Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achiziţie RR 2005-2007

Moraru.Catalin

Postări Recomandate

Bună seara,

M-am tot uitat după un 4x4 şi, dintre toate, cel mai mult m-ar tenta un Range Rover (echiparea Vogue), motor de 3.0 sau de 3.6, anul să fie undeva între 2005-2007, achizitia din România sau Germania (dacă este înmatriculată ca autoutilitară). M-am uitat pe forum, dar nu am vazut decât discuţii despre P38 şi RRS, discuţii care nu m-au ajutat prea mult. Pe alte site-uri, impresiile sunt atât de împărţite încât nici nu ştii ce să selectezi, mulţi se plâng de probleme la maşini aproape noi, lucru care m-a pus serios pe gânduri; apoi peste tot am văzut probleme la suspensie, partea electrică (în mod special) şi mai nou si pe la partea mecanică (cu excepţia motorului propriu-zis).

Până la urmă în afara comfortului oferit şi aspect, maşina îşi face banii? Adică, cu 10000-15000 Euro iau un Pathfinder (alternativa la RR) bunişor, zic eu, şi an de fabricaţie mai nou. Menţionez că mă interesează să fie şi o maşina fiabilă, nu să stau din 2 în 2 luni cu ea în service, şi să bag mii de euro (bani de care nu aş dispune).

Mulţumesc anticipat pentru eventualele sfaturi şi lipsite de subiectivism :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Achiziţie RR 2005-2007

Salut. Depinde de cat esti dispusi sa dai pe unul. Cu peste 100.000 km nu iti recomand, dar asta este pararea mea personala. Range Rover-ul este o masina complexa. Motorul de 3.0 cu 6 cilindri in linie este de origine BMW iar cel de 3.6 V8 este de origine Ford. Nu cunosc nimic despre fiabilitatea celui de 3.6 dar cel de 3.0 este unul care nu a cauzat probleme de-a lungul anilor. Suspensia pneumatica este cu mult imbunatatita fata de modelele precedente de RR - cred ca daca au fost probleme electrice/electronice majoritatea de suspensie si componentele ei anexe s-au plans. Altceva nu vad stricandu-se. Daca a fost ingrijita si folosita corespunzator nu ai de ce sa ai probleme. Istoricul reviziilor si altor interventii este foarte important. Per total o masina buna.

Inca ceva; daca vrei un Range Rover nu trebuie sa te uiti la costurile legate de impozit/intretinere.

Daca nu esti pregatit mai bine nu cumperi.

Bafta!

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Bună seara,

M-am tot uitat după un 4x4 şi, dintre toate, cel mai mult m-ar tenta un Range Rover (echiparea Vogue), motor de 3.0 sau de 3.6, anul să fie undeva între 2005-2007, achizitia din România sau Germania (dacă este înmatriculată ca autoutilitară). M-am uitat pe forum, dar nu am vazut decât discuţii despre P38 şi RRS, discuţii care nu m-au ajutat prea mult. Pe alte site-uri, impresiile sunt atât de împărţite încât nici nu ştii ce să selectezi, mulţi se plâng de probleme la maşini aproape noi, lucru care m-a pus serios pe gânduri; apoi peste tot am văzut probleme la suspensie, partea electrică (în mod special) şi mai nou si pe la partea mecanică (cu excepţia motorului propriu-zis).

Până la urmă în afara comfortului oferit şi aspect, maşina îşi face banii? Adică, cu 10000-15000 Euro iau un Pathfinder (alternativa la RR) bunişor, zic eu, şi an de fabricaţie mai nou. Menţionez că mă interesează să fie şi o maşina fiabilă, nu să stau din 2 în 2 luni cu ea în service, şi să bag mii de euro (bani de care nu aş dispune).

Mulţumesc anticipat pentru eventualele sfaturi şi lipsite de subiectivism :)

Daca sapi pe net o sa afli ca nici Pathfinderul nu are cel mai bun renume de fiabilitate. Din 2007-2008 la banii pe caree i-ai mentionat ti-as mai sugera sa iei in considerare si un grand cherokee-ul 3.0 crd, cu motorul ala destept de la MB...OM642 nu ai confortul RR, dar e cel putin la fel de confortabil ca si Path-ul.

Link spre comentariu

Masinile de teren in general sunt costisitoare. Nu ma refer numai ca si pret al achizitiei initiale, ci si la cheltuielile de intretinere si exploatare. Motorizarile mari imping toate aceste costuri si mai sus. RR e un 4x4 de varf de gama, o masina complexa cu o electronica sofisticata si a carei depanare nu este la indemana oricui. Fiind un 4x4 de lux nu cred ca ai vreo sansa sa o omologhezi la noi ca si autoutilitara. Deasemeni asa cum spunea cineva mai sus Pathfinderul are si el pacatele lui. Cu siguranta nu e la nivelul Patrolului. Diferenta de pret pt acelasi an spune mult despre diferentele de echipare si confort intre cele doua masini. Mai devreme sau mai tarziu bani vor cere amandoua. Cred ca fiecare dintre noi am vrea ca masina sa coste cat mai putin la achizitie si dupa aceea sa mergem cu costuri cat mai mici si fara probleme tehnice, dar realitatea e diferita de dorinta noastra. Tu esti cel mai in masura sa-ti evaluezi necesitatile si potentialul economic. De nu-i graba in luarea deciziilor, fa-ti o analiza economica temeinica si pentru analiza tehnica gasesti informatii din belsug in sectiunile dedicate ale forumului. Succes!

• Like 1
Link spre comentariu

@Cristi S - Nu mă aştept să nu investesc bani pentru întreţinerea maşinii, totuşi, din cate am văzut pe forum sunt persoane care în cateva luni de la cumpărarea maşinii au învestit aproape jumătate din valoarea de achiziţie a maşinii, lucru care mi se pare cam deplasat. Cât despre înmatricularea maşinii, e normal să ma intereseze, de ce aş da 3000 lei pe an când pot da 850? Am văzut range-uri înmatriculate ca autoutilitare, sunt câteva puse la vânzare pe site-urile de la noi. Şi să nu mai vorbesc daca e de adus din afara, pentru autoutilitară taxa ajunge pe la 450 de euro, pe când dacă ar fi M1, undeva pe la 3000.

@Georgei23 - am avut în vedere şi un Grand Cherokee, dar m-a fascinat combinaţia RR-ului de comfort cu 4x4:)

@Iulian G - până la urmă aşa o să fac, vroiam ceva impresii despre fiabilitatea maşinii.

Una peste alta, o să caut mai multe informaţii.

Vă mulţumesc pentru promptitudine şi pentru timpul acordat. Toate cele bune!

Link spre comentariu

@Cristi S - Nu mă aştept să nu investesc bani pentru întreţinerea maşinii, totuşi, din cate am văzut pe forum sunt persoane care în cateva luni de la cumpărarea maşinii au învestit aproape jumătate din valoarea de achiziţie a maşinii, lucru care mi se pare cam deplasat.

Ai dreptate din punctul asta de vedere!

De aceea, la orice masina, cu precadere cele din clasa lux si relativ noi (varsta si/sau rulaj), un element de baza in achizitie ar trebui sa-l constituie existenta cartii de service completata "la zi" si certificata de reprezentante. E drept ca, de multe ori, asta constituie si un "element" de crestere al pretului de vanzare. In plus, e de preferat ca, la "vizionarea" acaretului sa fii insotit de un bun cunoscator al modelului (sau macar al marcii), care ar putea sesiza mai usor unele "manarii" facute de proprietarul/proprietarii anteriori.

Din punctul meu de vedere, o masina corect intretinuta si servisata are o valoare mai mare (nu ma refer la pret), decat una lustruita si "pregatita de vanzare".

Bafta la achizitie!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Subscriu opiniei de lui teddybear! In cazul oricarui SH este foarte important cum a fost intretinuta si exploatata masina. Un istoric de service complet si autentic elimina dubiile legate de intretinere. Cat despre exploatare multi proprietari nu se straduiesc sa inteleaga ce au sub ei si prin urmare de multe ori greselile lor se rasfrang asupra urmatorilor proprietari. Si ajungem in punctul unde acestia vor blama marca. RR e o masina buna si fiabila daca cele doua deziderate anterioare au fost indeplinite, dar nu e un tanc de lux. Personal nu am intalnit RR autoutilitara la noi, dar nu contest, daca nu am vazut eu nu inseamna ca nu exista. Bafta!

Link spre comentariu

Daca te gandesti la V8 ar trebui sa tii cont si de OG 16/2013 -intrata in vigoare de la 1sept si se refera la accizarea produselor de lux:

"autoturisme și autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziționate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3000 cm cubi. Acciza este de 1 euro/cm cub;''

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

Am mers cu RR TDV8 si cu RRS TDV8 - motorul e senzational dar intre masini e diferenta,RR e altceva,pluteste...:grin:

Am mers si cu RR de generatie mai veche,cu motor de BMW de 3 litri si e ok,confortul e tot pe primul plan.

In functie de ce buget ai poti alege ca solutie de compromis un Discovery 3 sau 4 - dupa parerea mea (subiectiva) sunt masini bune,pe strada sau pe langa ea.

RR e o marca premium si asta inseamna ca trebuie sa fii pregatit cu un 'fond de rulment' substantial.:grin:

Eu nu am auzit de RR autoutilitara dar am auzit de X6,prin urmare orice e posibil.:ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Daca bugetul este limitat, te sfatuiesc sa cauti altceva.

RR L322 din 2005-2007 fara forte multi km sau fara probleme nu cred ca vei gasi inspre 10.000-15.000 Euro.

La preturi spre 15.000 euro vei gasi masini muncite, si atunci va creste si riscul de aparitie a problemelor, sau masini care au avut daune ori probleme mecanice ori electrice.

Din experienta iti spun, ca cei mai multi clienti de RR nu l-au luat sa mearga cu el doar in oras. Sunt masini care in general fac peste 30-35 mii km pe an. Cunosc persoana care au depasit 300.000 km cu masina din 2008. (RR).

Masini impecabile la bani putini eu inca nu am vazut. Un RR L322 in foarte buna stare, cu motor TDV8 sub 20.000 Euro nu cred ca vei gasi usor. Iar una impecabila tehnic si estetic si pana in 125.000km va sari de 25.000 Euro.

Parerea mea este ori sa maresti bugetul, ori sa cauti altceva, altfel exista riscul sa ingrosi randurile nemultumitilor de RR.

In al doilea rand, modelul dupa 2002, cunoscut ca RR L322, a avut motorul diesel BMW M57 3.0L TD6 doar pana in 2005, iar varianta dupa 2006 a avut motorul diesel FORD LION 3.6TDV8 care a fost ulterior inlocuit cu 4.4TDV8 in 2010.

Eu cred ca motorul de 3L este usor subdimensionat pentru caroseria asta dar este relativ ok daca nu vrei cine stie ce performante.

Motorul de 3.6 este forte bun si vei intalni extrem de putine cu probleme.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Cu toate acestea, am văzut că se poartă ca maşina să fie dusă la testere înainte de cumpărare, mă gândesc că dacă o duc la o diagnosticare într-o reprezentanţă LR, ar putea să-mi spună ce-i de acolo în ce condiţie se află maşina, corect? Se poate vedea dacă are km daţi înapoi?

Vă mulţumesc pentru feedback :)

Link spre comentariu

Cu toate acestea, am văzut că se poartă ca maşina să fie dusă la testere înainte de cumpărare, mă gândesc că dacă o duc la o diagnosticare într-o reprezentanţă LR, ar putea să-mi spună ce-i de acolo în ce condiţie se află maşina, corect? Se poate vedea dacă are km daţi înapoi?

Vă mulţumesc pentru feedback :)

Diagnosticarea nu-ti poate spune cum si unde s-a facut intretinerea si servisarea masinii, in cazul in care acestea au fost facute in afara reprezentantelor. Pentru asta, singura informatie corecta ti-o poate oferi numai caietul de service completat in reprezentanta (in paralel, reprezentantele au evidenta lor cu privire la operatiile efectuate, istoricul fiind disponibil eventualelor solicitari). Daca s-a intervenit la masina la alte ateliere decat reprezentantele, singura dovada este cuvantul vanzatorului:wink:

In ce priveste kilometrajul, stiu ca informatia se afla stocata in mai multe blocuri electronice, "datul inapoi" nefiind posibil foarte usor sau ieftin (din ce stiu eu este posibila numai in cazul inlocuirii totale a blocurilor cu pricina, costurile nejustificand operatiunea:grin:)

Editat de teddybear

Link spre comentariu

Doar cu testere speciale LR. Diagnosticarea se face in momemntul in care o aduci si se poate sa se omita (fara voie sau cu voie) anumite parti ale masinii (exemplu cel mai bun este un fir care datorita frecarii, batranetii, interventiilor neautorizate merge o perioada de timp dupa care nu mai merge- in concluzie nu se poate diagnostica orice reper de pe masina). RR Vogue nu exista autoutilitara nicaieri. Poti verifica aici toate buletinele tehnice si recall-urile pentru RR. http://www.automd.com/recall-tsb/search/?year=107&make=1&model=115

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Si testerul nu-ti va spune ca in loc de uleiul x s-a folosit un no name deoarece era de n ori mai ieftin, sau ca acolo unde un om cu scaun la cap merge cu 5-10 km/h, ca sa nu-si rupa masina, RR-ul a trecut cu 40-50 improscand noroaie-n toate partile incercand sa-l umbreasca parca pe Robby Gordon la Baja 1000... E de ajutor testerul nimic de spus dar nu e solutia perfecta. Impreuna cu recomandarile de mai sus si cu cineva care cunoaste bine modelul poti depista potentialele probleme. Si de preferinta sa nu fi avut prea multi proprietari inainte.

Link spre comentariu

In ce priveste kilometrajul, stiu ca informatia se afla stocata in mai multe blocuri electronice, "datul inapoi" nefiind posibil foarte usor sau ieftin (din ce stiu eu este posibila numai in cazul inlocuirii totale a blocurilor cu pricina, costurile nejustificand operatiunea:grin:)

Exista posibilitatea modificarii kilometrajului astfel incat sa nu fie detectat de tester fara schimbarea niciunei componente.

La RR este mai complicat dar nu imposibil, si intradevar, e costisitor. In zona Galati-Braila se vehiculeaza sume intre 100 si 150 Euro.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Exista posibilitatea modificarii kilometrajului astfel incat sa nu fie detectat de tester fara schimbarea niciunei componente.

La RR este mai complicat dar nu imposibil, si intradevar, e costisitor. In zona Galati-Braila se vehiculeaza sume intre 100 si 150 Euro.

Eu stiam cu totul alte "scoruri"... probabil am fost informat gresit:grin:

Link spre comentariu

Suma mi se pare derizorie, având în vedere "umflarea" preţului...off.

Link spre comentariu

Nu contest dar ma cam mir! De regula LR/RR sunt destul de sigure din acest punct de vedere! Daca nu-i o treaba profi (si cam multi fug de LR/RR cand vine vorba de acest subiect) noua valoare e afisata dar nu continuu ci intermitent. Dar incalcite-s caile...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare