trike1 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Categoria E ma intereseaza si pe mine cursul de cat E ...asa ca daca se concretizeaza ceva...va rog PM Nissan y160,Terrano II -04,Toyota Rav 4 D-CAT Dodge Ram 1500 -04 Traic BOOM Fighter 2000cmc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Categoria E îl poți concretiza la oricare școală de șoferi care oferă așa ceva... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Categoria E Nu stiu cum a ajuns el la numarul 5000...:hl Dar cu MMA 2960 kg n-ai voie sa tragi MMA de 3500 kg... Unde scrie asta? Am tot cautat in cod si nu gasesc nimic cae sa faca referire la asta. De ex. Galloperul meu are o MMA de 2550 Kg, iar in CIV are remorcabil cu dispozitiv de franare 3000 chiar daca producatorul a trecut pe placuta constructorului 3300. Din cate am inteles se poate realiza corectia in CIV cuntra cost la RAR. Daca nu ma insel era o prevedere care spunea ca greutatea proprie a remorcii cu dispozitiv de franare nu trebuie sa depaseasca greutatea vehiculului tragator, insa nu am reusit sa gasesc paragraful in noul cod. Conform legislatiei din alte state membre se pot conduce vehicule cu remorca de ex ci MMA de 3500 cu un vehicul tragator care are o sarcima maxima autorizata pentru remorcare mai mica decat aceasta valoare (ex 3000 sau mai mica) atata timp cat sarcina remorcata nu depaseste valoarea prescrisa pentru autovehicolului respectiv. Am gasit la un moment dat o adresa oficiala a autoritatilor britanice care spuneau care este modul de calcul in acest sens. Pb la noi e alta, adica aceea de interpretare. In actele vehicolului scrie remorcabil si nu remorca cu MMA. O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 (editat) Re: Categoria E " CAPITOLUL III PERMISUL DE CONDUCERE Art. 30. – Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule: b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totala maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg, iar masa totală maximă autorizată a întregului ansamblu depăşeşte 3.500 kg;" Extras din: http://www.politiaromana.ro/dpr/regulament.htm "f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; (3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule." Extras din: http://e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier/ Editat Februarie 3, 2014 de stelea completare 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Categoria E " Numai ca eu cred ca in loc de 3500 acum e 4250 .... Asa se pare, dar cica ar fi nevoie de un curs.. Astia de mai jos asa zic.. http://www.vreaupermis.ro/ "Scoala de Soferi TEO realizeaza cursuri pentru ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3500 kg dar nu depaseste 4250 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750kg. Pretul este de 500 lei (ore teorie si practica). Nu necesita examen cu politia, iar examenul medical si testarea psihologica nu sunt necesare, insa cursantul trebuie sa detina permis auto categoria B. Ne puteti contacta pentru detalii." Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Categoria E Categoria B ar fi echivalent la 3500 +750 kg=4250 kg, insa in noul cod ne lasa libertatea de a alege masele adica de ex 2550 masina +1700 remorca. Modalitatea de calcul e urmatoarea MMA vehicul+MMA remorca. 4250 kg este pe ansamblu. In cazul unui vehicul fara remorca cu MMA de 4000 kg e nevoie de C1 (pana la 7500kg) si categ C peste O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Categoria E Asa se pare, dar cica ar fi nevoie de un curs.. Astia de mai jos asa zic.. http://www.vreaupermis.ro/ "Scoala de Soferi TEO realizeaza cursuri pentru ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3500 kg dar nu depaseste 4250 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750kg. Pretul este de 500 lei (ore teorie si practica). Nu necesita examen cu politia, iar examenul medical si testarea psihologica nu sunt necesare, insa cursantul trebuie sa detina permis auto categoria B. Ne puteti contacta pentru detalii." Ce interesant ... probabil nici prezenta nu e necesara ... dai banii si gata! Si iti mai dau si astia un A4 pe care sa-l ai langa permis, sa-l pui langa A4 de la ITP ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Categoria E " CAPITOLUL III PERMISUL DE CONDUCERE Art. 30. – Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule: b) CATEGORIA B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totala maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg, iar masa totală maximă autorizată a întregului ansamblu depăşeşte 3.500 kg;" Extras din: http://www.politiaromana.ro/dpr/regulament.htm "f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; (3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule." Extras din: http://e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier/ Eu am intrebat de remorca. adica categoria BE. Nu scrie nimic legat de masa maxima autorizata a remorcii. Eu vb despre un ansamblu mai mare de 3500. din care aut tragator ex MMA 2800 (ex 2150 kg greutate proprie) kg+ remorca cu MMA 3500kg (greutate proprie 1000 kg cu dispozitiv de franare) in talon in conditiile in care vehicolul tragator are o sarcina remorcabila 3000 kg in acte. Amin si ansamblu este aut. de constructor pe 5850 kg O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Re: Categoria E In sfarsit povestea se apropie de final - azi am luat sala 10 din 11 si luni am traseul. Cei care au trecut prin traseu (la remorca ma refer) - la ce sa ma astept? Surprize ceva, nuante nestiute etc...? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 (editat) Re: Categoria E Nu cred ca "traseul" la camion sa fie mai greu decat la categoria B. Nu exista parcare laterala :ha:, doar sa iei curbele mai in larg si remorca urmeaza trasa camionului. Ai grija daca te pune sa intri pe strazi cu limita de greutate, sa nu pici in plasa. Cam atat din ce imi aduc aminte, succes! Editat Februarie 26, 2014 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Re: Categoria E In sfarsit povestea se apropie de final - azi am luat sala 10 din 11 si luni am traseul. Cei care au trecut prin traseu (la remorca ma refer) - la ce sa ma astept? Surprize ceva, nuante nestiute etc...? Pai asta trebuie sa-ti spuna instructorul ... el stie toate smecheriile. La mine imi zicea ca daca vine X are pretentiile astea, daca vine Y are pretentiile alea. Insa, am vazut instructori care nu le spun nimic la elevi :uameni . Si mai sunt unele manevre pe care nu le fac cu elevii, ori din comoditate, ori asteapta ceva 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Martie 3, 2014 Autor Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Categoria E Gata - am luat si traseul. Multumesc tuturor. Din partea mea il recomand pe instructorul cu care am facut scoala e de nota 10. Succes celor care umeaza sa faca un upgrade de categorie. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Categoria E Felicitari. Sa il stapanesti fara incidente O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate