sierrafery Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 (editat) chestiile de la inceput sunt subiective dar spre sfarsit face trimitere la toate problemele frecvente si merita citit: http://www.dogandlemon.com/sites/dogandlemon.com/files/land_rover_freelander_1997-06_0.pdf Editat Septembrie 23, 2013 de Max NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Poate sunt offtopic! Pe timpul raposatului erau pliantele ACR (poate mai sunt persoane care-si amintesc) care aveau tot un format de genul acesta. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Un review nu prea prietenos chestiile de la inceput sunt subiective dar spre sfarsit face trimitere la toate problemele frecvente si merita citit: http://www.dogandlemon.com/sites/dogandlemon.com/files/land_rover_freelander_1997-06_0.pdf Inceputul e putin pe langa subiect, mai ales pe partea de concept a Freelander-ului. Aici e mai in detaliu: http://www.aronline.co.uk/blogs/cars/land-rover/freelander-land-rover/the-cars-land-rover-freelander/. Asta e tatal Freelander-ului, nicidecum Honda. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Un review chiar malitios as zice! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Un review nu prea prietenos si eu la fel zic...ca iubesc L.R., dar toate buletinele alea tehnice de la final nu mint....mai bine sa se stie si sa se repare, decat sa ne lasam orbiti de pasiune(cum ma mai las eu din cand in cand:wink:)...ce-i drept, dupa parerea mea cea mai proasta "gluma" a L.R dupa Freelander a fost Evoque(sper ca ghilimelele sa aiba efectul scontat)... si mai sper sa nu fiu inteles gresit:h5..ca sunt pe cale a achizitionez si eu un Freelander pentru nevasta-mea, asta ca sa nu existe confuzii...oare-i :bi hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Ce-i drept e drept! Nici eu nu sunt de acord ca de dragul pasiunii sa ascundem problemele sub pres. Asa cum spuneai ele exista, ne informam, le remediem, mergem inainte. Nu exista constructorul perfect! Daca ne uitam si prin gradina altora vedem ca au si ei modele mai putin reusite! Freelanderul nu-i Defender asa cum Pathfinderul nu-i Patrol, ca sa dau numai un exemplu (sa nu se supere cei cu Nissan). Si exemple mai putem gasi! Nou nu inseamna intotdeauna mai bun! Noile directii de marketing au impus si la LR adoptarea de solutii tehnice moderne care sa aduca un comportament rutier imbunatatit (gen suspensii independente, Vascocuple, electronica, etc), in detrimentul celor traditional-verificate de decenii. Mai complicat de multe ori = mai putin fiabil! Si cati proprietari s-au schimbat la LR in ultimii 25 de ani! Dar nu denigrezi o marca pt ca un model are mai multe probleme decat predecesoarele sale! Raman la parerea ca are o nota rauvoitoare, malitioasa! Bafta si succes in alegerea Freelanderului! Cu stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 (editat) Re: Un review nu prea prietenos Freelander-ul a fost masina de teste a LR si in acelasi timp modelul care i-a scos din impas datorita vanzarilor, ca au ascuns sub pres toate problemele e alt aspect, interesul era numarul vanzarilor apoi remedierea problemelor, vezi cazul motorizarii de pe KV6 din 2000 (peste 30% din motoare schimbate in perioada garantiei). Freelander-ul a fost, este, si va fi un model problematic datorita metisarii intensive de piese, dar nu (cu mult) mai problematic in comparatie cu alte marci. De exemplu motorizarea de pe Td4 este ca origine un motor frantuzesc dezvoltat de o firma de tuning italieneasca special pentru BMW ca apoi sa ajunga la LR cu alte modificari, deci un fel de la a 4-a mana. Motorizarea 1.8 de provenienta Ford imparte acelasi bloc motor de la 1.1 pana la 1.8-ul de pe Freelander. Cutia de viteze Getrag a fost conceputa initial pentru BMW care era cu tractiune spate si adaptata cerintelor de 4x4 ca si in cazul cutiei automate Jatco JF506E care nu apare pe pagina producatorului si care este de fapt o cutie Aisin dezvoltata initial pentru Nissan, WV, BMW, Mazda si care a ajuns gratie BMW pe LR, Rover si MG. Si lista poate continua... O mare problema a Freelander-ului a fost fabrica din Turcia, primul lot iesit pe poarta fabricii (2003) a avut foarte numeroase hibe de montaj si de calitate a materialelor, fapt ce a dus la stoparea liniei de asamblare din Turcia. Si ca sa inchei intr-o nota optimista, multumita Freelander-ului exista acum Disco 3/4, Defender, Range si dragalasenia de Evoque care trebuia sa fie Freelander 3.:ha: Editat Septembrie 25, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 (editat) Re: Un review nu prea prietenos dupa ce am fost la un drum presarat si cu unele episoade off road parerea mea e ca problematica a cam ramas la "a fost" ca mie Freelanderul 2 mi se pare foarte reusit....si cu mai putine probleme decat RRS-ul sau D4, din pacate nu-mi permit unul... inca Editat Septembrie 25, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Am uitat sa specific ca ma refeream strict la Freelander 1, Freelander 2 deja e alta tehnologie.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Sa nu uitam, totusi, ca LR1 (Freelander 1) a fost proiectat si "scos pe piata" int-o perioada foarte grea pentru LR: parioada in care era detinut de catre BMW (si ale caror intentii nu au fost tocmai "cinstite"). Se pare ca interesul BMW a fost numai de a prelua (pe bani putini) know-how-ul in domeniul 4x4, care ii lipsea din portofoliu. Dupa ce s-au vazut "cu sacii in caruta", au vandut compania Ford-ului si si-au vazut de drum. Iar in ce priveste autorii review-ului, din ce am vazut eu, sunt specializati pe astfel de "productii", indiferent de domeniu, ce am reusit eu sa citesc fiind cam in aceeasi "nota" (n-am fost totusi dispus sa-mi platesc "curiozitatea", acestia nu pun "mostre" gratuite la dispozitia curiosilor). E bine totusi ca au fost adunate intr-un singur document toate problemele LR1, chiar daca majoitatea lor si-au gasit rezolvarea in timp. In ce ma priveste, continui sa-mi doresc un LR1 1.8i in 3 usi (in locul Solenzei): corect intretinut si servisat e totusi o masina pe care te poti baza:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Am citit si eu pdf-ul respectiv. Nu am gasit nicio exagerare in descrierea problemelor pe care le poate intampina un posesor de Freelander 1. Nu sunt pasionat de masini si consider ca sunt un rau necesar Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Re: Un review nu prea prietenos Sa nu uitam, totusi, ca LR1 (Freelander 1) a fost proiectat si "scos pe piata" int-o perioada foarte grea pentru LR: parioada in care era detinut de catre BMW (si ale caror intentii nu au fost tocmai "cinstite"). Se pare ca interesul BMW a fost numai de a prelua (pe bani putini) know-how-ul in domeniul 4x4, care ii lipsea din portofoliu. Dupa ce s-au vazut "cu sacii in caruta", au vandut compania Ford-ului si si-au vazut de drum. Inceputul "dezastrului", in perioada BMW baietii de la Solihull au achizitionat peste 1500000 de motoare de 1.8 de la Ford pentru proiectul Freelander pe principiul "luati-le voi ca o sa fie bine" ca ulterior BMW sa paseze grupul LR celor de la Ford, cu tot cu problema celor peste 1500000 de motoare. Ori, cand ai de lucru sa scapi de o investitie paguboasa cam incepi sa dai chix prin alte parti, drept urmare seria 1.8 a fost cea mai longeviva in productie, 1997-2005. In 2007 inca se mai gaseau de cumparat pe la dealerii din UK 1.8-uri la pret "preferential". Scoateti si un diesel, sa aveti si cealalta optiune in portofoliu, le-a sugerat BMW care inca mai avea un cuvant de zis in cadrul LR, si a aparut 2.0 diesel care nu excela in performante, dar exceptand cateva hibe constructive, era destul de ok, degeaba nu le-au bagat si la Camel Trophy. Hai sa schimbam dieselu' asta cu unul mai bun, va dam noi motoare, a zis iar BMW ca doar aveau si ei stocuri mari de M47N/R, numai ca aici s-au desteptat nitel cei de la LR si au cerut alte specificatii pentru motoare. KV6-le este cam singurul tip care nu a avut nici o legatura cu BMW si care a adus un + la imaginea Freelanderului, singura hiba majora fiind consumul exagerat in oras. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate