sierrafery Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: martori luminosi ne explici si noua ce legatura are senzorul ABS cu planetara atata timp cat mecanicul nu a umblat la senzor si conform seriei de sasiu masina e cu senzori activi?? si faza e ca in cazul in care masina ar fi cu senzor tip vechi(inactiv) si au pus planetara tip nou care e fara inel reluctor ar fi o problema, nu invers... una e sa le dezmembrezi si alta sa le faci sa mearga:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 (editat) Problema e ca difera la curbura si nu isi face treaba cum trebuie. Daca spui ca a scos o banda de pe cea pe care a montat-o e clar ca a fost model vechi. 100% acolo e problema. Din moment ce inainte mergea nu are cum sa fie de la senzor. Parerea mea... Am mentionat de senzorul ABS, deoarece cel activ are mufa de culoare albastru si cel inactiv de culoare neagra. Am intrebat asta sa vad daca cumva aveai senzor inactiv si dupa ce a scoas banda nu mai avea de unde citi Editat Octombrie 3, 2013 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: martori luminosi asta cu culorile mufelor e o informatie utila:g ...dar ce e atunci daca are senzor activ?, atunci unde-i baiu? ...ca dupa parerea mea de aia a dat jos mecanicul inelul reluctor ca era planetara de tip vechi si nu se potrivea in butucul de tip nou la care senzorul(pe care nu l-a desfacut) citeste de pe rulment NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: martori luminosi asta cu culorile mufelor e o informatie utila:g Exista senzori inactivi si cu mufe galbene.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: martori luminosi Exista senzori inactivi si cu mufe galbene.:grin: si asta e o informatie utila:grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 (editat) Re: martori luminosi Da.. Unde am zis mufa neagra o parte e neagra si cealalta galbena. Stiu ca am pus o planetara la masina fara ABS (care daca ar fi avut ar fi fost cu cu senzori inactivi ) am pus o planetara cu inel reluctor, pe care l-am dat jos ca nu intra. La masina ta tind sa cred ca nu se potriveste planetara chiar daca i-a dat inelul jos. Editat Octombrie 4, 2013 de eusebiuebi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Re: martori luminosi Da.. Unde am zis mufa neagra o parte e neagra si cealalta galbena. Stiu ca am pus o planetara la masina fara ABS (care daca ar fi avut ar fi fost cu cu senzori inactivi ) am pus o planetara cu inel reluctor, pe care l-am dat jos ca nu intra. La masina ta tind sa cred ca nu se potriveste planetara chiar daca i-a dat inelul jos. Te referi la Freelander 1 sau alt model de masina? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 (editat) Re: martori luminosi La masina ta tind sa cred ca nu se potriveste planetara chiar daca i-a dat inelul jos. Eu totusi am ramas nelamurit ce are planetara cu semnalul senzorului la o masina cu senzor activ atata timp cat senzorul ia semnal de la rulment care e in butucul(hub-ul) rotii si nu a fost atins la schimbarea planetarei.:ang2 Editat Octombrie 4, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 (editat) Re: martori luminosi Ma refer strict la Freelander 1. Daca am ceva timp ma duc sa fac poza la 2 planetare ( una model vechi si una model nou) Editat Octombrie 4, 2013 de DKW Fara postari comerciale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Re: martori luminosi Freelander 1 incepand din 2002 e cu senzor activ care citeste semnalul de pe rulmentul din hub ...despre din asta vorbim in topicul asta, ceea ce inseamna ca planetara nu afecteaza cu nimic semnalul senzorului...sper ca acum e destul de limpede totusi NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Re: martori luminosi Mi se pare cam dubios daca nu se aprindea becul pana sa pui planetara si s-a aprins dupa ce ai pus planetara. Din cate stiu eu un senzor ABS trebuie sa aiba intre 950-1100. Ai putea sa il masori. Sau sa o duci la un tester. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: martori luminosi Problema rezolvata.Stupid user, adica eu primul.Cel care mi-a trimis planetara, a trimis alt model, va spuneam ca din aceea cu inel reluctor, citire pe acesta.Al doilea stupid mecanicul din service, care a montat-o, si nu a observat.Ei bine senzorul era retezat pe jumate, si acum un alt senzor 150 ron, dezmbembrari, si planetara veche rectificata, probabil 250 ron. Va anunt ce iese... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: martori luminosi eu unul nu prea mai inteleg ce-i aici...parca era senzor activ cu citire de pe rulment care nu a fost deconectat... asa era vorba la inceput... iar daca-i asa planetara nu are nici o treaba eventual nu se potriveste in butuc(hub) dar nu are cum sa reteze senzorul...sau m-am smintit eu si gresesc undeva??? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: martori luminosi Pai mecanicul a tras senzorul afara dupa ce a desfacut surubelul ala, si era rupt pe jumatate..., de unde a dedus ca planetara a facut asta.Bat-o zeii de macanica si servisuri.Eu sunt blocat pentru ca nu am cunostinte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 (editat) Re: martori luminosi Pai mecanicul a tras senzorul afara dupa ce a desfacut surubelul ala, si era rupt pe jumatate..., de unde a dedus ca planetara a facut asta.Bat-o zeii de macanica si servisuri.Eu sunt blocat pentru ca nu am cunostinte. hai ca incerc ceva asa ca pentru necunoscatori dar totusi oameni cu cap....uita-te la desenul din link: http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=838752&SPRACHE=EN , senzorul intra in piesa cu nr 6 in care intra rulmentul nr 3(se si vede locul pt senzor in dreapta mijloc a piesei), in astea intra piesa cu nr 2(inchipuie-ti "butucul" asta montat adica toate piesele cum intra una in alta)... daca te uiti la nr 2 , in mijloc unde sunt canelurile alea pe acolo trece capatul planetarei, deci intre senzor si planetara se afla mijlocul piesei 2 si rulmentul.... acum intreb, cum ar putea sa atinga planetara senzorul? ...nu sa-l rupa , sa-l atinga macar ...intelegi acum? Editat Octombrie 17, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: martori luminosi Pai mecanicul a tras senzorul afara dupa ce a desfacut surubelul ala, si era rupt pe jumatate..., de unde a dedus ca planetara a facut asta.Bat-o zeii de macanica si servisuri.Eu sunt blocat pentru ca nu am cunostinte. Parca spuneai in posturile anterioare ca nu a demontat senzorul.....nu mai inteleg nimic.........dar daca as fi in locul tau a-s demonta ambele planetare si le-asi studia nitel sau un mecanic care are habar de masinile astea:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ivan_daniel Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: martori luminosi Am vazut desenul, iar mecanicii, i-am cam epuizat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Re: martori luminosi Atunci ia-o pe cont propriu si vezi care este problema,desfale singur (prima data e mai greu dar apoi devine frumos sa vezi ce iese din mainile tale):wink:. If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: martori luminosi Ia uitate la videoul asta,se vede clar ca senzorul ia informatia de pe rotorul planetarei,poate te ajuta cu ceva:wink:https://www.youtube.com/watch?v=nm4T8bI3ZPU&feature=player_detailpage If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: martori luminosi In discutie este vorba de un 2002, care are citirea semnalului pe carcasa rulmentului, nu pe inelul reluctor de pe planetara. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: martori luminosi Nu-mi dau seama cum citeste semnalul de pe carcasa rulmentului dar confirm ca la modelul TD4 2002 planetara nu are inel canelat pentru senzorul ABS. Am schimbat anul trecut o planetara si nu am observat asa ceva. Apropo, la vremea respectiva lansasem o intrebare. A reusit cineva sa scoata capul planetara dinspre roata de pe ax? Eu nu, cu toate ca am facut praf vechea planetara. A mai ramas sa tai cu flexul tripoda sa vad ce drac de siguranta e sub ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 (editat) Re: martori luminosi Ia uitate la videoul asta' date='se vede clar ca senzorul ia informatia de pe rotorul planetarei,poate te ajuta cu ceva[/quote'] nu indu omul in eroare...trebuia doar sa citesti(sau sa nu uiti daca ai citit) postul nr 16 din topicul asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80780-martori-luminosi&p=912732&viewfull=1#post912732 , un pic de atentie te rog:old Editat Octombrie 25, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 (editat) Re: martori luminosi Nu vreau sa induc pe nimeni in eroare,dar odata ce nu s-a umblat la rulment cum s-a ajuns in situatia asta....in primul post a spus ca a fost taiat un colier metalic,iar cealalta planetara nu o avea,de aici trag concluzia ca planetarele s-ar putea sa fie modelul pana in 2001,si foarte important daca planetara veche avea rotor cu dinti se adeveresc spusele mele :wink: @ivan_daniel ,ia uita-te la roti unde intra planetara in hub are un gol in care se vad dintii rotorului daca sunt, uita-te la planetara care nu ai schimbat-o si tragi singur concluzia:grin: Editat Octombrie 25, 2013 de DKW If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: martori luminosi @tonytherunner: te rog sa recitesti toata discutia cu mai multa atentie, apoi sa tragi concluziile. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 (editat) Re: martori luminosi OK,am inspectat atent,si da am crezut altceva (scuzele de rigoare ca am cam dat-o in bara vroiam doar sa ajut).....acum am inteles ca modelele pana in 2001 sunt acelea cu rotor pe planetara iar dupa 2002 cu citirea pe rulment si e cu totul altceva.:grin: Fiecare din senzorii ABS este situat în imediata apropiere de interiorul sigiliul lagărului roții aferente și se fixează cu un șurub. Sigiliile, care se rotesc cu roțile, conțin fiecare un element magnetic încorporează 48 perechi de poli. Senzorii ABS funcționează cu ajutorul principiului efectului Hall. Un magnet permanent în interiorul senzorului aplică un flux magnetic pentru un semiconductor, care primește o sursă de alimentare de la ECU ABS. Atunci când roțile se rotesc, de perechi de poli din sigiliile induce fluctuații de tensiune în senzorii ABS care sunt convertite în semnale unde pătrate și de ieșire pentru ABS ECU.Frecvența semnalului este proporțională cu viteza roții. Tin sa cred ca mecanicul ti-a stricat senzorul la demontare si in niciun caz planetara.de obicei senzorul iese cam greu,se mai cocseaza de la apa si daca a venit cu ciocanelul e clar........ :uameni Editat Octombrie 28, 2013 de Astral If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate