IlieGeologie Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Salutare tuturor. Am citit cu interes despre transformarea autoturismelor in autoutilitare, pe diferite motive. Pe mine m-ar interesa procesul invers, sa-i bag bena sub caroserie. Daca nu toata, macar cit sa-mi mai intre un rind de scaune. Nu ma intereseaza cit ar costa (sper ca nu cit o masina cu 7 locuri, noua), ci doar daca se poate legal. Am uitat sa spun, am o Toyota Hilux din 2008 cu 5 locuri, 4 usi, inmatriculata ca autoutilitara cu structura inchisa (are hardtop peste bena) Multumesc!!! ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? cred ca iesi mai ieftin cu achizitionarea unei toyote cu 7 locuri. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? Desi masina este constructiv o autoutilitara "pur-sange", banuiesc ca statul va fi foarte incantat sa te ajute si sa ti-o inscrie ca si "autoturism" si in felul asta sa-ti ia bani mai multi la impozit..... Dar, practic, tu de fapt vrei sa-i modifici propriu-zis si structura ?! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IlieGeologie Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? Desi masina este constructiv o autoutilitara "pur-sange", banuiesc ca statul va fi foarte incantat sa te ajute si sa ti-o inscrie ca si "autoturism" si in felul asta sa-ti ia bani mai multi la impozit..... Dar, practic, tu de fapt vrei sa-i modifici propriu-zis si structura ?! Nu stiu cit de incintat o fi statu' nost' de ase ceva, da' io nu m-apuc de treaba pina nu-s sigur ca treaba se poate legaliza. Iar paralele... e drept ca-s mai multe, dar si sa-mi iau alta masina si asta sa zaca in garaj dupa cit am bagat in ea nu pre-i coser. De vindut am vazt ca nu iau nici cit am bagat in accesorii, de schimbat nu se inghesuie nime', ase ca m-as apuca s-o transform... Nu stiu, da' cred ca trebe lucrat si-aclo. Bena-i una si habitaclu-i alta, iar noua constructie ar trebui sa fie rigida, sa nu se-ndoaie de la giumate. Deocamdata cat pe net, da' pare-se ca nime' nu s-o apucat de ase ceva pina acu... ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? Din simplul motiv ca e cam ilogic sa suporti costuri mari pentru a modifica o caroserie de utilitara ( cand de fapt exista bine-merci direct rezultatul final , gata facuta masina de producator , autorizata , cu tot ce insamna ea , in buna regula ...) . Poate o recarosare cu o caroserie de 7 locuri e un mod de a ocoli tufisul birocratiei ...dar trebuie sa-ti doresti asta mult de tot si sa te lupti cu multe acte si multa alergatura ( pentru ca doar asta o vad ca si o problema , desi oarecum , sunt de inteles si capetele alea luminate de la RAR - unde nu-s complicatii si viata lor e mai simpla si mai sigura , deci nu se complica ) . Cateodata chiar si o conversie de suspensie pare ilogica ... daca exista deja suspensia in cauza gata facuta ... Scaune in bena , separata de habitaclul principal , nu cred ca ai sa reusesti , exista si legi impotriva ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? trecand peste faptul ca o sa te usuce "noul" impozit de autoturism cu 7 locuri... mai apare o problemuta , tot financiara, si anume: Din cate se pare esti primul "primar" care doreste asa ceva, ca sa o faci cu acte in regula, se poate deci vei face urmatorii pasi: 1. mai intai vei merge la un dealer de service, autorizat ca si "carosier" Toyota care iti va face proiectul, 2. te apuci si o modifici, 3. te duci la RAR cu proiectul si noua versiune de "cotet" si sa zicem ca RAR-ul este de acord ca modificarea "cotetului" corespunde cu proiectul si... 4. te va pune sa platesti taxa de omologare pe serie mica (max 9 buc ) de vreo 5-60.000 RON ( a ta fiind prima din cele 9 )... asta pe langa ce ai platit deja pt proiect si modificare... 5. cu putin noroc vei avea acceptul RAR si vei deveni autoturism cu 7 locuri si cu taxele de rigoare. CONCLUZIA: mai bine o vinzi si iti iei una cu 7 locuri :P Editat Octombrie 1, 2013 de Astral Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IlieGeologie Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? trecand peste faptul ca o sa te usuce "noul" impozit de autoturism cu 7 locuri... mai apare o problemuta , tot financiara, si anume: Din cate se pare esti primul "primar" care doreste asa ceva, ca sa o faci cu acte in regula, se poate deci vei face urmatorii pasi: 1. mai intai vei merge la un dealer de service, autorizat ca si "carosier" Toyota care i-ti va face proiectul, 2. te apuci si o modifici, 3. te duci la RAR cu proiectul si noua versiune de "cotet" si sa zicem ca RAR-ul este de acord ca modificarea "cotetului" corespunde cu proiectul si... 4. te va pune sa platesti taxa de omologare pe serie mica (max 9 buc ) de vreo 5-60.000 RON ( a ta fiind prima din cele 9 )... asta pe langa ce ai platit deja pt proiect si modificare... 5. cu putin noroc vei avea acceptul RAR si vei deveni autoturism cu 7 locuri si cu taxele de rigoare. CONCLUZIA: mai bine o vinzi si iti iei una cu 7 locuri :P Multam fain de sfaturi si explicatiuni! Se vede treaba ca sint oameni care dat-au cu curu' di birocratia romana si stiu ce graiesc. Oricum, dupa ca agiung acasa, dau o raita pe la cei in cauza sa vaz ce si cum. De scos la vinzare... nu stiu daca am si pus-o aici pe site, da' am fo' la Casa Auto Iasi care mi-o oferit pe ea maxim 10-12000 (aproape cam cit am bagat io in accesorii). Avind in vedere ca masina are cam 30000km... mai ghine-o tin in garaj pina ma apuc sa-mi fac alta casa si ieu o coaja cu 7 locuri pentru vacante. ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? Birocratia ca birocratia.....dar eu nu vad in mod concret cum ai putea sa o faci cu 7 locuri? Schimbi hardtopul cu unul mai inalt sau cum? Banchete transversale sau longitudinale? Pe unde intri in el? Editat Octombrie 1, 2013 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 1, 2013 Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? Un 4runner cinstit ar rezolva problema si cred ca ar fi mai ieftin decat suma moficarilor.Timpul si nervi pierduti sunt bonus. Cu scuzele de rigoare ce doresti mi se pare....impotriva firii....Hiluxului. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IlieGeologie Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? MULTAM TUTUROR DE SFATURI!!!! M-ATI OPRIT DE A FACE O MARE ... O(E)ROARE!!! Stricam bunatate de Zorgo (asa l-o botezat pruncii mei pe elefantu' meu verde)! Rog pe cei in drept sa inchida discutia, ca nu-si mai are rostu'. Acum o sa deschid alta: Ce-mi recomandati, ca si masina fiabila, 4x4, cu 7 locuri (in care sa incapa si catel si purcel), pentru batut drumeagurile tarii si, mai pe viitor, o tira de Asie, si Africa, si... ce-o mai hi? Multam! Cele bune tuturor! ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Re: Transformare din autoutilitara in autoturism pentru Toyota. Se poate legal? MULTAM TUTUROR DE SFATURI!!!! M-ATI OPRIT DE A FACE O MARE ... O(E)ROARE!!! Stricam bunatate de Zorgo (asa l-o botezat pruncii mei pe elefantu' meu verde)! Rog pe cei in drept sa inchida discutia, ca nu-si mai are rostu'. Acum o sa deschid alta: Ce-mi recomandati, ca si masina fiabila, 4x4, cu 7 locuri (in care sa incapa si catel si purcel), pentru batut drumeagurile tarii si, mai pe viitor, o tira de Asie, si Africa, si... ce-o mai hi? Multam! Cele bune tuturor! Topicul pentru recomandarile unui 4x4 ti l-am deschis aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80841-Recomandare-4x4-cu-7-locuri-pentru-expeditii :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate