Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover Discovery 2 vs Nissan Pathfinder

geolucos

Postări Recomandate

Va salut!

Rog pe cei ce au cunostinta directa sau indirecta cu aceste masini sa ma ajute in alegerea uneia.

Sper ca scriu unde trebuie...

De ceva timp citesc pe mai multe forumuri si nu ajung la nici o concluzie; doar la una ca, nici-o masina nu e buna la toate si ca trebuie sa accepti niste compromisuri.

Vreau sa achizitionez o masina de teren cat mai capabila(cel putin redductor daca diferential blocabil macar pe o punte nu se poate), sa fie diesel, maxim 2500cmc,sa aiva cat mai multe locuri si sa ma incadrez in maximum 10.000 Eu cu tot cu inscriere si cheltuielile de inceput(consumabile, distributie).

M-am oprit deocamdata la :

-Land Rover Discovery 2 , 2.5TD, 137CP, cutie automata, rulaj 220000Km, adusa din strainatate, an 2004 , undeva la 7000-9000Eu

-Nissan Pathfinder 2.5DCi , 171Cp, cutie manuala 6+1, an 2006-2009 , din tara, rulaj 90.000-180.000km, la 9000-11000Eu

-Suzuki Grand Vitara XL7, 2.0 td, an 2004-2006, tot de afara la 7000-8000Eu

Masina o s-o folosesc cam 3 luni iarna aproape zilnic sa urc la munte pe drum asfaltat dar mai tot timpul cu gheata si zapada, iar in lunile de vara sa colind pe munti( Retezat, Parang, Straja, Transalpina).

Deci nu ma gandesc la un off-road adevarat , dar daca ajung intr-o situatie dificila sa ies din incurcatura.

Si dupa cum toata lumea vrea : sa fie cat mai buna, cat mai putine probleme, consumul cat mai mic, intretinerea cat mai ieftina...

Daca aveti alte sugestii va rog sa mi le spuneti.

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Land Rover Discovery 2 vs Nissan Pathfinder

De departe cea mai ieftina masina la intretinere din cele enumerate de tine este LR Discovery 2.

La Discovery 2 din 2004 ai reductor dar nu ai niciun diferential blocabil, exista varianta sa ii faci un upgrade dar cu ceva costuri.

Despre Nissan si Suzuki nu imi dau cu parerea.

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salut, dupa parerea mea, pentru deontologie, trebuia sa intrebi de Discovery aici si de Nissan sau Suzuki la sectiunile dedicate, nu cred ca se va lansa cineva de aici sa faca comparatii ci doar sa-ti dea unele idei...EU pot spune ca pentru ce-ti trebuie tie D2 Td5 cu blocant central e perfect...are unele probleme comune bine cunoscute dar care sunt ieftin si usor de rezolvat in caz ca nu au fost deja excluse de fostii proprietari. Bafta in alegere, oricare ar fi

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri; si eu inclinam tot catre LRD2 2004 dar imi facea cu ochiul si Nissan Pathfinder avand in vedere ca este 2009 la 10000Eu si doar 86000 Km. De asemenea ma gandeam la Suzuki XL 7 pt ca are motor de 2.0 l , reductor, cu consum si taxe mici .

Inteleg ca nu vorbiti decat despre Land Rover dar nu am vazut nici-o arie de vs.

Ce este mai indicat LRD 2 cu cutie automata sau manuala?

LRD2 are diferential blocabil central?

Link spre comentariu

Diferentialul central la D2 a fost optional... deci unele au, altele nu, cele din primele aparitii(cam pana in 2002) si daca nu au timoneria au "hardware"-ul in cutia de transfer si sunt usor de activat, cele mai noi ori au CDL din start ori daca nu atunci deja trebuie lucrat si la cutia de transfer...exista kituri dar astea fiind upgrade-uri e mai scump ca si la piesele de schimb

cat despre cutie eu sunt adeptul manualelor ca alea automate cam fac figuri si sunt mai scump de reparat/intretinut...plus ca au si consum ceva mai ridicat(ma refer la acelasi stil de condus binenteles...dar nu nustiuce diferenta)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

... dar nu am vazut nici-o arie de vs.

Nici nu ai sa gasesti prea multe topicuri de genul asta, in general "fiecare cioara isi apara puiul":grin:

Si, pesonal, sunt de parere ca nu exista "masini bune" si "masini proaste" ci, mai degraba, "masina care iti place si in care te simti bine"! (Mie imi place enorm la Disco-ul meu pozitia pe care o am la volan. Dar e numai parerea mea:grin:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

este o schema pe consola in fata manetei mici care arata si pozitiile de CDL, fizic trebuie sa poti sa tragi maneta spre stanga si sa selectezi HI/LOW asa ceea ce va face sa se aprinda un martor rosu in stanga sus cu o icoana specifica... asta daca-i dotata complet din fabrica cu asta... in rest daca-i pana in 2000 inclusiv sigur are hardware-ul pe cutie, daca-i dupa 2002 atunci nu...intre 2001 si 2002 e ciudat... bagi mana de sub masina pe partea din fata sus a cutiei de transfer si trebuie sa simti cu mana "surubul" de activare.... daca nu e nimic acolo nu are nici "miezul"

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Multam de raspuns !

Sa inteleg ca orientandu-ma spre LRD2 din 2004 este posibil sa nu fie dotata cu dif central blocabil. Daca nu are cat costa montarea unuia? Te ajuta mult in situatii mai dificile existenta lui?

Link spre comentariu

Din cate stiu eu la sfarsitul anului 2003 au reintrodus CDL-ul si toate D2 cu face-lift au cutia de transfer dotata cu asa ceva - chiar daca nu il au legat pe levierul de comanda (am impresia ca era in lista de optionale) nu e o problema,se rezolva cu cheltuieli minime.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Chestia asta cu sfarsitul lui 2003 nu o pot confirma dar nici infirma... eu din cate stiu facelift-urile ori aveau complet cu totul inclus ori deloc cu cutie "cheala", nu ma contrazic ca nu sunt sigur... ce pot confirma e ca daca are cutia dotata e destul de ieftin si usor de facut( se monteaza o timonerie de D1 ca sa fie mai ieftin sau exista si variante "home made" cum mi-am facut eu cu o gaura prin consola si montat un prelungitor de tubulara flexibil de la surub pana sus...se poate face chiar estetic si eficient... daca nu e dotata cutia devine mai complicat si mai scump ca trebuie schimbata partea din fata a cutiei... vezi in link(in prima poza in partea stanga vezi un surub mai lung care iese ditr-un capacel rotund prins cu 3 suruburi de carcasa...ala e "diff-lock spigot"-ul pe care trebuie sa-l aiba cutia ca sa stii ca e dotata cu CDL sau nu : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=206

... in poza de aici se vede mai bine in dreapta jos a imaginii, cutia e pozata de sus, daca te bagi sub masina spigot-ul trebuie sa fie catre fata masinii deasupra, se simte cu mana : http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=45

mai sunt si alte variante, cumparat cutie SH dotata, sau chiar noua, depinde de buget...o cutie din asta noua costa in jur de 1000 Euro, deci comparativ cu alte marci zic eu ca e ieftin, dar poate ai noroc si gasesti un facelift gata echipat

ca sa fie clar, cutia asta de transfer este de fapt un diferential central cu reductorul inclus care lucreaza cu cele doua cardane, fara a fi blocat diferentialul se comporta ca orice alt diferential invartind cardanele "independent"(sau dependent) unul de altul, masina este "4x4 permanent" prin acest diferential... blocarea diferentialului va face cardanele sa se invarta ca unul singur fara a mai lasa sa existe diferentele de rotatie datorate diferentialului deci un plus de "tractiune", care mai e ajutata si de ETC(electronic traction controll) care e un sistem controlat de ABS si care e permanent... eu in ignoranta mea mecanica nu pot sa explic altfel:wink:

se poate vedea aici lucrarea la una automata(pentru cutie dotata cu CDL varianta pre-facelift), la manuala e cam aceasi chestie: http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Daca nu-i cu suparare, revenind la titlul topicului, de ce este mai bun LRD2 decat Nissan Pathfinder sau Suzuki Grand Vitara? Am vazut ca piesele pt LRD2 sunt mai ieftine , dar care ar fi alte atuuri pt LRD2?

LRD2 poate fi echipat cu 7 locuri si omologat in acest fel? Nissanul am vazut ca are din start 7 locuri.

Link spre comentariu

Salut, cu scuze pentru colegii cu LR care au venit cu recomnadari pentru marca indragita.

Nissanul ala este cel mai mare neajuns si cel mai mare mincator de bani,cu tot felul de probleme la intretinere si preturi pe masura.vazi anul mult mai nou si banii ce se cer sunt tot acolo....as elimina din start desi este cel mai fatos.

Suzuky Grand Vitatara este varianta cea mai ieftin de achizitionat,este si cea mai mica ca spatiu si singura unde omori portbagajul,-spatiul DAR poti avea instalatie de gaz si ajunge la un consum de ~7%-daca conteza asta.in offroad nu stiu dar stiu ca-i una de vinzare pe forum cu OME si ofarte ok undeva in jur de 5000-6000E...deci foarte ieftina.

LR este o masina pentru pasionati- eu asta al lua,sincer,nu am avut si nu am,dar daca-ti plac masinile intelegi fenomenul si te pricepi un pic,asta merita luat. Daca nu, fugi de el ca de dracu' .

Asta prezentare scurta si de la cineva fan 4x4 ---eu am un jeep grand cherokee -nu am facut recomandari dar,in conditiile date, unul ok din 2000-2004 este ~7000e unul bun. Taxa este o problema dar poate fi luat in calcul cu bani mai putini.

La Jeep, Nissan ce vrei tu, la LR poti lua o mare leapsa si un gaura in buget de 1-2-3000E dupa cunostintele in domeniu si service-ul incercat. LR su Suzy sunt cele care costa mai putin daca stii de unde si ce sa procuri.

Bafta,sper ca nu te-am bagat in ceata mai rau...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Daca nu-i cu suparare, revenind la titlul topicului, de ce este mai bun LRD2 decat Nissan Pathfinder sau Suzuki Grand Vitara? Am vazut ca piesele pt LRD2 sunt mai ieftine , dar care ar fi alte atuuri pt LRD2?

LRD2 poate fi echipat cu 7 locuri si omologat in acest fel? Nissanul am vazut ca are din start 7 locuri.

D2 exista si cu 7 locuri din fabrica daca din ala vrei, dar poate fi si echipat ulterior...dar atunci portbagaj mai putin... iar daca insisti sa tot pui intrebarea asta aici ca de ce este mai bun D2 decat orice altceva...raspunsul meu este urmatorul: Ca EU asa cred, IN OPINIA MEA , L.R. e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai ieftin de intretinut, ...etc, :wink:

capischi:grin:

Link spre comentariu

LR este o masina pentru pasionati- eu asta al lua,sincer,nu am avut si nu am,dar daca-ti plac masinile intelegi fenomenul si te pricepi un pic,asta merita luat. Daca nu, fugi de el ca de dracu

RZV ce sa inteleg de aici? ca trebuie sa fiu pasionat in a-mi repara masina singur, ca daca ma pricep la mecanica chiar daca se strica ceva o pot repara usor?...

Imi plac masinile dar nu imi place sa am toata ziua probleme; vreau o masina pe care sa ma bazez nu una in care stau cu frica pentru ca iar ma lasa cate ceva, chiar daca piesele se gasesc mai usor si sunt mai ieftine.

Editat de geolucos
Link spre comentariu

"LR este o masina pentru pasionati- eu asta al lua,sincer,nu am avut si nu am,dar daca-ti plac masinile intelegi fenomenul si te pricepi un pic,asta merita luat. Daca nu, fugi de el ca de dracu ."

Ce sa inteleg de aici? ca trebuie sa fiu pasionat in a-mi repara masina singur, ca daca ma pricep la mecanica chiar daca se strica ceva o pot repara usor?...

Imi plac masinile dar nu imi place sa am toata ziua probleme; vreau o masina pe care sa ma bazez nu una in care stau cu frica pentru ca iar ma lasa cate ceva, chiar daca piesele se gasesc mai usor si sunt mai ieftine.

Ideea de baza este sa-ti placa masina, sa te simti bine la volanul ei!

Si sa nu te descurejezi la prima defectiune (se poate intampla oricarei masini, indiferent de marca).

Cata vreme iti cunosti masina, stii ce si cat poate si o intretii asa cum trebuie, chiar si un LR iti poate da satisfactii nebanuite.

Daca insa vrei o masina care va avea parte doar de "apa paie si bataie", sfatul meu sincer e sa te orientezi spre alta marca: deja sunt prea multi care au procedat asa cu LR-urile si au scos dupa aia diverse vorbe (nu e cazul sa fie amintite aici).

LR-urile sunt masini ca oricare altele si, repet, e foarte important sa le cunosti si sa le intretii corect! Au marele avantaj al unei piete largi de piese de schimb (OEM sau aftermarket) la preturi mai mult decat civilizate (dupa parerea mea).

Parerea mea: incearca sa mergi cu unul cateva zile! Si vei stii cu siguranta dupa aia daca il vrei sau nu!

Link spre comentariu

Si dupa cum ai spus RZV, sunt in ceata totala . Nu am posibilitatea sa testez masinile respective, nici nu sunt proprietari de astfel de masini in zona pe care sa-i intreb. Ramane sa citesc pe internet reviewuri care sunt si pro si contra. Nu exista masina doar laudata sau doar criticata , dar vreau sa aleg o masina la care sa fac cele mai putine compromisuri. Cand sunt aproape hotarat, dau peste alte reviewuri (pareri) care ma dau peste cap.

Ma repet: vreau o masina cu motor diesel pana in 2500cmc, cel putin reductor, cel putin 6+1 locuri, sa fie cat mai fiabila, intretinere decenta.

Multumesc in continuare celor care ma pot lumina.

Link spre comentariu

intru totul de acord cu ce a zis teddybear

dar daca imi aduc aminte de prima postare

Vreau sa achizitionez o masina de teren cat mai capabila(cel putin redductor daca diferential blocabil macar pe o punte nu se poate)' date=' sa fie diesel, maxim 2500cmc,sa aiva cat mai multe locuri si [b']sa ma incadrez in maximum 10.000 Eu cu tot cu inscriere si cheltuielile de inceput(consumabile, distributie)

... cel putin 6+1 locuri, sa fie cat mai fiabila, intretinere decenta..[/b].

am impresia ca-ti doresti o masina noua in garantie totusi

si oare ce inseamna pentru tine sa te bazezi sau sa stai cu frica... pe baza a ce?...a unor opinii ale altor proprietari care pot fi subiectivi(ca si mine dealtfel)...nu vreau raspuns la intrebarea asta retorica ...hai ca topicul asta o ia razna cu asemenea atitudini, ne lansam in polemici si-l inchid... ai tot cerut informatii despre D2 si CDL, le-ai primit cu varf si indesat apoi ai schimbat subiectul... nu-i frumos, daca vrei informatii despre Discovery aici la sectiunea Discovery intreaba si vei primi tot sprijinul posibil. Hai noroc

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Salutare colegu, daca tot vorbim de 3 marci dierite de masini intr-un topic dedicat ma bag si eu...la ce ai enumerta tu ..motor 2500, dierential blocabil, reductor, cat de cat economica...ai luat in calcul L200? sau daca tot vrei Y60.... la bani care i-ai spus iti iei ceva frumos...il citez pe colegul anterior " orice cioara isi apara puiul" ...eu am avut aceeasi dilema si am ales L200 2004..cutie hidramata,,,motor de 133 cp,,,,consum 11iar in teren...cat vrea el :ha:.succes :1100643094:

Editat de Durasell
Link spre comentariu

Cata vreme iti cunosti masina, stii ce si cat poate si o intretii asa cum trebuie, chiar si un LR iti poate da satisfactii nebanuite.

Daca insa vrei o masina care va avea parte doar de "apa paie si bataie", sfatul meu sincer e sa te orientezi spre alta marca: deja sunt prea multi care au procedat asa cu LR-urile si au scos dupa aia diverse vorbe (nu e cazul sa fie amintite aici).

LR-urile sunt masini ca oricare altele si, repet, e foarte important sa le cunosti si sa le intretii corect!

Multam de raspuns!

Am avut pana acum destule masini la care le-am facut intotdeauna service-ul la termen, adica toate consumabilele le-am schimbat la timp si nu am facut rabat de la calitatea acestora. La Land Rover cei mai multi spun ca trebuie sa le cunosti si ca trebuie servisate in mod corect. Eu zic ca si la celelalte masini le-am facut service-ul corect fara a avea pretentia ca le-am cunoscut.

Este ceva special la Land Rover????

Link spre comentariu

Este ceva special la Land Rover????

Asta este genul de intrebare pe care este periculos sa o pui unui pasionat al marcii:grin: Ai doar sansa la doua reactii: ori se uita la tine cu mila si-ti tranteste usa in nas, ori incepe sa vorbeasca... si continua sa vorbeasca... pana o iei singur la fuga numai sa scapi:ha:

Am avut pana acum destule masini la care le-am facut intotdeauna service-ul la termen, adica toate consumabilele le-am schimbat la timp si nu am facut rabat de la calitatea acestora. La Land Rover cei mai multi spun ca trebuie sa le cunosti si ca trebuie servisate in mod corect. Eu zic ca si la celelalte masini le-am facut service-ul corect fara a avea pretentia ca le-am cunoscut.

Cand am zis ca trebuie sa-ti cunosti masina m-am referit in primul rand la exploatare, nu la intretinere: trebuie sa stii cat si cum sa ceri de la ea si unde sa te opresti, fie sa cauti alt dum, fie sa pui troliul sau alte accesorii ca sa nu rupi masina din ambitie sau prostie. Si e valabil la orice masina, nu numai la LR:wink:

Link spre comentariu

Am inteles.

Niciodata nu am incercat sa duc la extrem capacitatile unei masini. Eu doar incerc sa aleg o masina care sa fie peste medie din punct de vedere al performantelor, fiabilitatii, costului intretinerii.

Link spre comentariu

Ideea de baza este sa-ti placa masina, sa te simti bine la volanul ei!

Si sa nu te descurejezi la prima defectiune (se poate intampla oricarei masini, indiferent de marca).

LR-urile sunt masini ca oricare altele si, repet, e foarte important sa le cunosti si sa le intretii corect! Au marele avantaj al unei piete largi de piese de schimb (OEM sau aftermarket) la preturi mai mult decat civilizate (dupa parerea mea).

Parerea mea: incearca sa mergi cu unul cateva zile! Si vei stii cu siguranta dupa aia daca il vrei sau nu!

Foarte bine spus! Orice 4x4 indiferent de marca, se comporta diferit fata de un autoturism clasic! Solutia constructiva aleasa de fiecare producator pentru tractiunea integrala, fac ca partea mecanica a acestor masini (in special transmisia dar nu numai) sa contina mult mai multe componente comparativ cu autoturismele. Problemele apar fie ca ne place, fie ca nu! Cu totii am vrea masina indestructibila, dar din pacate nu exista! Indiferent ce 4x4 vei alege studiaza-l in amanunt, sa fii sigur ca intelegi cum functioneaza si implicit sa-l poti utiliza cu eficienta maxima si cheltuieli minime! Pentru asta cunostintele de mecanica sunt deosebit de utile!

In legatura cu titlul acestui topic, sper sa nu te superi pe mine, dar cred ca incercam sa comparam masini din categorii diferite!

Discovery2 e un 4x4 veritabil, cu tractiune integrala permanenta, punti rigide, reductor, o masina ce suporta cu usurinta exploatarea zilnica in orice conditii! Daca vrei e o masina ce se apropie de capacitatea off-road a Defenderului, oferind un confort mai apropiat de Range! E o masina complexa ce trebuie exploatata si intretinuta foarte atent, dar care nu sufera de ,,boli" provenite din erori de proiectare!

Pathfinder e un SUV, cu 4x4 nepermanent, la unele generatii 4x4 disponibil numai pana la 40km/h, proiectat pt utilizare preponderent pe drumuri modernizate si ocazional in afara lor. Un model cu multe vicii de proiectare (vezi problemele de cv automate datorate radiatorului ce au aparut la mai bine de 20% din modelele fabricate generatie 2005-2007, probleme de motor la valori ale rulajului nepermis de mici, etc), ceea ce a impus cheltuieli de reparatii f. costisitoare si a facut ca multi iubitori de Nissan sa-si schimbe optiunea. Pathfinder apartine marcii japoneze, dar nu se fabrica in Japonia si poate de aceea si problemele sus mentionate. Mai rapid decat Disco on-road, inferior in off-road, dar cu cheltuieli de intretinere mai mari!

Suzuki Grand Vitara e varul mai mic al Pathfinderului, dar mult mai fiabil si fara vicii constructive! E construit si el pt utilizare preponderent on-road si ocazional off-road. Poate si faptul ca e Made in Japan i-si spune cuvantul la capitolul fiabilitate! Cheltuielile de intretinere si exploatare sunt mai mici!

Pentru o mai buna documentare, daca te descurci cu engleza arunca o privire aici: http://www.carcomplaints.com/. Noi mai putem sa ne dam cu parerea, dar acolo poti vedea parerea celor ce au experimentat probleme cu masinile lor! Compara, analizeaza atent si decide in functie de preferintele si nevoile tale. Mult succes in decizia ta!

P.S. Sper sa nu se supere detinatorii de Nissan (marca ce de altfel are modele ce le admir f mult). Cu stima!

• Like 1
Link spre comentariu

Multumesc mult Iulian pt raspunsul argumentat.

M-ai lamurit in mare masura.

Vad din semnatura ca ai LRD2 2.5TD. Din ce an este si cati Km are ? Ai avut probleme mai grave la ea?

Am gasit din 2004 in Olanda si Italia cu cutie automata la 220000-280000km.

Sunt multi acesti km la o asemenea masina. La ce ma pot astepta sa pice la acest rulaj.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare