Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Punti Nissan Patrol K260

fulgeras

Postări Recomandate

Mi s-a ivit o ocazie sa cumpar un patrol K260 motor de 3.3TD la super pret....adica vreau sa pun motorul+cutia+puntile pe un sasiu de M, caroseria si sasiu la patrol sunt praf, adica fier vechi...si m-ar interesa fiabilitatea lor, adica sa trec pe puntii de K260 sau sa raman la puntile de M? Astept niste parerii, cei care stiu un pic despre puntile de K260, adica sunt mai "strong" ca cele de Ims?
Christian Dan :grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Punti Nissan Patrol K260

Ca fiabilitate si calitate constructiva sunt superioare , ca rezistenta sunt comparabile cu cele de Y60 ( cu 'zimbrul' am mers mai domol , ca-mi era mila ... cu 260 am mers in toate felurile - deci nu pot face comparatia directa pentru a zice care-s mai rezistente ... dar imi dau cu parerea in favoare celor de 260 , testate de mine cu incapatanare si prostie pana am fisurat un sasiu ) .

Din pacate cele de 260 sunt mai limitate , mai putin dotate , blocantul lipseste - in cel mai bun caz are LSD , bun si ala ( cel de 260 e mai mare si mai eficient decat de 160 ) ... daca are uleiul care trebuie pentru LSD e ok ... dar nu e un blocant adevarat ...

Indiferent care ar fi alegerea in ce priveste puntile , as alege ca prima si a doua optiune arcuri elicoidale inaintea celor lamelare .

Optiunea zero ar fi coilovere custom ( ca sa nu zic ... improvizate , inventate ad-hoc ... data fiind situatia ... ) sau cel putin un wanabee-coilover ( amortizorul in arc cu turela la partea de sus , prinderea pe punte a talerului de arc in acelasi punct ca si a amortizorului ...) .. pare complicat , dar de fapt e greu de gandit , nu de muncit .

Puntile de 260 se preteaza bine la adaptarea pentru tendoane in locul lamelarelor ...

Desi arcurile foi sunt mai simple constructiv , daca va fi nevoie sa modifici prinderile pe sasiu pentru alte punti ...mai bine te inhami la conversie cu elicoidale ... rezultatul e incomparabil mai bun , posibilitatile de upgrade ulterior mult mai mari ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ambele tipuri de punti le voi trece pe elicoidale....defapt cu cele de ims am inceput sa lucru la ele, sunt mai gata cu trecerea lor, dar asta nu conteaza, mai bine aleg ceva bun de la inceput....

Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

rezistenta planetarelor de pe fata la 260 este mult mai mica decat a celor de y60...dar mult mult mai mica

totodata sunt mai slabe puntile in zona dintre arcuri si homocinetica, unde au tendinta sa se indaie ceva mai usor decat la Y60

sistemul de directie este mai slab decat la y60

fata de M461 in schimb, are avantaje enorme

fiabilitatea tuturor pieselor este mult mult mai mare

diferentiale sunt mult mai puternice, sistemul de planetare pe fata este mult mai puternic si DIN MATERIAL NET SUPERIOR.

Fata are discuri din fabrica, spatele are tamburi, dar foarte eficienti si de calitate foarte buna, nu curg la fiecare 2 luni

in plus, GASESTI PIESE NOI IEFTINE SI DE CALITATE FOARTE BUNA... nu ca la M

nici nu are sens intrebarea, normal ca merita sa le schimbi, dar e mult de munca

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Corect , in toate cele mentionate .

Cu toate astea , sunt punti bune , adica chiar bune . Daca se pot achizitiona la un pret decent e si mai bine ( eu le-am dat pe a mele cu 50 lei bucata , absolut complete inclusiv furtune de frana ) , pentru ca dezavantajele lor pot fi usor corectate :

- planetarele sunt cu doua caneluri mai putin comparativ cu Y60 ( valabil fata/spate ) , deci si diametrul e ceva mai mic ... dar inca tin bine , fara sa lesine purceaua ... sunt suficiente , si inca cu o buna rezerva .

- directia poate fi usor inbunatatita , eliminand semicaseta si bieleta mica in favoarea unei bare de directie directa - cel mai usor lucru de facut . Se poate aplica chiar si un scut pe punte , un jgheab care sa protejeze bara de conexiune ( similar cu scutul de directie de la Defender , care insa il are aplicat in spatele puntii . Daca ai nevoie de foto pentru inspiratie , scotocesc dupa ele ) .

- daca se pune problema rezistentei zonei de racordare intre punte si sfera ( adica daca esti total paranoic cu viitorul tau ) se poate ranforsa cu doua piese simple - iarasi , usor de facut dar necesita oarece cunostinte de sudura si ceva experienta practica pentru a nu strica mai mult decat imbunatati ... daca intereseaza fac o foto (imediat explicativa ) la puntea mea , cred ca in strafundurile calcului am si ceva din timpul operatiei de steroidizare a puntii . Nu am mai vazut la nici o alta punte de 160/260/Y60/Y61 ... probabil ca nu e nevoie ... sau ... doar n-am vazut io , ca-s chior ...

Puntile de 260 duc fluierand fara stres 33" , si cu palaria pe ceafa 35" ... si fara probleme mai mult ( poate ca la mai mult ar trebui sa ai planetarele fata in buna stare ca pe unele uzate le va face terci ... valabil pentru orice punte ... ) .

Puntea fata are capacul diff in fata , eu l-am hatanat de multe ori ... intodeauna pe albii de rau cu bolovani mari in timp ce eram singur si conduceam fara nici un fel de bun simt . Iarasi , se poate pune un scut ...

Puntea fata se preteaza si la o directie hidraulica , cu cilindru mic de stivuitor ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

desigur, cos are dreptate, se pot imbunatati usor, dar la intrebarea ta am raspuns, sunt INCOMPARABIL mai fiabile si mai avantajoase decat cele de M461.

In primul rand sunt cu piese din otel...nu fier prost tratat :grin:, apoi cele ce am spus mai sus despre frane si piese de schimb

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare