, cum zicea un coleg mai sus, NU o sa revina la forma initiala, din pacate. Pe un drum de pamant stim cu totii cum sunt denivelarile, si ca nu se compara cu gropile / craterele unui drum "fost" asfaltat.

Nu ca mi-as propune sa urc prea curand din nou pe acest drum... Imi pare doar rau ca trebuie sa il sterg de pe lista de trasee de MTB. Caci pe asfalt si cu o gramada de masini pe acel drum ingust nu mai e prea mare distractie sa bagi la deal pe bicla :(

Link spre comentariu

Revin cu o completare: un articol de ieri peste care am dat deabia azi!

http://ro.stiri.yahoo.com/drumarii-rom%C3%A2ni-dou%C4%83-ori-mai-profitabili-dec%C3%A2t-cei-141047851.html

Ai dreaq drumari romani, cum stiu ei sa faca profit acolo unde tot restul lumii pierde !? :grin:

Editat de Astral

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Stie cineva noutati despre Transbucegi ? As dori sa merg la Bolboci si macar returul as vrea sa il fac pe asfalt . Este dat in folosinta sau tot pasibili de amenzi suntem ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

urca toata lumea si da, e pasibil de amenda. dar stiu eu trasee mai misto pina la babele: sinaia-piatra arsa-babele, busteni-valea cerbului-omul-babele, pestera-babele... mai sint...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Se pot face cu masina ? Cam ce grad de dificultate au ?

Am mai fost acum cativa ani la Bolboci si nu am identificat alte drumuri care sa treaca peste platou . Este drept ca nici nu am cautat foarte mult . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu se pot face cu masina :D '' busteni-valea cerbului-omul-babele, pestera-babele... mai sint'' astea sunt de picior sau elicopter.

La Bolboci si hotel Pestera se poate ajunge cu masina avand variantele :

DN1-Sinaia- stanga drumul spre Targoviste-cota 1100- bifurcatia dreapta spre hotel Piatra Arsa (pana la bifurcatie este asfalt si pana aproape de hotel Piatra Arsa)-mergi inainte spre Bolboci pe drum pietruit si dupa Bolboci pana la Hotel Pestera (sau poate au mai tras ceva asfalt)

DN1-Sinaia- stanga drumul spre Targoviste- treci de intrarea spre cota 1100 mai sus mentionata mergi la la Glod-Moroieni si urci pe acolo pe drum pietruit pana te cam intalnesti cu traseul de sus.Se mai asflata pe malul drept al lacului dar nu stiu sigur daca au terminat.

Se mai poate urca de la Piatra Arsa la Babele dar teoretic esti in rezervatie si cândva era o bariera.Se mai poate urca de la hotel Pestera in sus dar la fel nu cunosc exact, este acolo post de jandarmi, ii intrebi pe ei.

Deci te poti duce la Bolboci si Hotel Pestera (nu uita sa vizitezi pestera) pe o parte si intoarce pe alta alegi daca vrei sa urci sau sa cobori pe asfalt.

Deci pana la Bolboci si Hotel pestera se merge fara probleme si fara amenda, o sa vezi destule masini ale baietilor care plimba turisti si multe turisme care opresc in curbe sa faca poze :D

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

da, scuze, sint de picior traseele. mai interesante decit mersul pe asfalt pina sus, mai ales ca sint trasee usoare. eu le-as recomanda pentru mersul cu familia.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@air_wolf aici ai mare dreptate, nu prea se merita sa mergi in Bugeci cu masina.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Apropo de drumurile din zona, anul trecut cand am facut pe jos traseul spre Vf Omu, am ramas cu impresia ca SE POATE AJUNGE cu un 4x4 echipat cum trebuie pana langa cabana Omu plecand de la soseaua "nou asfaltata" din Bucegi.

Asta si pentru ca au bagat lama prin zona si drumul s-a mai nivelat putin.

Singurele portiuni cu adevarat dificile sunt la bifurcatia traseului de vara cu cel de iarna (partea dinspre Omu) si o inclinatie mai ingusta aproape de cabana in rest...autostrada pentru un 4x4...:wink:

Nu stiu daca e posibil cu ceva mai mare dar cu un Samurai, Vitara sau Jimny (la care sa fie atasat un permis de acces in zona) pariez ca se poate ajunge pana langa cabana. :ypu

DSC_0085.jpg.0e20f073c89444d96dbb0062d6a6c600.jpg

DSC_0675.jpg.b0f5d60f7814f56d5894e80cbf24c088.jpg

SAM_2157.jpg.6ce6649925f87267e3597f2789531b59.jpg

SAM_2165.jpg.ee2c162b2e3e36ad108b7a888eec4f21.jpg

SAM_2166.jpg.c591844776469587aa1d85bbb59595ac.jpg

SAM_2167.jpg.d30c511a75e92783dbf15f6cbe6b3cde.jpg

SAM_2168.jpg.d4210c2afb881ac99a9823ba8c0761c9.jpg

SAM_2169.jpg.aab27a0e8cbae2364918b8605ba68733.jpg

SAM_2170.jpg.f935fccf3544cb66b838ce40d1baa9aa.jpg

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Miron a ajuns cu un LC100 pina la Omu. da' Miron este un soi de capra neagra... :wink:

Link spre comentariu

Eu nu sunt nici capra si nici tap :wink:. Am doua variante de drum. Una din Moroieni si cealalta din Sinaia. As fi dorit sa le utilizez pe ambele , una dus si una intors . De aceea intrebam cum sta treaba cu "asfaltata " .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare