Micha Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Salut! Freelander din 1999, 2 uși, benzină. Ultima dată când am vrut să ridic geamul stânga față, s-a auzit o mică trosnitură și geamul nu a mai coborât. Motorașul merge, învârte el ceva în ambele sensuri până la un capăt, când practic se blochează, e ca și cum ar ajunge la capătul cursei, lucru normal. Deci sistemul principal funcționează. Presimt că s-a rupt ceva, o clemă care prindea sistemul macaralei de geam. Știți cum arată această clemă și dacă se poate cumpăra separat? Că pe *********** am găsit doar sistemul întreg de ridicare al geamului. Cu siguranță voi demonta ușa să văd exact ce este acolo, dar deocamdată mă interesa dacă pot găsi și subcomponente ale macaralei. M-ați ajuta mult dacă mi-ați arăta vreo poză sau vreun link. Cum se zice macara de geam în engleză sau ce trebuie să caut? Editat Septembrie 30, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Salut! Cum se zice macara de geam în engleză sau ce trebuie să caut? Acolo e un sistem de cabluri, probabil unul din ele s-a rupt. Cauta pe google "kit reparatie macara geam freelander" vei gasi mai multi care vand asa ceva. Nu sunt originale LR (nu exista cod de piesa pentru ele), sunt turcesti sau chinezesti si e loterie cu ele: pot tine fain-frumos sau se pot rupe dupa 3 zile, cum ai norocul. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Uite aici: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față @DKW, poza aia nu este de la macaraua lunetei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față doar nu crezi ca face DKW confuzii cand e vorba de Freelander ... cam toate sunt la fed ca forma oricum, vezi si filmuletul sa te edifici:wink: iar tu ai nevoie de asta http://www.ebay.co.uk/itm/FREELANDER-WINDOW-REGULATOR-DIY-WIRE-REPAIR-KIT-FRONT-INC-FITTING-INSTRUCTIONS-/281152381878?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4175fce3b6 ...(made in UK !!!) kituri din astea sunt si pentru fata si pentru spate... bine ar fi sa fie si la D2 asa ceva:wink: Editat Septembrie 30, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Vezi ca si macaraua de portiera pentru 3 usi sau portiera fata de la 5 usi tot cu 2 sine este, arata cam la fel. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Nu nu nu....nu ma contrazic cu guru DKW,Doamne fereste, numai ca imi aminteam cand am schimbat kit-ul de la luneta si chiar semana cu ce aveam eu. Oricum kit-urile care se gasesc si la noi si in anglia, sunt toate turcesti,mi-a spus baiatul care le importa.Eu l-am schimbat anul trecut in iarna, cand am luat masina si merge fara probleme deocamdata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Prima poza e de macara spate, neatentia...:op De pe landyzone: L.E.: n-am mai gasit pozele de cand am demolat portierele... Editat Septembrie 30, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Nu nu nu....nu ma contrazic cu guru DKW,Doamne fereste, numai ca imi aminteam cand am schimbat kit-ul de la luneta si chiar semana cu ce aveam eu. Oricum kit-urile care se gasesc si la noi si in anglia, sunt toate turcesti,mi-a spus baiatul care le importa.Eu l-am schimbat anul trecut in iarna, cand am luat masina si merge fara probleme deocamdata. eu unul nu m-as baza pe ce spune un importator de la noi care vrea sa-si vanda marfa, ceea ce nici nu ma mira ca luat de pe ebay.uk iesi mai ieftin cu transport cu tot decat pretul practicat de astia de aici(nu cu mult ce-i drept)..la cum ii cunosc eu pe englezi am convingerea personala ca daca ei vand un produs pe care e pus steagul marii britanii si scrie mare "made in the UK" marfa nu e nici chinezeasca nici turceasca... sau ar importa ei din turcia si sa vanda mai ieftin ca la noi? parerea mea, mai ales ca se stie ce legi drastice sunt in E.U. pentru reclama falsa..., binenteles ca nu cunosc nationalitatea lucratorilor de la firma care le face:wink:....parerea mea poate ca discutia asta e totusi inutila Editat Septembrie 30, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Si turcii au mai multe standarde de calitate, o mare patre din reperele de pe LR / RR sunt facute de Delphi in fabrica din Turcia, in 2003 s-au asamblat si primele loturi de Freelander facelift in uzina LR locala. Daca sunt turcesti nu sunt neaparat si proaste. Dar asta e alta discutie. Editat Septembrie 30, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față iar tu ai nevoie de asta http://www.ebay.co.uk/itm/FREELANDER-WINDOW-REGULATOR-DIY-WIRE-REPAIR-KIT-FRONT-INC-FITTING-INSTRUCTIONS-/281152381878?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4175fce3b6 ...(made in UK !!!) kituri din astea sunt si pentru fata si pentru spate... bine ar fi sa fie si la D2 asa ceva:wink: seamana cu sufa de frana de la bicicleta dar parca este mai groasa.la cat costa nu e cazul de complicatii si adaptari:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Cautati tipul asta de kit de reparatie, ca cel din poza, in 90% din cazuri se rup ghidajele si sare cablu. Problema apare de la lipsa/pierderea unor tampoane mici de cauciuc aflate pe culisa pe care se fixeaza geamul. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Da, cred că ai dreptate. Îmi aduc aminte că atunci când am demontat partea de jos a ușii, parcă era o bucățică de plastic galben, ruptă. Începuse ploaia, m-am grăbit să strâng și am uitat-o înăuntru, în ușă. Când se va opri puțin ploaia, voi desface din nou măcar partea de jos ca să iau acel plastic. Dacă ar fi doar ăla rupt, era interesant să cumpăr doar acea piesă, nu tot kitul. Oricum și eu cred că tot acest kit trebuie luat, nu cel made in UK pentru că ăla are doar cablurile. Iar tampoanele alea de care zici tu nu sunt incluse în kituri, văd. Dacă ar fi simplu de demontat, montat, m-aș fi apucat chiar eu, dar cred că e complicat. Și ploaia asta care nu se mai oprește. :2dr Editat Octombrie 1, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Mare inginerie nu este, eu a trebuit sa repar o macara de portiera dreapta spate cu ce am gasit prin zona la momentul respectiv (in Austria, pe 29 decembrie). Trebuie doar sa intelegi logica sistemului, vezi ca sunt tutoriale pe youtube. Editat Octombrie 1, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eusebiuebi Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Salut. O sa gasesti relativ usor sufe pentru reparare ( biciclete,cablu de capota, etc), dar degeaba le pui daca rotita de pe motoras are dinti prapaditi. O sa piara repede. Si daca reusesti imbib-o de vaselina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Micha Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Am fost la un service ca să demontez ansamblul pentru că mie mi s-a părut prea complicată toată operațiunea pentru cineva care stă la bloc. Băieții au demontat tot ansamblul și m-au întrebat dacă după ce a cedat eu am mai apăsat butonul. Am spus că da, încercând să ridic geamul de tot chiar și ajutându-mă de mână. La vremea respectivă eu am închis geamul de tot, mai mult cu mâna. Faptul că am continuat apăsarea butonului imediat după defecțiune a dus la defectarea cablurilor prin răsfirare, precum și stricarea într-o anumită măsura a dinților tamburului pe care se învârte cablul rotit de rotița motorașului, de care zicea eusebiuebi. O să fac mâine o poză la ansamblul defect pentru că nu eram prezent când s-a făcut demontarea. Roata aceea (tamburul) vine pe un pinion care este prins în motoraș și pot sune că am avut noroc că s-au uzat dinții ei deoarece ea vine în chitul de reparație, dar pinionul nu l-am văzut. Poate că intenționat, roata e făcută dintr-un material mai moale. Tamponașele de care zicea DKV sunt la locul lor. Plasticul galben pe care îl văzusem căzut în ușă era din locul de prindere al șufei, plastic care era obosit și spart într-o parte și doar obosit în partea cealaltă. La un moment dat băieții se oferiseră să încerce o improvizație de reparație dar le-am zis să nu continue deoarece erau prea multe piese care arătau rău, nu doar cablul acela stricat. Iar la 115 lei kitul de reparație consider că nu merita să dau bani pe vreo improvizație, chiar dacă kitul e turcesc. M-o mai ține el 1-2 ani. Legat de kitul de reparație: în momentul în care am făcut comanda, cel care avea kitul mi-a spus că la 5 mașini cu 3 uși la care a schimbat kitul, nu s-a potrivit cel de 3 uși ci cel de 5 uși și a zis că mi-l trimite pe ăla de 5 uși că am mai mari șanse să se potrivească. Dar mi-a zis că cel mai bine ar fi dacă pot măsura cămășile de la cabluri ca să fie sigur ce îmi trimite. Le-am măsurat și: ~13,5 cm are cămașa de la cablul scurt, măsurată doar ea, fără acel capac de protecție ~67 cm are cămașa de la cablul lung, măsurată doar ea, fără acele capace de protecție Sper ca mâine să îmi vină kitul și să pot repara geamul. Băieții au mai făcut așa ceva de mai multe ori și au zis că nu e problemă refacerea angrenajului. Antrenamentul îl au de la un model de Skoda la care geamul din dreapta se strică foarte des iar sistemul e foarte asemănător, ba chiar doreau să încerce adaptarea unor cabluri de Skoda. Concluzia 1: dacă se defectează geamul electric, nu mai apăsa nicio fracțiune de secundă pe buton. Editat Octombrie 3, 2013 de Micha Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
feldi Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față buna ziua am schimbat si eu kitul de la macarale usi fata mam chinuit un pic pana am priceput modul de asamblare ma ajutat si informatiile voastre si yootubul dar nu am reusit sa echilibrez sa fac geamul sa se ridice la fel ,in pozitia ridicat partea din fata a geamului ramane mai jos trebuie sa trag de geam in spate si se ridica de tot. daca aveti o informatie in aceasta problema va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_man Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față Eu am schimbat macaraua la geamul de pe partea soferului. S-a rupt un cablu. Am incercat diferite cabluri din comert, nu am reusit. Functiona cateva ridicari - coborari, apoi sarea de pe rola. Am comandat una fara motor(o chestie firava si din plastic). Nu s-a potrivit nici rola cu motorasul si nici placa cu sistemul de prindere. Le-am combinat, suportul si cablurile de la cea noua cu rola si sistemul de prindere de la cea veche. Dar munca...si nervii...la un moment dat am vrut sa le arunc. Prima data le-am asezat si functiona, dar...invers. Pana la final le-am potrivit si functioneaza, dar pentru aproximativ 300 lei nu merita efortul. Plus ca face un zgomot urat. Cred ca se freaca cablurile intre ele. In principiu este usor, doua cabluri, o rola, le infasori (importanta este lungimea), se tensioneaza sistemul si faci proba. Dar practic... Drumuri bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
feldi Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față am luat un kit din oradea si unul din hateg functioneaza bine fara zgomote nustiu pana cand dar deocamdata problema cu luftul care ramane la inchidere cred ca e o chichita la pusul rolei pe motor si numarul de spire la fiecare cablu, doar ce am vazut pe filmulete numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față am luat un kit din oradea si unul din hateg functioneaza bine fara zgomote nustiu pana cand dar deocamdata problema cu luftul care ramane la inchidere cred ca e o chichita la pusul rolei pe motor si numarul de spire la fiecare cablu, doar ce am vazut pe filmulete numai bine Eu am schimbat kit-ul de la luneta, dar din ce tin minte, cel care l-a montat, a taiat un pic din cablu si i-a pus alta pastila de plumb, pentru ca era o idee mai lung decat originalul. S-ar putea sa ai aceeasi problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
feldi Postat Iulie 15, 2016 Partajează Postat Iulie 15, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față o sa incerc si varianta asta ,le-am masurat cat am putut unul cel scurt era rupt ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 (editat) Re: Probleme ridicare-coborâre geam față http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68433-masina-mea-TD4-2001-jurnal-probleme-prezente-si-viitoare&p=942497&viewfull=1#post942497 nu stiu daca am trecut in "jurnal", dar in final metoda recomandata a fost aplicata la toate kiturile! Editat Iulie 16, 2016 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Re: Probleme ridicare-coborâre geam față am luat un kit din oradea si unul din hateg functioneaza bine fara zgomote nustiu pana cand dar deocamdata problema cu luftul care ramane la inchidere cred ca e o chichita la pusul rolei pe motor si numarul de spire la fiecare cablu, doar ce am vazut pe filmulete numai bine Am schimbat cablul tuturor macaralelor de la usile laterale si nu am avut problema asta. In nici un caz nu e de vina tamburul, in cel mai rau caz sare cablul sau se incalceste pe el. Cu o singura exceptie am lasat taburii originali pt. ca se prezentau in stare buna iar cei din kit se vedea ca erau dintr-un plastic ordinar. A fost si un caz cand cablul a fost un pic mai scurt si a trebuit sa tai 1cm din camasa exterioara. La vremea respectiva am postat pe aici dar nu mai stiu pe unde. Ca sa nu ai surprize testeaza mecanismul inainte de a-l monta. Alimentezi motorasul cu 12V si vezi daca functioneaza corect, lin si fara sa auzi cablul ca paraie prin tambur. Mai degraba cred ca e vorba de centrarea foii de geam in locas. Fa o ridicare, centreaza geamul in locasul sau apoi strange suruburile de fixare, nu inainte. Am pe undeva si doua filmulete cu montajul chitului fata-spate, am facut exact ca acolo si mi-a iesit, dar bineinteles nu din prima. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate