Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Categoria E

vitalies

Postări Recomandate

Salutare - cine stie unde se poate face scoala numai pentru categoria E - evident avand b-ul in buzunar.

Nu vreau CE, decat e-ul pentru remorca. Am incercat in mai multe locuri si am constatat ca nu vrea nimeni numai E separat - ma forteaza si pentru C - iar eu nu am nevoie si chef sa imi complic viata acum cu C.

Daca stie cineva unde se poate face o asemenea scoala in special zona de nord a capitalei sau baneasa, mogosoaia, buftea. Multumesc anticipat.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Categoria E

Salutare - cine stie unde se poate face scoala numai pentru categoria E - evident avand b-ul in buzunar.

Nu vreau CE, decat e-ul pentru remorca. Am incercat in mai multe locuri si am constatat ca nu vrea nimeni numai E separat - ma forteaza si pentru C - iar eu nu am nevoie si chef sa imi complic viata acum cu C.

Daca stie cineva unde se poate face o asemenea scoala in special zona de nord a capitalei sau baneasa, mogosoaia, buftea. Multumesc anticipat.

E o scoala de soferi pe cheiul Dambovitei, pe partea cu benzinaria AGIP de la Timpuri Noi cum mergi spre Mihai Bravu, dupa universitatea aceea particulara. Nu imi amintesc numele, dar am facut eu cursuri acolo vara trecuta tot pentru BE pe un ARO 10 cam "naspa". In alta ordine de idei vezi ca dupa noul cod rutier cu B poti avea suma MMA-urilor masina + remorca 4200 Kg.....deci s-ar putea sa nu mai ai nevoie de BE...

Editat de georgei23
Link spre comentariu

In alta ordine de idei vezi ca dupa noul cod rutier cu B poti avea suma MMA-urilor masina + remorca 4200 Kg.....deci s-ar putea sa nu mai ai nevoie de BE...

daca asta e pe bune e cea mai buna veste legata de codul rutier de cand am facut eu scoala :)

in conditiile astea pot sa imi duc si eu linistit masina pe platforma la concurs doar cu B-ul :)

Link spre comentariu

Merci, stiu de modificarea greutatii pentru ansamblu de vehicole pana la 4250 de kile, este valabila din februarie. Au facut-o pentru cei cu rulote mai mari. Vezi ca trebuie dovada ca ai facut cursuri intr-o unitate autorizata pentru cat e, dar nu trebuie sa dai examenul. La mine MMA autorizata la remorca este de 2900 kg, iar masina de 2700 depasesc cu brio cele 4250 de kg. Prin urmare mai astept ponturi unde pot face exclusiv cat E.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

E o scoala de soferi pe cheiul Dambovitei, pe partea cu benzinaria AGIP de la Timpuri Noi cum mergi spre Mihai Bravu, dupa universitatea aceea particulara. Nu imi amintesc numele, dar am facut eu cursuri acolo vara trecuta tot pentru BE pe un ARO 10 cam "naspa". In alta ordine de idei vezi ca dupa noul cod rutier cu B poti avea suma MMA-urilor masina + remorca 4200 Kg.....deci s-ar putea sa nu mai ai nevoie de BE...

Autogeneral se numeste.

Link spre comentariu

Se ia in considerare cumva si numarul de axe al remorcii?

f) categoria B:

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;

g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Fantastic am contactat o groaza de scoli - nu vrea nimeni sa faca doar E-ul - ori am eu o problema ori sunt batuti in cap. Nu pricep - fac BE fara problema dar daca le cer doar E-ul nu vor.

Link spre comentariu

Daca nu gresesc, ai putea sa platesti scoala ptr BE (aproximativ 1000 lei) si sa dai examen doar ptr E. Incearca la TEO in Bucuresti, am un amic care la un moment dat asa mi-a zis ca a facut scoala ptr E. Stiu sigur ca avea categoria B si acum are B+E.

Intereseaza-te la o scoala ...si vezi daca informatia pe care ti-am dat-o eu e corecta.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

cam da... ar trebui lămurit la poliție, de ce nu au prevăzut asta în legislație

E se dă în traseu cu camionul, nu cu turismul, nu cu autobuzul

Nu neaparat, pe permis ai categoriile BE,C1E,CE,D1E si DE. Daca nu ai varsta pentru cat. C si ai nevoie de cat. E ce faci? Astepti?

Link spre comentariu

da, aștepți

atâta timp cât examenul de traseu se dă cu camionul, aștepți alte norme de aplicare a legii

când o să apara astea, o să poți face și cursurile separate la școlile de șoferi...

Link spre comentariu

Toni Auto la noi la Cluj. Am facut acum vreo 2 ani, aveam cat B si am facut B+E. A costat 400 lei si in 2 sapt am avut categoria. Am dat examenul cupolitia cu masina scolii, un Santa Fe sau cum dreq se scrie si o remorca cu o axa de vreo 2000 kg. Simplu.

Link spre comentariu

Categ E nu mai exista in legislatia actuala. Obtinerea acesteia este conditionata de asocierea cu una din categoriile ce iti permit conducerea unui vehicul fie ca e el din categ B, C sau D. Cea mai completa si permisiva varianta actuala este obtinerea categC si ulterior a celei CE.

Asadar nici o scoala nu poate sa iti ofere astfel de cursuri deoarece nici la politie nu exista posibilitatea sustinerii unui examen doar pt categ E.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Vetule asta de cand?

Nu imi este cunoscuta data exacta la care a intrat in vigoare aceasta norma, dar ce stiu este ca in februarie 2013 cand am facut eu scoala pentru C si CE, am analizat impreuna cu instructorul care imi e amic si a rezultat ca nevoia mea se incadreaza la a obtine aceasta categorie (categorii), asta pentru a evita orice inconvenient ulterior.

In principiu, daca ai categoria BE poti conduce un vehicul din categ B plus o remorca cu dispozitiv de franare, care impreuna sa nu depaseasca 5000 kg (si nici mma-ul remorcii sa nu depaseasca mma-ul masinii)

Dar exista situatii punctuale:

-rulotele: de obicei sunt mai usoare si chiar cele mai mari nu au mma care sa depasesca 2000 kg asa ca nu vad motive sa nu poti sa te descurci doar cu BE chiar daca vehiculul tragator e de "categorie grea"

-platformele: cu ceva timp in urma am imprumutat una de la Didone...(il salut pe aceasta cale :h5) care avea mma !!!3500kg!!! asa ca impreuna cu LC80 meu cu mma 2960kg depasesc cele 5000 kg maxim admise pentru categ B+BE.

Concluzia a fost simpla : categ C si apoi CE (asta inseamna o singura scolarizare dar doua dosare, doua examene teoretice si doua examene practice, CE-ul fiind obtinut doar dupa ce categ C a fost obtinuta prin trecerea celor doua examene).

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Astazi m-am inscris aici :

http://www.scoaladesoferiyat.ro/tarife.html

In doua saptamani voi avea si examenul .

Sper sa nu fie considerata reclama pt ca e greu sa gasesti cursuri pt asa ceva. Mie mi-a fost recomandat acest nene de catre cineva de pe clubrv .

Te-ai inscris pentru a obtine atestatul pentru categ BE (mma maxim 4200kg) sau categ BE propriu-zisa (in cazul din urma se trece categ separat in permisul de conducere) ?

Link spre comentariu

Merci, stiu de modificarea greutatii pentru ansamblu de vehicole pana la 4250 de kile, este valabila din februarie. Au facut-o pentru cei cu rulote mai mari. Vezi ca trebuie dovada ca ai facut cursuri intr-o unitate autorizata pentru cat e, dar nu trebuie sa dai examenul. La mine MMA autorizata la remorca este de 2900 kg, iar masina de 2700 depasesc cu brio cele 4250 de kg. Prin urmare mai astept ponturi unde pot face exclusiv cat E.

Am citit acest post si iti dau o veste proasta: in configuratia de mai sus nici cu categ BE nu te poti descurca.....iti trebuie C si ATENTIE CE (doar C-ul singur nu e suficient).

Daca vrei un pont pentru scolarizare rapida ma poti contacta (pm, tel, mail...le gasesti pe toate pe forum)

Eu am fost exact in aceeasi situatie si una din solutii a fost sa imi mai iau o masina....mai usoara.:grin::grin:

Link spre comentariu

Am citit acest post si iti dau o veste proasta: in configuratia de mai sus nici cu categ BE nu te poti descurca.....iti trebuie C si ATENTIE CE (doar C-ul singur nu e suficient).

Daca vrei un pont pentru scolarizare rapida ma poti contacta (pm, tel, mail...le gasesti pe toate pe forum)

Eu am fost exact in aceeasi situatie si una din solutii a fost sa imi mai iau o masina....mai usoara.:grin::grin:

vitalies - eu am facut la Teo in Bucuresti acum cativa ani si am facut scoala de BE dupa care am dat examenul si am luat si categoria asta in permis.

vetu - nu inteleg de ce incurci omul de pomana pt ca nu se pune problema de C sau CE - s-a dezbatut si redezbatut in 1000 de posturi ce ai voie sa conduci cu BE si ce anume cu CE.

E foarte simpul - MMA masina + MMA remorca e mai mare de 3.5 tone atunci ai nevoi de BE (mai nou inteleg ca au ridicat limita la 4.25 tone)

Nu se pune problema de CE decat daca vrei sa conduci un auto de categorie C (unul peste 3.5 tone).

Deci daca nu vreti sa va carati masinile sau altceva cu camioane sau truck-uri de peste 3.5 tone nu aveti nevoie de C sau CE.

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

urmaresc cu real interes topicul ca sunt unul dintre cei care doresc sa isi care masina de concurs sau atv-ul sau motocicletele sau toate gramada :) in functie de necesitati pe o platforma legata la masina care poate fi condusa cu categoria B.

la politie nu au fost in stare sa ma lamureasca desi am vorbit cu mai multi si am primit si informatii contradictorii ca sa nu spun ca unii nu stiau de acesti 4250 de kg.

deci caz punctual eu am B si C ca si categorii dobandite acum 15 ani prin scolarizare cu examen si taote cele cum se faceau pe vremuri iar acum vreau sa pun remorca la "logan" sa spun asa lasand la o parte capacitatea masiinii de a duce sau nu remorca aferenta, pot face asta?

daca la logan nu merge sa zicem care are un mma parca de 1800 si remorcabila undeva la 2900,ce sa inteleg de aici ? ca daca merg cu 5 pasageri la bord cu bagaje cu tot mai pot pune dupa ea inca o remorca cu 2900 kg? sau total pot sa car pasageri bagaje plus remorca dar nu mai mult de 2900 kg in total?

subiectul e doar pentru exemplificare ca am citit tot ce am gasit pe subiect si in loc de clarificare mai mult ma dat peste cap.

cum vad eu problema la modul actual este:

1- fie ma incadrez la categoria B si masele in asa fel facute sa nu depaseasca 4,25t iar asa merg linistit cu B

2- cumpar un camion deala cu platforma in spate sau bena cum se numeste pe care il conduc linistit cu C ca il am si pun masina in spate in bena desigur cu investitia de rigoare in doua traverse pentru roti :)

solutia cea mai simpla cred ca e 2 dar financiar nu prea imi surade :)

Link spre comentariu

pai in caracteristicile tehnice sunt date diferite .... aveam masa maxima autorizata din care daca scazi masa proprie iti da masa "utila" a incarcaturii (pasageri, bagaje) si cu totul alta caracteristica ... masa maxima remorcabila (cu sau fara sistem de franare), deci cu Loganul poti transporta 5 pasageri plus bagaje plus remorca de maxim Kg cat scrie la cart. Nu se poate (dpdv legal) sa inlocuiesti incarcatura cu remorca .... si nici viceversa (sa cari remorca mai mare daca ai mai putini pasageri)

Litera din permisul de conducere e altceva decat "potenta" masinii .... exista autorisme care pot tracta si 3,5 tone .... ca sa conduci un astfel de ansamblu e nevoie musai de E (BE mai precis).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare