ivan_daniel Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Saptamana trecuta am schimbat in service planetara stanga fata la Freelanderul meu TD4, pe care mentionez ca am achizitionat-o second.La montare, mecanicul a taiat un colier metalic de pe cea care urma sa fie montata pe masina, colier care la cealalta planetara nici nu exista.La plecarea din service, dupa ce am depasit 5km la ora, masina a testat probabil abs ul si mi-a aprins cei trei martori in bord, si nu se mai sting deloc.Am incercat totusi asistenta la coborare, si se pare ca masina franeaza independent, se aprinde becul verde de asistenta la coborare in paralele cu celelalte trei.Trebuie ceva resetat, sau alta planetara? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Re: martori luminosi Cred ca ti se trage de la senzorul ABS,probabil nu la pus cum trebuie ,verifica si rotorul planetarei sa nu aibe vreun dinte sarit :wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Septembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Re: martori luminosi nu era nici un dinte sarit, mecanicul a verificat, pe unde o fi acel senzor de abs localizat?Ma ingrijoreaza acel colier metalic pe care l-a taiat, era PE PARTEA CARE INTRA IN ROATA, DE ACOLO SA ISI IA ABS -UL INFORMATIA? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Re: martori luminosi din RAVE If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 (editat) Re: martori luminosi Saptamana trecuta am schimbat in service planetara stanga fata la Freelanderul meu TD4, pe care mentionez ca am achizitionat-o second.La montare, mecanicul a taiat un colier metalic de pe cea care urma sa fie montata pe masina, colier care la cealalta planetara nici nu exista.La plecarea din service, dupa ce am depasit 5km la ora, masina a testat probabil abs ul si mi-a aprins cei trei martori in bord, si nu se mai sting deloc.Am incercat totusi asistenta la coborare, si se pare ca masina franeaza independent, se aprinde becul verde de asistenta la coborare in paralele cu celelalte trei.Trebuie ceva resetat, sau alta planetara? Verifica daca raman luminile de frana aprinse in permanenta sau daca nu se aprind deloc, daca e una din cele 2 situatii trebuie sa schimbi switch-ul de la pedala de frana. ABS-ul isi ia semnal de pe carcasa rulmentului de la roata, sa nu fie montat invers. Editat Septembrie 28, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 (editat) Re: martori luminosi Pai nu se umbla la rulment cand se schimba planetara. Numai daca montezi rulemntul invers ai eroare. Eu cred ca nu a pus bine mufa la senzor sau mai rau o fi ciupit cablu sensorului cand a montat planetara TD4 din cate stiu nu testeaza franele pentru ca are senzori abs activi. Editat Septembrie 28, 2013 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Re: martori luminosi Pai nu se umbla la rulment cand se schimba planetara. Numai daca montezi rulemntul invers ai eroare. Eu cred ca nu a pus bine mufa la senzor sau mai rau o fi ciupit cablu sensorului cand a montat planetara TD4 din cate stiu nu testeaza franele pentru ca are senzori abs activi. ^^^ +1 ...acolo trebuie sa fie ceva...un tester ar spune imediat:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Septembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Re: martori luminosi Din ce am observat eu nu a scos nici un cablu, pe care apoi sa il puna inapoi, roata jos, piulita aia care tine planetara, si pivotul, in ordinea asta le-a si pus inapoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Re: martori luminosi eu nu vad cum putea sa schimbe planetara fara sa scoata senzorul...dar daca a facut-o inseamna ca a tras de cablul senzorului ca bezmeticu...vezi sa nu se fi desfacut din mufa(pe contraaripa sub capota)...sau a suferit chiar firul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 (editat) Re: martori luminosi Ai grija pe mana cui dai masina ca s-ar putea sa rezolvi o problema si sa pleci cu alte trei pe cap :uameni astea nu sunt dacii sa le repari cu ciocanul sau sa legi toba cu sarma ca exemplu (nu o lua ca ofensa ci doar ca o recomandare). in legatura cu senzorul,da roata jos si uitate la senzor se vede daca s-a umblat la el sau daca a fost scos,desi dupa spusele tale nu cred ca s-a complicat sa-l scoata.inspecteaza atent si poate o rezolvi:wink: merge si fara sa dai senzorul jos dar trebuie sa fie legate amortizoarele si puntile astfel cablul ABS si conducta lichidului de frana stau foarte lejer este un videoclip pe youtube despre demontare IRD Editat Septembrie 29, 2013 de Astral If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Septembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: martori luminosi Mecanicii de la noi se pare ca fac experimente pe masinile noastre.Maine verific cablu. Adevarul e ca s-a cam chinuit sa scoata planetara. Editat Octombrie 1, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi Raspunsul de la service: Sunt mai multe modele de planetare pentru modelul asta, abs citeste de pe rotorul planetarei, asadar poate diferi pasul acelor dinti si calculatorul masinii primeste eroare daca exista chiar si o diferenta mica intre acesta si cel vechi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi Raspunsul de la service: Sunt mai multe modele de planetare pentru modelul asta, abs citeste de pe rotorul planetarei, asadar poate diferi pasul acelor dinti si calculatorul masinii primeste eroare daca exista chiar si o diferenta mica intre acesta si cel vechi. Eu zic sa schimbi service-ul! Senzorul ABS la Freelander citeste de pe carcasa rulmentului (aceasta este magnetica) Colegul SilenceDJ a avut o problema cu ABS-ul si a descoperit ca se montase gresit rulmentul la una din rotile din spate: l-a intors si a rezolvat problema. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi Colegul SilenceDJ a avut o problema cu ABS-ul si a descoperit ca se montase gresit rulmentul la una din rotile din spate Adica aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39685-probleme-ABS-HDC-si-TC-la-Freelander-1&p=855512&viewfull=1#post855512 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi Eu zic sa schimbi service-ul! Senzorul ABS la Freelander citeste de pe carcasa rulmentului (aceasta este magnetica) Colegul SilenceDJ a avut o problema cu ABS-ul si a descoperit ca se montase gresit rulmentul la una din rotile din spate: l-a intors si a rezolvat problema. si atunci rotorul ce rol mai are ????:tk(scuze de intrebare) din cate am vazut senzorul ABS este chiar deasupra rotorului:wink: Editat Octombrie 1, 2013 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi @ivan_daniel... situatia e complicata si prezinta umflaturi:grin: din profil vad ca e din 2002, aici e interesant ca e anul de trecere de la senzori pasivi la activi deci: ABS Sensors Up to 2002 MY An ABS sensor is fitted to each of the four hub carriers. These sensors inform the ABS ECU about the speed of each of the road wheels. This measurement is fundamental to the operation of the braking features. The harness wires that connect the sensors to the ABS unit are twisted pairs. Since the sensors are reluctor devices (passive sensor) no output is available when the road wheels are not turning. Thus, the ABS ECU is unable to test the sensor or the pole wheel fully until the vehicle is moving. The exciter rings for the ABS sensors are fitted to the outer diameter of the constant velocity joint on each drive shaft, and shielded by the hub centre boss. From 2002 MY An active ABS sensor is installed in each of the four wheel hub carriers to provide the ABS ECU with a speed signal from each road wheel. Each of the ABS sensors is positioned in close proximity to the inboard seal of the related wheel bearing and secured with a bolt. The seals, which rotate with the wheels, each contain a magnetic element incorporating 48 pole pairs. The ABS sensors operate using the Hall effect principle. A permanent magnet inside the sensor applies a magnetic flux to a semiconductor, which receives a power supply from the ABS ECU. When the wheels rotate, the pole pairs in the seals induce voltage fluctuations in the ABS sensors that are converted into square wave signals and output to the ABS ECU. The frequency of the signal is proportional to wheel speed. 1. ar fi bine de stiut despre care vorbim, ca primii iau semnalul de pe un inel reluctor iar aia activi de pe polii magnetici(48) ai simeringului interior al rulmentului 2. nu stiu daca se potrivesc mecanic, asta trebuie clarificat dar daca da, se poate ca ghiolbanii au montat o planetara fara reluctor iar masina are senzori pasivi si atunci senzorul nu are de pe ce sa ia semnal 3. daca are senzor activ atunci schimbarea planetarei nu afecteaza senzorul, doar schimbarea rulmentului are efect 4. daca intr-adevar exista mai multe tipuri de planetara cu pas diferit la reluctor + masina are senzori pasivi chiar si raspunsul de la service poate fi bun...dar numai in cazul asta si nu ma pun acum sa sap sa vad daca sunt sau nu planetare cu reluctor diferit sau nu...poate stie cineva din start...iar dacu nu sunt atunci aia de la service is "full of sh*t" si cauta unii care se pricep astea-s intrebarile si raspunsurile:wink:, trebuie doar delimitat la care categorie ne incadram eventual da-mi ultimele 8 caractere de la seria de sasiu si aflu eu de care sunt Editat Octombrie 1, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi Fiind vorba de un 2002, deci cu citire pe carcasa rulmentului, este de ajuns o julitura pe partea de citire si senzorul o ia razna. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi oare mai faceam eu toata polologhia aia daca eram sigur ca daca in talon/profil apare 2002 se incadreaza la categoria aia cu senzori activi?:wink: ... anii de tranzitie sunt problematici la toate masinile...am vazut cu ochii mei destule hibride "de tranzitie" care dupa talon erau dintr-un an si dupa piese din altul:old, de aia eram curios de seria de sasiu:wink: ... daca esti tu sigur ca e cu senzori activi si se si confirma atunci e clar ca aia de la service is varza Editat Octombrie 1, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi ... anii de tranzitie sunt problematici la toate masinile... Am eu un "hibrid" d-asta care mi-a mancat nitel ficatii.:ha: Master e fabricat in 2001 dar este model 2002 si e cu citirea semnalului pe carcasa rulmentului. Stiu de la Costin ca trebuie multa grija cu rulmentul ala cand se schimba planetara, odata lovit poate fi considerat istorie... oare mai faceam eu toata polologhia aia daca eram sigur ca daca in talon/profil apare 2002 se incadreaza la categoria aia cu senzori activi? La noi se cam ia data inmatricularii ca fiind data producerii, doar cu VIN decoder se poate afla cat de cat exact, altfel masina poate fi 2001, cu sau fara senzori activi in functie de lot (si iar o luam de la capat cu discutiile :grin: ). Editat Octombrie 1, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi :old ei, vezi...de aia am zis ca prezinta umflaturi si eram curios de VIN:wink: , daca era din -2001 sau 2003+ nu mai imi bateam capul cu toata explicatia aia...exact ca la D2-urile din 2002:sh2 Editat Octombrie 1, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi Vorbeati de un inel reluctor, seamana cumva cu un colier de strangere si e pozitionat pe partea dinspre roata?Daca asa e atunci planetara veche nu il avea, iar cea noua da, iar mecanicul l-a taiat pentru ca zicea ca nu intra cu el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi seria este ******BE72A374257 Editat Octombrie 1, 2013 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: martori luminosi Dupa VIN este fabricata in 2002 si este/a fost RHD!!! In concluzie, are citirea semnalului pe carcasa rulmentului. Dpdv personal tind sa cred ca a fost o greseala de procedura in service. Editat Octombrie 1, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: martori luminosi ...da, acum e cert ca e senzor activ ...ceea ce ma duce inapoi la gandul ca a fost afectat firul senzorului deoarece ei nedesfacand senzorul l-au lasat in aceeasi pozitie fata de rulment , iar rulmentul nu a fost miscat de la locul lui pentru a scoate planetara NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: martori luminosi Cred ca planetara pe care ai pus-o esste modelul mai vechi iar tu pe masina ai modelul mai nou. Modelul nou( 2002-2006) are mufa de la senzorul de ABS cu culoarea albastru. Deci desfaci capota si pe undeva in spatele baterie o sa vezi o mufa albastra. Daca e asa trebuie sa cumperi planetara de TD4 model nou. Daca vezi mufa cu alb-negru inseamna ca ai modelul vechi (1998-2002) si nu stiu de unde ar fi problema. Nu vorbesc din carti, eu dezmembrez numai Freelander-uri si stiu cat de cat despre ce e vorba. Daca nu vezi mufa in spatele bateriei ( Ca la TD4 e motorul mai inghesuit ) incearca sa te uiti in partea stanga pe langa calculatorul ABS. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate