Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sunet Punte Spate

maxim007

Postări Recomandate

Buna,

Stie cumva cineva despre de ce cateodate pe panta in sus (chiar daca e pe 4x4 sau 2x4, mic sau mare) se aude un zgomot de la puntea spate ca si cum ar freca crampoanele cauciucului de caroserie...asa e sunetul...dar nu se vede nici un loc precis unde ar freca cauciucurile...

Rotile sunt Simexuri, si astfel de sunete se mai auzeau atunci cand mai ajungea roata fata in fender / aripa prin santuri...

am tras de roata spate ca sa vad daca joaca cumva puntea, dar se pare ca e ok...

alte batai / sunete nu sunt pe acolo, doar in "sarcina" cand e de urcat la deal se aude.

stie cineva la ce sa ma pot uita in special ?

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sunet Punte Spate

Buna,

Stie cumva cineva despre de ce cateodate pe panta in sus (chiar daca e pe 4x4 sau 2x4, mic sau mare) se aude un zgomot de la puntea spate ca si cum ar freca crampoanele cauciucului de caroserie...asa e sunetul...dar nu se vede nici un loc precis unde ar freca cauciucurile...

Rotile sunt Simexuri, si astfel de sunete se mai auzeau atunci cand mai ajungea roata fata in fender / aripa prin santuri...

am tras de roata spate ca sa vad daca joaca cumva puntea, dar se pare ca e ok...

alte batai / sunete nu sunt pe acolo, doar in "sarcina" cand e de urcat la deal se aude.

stie cineva la ce sa ma pot uita in special ?

Multumesc.

Aceeasi problema o am si eu la masina acuma. Suspectez ca s-au slabit piulitele la U-bolturi. Trebuie suspendata masina de sasiu astfel incat puntea spate sa atarne libera de arcuri apoi stranse U-bolturile (bridele) cu cheia dinamometrica. Vibrati e produsa de crucile cardanului spate defapt, care pot fi pe deasupra si uzate.

Va salut !

Link spre comentariu

Nu mai strangeti piulitele de la u-bolturi cu dinamometrica.....a ajuns mecanica ca facebook-ul nu te duci la buda ca hop si un checkin , nu mai poti sa strangi un surub ca trebuie sa caut manualul si dinamometrica.

Strangele cu o cheie buna (eu folosesc cheie roti vw) si cu simt de raspundere pana trosnesc :)) si garantez eu ca nu se mai slabesc...asta daca nu le ai deja bulite.

parerea mea

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Nu mai strangeti piulitele de la u-bolturi cu dinamometrica.....a ajuns mecanica ca facebook-ul nu te duci la buda ca hop si un checkin , nu mai poti sa strangi un surub ca trebuie sa caut manualul si dinamometrica.

Strangele cu o cheie buna (eu folosesc cheie roti vw) si cu simt de raspundere pana trosnesc :)) si garantez eu ca nu se mai slabesc...asta daca nu le ai deja bulite.

parerea mea

Se rup U-bolturile daca le strangi prea tare. Mi s-a intamplat si mie si lui Mini.

Va salut !

Link spre comentariu

Pai nu se strang din prima pana la refuz......practic le strangi la montare , mergi o tura cu masina ,mai strangi un pic , mai mergi o tura ...pana nu mai merg stranse(de obicei max 2-3 strangeri).....toate aceste strangeri se fac cu simt de respundere...probabil ca aici difera lucrurile.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

sa inteleg ca aici apare situatia de "rasucire" a puntii si de aici si sunetele?

si stringand mai tare U-Bolturile se va elimina acest sunet?

inca nu am incercat sa le strang, ca nu am acces la rampa...

desi am tras de roata si nu vad nici cel mai mic joc la locul de prindere Punte - Arcuri...

chiar nu se misca deloc cu mana?

Link spre comentariu

sa inteleg ca aici apare situatia de "rasucire" a puntii si de aici si sunetele?

si stringand mai tare U-Bolturile se va elimina acest sunet?

inca nu am incercat sa le strang, ca nu am acces la rampa...

desi am tras de roata si nu vad nici cel mai mic joc la locul de prindere Punte - Arcuri...

chiar nu se misca deloc cu mana?

da, acesta este fenomenul care se intampla. nu se simte la mana cu usurinta. trebuie neaparat sa suspenzi masina de sasiu in partea din spate pentru ca puntea sa atarne libera de arcuri. pentru asta folosesti doua cricuri sau capre... sau elevator

auzi, dar cardanul spate l-ai verificat? sa nu fie vreo cruce gripata

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

Va salut !

Link spre comentariu

Crucile se par a fi in stare buna...nu joaca sau nu sunt gripate.

acum 1 luna am schimbat o cruce de la cardanul ce leaga cutia de viteze de cutia de transfer...atunci le-am verificat pe toate...si pareau a fi OK.

insa tot atunci am gasit un pic de job in grupul spate...cand verificam crucea de pe cardanul spate, am observat ca are un pic de joc pana "cupleaza" sa invarta rotile...si daca trageam sa invart tare cu mana de cardan, batea in punte ceva metalic...

nu e din cruce ca e de prin grup acel joc.

oare e normal acel joc?

Link spre comentariu

Crucile se par a fi in stare buna...nu joaca sau nu sunt gripate.

acum 1 luna am schimbat o cruce de la cardanul ce leaga cutia de viteze de cutia de transfer...atunci le-am verificat pe toate...si pareau a fi OK.

insa tot atunci am gasit un pic de job in grupul spate...cand verificam crucea de pe cardanul spate, am observat ca are un pic de joc pana "cupleaza" sa invarta rotile...si daca trageam sa invart tare cu mana de cardan, batea in punte ceva metalic...

nu e din cruce ca e de prin grup acel joc.

oare e normal acel joc?

cardanele nu se verifica montate pe masina.

este normal "un pic de joc" . este insa greu de cuantificat "pic-ul".

scoate grupul si verifica-l.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare