rommy20005 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 (editat) De 2 saptamani am in posesie o vitara V6 2.0 in 4 usi din 1995. Am cumparat niste BFGoodrich AT 235 70/16 si cam atinge in contraaripi pe spate la hopuri. Intrebarea mea este, se poate inalta doar din inaltatoare de arcuri sau e mai complicat ? Daca se poate ce inaltatoare imi recomandati sa nu o fac carutza dar nici sa imi atinga la gropi. Editat August 28, 2013 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Cu toate ca nu detin o Vitara, cred ca raspunsul este invariabil acelasi....anume...si tine de ce anume doresti sa faci cu masina. In functie de asta iti alegi si cat de mult o inalti. O inaltare corecta consta in schimbare arcuri si amortizoare, si alte corectii daca este necesar. Asta ti-o spune unul care a incercat varianta inaltarii "dupa ureche" si a aruncat bani pe fereastra. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Pentru o inaltare corecta, la vitara, pentru ce anvelope ai ales tu, trebuie un minim de suspension lift de 5. Aici, ai 2 variante, cea profi, pusa la dispozitie de multi producatori, gen Calmini, Pro comp etc., sau varianta mai ieftina cu: Prelungitoare la amrotizoarele stock, fata/spate, flanse la arcuri fata de 3.5 cm si spate de 5cm, precum si anexele aferente, gen: camber-bolt- uri, flansa cardan spate 1cm, flansa bascula spate 4cm, suporti coborat diferential fata. Orientativ preturi, pentru un kit de 3'' calmini, undeva la 800-1000e, depinde de importator, pentru varianta mai ieftina, ~1500 ron. Amandoua fac acelasi lucru, doar ca brand -ul conteaza :grin: Acu, ramane intrebarea pusa de colegul Daemonus, depinde ce vrei sa faci cu masina? Editat August 28, 2013 de symy139 1 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Masina va merge 90% pe sosea si restul in off dar departe de extrem sau ceva de genul. Mers normal pe munte pe drumuri forestiere cel mai extrem. Daca o inalt doar cu inaltatoarele de arcuri are ceva? Ma gandeam sa ii pun in jur de 5cm pe spate si cam 3-4 pe fata. Nu as vrea sa ma bag atat de adanc in ea cu flanse si inaltatoare de amortizoare.....deja ii schimb distributia, am luat cauciucurile, mai e taxa......vreau ceva cat mai ieftin ca sa nu mai imi atinga in contraaripi la hopuri, atat. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Daca e vorba doar de atat, acu depinde de starea actuala a arcurilor. Daca arcurile actuale au un semn de uzura, adica sunt ceva mai moi (calcate pe romaneste), poti sa pui doar flanse la ele, dar, ca sa fie corect facuta inaltarea din arcuri, iti trebuie de 5 pe spate si 3.5 pe fata, ca sa o ridici simetric. O sa vezi dupa ce o inalti, la flexari mari, daca simti batai in amortizor, din cauza ca ajung la capat de cursa. Eu am avut initial pe masina un set de poliuretan de genul asta: SI nu am mai modificat nimic la ea, nu aveam probleme cu zgomote ciudate de la amortizoare etc. Doar ca in timp, a intervenit virusu, hai mai sus, hai mai lata, hai cauciucuri mai mari etc. :grin: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Daca e vorba doar de atat, acu depinde de starea actuala a arcurilor. Daca arcurile actuale au un semn de uzura, adica sunt ceva mai moi (calcate pe romaneste), poti sa pui doar flanse la ele, dar, ca sa fie corect facuta inaltarea din arcuri, iti trebuie de 5 pe spate si 3.5 pe fata, ca sa o ridici simetric. O sa vezi dupa ce o inalti, la flexari mari, daca simti batai in amortizor, din cauza ca ajung la capat de cursa. Eu am avut initial pe masina un set de poliuretan de genul asta: [ATTACH=CONFIG]188138[/ATTACH] SI nu am mai modificat nimic la ea, nu aveam probleme cu zgomote ciudate de la amortizoare etc. Doar ca in timp, a intervenit virusu, hai mai sus, hai mai lata, hai cauciucuri mai mari etc. :grin: Ai vreo idee unde pot sa le gasesc de cumparat? Am pus anunt da vad ca nu se inghesuie nimeni... Unde se pun, sub arcuri sau deasupra lor ? Editat August 28, 2013 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Flansele astea le fac niste englezi, la un pret cam marisor 68 lire. Se da flansa de cauciuc originala de vitara jos de deasupra arcului, si se monteaza o astfel de bucsa. Daca vrei ceva romanesc, facut de exemplu din moldotan sau duraluminiu, is flanse normale, gen sau [ATTACH=CONFIG]188141[/ATTACH] Care se monteaza sub flansa de cauciuc originala vitara, adica deasupra arcului. Daca vrei concret pe cineva care vinde asa ceva, iti trimit pe PM. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Salut, La vitara se mai poate face si body-lift. Este una dintre cele mai ieftine metode. La tine cred ca ar merge, in schimb, combinata cu un suspension-lift. Pentru kituri de body-lift- vezi Roly aici pe forum. Multe smecherii pt. vitara gasesti si aici: http://www.bits4vits.co.uk/store/index.php Ia, totusi, mai intai legatura cu Roly (nu e reclama, dar iti e la indemana pt. ca e vanzator autorizat aici pe forum) si vezi ce sfaturi iti poate da si el pentru ca a avut una. Acum are un Pajero. :h5 Sorin Editat August 28, 2013 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat August 29, 2013 Autor Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Am gasit pe un site si le-am comandat, inaltatoare de arcuri, prelungitoare de amortizoare si prelungitoare pentru limitatoarele de cursa arcuri spate... toate astea la 300 ron. Sa vad ce iese. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Ai vreo idee unde pot sa le gasesc de cumparat? Am pus anunt da vad ca nu se inghesuie nimeni... Unde se pun, sub arcuri sau deasupra lor ? Intreaba-l si pe Roly4x4, poate are el.....:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Amandoua fac acelasi lucru, doar ca brand -ul conteaza nu vorbi prostii simy, ca tu chiar nu faci diferenta intre un kit de inaltare profesional si unul de strungar. din ala ieftin am avut toate variantele de la cel mai mic pana la cel mare (de 16 cm) acum am trecut la calmini. e diferenta de la cer la pamant roly are o varinata sigura de inaltare. incearca Suspension lift de 5 cm pe spate si 3.2 pe fata. nu vei rupe nimic si e super ok pretul Editat August 29, 2013 de ancuta_laurentiu ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? salut Din punctul meu de vedere , tinand cont ca nu vrei sa folosesti masina decat pe drumuri forestiere si asta destul de rar as fii ales optiunea de inaltare prin body lift (inaltarea a caroseriei fata de sasiu ) . Acest tip de inaltare se face destul de usor fara modificari majore si nu afecteaza stabilitatea masini ca la suspension lift . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? nu vorbi prostii simy, ca tu chiar nu faci diferenta intre un kit de inaltare profesional si unul de strungar. din ala ieftin am avut toate variantele de la cel mai mic pana la cel mare (de 16 cm) acum am trecut la calmini. e diferenta de la cer la pamant Imi pare bine pentru tine ca ai ales o varianta profi, si ca poti face aceasta diferenta, posibil ca noi din celalalt capat de tara sa nu fim asa la curent cu astfel de kit-uri profi, si sa avem know how-ul necesar pentru a face o comparatie corecta. Referitor la afirmatia mea, ca "brandul conteaza", am vrut sa exprim faptul ca ei au vechime in ceea ce priveste aceste kit-uri, stiu cu ce se mananca, si is testate si omologate pentru astfel de masini, nu ca diferenta e doar in bani, e clar ca si in calitate. O parte dintr-un kit calmini am avut si eu, mai exact arcuri si amortizoare, si singurul lucru care l-am pastrat is arcurile. Amortizoarele s-au dus la fel de normal ca si cele stock. Dar nu trebuie nimeni sa asculte sfatul meu, e doar o parere personala din know how-ul care l-am dobandit si eu in decurs de 3 ani de cand detin o astfel de masina si atat. Te asigur, daca ai fi incercat din prima kit-ul calmini, fara sa treci prin toate etapele care le-ai descris mai devreme, nu ai fi ajuns la aceasta concluzie. Editat August 29, 2013 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? salut Din punctul meu de vedere , tinand cont ca nu vrei sa folosesti masina decat pe drumuri forestiere si asta destul de rar as fii ales optiunea de inaltare prin body lift (inaltarea a caroseriei fata de sasiu ) . Acest tip de inaltare se face destul de usor fara modificari majore si nu afecteaza stabilitatea masini ca la suspension lift . Tot de body-lift spuneam si eu... Eventual impreuna cu un suspension-lift mai mic. La vitara se face destul de usor. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Eu am pe masina BL de 3cm si SL de 5cm. Am cauciucuri BFG km2 - 235/75/15 si nu ating (jentile sunt cu et negativ). Ce as scoate in evidenta este ca vei inalta masina si o sa-ti mai trebuiasaca sa achizitionezi si: - flansa distantier pentru cardanul spate (puntea coboara si cardanul iese mult din reductor). - flansa inaltatoare pentru bascule spate (puntea coboara si bascule spate va avea cursa nefireasca). - camber bolts pentru a aduce unghiul de cadere fata la valoarea corecta. - daca montezi BL ( si e musai la ce cauciucuri ai luat) vor trebui suruburi lungi si piulite mai ciudate. Nu uita la amortizoare cand pui prelungitoarele sa dai cu lockkit - sa nu ai surprize. Si o ultima recomandare vezi ce kituri achizitionezi (indifferent de producator) eu am cautat 2 luni pana am gasit si la pret bun si calitativ si mai ales COMPLECT. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bichescu89 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Multumim pt evidentiere...si eu sunt un nou posesor al unei vitara...si as vrea sa ii cumpar niste cauciucuri de offroad...profil simex preferabil...si marime 205/70 R15 ...as pune mai mari dar nu vreau probl cu politia romana :)) ...si sa o inalt...dar tot asa mai ieftin..cu prelungitoare la arcuri si amortizoare...cat as putea sa inalt masina fara sa imi trebuiasca flansele astea pt cardan,pt bascule si asa mai departe? mentionez k masina nu o folosesc in offroad extrem...am vreo 2 km de drum de tara,care iarna e jale pt masini 2x4...si dk tot am luat masina asta vreau sa ii fac si liftingu asta si rotile...ca un moft asa :) (am inteles k primele mofturi is mai grele,restu vin mai rpd :wink: ) si sa nu mai am probleme iarna...Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Multumim pt evidentiere...si eu sunt un nou posesor al unei vitara...si as vrea sa ii cumpar niste cauciucuri de offroad...profil simex preferabil...si marime 205/70 R15 ...as pune mai mari dar nu vreau probl cu politia romana :)) ...si sa o inalt...dar tot asa mai ieftin..cu prelungitoare la arcuri si amortizoare...cat as putea sa inalt masina fara sa imi trebuiasca flansele astea pt cardan,pt bascule si asa mai departe? mentionez k masina nu o folosesc in offroad extrem...am vreo 2 km de drum de tara,care iarna e jale pt masini 2x4...si dk tot am luat masina asta vreau sa ii fac si liftingu asta si rotile...ca un moft asa :) (am inteles k primele mofturi is mai grele,restu vin mai rpd :wink: ) si sa nu mai am probleme iarna...Multumesc! Nu te stresa/speria, o flansa distanier pt cardan nu cred ca e foarte scumpa... aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? 205/70 R15 este dimensiune trecuta in talon, deci teoretic nu trebuie sa inalti nimic (poate la cele resapate sa ai dimensiunea reala mai mare putin). Body lift nu cred ca mai merita sa-i pui in acest caz pentru ca nu se justifica. Suspension-lift mai mic de 5cm sincer nu cred ca mai merita nici ala (parerea mea). Eventual scut fata spate si caucioace (eu as recomanda all terrain in acest caz ex. BFG). Daca te tenteaza o inaltare mai serioasa nu trebuie sa te sperii de accesoriile descise de mine anterior. Nu sunt scumpe si nu se monteaza greu. Eu le-am montat singur respectand indicatiile celui care mi le-a vandut. 1/2 zi si totul era ok. Dupa directia facuta pe stand si gata. Cand ai insa o inaltare serioasa/cauciucuri mai mari, te va tenta sa te bagi peste tot, ai sa incepi sa bati coclauri, etc etc. Cand ai insa o inaltare serioasa/cauciucuri mai mari, ai sa cresti consumul cu 1-2litri/100km, uzezi ambreiajul mai tare, te dai jos/urci mai greu in ia, etc etc. "oricum ai sa faci odata si odata tot o sa-ti para rau....":ha::ha::cl Editat August 30, 2013 de Astral RESAPAT ....CU UN SINGUR E !! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bichescu89 Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Multumesc de pareri! Acum deocamdata acum nu am bani decat de roti.... dupa,in functie de cum arata,cum merge si de buget am sa mai revin pt ceva pareri,am sa pun niste poze,si poate ii fac un BL si SL...cu toate ca SL am mai vazut filmulete cum se face...cu BL inca is in dubii cum se face :D dar mai invat pe parcus...Multumesc inca odata! O seara faina :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Azi am montat inaltatoarele. Se pun usor de tot. Proba nu am putut sa-i fac pt ca ii schimb distributia. Luni cred ca e gata si am sa vad daca mai atinge pe undeva dar mai ales sa vad cat s-a rigidizat. :dr2 Editat August 31, 2013 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bichescu89 Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Salut! Poate sa-mi spuna cineva ce dimensiuni is astea 31x10,5r15? un link cu un catalog ceva sa imi dau seama ce marimi is,marimile gen 215/ 70 r15 le stiu...da nu pot sa imi dau seama 31x10,5r15 echivalentul a cat is? nu gasesc nicaieri... :( Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Arata bine! Mi se are mie sau sunt si prelungitoare la amortizoare? :h5 aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Da ! Am pus kit-ul complet, inaltatoare arcuri fata 3,5 si spate 5, prelungitoare amortizoare fata spate, si prelungitoare la opritoarele de cursa la arcuri pe spate. Cand o inalti 5 cm pe spate trebuie sa faci o tablita mai lunga la supotul cablului de frana pt ca sta intins la maxim. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Re: Se inalta usor o vitara? Feumos montat si corect la cat ma pricep eu. Cum stai insa cu cardanul spate la intrarea in reductor (ma refer cu cat este iesit)? Unghiul de cadere fata cum este? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 (editat) Re: Se inalta usor o vitara? Cu cardanul e ok....iesit max 3 mm, cu unghiul cam inchis dar acum e desfacut motorul si e mai usoara pe fatza. Sa vad dupa ce o fac cum sta. O sa-i fac poze. Editat Septembrie 1, 2013 de Astral zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate