Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover Discovery 2 vs Nissan Pathfinder

geolucos

Postări Recomandate

Re: Land Rover Discovery 2 vs Nissan Pathfinder

Eu as concluziona ce ti-am spus in multe cuvinte cam asa :

- cauta un 4x4 permanent ( atentia , reductorul il vei cupla rar de tot si nu are de a face cu mersul la viteze mari )

- ca posesor de "doar " 10.000 euro , nu te baga la SUV de 2.5 ca-s taxele mari si plangi cu lacrimi cand platesti asigurari si impozite ;

- nu cauta modelul ca poate fi referinta din gama in materia de fiabilitate , exploatata nepotrivit este doar un gunoi pentru REMAT .

- nu cumpara masina cu rulaj mare. Eu personal, nu as cumpara niciodaca masina 4x4 cu rulaj verificabil peste 150.000 km.

Parerea mea ....

si un edit :

Prefer oricand sa trec iarna cu un turism cu tractiune fata si niste gume de iarna cramponate , decat cu un 4x4 nepermanent . Oricand !

Jurasikman ai mare dreptate in ceea ce spui; si eu asi vrea sa gasesc o masina cu un rulaj mic cu un service corespunzator, dar in 99% din cazuri pretul pt o asemenea masina este mare si plus de asta nu poti sa fi sigur pe rulajul masinii cand o achizitionezi la mana a doua; toti stim ca se dau inapoi km, cartile service se refac dupa cum vrei; singura sansa este sa te pricepi sa-i faci un test amanuntit sau sa cunosti istoricul masinii.

Din cauza taxelor m-am si oprit la motorizarea de 2.500cmc(950lei impozitul visavis de 1950lei la 2700cmc de ex), mai departe dublandu-se taxele. Motorizari sub 2000cmc are doar Suzuki Grand Vitara, LR Freelander, Nissan XTrail, etc

Un turism cu tractiune fata nu poate fi folosit cu preponderenta iarna la munte cu zapada afanata, opriri si plecari din panta orce fel de gume ai avea.

Cel mai greu cand cumperi o masina secondhand este sa-ti dai seama cand km sunt reali ,iar intretinerea a fost corespunzatoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu exista cutie de transfer cu diferential ....ala este doar diferential blocabil ...

si nu exista diferential cu cutie de transfer ... ala fiind ...tot diferentia blocabil

Ba exista! Discovery 1 si Discovery 2(cu mici exceptii), Defender (toate modelele) Range Rover Clasic... (si ma opresc aici desi exemple ar mai fi), toate au diferentialul central incorporat in cutia de transfer cu doua trepte: Hi si Lo:grin:

Pana si maneta de actionare este comuna, chiar daca actioneaza doua chestii diferite!

LE: Scuze Fery, scriam in acelasi timp:grin:

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Colegilor , sincer , nu am vazut, cu ochiul ,diferential central de Discovery dezbumbat pe masa , dar in logica lucrurilor , cred ca este mai degraba o inadvertenta de comunicare , decat un alt tip de diferential central . Cred ca mai degraba , producatori iau vrut sa zica ca atunci cand ai blocat diferentialul central , ai obtinut o cutie de transfer de toata frumusetea care iti imparte cuplul in doua parti egale.

Este ca in bancul cu diferenta dintre porc si rama :

Porcul rama ...doar ca rama nu porc .

Adica , eu raman la parerea ca diferentialul central , poate fi si cutie de transfer , atunci cand este blocat si da 50/50 ...dar cutia de transfer nu o sa fie niciodata diferential central ( ca ii lipsesc niste piese :grin: ) .

Uite ca o iau de tema si caut un diferential central de Discovery 2 desfacut , sa se bucure si ochiul meu de tehnologia britanica si cu "cu" ...si cu "cu" .

...sau altfel exprimat , poti avea un diferential care se transforma in cutie de transfer , dar nu poti avea o cutie de transfer , care sa se prefaca in diferential .

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

@geolucos ... Cum am mai spus, la D2 e foarte complicat de redus kilometrajul, trebuie schimbat si tot pachetul de instrumente de bord si un modul microprocesor numit BCU(un fel de ECU), ceea ce nu e ieftin deloc, amandoua au memorie proprie si daca schimbi oricare se afiseaza tot timpul kilometrajul mai mare...dar cine stie, ingeniozitatea romaneasca nu e niciodata de neglijat.

Sierrafery uitate te rog la linkul urmator: http://www.autovit.ro/land-rover-dis...C30734666.html si spune-mi te rog ce crezi despre un om care iti spune ca motorul TD5 de pe LRD2 este de origine BMW, ca masina are niste trepidatii si este un pic mai zgomotos motorul din cauza unor tampoane (fiind service ma gandesc de ce nu le-au schimbat ei ca sa nu mai fie suspiciuni- e posibil ca masina sa prezinte trepidatii din cauza tampoanelor?); apoi o masina cu 121000km la 7600Eu adusa in Ro, cosmetizata, pregatita pt vanzare si adaugat comisionul inseamna ca a fost luata de dincolo undeva la maxim 6000-6500Eu. Eu cat am cautat nu am gasit asa masina la pretul asta!!!?? Mie cel putin mi s-a parut necinstit proprietarul masinii. L-am mai intrebat de cartea service pe care a zis ca o are la service si ca mi-o trimite a doua zi , dar cred ca a uitat....

Link spre comentariu

NU-i lipseste nici o piesa, vezi punctele, 5, 7 si 11, ca astea arata ca e si diferential, care poate fi blocabil sau nu, si ca e si reductor HI/LOW , are o singura maneta prin care cuplezi HI/LOW pe diferential deschis sau pe diferential blocat...acolo e cu "if fitted" ca nu toate au blocant...dar toate au diferential si reductor... nu-i bai asa invata omul:wink:

1 Rear output housing

2 Differential rear bearing

3 High range gear and bush

4 Main casing

5 High/low selector sleeve and hub

6 Low range gear

7 Differential assembly

8 Front output housing

9 Differential front bearing

10 Selective shim - differential bearing pre-load

11 Dog clutch - Differential lock - If fitted

12 Front output flange

13 Differential lock selector shaft - Differential lock

- If fitted

14 Selector fork - Differential lock - If fitted

15 Front output shaft

16 Selective spacer - intermediate gear bearing

pre-load

17 Mainshaft input gear

18 Selective shim - input gear bearing pre-load

19 Intermediate shaft

20 Intermediate gear cluster

21 Rear output shaft

22 Rear output flange

283004872_D2TransferBox.thumb.jpg.d09cac4335619283a8540c3897136955.jpg

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Chestie de semantica dar peste tot ansamblul respectiv il gasesti sub numele de cutie de transfer (transfer box).

De ex:http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewCat&catId=5

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Cutia de transfer realizeaza distributia (transferul) momentului motor intre punti (axe). In functie de solutia constructiva aleasa pt transmisia 4x4, distingem doua mari categorii:

-in cazul masinilor cu tractiune integrala permanenta cutia de transfer contine de regula un diferential central (cu sau fara CDL), sau caz mai rar intalnit un vascocuplu (a nu se confunda cu cele ce au vascocuplul extern gen Freelander);

-in cazul celor cu tractiune integrala nepermanenta de regula cutia de transfer este unitara distribuind acelasi numar de rotatii ambelor axe.

Paleta de solutii tehnice alase pentru cutiile de transfer este destul de larga, existand si solutii ce ofera 4x4 permanent, dar si posibilitatea rularii in 4x2, spre ex sistemul Super Select 4WD de la Mitsubishi. Deasemeni asistenta electronica este intalnita la cutia de transfer a unelor modele.

Cutia de transfer poate contine deasemenea in interiorul carcasei si reductorul.

Link spre comentariu

@gelucos , m-am uitat la masina si pe dinafara arata bine, din poze nu-ti dai seama de problema, faptul ca spune ca e motor de BMW la Td5 mie imi induce ideea ca habar nu are cu ce se mananca D2-ul deci nici sa schimbe kilometrajul nu e in stare... pe langa cunostintele necesare + cele doua elemente scumpe(instrument pack si BCU e nevoie si de un tester dedicat L.R pentru sincronizari immobiliser, chei, suspensie, etc.) de trepidatii habar nu am daca nu le vad/aud/simt, dar la kilometraj eu sunt cam 99% ca e real...poate a fost folosita mai mult off-road(ceea ce nu e de speriat)... la calculele facute de tine gandeste-te ca asa cum nu gasesti D2-uri la kilometrajul asta e si mai greu sa gasesti un instrument pack si un BCU second hand care unul din ele sa aiba 121.000 in el si celalalt mai putin ca totdeauna se asuma kilometrajuil mai mare, iar daca unul din ele e luat de nou investitia in chestia asta e prea mare ca sa ramana masina asa ieftina...cum ti-am spus, eu am luat-o pe a mea avand 8 ani cu 149.000 la bord... in rest nu stiu ce sa mai spun, cere-i sa trimita si poze de sub ea, din interior, de la motor, cat mai multe, daca-i cinstit si vrea sa vanda si simte ca esti interesat o s-o faca, poate si o inregistrare video cu trepidatiile alea.... ce-i cert trebuie incercata cu un drive test dar s-ar putea sa fie chiar un chilipir pe bune... nu stii cum e cu norocul(sau ghinionul)

astea-s raspunsuri la intrebarile tale sa nu cumva sa intelegi ca te conving s-o cumperi:old

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Seamana cu reclama de la Twix ....o napolitata este acoperita cu ciocolata , in timp ce cealalta este invelita cu ciocolata.

Bine , atunci sa reformulez . 4x4 permanent este de fapt o cutie de transfer cu diferential ...dar exista si o varinta 4x4 nepermanent care contine o cutie de transfer fara diferential .

In general , eu am observat ca ceea ce contine diferential central ...se numeste pur si simplu diferential central. , iar ceea ce nu contine diferential se numeste simplu cutie de transfer.

DEci o cutie de transfer cu diferential central , poate fi o cutie de transfer care nu contine diferential central , atunci cand blochezi diferentialul central ....dar o cutie de transfer care nu contine diferential central , nu va fi in veci de-a pururea ...o cutie de transfer care contine diferential central . :grin:

Sa mai zica cineva ca nu-s deschis la dialog , ca-s hatru si capos , ca imi fac in orice topic cultul personalitatii :banana.

...daca observati la minutul 1.25 , grafica spune " central differential or transfer box " . " or " inseamna ca sunt lucruri diferite . Dar , o fi diferenta de incadrare.

Link spre comentariu

Pana am scris eu au aparut o multime de postari intre timp ce au clarificat lucrurile. Scuze, n-am vrut sa repet ce-au spus altii. Ma bucur ca ne-am intors la subiectul de baza. Clar Td5-ul nu are legatura cu BMW. Cauza vibratiilor e greu de depistat de la distanta. Pot fi multe cauze cu acelasi efect, vibratiile! Poate fi si un tampon dar nu-i singura explicatie! Ceilalti colegi au punctat f bine: e f costisitor sa modifici km la LR! Bafta in decizia ta!

Link spre comentariu

Seamana cu reclama de la Twix ....o napolitata este acoperita cu ciocolata , in timp ce cealalta este invelita cu ciocolata.

Bine , atunci sa reformulez . 4x4 permanent este de fapt o cutie de transfer cu diferential ...dar exista si o varinta 4x4 nepermanent care contine o cutie de transfer fara diferential .

In general , eu am observat ca ceea ce contine diferential central ...se numeste pur si simplu diferential central. , iar ceea ce nu contine diferential se numeste simplu cutie de transfer.

DEci o cutie de transfer cu diferential central , poate fi o cutie de transfer care nu contine diferential central , atunci cand blochezi diferentialul central ....dar o cutie de transfer care nu contine diferential central , nu va fi in veci de-a pururea ...o cutie de transfer care contine diferential central . :grin:

Sa mai zica cineva ca nu-s deschis la dialog , ca-s hatru si capos , ca imi fac in orice topic cultul personalitatii :banana.

...daca observati la minutul 1.25 , grafica spune " central differential or transfer box " . " or " inseamna ca sunt lucruri diferite . Dar , o fi diferenta de incadrare.

Nu. In acest caz "or" inseamna "sau". La LR "transfer box" si "central differential" au aceeasi carcasa (ai schema mai sus).

La D2 se adauga si TCS (traction control system) care infraneaza orice roata care nu are aderenta.

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

eu zic a "or" in cazul asta inseamna "respectiv":wink:

Link spre comentariu

No offence, dar, asta este marele "ghinion" al LR-urilor in Romania: mecanici care nu cunosc limba engleza si care cred ca toate masinile sunt la fel! In limba engleza,in orice propozitie "or" insemeamna "sau"!

Si Dacia 1300 nu e totuna cu U650, chiar daca amandoua au 4 roti:uameni

Scuze de off, dar nu m-am putut abtine.:al:al:al

Link spre comentariu

Buey , voi vreti sa ma zgandariti !

Normal ca "or" inseamna "sau " ...de unde si concluzia ...sau aia ( diferentialul ) , sau ailalta ( cutia de transfer ) . Doua lucruri diferite. Cand folosesti "sau " si in romana si in engleza , inseamna ca ai de ales intre doua lucruri diferite si alegi sau unul sau celalalt.

Link spre comentariu

Normal ca "or" inseamna "sau " ...de unde si concluzia ...sau aia ( diferentialul ) , sau ailalta ( cutia de transfer ) . Doua lucruri diferite. Cand folosesti "sau " si in romana si in engleza , inseamna ca ai de ales intre doua lucruri diferite si alegi sau unul sau celalalt.

Ca sa incheiem discutia "semantica":

Fraza la care faci referire suna asa:"We will now engage the diff lock, wich will lock the centre differential or transfer box"

In traducere suna cam asa: "Acum vom vom actiona diff lock (blocantul), care va bloca diferentialul sau cutia de transfer"

Crezi ca ar fi fost mai pe intelesul tau daca ar fi existat niste paranteze? Adica textul sa fie asa: "We will now engage the diff lock, wich will lock the centre differential (or transfer box)"

In traducere: "Acum vom vom actiona diff lock (blocantul), care va bloca diferentialul (sau cutia de transfer)"

In caz contrar poate ne explici si noua, din vasta ta experienta, cine produce cutii de transfer blocabile.

P.S.: atat in fraza originala cat si in varianta mea de traducere se foloseste termenul "diff lock" deoarece atat in documentatia originala cat si pe placuta aferenta de la bordul masinii apare acelasi termen

P.S.2 Este chiar atat de greu sa pricepi ca tampitii aia de englezi care au proiectat si produs "mizeria" asta de masina n-au invatat (ca tine) ca diferentialul central si cutia de transfer sunt doua piese separate care n-au nici o legatura una cu alta? Ei o considera o singura piesa (ansamblu), mai ales datorita faptului ca acel diferential se afla pe axul principal al cutiei de transfer.

Link spre comentariu

Nu-mi plac polemicile mai ales cand nu au legatura cu topicul in cauza, dar te rog da-mi un exemplu in care la un autoturism cu tractiune integrala permanenta diferentialul central e montat altundeva decat in interiorul carcasei cutiei de transfer!

Link spre comentariu

hai ca si asa am luat-o in balarii, asa ca daca-i bal bal sa fie:grin: ... eu ca un cunoscator si al limbii engleze si al D2-ului (sa zicem ca ma laud:wink:) reiterez ca in fraza aia " central differential OR transfer box " se citeste "diff. central SAU (cum e denumit in desen) cutie de transfer

e si la mintea cocosului ca ei numesc transfer box diferentialul, ceea ce se si vede din desene, de aia si pun si explicatia cu "sau" sa inteleaga toata lumea ca ala e de fapt diferentialul blocabil... in cazul asta, deoarece textul e coroborat cu desenul SAU = 2(cu alte cuvinte/adica) vezi aici http://dexonline.ro/definitie/sau , acum facem gramatica sau ce?:no1

se pare ca (virgula) colegul @JurasikMan cunoaste doar semnificatia de la 1. a conjunctiei "sau" ...SAU asa vrea sa para(in cazul asta "sau" fiind cu functie copulativa ca la punctul 3:ha:)

Eu zic sa n-o luam si mai tare in balarii ca off-topicul nu e permis prin regulamentul forumului si ma faceti sa-l incalc chiar eu, asa ca

IN CAZUL DISCOVERY2(SI A ALTOR MODELE ECHIPATE CU LT230) CUTIA DE TRANSFER = DIFF. CENTRAL (+ REDUCTOR) ... punct

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Esti sigur ca Pathfinder este un SUV cu 4x4 nepermanent?! Cred ca-l confuzi cu Patrol. Nu te supara, dar Pathfinder are asa:

- 4X2 - tractiune spate.

- 4x4 auto - tractiune spate si la nevoie cupleaza fata.

- 4x4 hight

- 4x4 low

Deci daca alegi 4x4 auto se merge in regin 4x4 permanent. Adica are diferential central, adica asta ma inteles de la tine ca n-ar avea Pathfinder. Nu stiu la Pathfinder sa fie doar cu cutie de transfer ca la Patrol.

"The all mode 4WD system provides 4 positions

(AUTO, 2WD, 4H and 4LO), so you can select

the desired drive mode according to the driving

conditions.

Din aceeasi serie! Rog daca raspunsul este off topic sa fie sters! Da sunt sigur, e 4x4 nepermanent! De fapt ai intrebat si ti-ai raspuns singur! Acum intreb eu: cand esti in 4x2 sau 2WD unde-i tractiunea integrala permanenta? Nu contest calitatile unui model, dar limitele constructive raman limite constructive! Cu stima!

Link spre comentariu

Din aceeasi serie! Rog daca raspunsul este off topic sa fie sters! Da sunt sigur, e 4x4 nepermanent! De fapt ai intrebat si ti-ai raspuns singur! Acum intreb eu: cand esti in 4x2 sau 2WD unde-i tractiunea integrala permanenta? Nu contest calitatile unui model, dar limitele constructive raman limite constructive! Cu stima!

Daca citeai mai departe, ai fi vazut ca mi-am cerut scuze de greseala, de ce mai dezgropam mortii? Da, e 4x4 nepermanent, dar poate fi si 4x4 permanent (la fel cum este si Pajerio cu Superselect) atata timp cat il tii in mod auto. De fapt, vroiam sa accentuez ca se poate deplasa si in 4x4 pe strada, nu doar pe noroi, zapada. Adica cu diferential central. Acum totul depinde de proprietar in ce mod il exploateaza. Daca vrea sa mearga in mod 4x4 permanent (auto) sau doar cu tractiune pe spate pentru un consum mai mic.

O sa mai studiez problema.

O zi buna.

LE: se pare ca au fost puse pe Pathfinder si cutii de transfer fara diferential (numal cu 2WD, 4HI si 4 LO), deci fara modul de AUTO care iti permite 4x4 pe uscat. Imi cer scuze de informatiile gresite.

Editat de rdk84
Link spre comentariu

Eu as cumpara masina din tara gata inscrisa (eventual autoutilitara),sunt cativa care se ocupa doar cu LR si pe langa faptul ca te scutesc de alergatura si balamuc se si pricep la masinile respective,daca sapi pe forum cred ca gasesti mai multe informatii.

Sean stii pe cineva de incredere care se pricepe si poate sa aduca LRD2?

Link spre comentariu

Sean stii pe cineva de incredere care se pricepe si poate sa aduca LRD2?

Vezi ca ii un nene la Brasov care aduce LR D2.

Sumt 2 colegi de-ai nostri care au cumparat de la el si sunt multumiti.

El aduce din Italia autoutilitare si le face RAR-ul aici.

Si mai este un baiat in DB care aduce, eu am masina luata de la el.

Daca te intereseaza un nr de telefon iti dau pm.

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vezi ca ii un nene la Brasov care aduce LR D2.

Sumt 2 colegi de-ai nostri care au cumparat de la el si sunt multumiti.

El aduce din Italia autoutilitare si le face RAR-ul aici.

Si mai este un baiat in DB care aduce, eu am masina luata de la el.

Daca te intereseaza un nr de telefon iti dau pm.

Te rog trimite-mi nr lor pe pm.

Multam!

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pt raspunsurile date pana acum. Se pare ca saptamana aceasta o sa plec in Italia pt a aduce acasa un LRD2 / 2004.

Mai exact cel din atach-urile de mai jos.

Masina se afla tocmai in sudul Italiei, are 180.000Km, cutie de viteze manuala, este autoutilitara(N1) cu 5 locuri in actele de Italia.

Serie sasiu: SALLTGM884A839642.

Am o rugaminte: se pot verifica dotarile si istoricul masinii dupa seria de sasiu? Daca da , cum sa fac acest lucru?

Masina este rezervata si o s-o aduc pe platforma;

Ce trebuie sa verific neaparat la masina(in afara de inspectia vizuala) pt a limita surprizele neplacute si costisitoare in viitorul apropiat?

1.jpg.1289348a7047809f8df8cbfdd7585f98.jpg2.jpg.af9c47258a5cc5196e3ceb824f1ae028.jpg3.jpg.e59a04daccf1be959b2938f589165b83.jpg4.jpg.23991cc03ecf1770b21b172effba6d93.jpg5.jpg.2c3fc00323a8a8ee85e890e8a6e82fe6.jpg6.jpg.8d990cf4a3598fa2633350125564f2e4.jpg7.jpg.a7fcd300d64f8aaae4cd55fe2d0f6178.jpg8.jpg.c33cb5600206696da3926129024ac7c6.jpg9.jpg.518535fb433e9e84b8db1470ad18a7ed.jpg10.jpg.885286bf8a2e2ed23883a7a12c02289f.jpg11.jpg.474e0540da850e73dba8450b49998c68.jpg12.jpg.95727723022c936802d13bbb24d16ab9.jpg13.jpg.502c734f4a46d0f976d3d9548df0852c.jpg

Editat de geolucos
Link spre comentariu

Verifica daca se mai poate inscrie ca utilitara, se pare ca nu,din pacate.Si verifica daca te mai pupi amical cu taxa de turism penru anul si clasa de poluare ce-l are masina.......

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74026-Transformare-din-autoturism-in-autoutilitara-pentru-Toyota

Vezi ultimele pagini..... :hl

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare