kosfunny Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Re: Categoria E Te-ai inscris pentru a obtine atestatul pentru categ BE (mma maxim 4200kg) sau categ BE propriu-zisa (in cazul din urma se trece categ separat in permisul de conducere) ? Pentru a obtine BE pe permis. Acesta imi expira luna viitoare si am zis ca nu ar fi rau sa fac miscarea asta, plus ca voi avea nevoie in viitorul apropiat sa conduc duba de 3.5 t plus remorca. Treaba e simpla , taxa 6oo roni, 200 medical plus psihologic (oricum imi trebuiau la reinnoire), 150 roni ansamblul la examen + taxele de permis si examen , 68 + 6 roni . Se fac doua sedinte de traseu si in doua saptamani mergi la examen . Chestionarul este de 11 intrebari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Re: Categoria E Pentru a obtine BE pe permis. Acesta imi expira luna viitoare si am zis ca nu ar fi rau sa fac miscarea asta, plus ca voi avea nevoie in viitorul apropiat sa conduc duba de 3.5 t plus remorca. Treaba e simpla , taxa 6oo roni, 200 medical plus psihologic (oricum imi trebuiau la reinnoire), 150 roni ansamblul la examen + taxele de permis si examen , 68 + 6 roni . Se fac doua sedinte de traseu si in doua saptamani mergi la examen . Chestionarul este de 11 intrebari. Multumesc frumos pentru ceva concret - maine ii contactez si sper sa o rezolv si eu cat mai repede - respect. LE - Andrei am incercat la Teo dar nu am primit nici un fel de raspuns coerent - ma puneau sa fac scoala pentru BE si sa dau doua examene. Cand le-am zis ca am deja B-ul au zis ca la ei numai asa se poate. Editat Septembrie 18, 2013 de vitalies Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 (editat) Re: Categoria E da-mi si mie pe PM, te rog, firma la care te duci, in curand o sa intru si eu la operatiunea asta, la anu expira permisul si daca tot il reinoiesc, sa fie si o categorie acolo in plus. la mine ajung pana la 4600kg si nu stiu ce o sa pun dupa ea, deci mai bine sa fie acolo. Multumesc. Editat Septembrie 19, 2013 de rdk84 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Re: Categoria E da daca tot suntem cativa doritori de asa ceva nu ar fi mai util sa mergem in "grup "face scoala toti eventual obtinem si un discount si ne rezolvam si treaba...cum vi se pare sugestia mea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Re: Categoria E da daca tot suntem cativa doritori de asa ceva nu ar fi mai util sa mergem in "grup "face scoala toti eventual obtinem si un discount si ne rezolvam si treaba...cum vi se pare sugestia mea? Pai faceti lista si vorbesc cu instructorul care e si patronul. Pare baiat de treaba ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Re: Categoria E Pai faceti lista si vorbesc cu instructorul care e si patronul. Pare baiat de treaba !. Si eu sunt interesat de E si mai stiu cel putin un musteriu. deci 2 pers pe lista Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Re: Categoria E Pai nu am apucat sa vb , dar daca vb tu - ma inscriu si eu pe lista + 1 prieten, deci deja 4 pe lista. Multumesc. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john.helot Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Re: Categoria E Salutare,eu acum 2 luni am luat categoria BE cu Dl.Stefan de la scoala Teo,il puteti contacta pt o oferta buna la 0753098570. Toyota LandCruiser120 kamikaze offroad team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Re: Categoria E S-a discutat ceva mai inainte despre TEO si se pare ca te obliga sa sustii inca un examen, probabil taxe in plus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Categoria E Salut - ai vb cu instructorul? Daca nu, il sun eu dar vreau sa stiu daca ai vb sa nu-l frec la creier aiurea. Merci/. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Categoria E Am vb intre timp cu instructorul lui John - multam fain este un tip Ok - face si reducere daca vii cu un prieten. O sa apelez la el probabil. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Categoria E Am vb intre timp cu instructorul lui John - multam fain este un tip Ok - face si reducere daca vii cu un prieten. O sa apelez la el probabil. ma bag si eu ! cred ca este in avantajul tuturor un discount pentru grup ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 (editat) Re: Categoria E Si eu sUnt interesat sa obtin categoria E Editat Septembrie 25, 2013 de Astral sUnt.... Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Categoria E Salut! Si in Tg-Jiu se poate face doar E-ul, daca ei legatura cu cine tb., altfel CE. Eu am facut doar E-ul (acum 3 ani), dar acum imi pare rau si va dau cateva motive: 1. nu mai tb. sa "tragi niste sfori"; 2. nu mai am timp pentru C; 3. obligativitatea inregistrarii video a orelor efectuate (asa am mers direct la examen); Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Categoria E Saptamana viitoare am sala . Am facut niste chestionare si e cam nasoala treaba :) Trebuie putin burta pusa pe carte ! :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Re: Categoria E Saptamana viitoare am sala . Am facut niste chestionare si e cam nasoala treaba :) Trebuie putin burta pusa pe carte ! :) Succes! Daca ai ceva experienta cu B-ul, si nu "mergi dupa ureche", nu tb. sa fie pb. la E. La oras ai grija la parcari cu spatele (pe la noi pe asta se axeaza) si cum te incadrezi in curbe pe stradutele inguste (sa nu incaleci trotuarul). Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Re: Categoria E Multumesc, De sala mi-e teama. Cu remorca de 750 kg merg frecvent , nu imi fac griji ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Re: Categoria E Nu imi este cunoscuta data exacta la care a intrat in vigoare aceasta norma, dar ce stiu este ca in februarie 2013 cand am facut eu scoala pentru C si CE, am analizat impreuna cu instructorul care imi e amic si a rezultat ca nevoia mea se incadreaza la a obtine aceasta categorie (categorii), asta pentru a evita orice inconvenient ulterior. In principiu, daca ai categoria BE poti conduce un vehicul din categ B plus o remorca cu dispozitiv de franare, care impreuna sa nu depaseasca 5000 kg (si nici mma-ul remorcii sa nu depaseasca mma-ul masinii) Dar exista situatii punctuale: -rulotele: de obicei sunt mai usoare si chiar cele mai mari nu au mma care sa depasesca 2000 kg asa ca nu vad motive sa nu poti sa te descurci doar cu BE chiar daca vehiculul tragator e de "categorie grea" -platformele: cu ceva timp in urma am imprumutat una de la Didone...(il salut pe aceasta cale :h5) care avea mma !!!3500kg!!! asa ca impreuna cu LC80 meu cu mma 2960kg depasesc cele 5000 kg maxim admise pentru categ B+BE. Concluzia a fost simpla : categ C si apoi CE (asta inseamna o singura scolarizare dar doua dosare, doua examene teoretice si doua examene practice, CE-ul fiind obtinut doar dupa ce categ C a fost obtinuta prin trecerea celor doua examene). Unde e mentionat ca daca MMA a ansamblului depaseste 5000 kg trebuie CE? Din cate stiu MMA ansamblu cu BE poate sa ajunga la 7000 kg adica 3500B+3500E O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Re: Categoria E Daca tragatorul e mai mic sau egal cu 3500 kg, categoria BE. Daca tragatorul e mai mare de 3500 kg, CE. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Re: Categoria E Mentiona unul dintre colegi ceva de MMA ansamblu 5000 kg. E normal ca vehicolul tragator din categoria B sa nu depaseasca 3500 Kg, Dar unul vehicul de 3500 Kg mai poate trage inca 3500 Kg dupa el. De ex. Patrol, Etc O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Re: Categoria E Nu stiu cum a ajuns el la numarul 5000...:hl Dar cu MMA 2960 kg n-ai voie sa tragi MMA de 3500 kg... Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 (editat) Re: Categoria E "f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;" Extras din: http://www.codulrutier.net/anexa-1-categorii-de-vehicule-pentru-care-se-elibereaza-permisul-de-conducere/ Editat Februarie 2, 2014 de stelea Informatii eronate 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costin-G Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Categoria E scrie si pe prima pagina a acestui topic, si e codul rutier in vigoare : f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg; Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Categoria E Costin nu stiu de unde au scos ceea ce ai scris - 4250 este masa maxima cumulata pentru care nu ai nevoie de E, asta este intr-adevar o noutate in CR. A fost facuta pentru cei ce tracteaza rulote in care ansamblu depasea de multe ori 3500, iar rulota era mai mult de 750. E-ul este pentru ansamblu de vehicole in care cel tragator este de cat B adica maxim 3500 iar remorca nu poate depasi MMA-ul tragatorului. Adica daca ai tragatorul de 3500 in acte poti tracta cu el o remorca de 3500. Daca ai tragatorul de 3000 MMA - remorca nu poate depasi 3000. Cu alte cuvinte nu poti tracta cu un samurai un patrol cu E chiar daca nu depasesc 3500+3500, dar invers merge. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costin-G Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Categoria E Ai dreptate Vitalies, articolul in care se spune ca remorca nu poate fi mai grea decat tragatorul nu s-a modificat, nu stiu pe unde e scris, nu am cautat Ce am scris eu este citat din lege anexa 1 litera f : http://www.drpciv.ro/info-portal/downloadFile.do?menu=legislation&lang=ro&id=129 cred ca ai citit un pic printre randuri... Nu vad nimic scris, (si nici acum un an nu am vazut) despre testul alal de aptitudini de care spuneai tu.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate