Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Snorkel Freelander 1

Liviu-San

Postări Recomandate

Buna seara!

Pentru ca suntem mai multi care am vrea sa ne montam un snorkel pe LRF, m-am gandit sa deschid o discutie pe tema aceasta. N-as vrea sa insist pe necesitate, daca e bine sau nu,etc....

M-ar interesa mai mult ceva idei de proiecte cum s-ar putea realiza ceva frumos, cu costuri rezonabile.

Eu am vorbit deja cu un prieten,care mi-a spus ca ar putea sa il faca din fibra. Deja am cumparat capu'la snorkel, mai urmeaza restul...

In principiu,as vrea sa trec cu tubulatura flexibila prin aripa, pana la stalpul masinii si snorkel-ul sa plece de deasupra semnalului, urmand linia stalpului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Snorkel Freelander 1

Ce diametru are capul snorkel-ului? De saptamana viitoare ma apuc si eu de unul din fibra de sticla, mai bine zis de facut matrita.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Pe rotund, cum e cel de la Mantec.

586082421_freelsnorkel.thumb.jpg.3f96ecb929283e697b8f664804165fbb.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

Cum am facut eu ( n-am nici o poza , nu mi-a ars de poze ) : am lipit un colant pe caroserie si pe colant am lipit bucati de polistiren expandat , ( taiate fierastraul mic de offroad si cu , cutterul , slefuite cu panza abraziva de 40 ) . Modelul astfel obtinut arata bine din prima incercare , pentru a obtine o suprafata cat mai lucioasa l-am chituit cu glet si l-am slefuit unde a mai fost nevoie . Cu pozitivul astfel obtinut am facut o matrita din ipsos , intr-o rama de lemn . Ideea era de a avea o matrita din jumatati , dar planele de separatie n-au fost corect alese si jumatatile s-au blocat cu insusi pozitivul - situatie pe care n-am rezolvato , ci am dizolvat modelul pozitiv din polistiren cu cativa litri de diluant , obtinand o cavitate libera in matrita . Produsul final l-am obtinut foarte elegant dintr-o teava de polietilena pentru apa potabila , de 60 mm diametru infundata la un capat , pentru ca am inmuiat-o cu apa foarte fierbinte turnata in ea ( teava fiind invelita intr-un mare prosop de plaja , ma temeam mai mult sa nu se sparga pe undeva si sa ma oparesc pe picioare , dar de fapt prosopul a ajutat mai mult ca si izolatie termica ) . In dopul de la capul astupat am fixat un furtun de aer ( un vechi furtun de autogen ) care era in prealabil trecut prin matrita , si cand teava de polietilena s-a inmuiat de tot devenind cu adevarat flescaita am tras-o in matrita , tragand de furtun .

Odata trasa teava in matrita am strans capatul deschis care mi-a servit la umplerea cu apa clocotita intre scandurele cu doua cleme de banc si am racit cu apa rece dintr-un bidon capatul care era iesit afara din matrita . In tot acest timp socrul meu statea pregatit sa bage aer prin furtun , si cand am considerat ca e suficient de intarit capatul iesit afara din matrita a bagat aer , umfland teava de polietilena in matrita de ipsos . Presiunea de aer a fost mentinuta cam zece minute , destul de inutil , ca s-a racit totul dupa doua minute . Matrita de ipsos am spart-o partial , si restul de ipsos am spalat cu apa . Burlanul a iesit intr-un mare fel , si inca sunt mandru de rezultat , mai putin mandru sunt de faptul ca dupa putin timp s-a muiat de la soarele criminal , teava neagra de polietilena nefiind cea mai inspirata alegere . Pentru ca nici atunci si nici acum nu agream ideea de a folosi rasini cu fibra de sticla ( desi pentru mine as putea avea materia prima cam gratis ) toata munca a culminat cu un produs de la @gepetto ... insa procedeul de obtinere a modelului si a matritei e unul foarte comod . Poate fi folosit cu mult succes si la invelirea modelului cu rasina si fibra de sticla , dupa obtinerea corpului si slefuire , chituire , etc ... modelul interior din polistiren expandat se distruge foarte usor cu diluant .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Azi am inceput proiectul la snorkel,s-a facut matrita de pe stalp si aripa+negativul pentru exterior.Am optat pentru un model gen Discovery 3,cu tubulatura prin aripa.N-am reusit sa demontez aripa, pt ca era tarziu, dar saptamana viitoare ma ocup:grin: Ma gandesc acum la 2 variante pt tubulatura din aripa,adica furtun flexibil sau teava,avand in vedere ca priza de aer la TD4, de pe contraaripa este ovala si nu rotunda.Trebuie sa am in vedere niste orificii de scurgere a apei, daca le fac in cotul care intra in aripa, sau aproape de admisia existenta a masinii si pe unde le scot,sa nu curga pe vreo parte metalica a caroseriei.Probabil ca voi opta pt teava lisa,fara prea multe complicatii. Mai studiez problema.

Link spre comentariu

Deci toti optati pentru snorkek montat pe dreapta.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Deci toti optati pentru snorkek montat pe dreapta.

Nici nu m-am gandit sa-l montez pe stanga.Cred ca muncesti mai mult la modificari. Care ar fi diferenta?

Ceva idei pt sistemul de prindere/fixare?

As fi preferat niste clipsuri, in cazul in care se muleaza pe stalp cum am vazut eu matrita aseara, cred ca-l lipesc cu silicon de parbriz.Parca n-as da gauri in stalp..

Link spre comentariu

Pentru prindere uita-te la Disco-ul lui Mariusg, este cel mai ok sistem.

Pe Master vreau sa pun snorkel-ul pe stanga, cu putin studiu am localizat cam pe unde pot sa-l trec prin contraaripa. O sa mai studiez fenomenul si daca nu se modifica parametrii de functionare ai motorului datorita unui traseu mai direct si mai permisiv, il montez pe stanga.:grin:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara!

In aceasta dupamasa, am terminat in mare de montat snorkel-ul pe masina. Spun in mare, deoarece mai am de montat capu' la snorkel:grin:

De iesit a iesit super,ca sa nu spun(i),avand in vedere ca montajul+ finisajele imi apartin.Singura chestie care am facut-o la service, a fost sa dau gaura de intrare in contra aripa.Am folosit coturi de fi75 si tub flexibil de fi 80. Ca finisaj exterior, am folosit negru mat pentru bumper si a iesit texturat ca si capatul.

Am sa revin cu poze, deandata ce voi reintra in posesia aparatului:tk

L.E- m-am folosit de gaura originala unde a fost priza de aer, dr un pic largita,cat sa-mi intre cotul.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Good job :grin:,mi se pare mie sau este cam prea inalt,sau nu se vede bine in poza:wink:

ce bine sta pe AT-urile alea ,a crescut cumva consumul ????

Nu,este poza facuta de jos.O sa revin si cu alte poze. Despre consum nu stiu ce sa-ti spun,ca nu l-am facut,dar oricum nu cred ca mai conteaza,nu renunt la anvelope. dimensiunea este aproape de original,adica 215/70/16

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

In curand vreau sa pun si eu o tarasenie de asta pe masina asa ca daca se poate si un inside look si un pret la care ai ajuns ar fi perfect! Avand in vedere ca matrita e deja facuta poate si o oferta :grin:

:fh

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

arata bine,insa mi se pare ca este prea inalt.stiu ca pe masina mea snorkelul are capul la nivelul plafonului.in alta ordine de idei,te-ai putea apuca de produs daca e la pret decent

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Salutare, am citit postarile de-aici. Pentru cei ca mine care nu-si pot face singuri si care cauta un snorkel pentru Freelander, eu am gasit asa ceva https://www.muddymods.com/collections/freelander-1/products/snorkel-1-8-k-series care zic ei ca este din otel si se potriveste la toate 3 motorizarile. Personal inca nu l-am cumparat la data acestei postari, mi se pare scumpicel, dar n-am gasit nimic mai ieftin. Am vazut ceva chinezarii din plastic dar n-am incredere nici macar ca stau pe masina in timp ce mergi...

Link spre comentariu

Au mai incercat si altii de pe aici cu snorkele din metal, dar au renuntat la ele pentru ca la primul impact cu o creanga au avut mai multe daune decat se asteptau....

Plasticul din care e facut snorkelul, oricat ar fi el de chinezesc si tot e suficient de rezistent pentru ce a fost conceput, dar macar, la un impact, va ceda el si nu altceva de pe masina.

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Astral a schimbat titlul în snorkel Frelander 1
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare