Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce motorizare sa aleg 2,5 td sau 2,8 tdi ?

gyno09

Postări Recomandate

Re: Ce motorizare sa aleg 2,5 td sau 2,8 tdi ?

Ai citit cate ceva pe aici pe forum inainte de a face topicul asta? Vezi ca sunt un milion de discutii despre cele doua modele, inarmeaza-te cu rabdare si spor la studiat!

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai citit cate ceva pe aici pe forum inainte de a face topicul asta? Vezi ca sunt un milion de discutii despre cele doua modele, inarmeaza-te cu rabdare si spor la studiat!

Am cautat dar nu am gasit, poate ma ajuta cineva cu un link catre topic. ms

Link spre comentariu

cel mai bun motor pe Mk2...e motorul de 3000 24 supape....V6 benzina

celelalte nu se apropie de el ca si raport performanta/consum/anduranta

motorul V6 de 3500 e peste el..dar e mai setos...si cu ceva mai multe probleme de cat cel de 3000

Link spre comentariu

cel mai bun motor pe Mk2...e motorul de 3000 24 supape....V6 benzina

celelalte nu se apropie de el ca si raport performanta/consum/anduranta

motorul V6 de 3500 e peste el..dar e mai setos...si cu ceva mai multe probleme de cat cel de 3000

am vazut ca majoritatea masinilor care sunt ma vanzare sunt diesel si la pret bun. Eu vreau o englezoaica, cam ce consum ar avea un 3000 benzina?

Link spre comentariu

"Cel mai bun motor" este o chestie foarte subiectiva, dupa mai multe experiente pot spune ca cel mai bun compromis este 4M40 dupa 1996, adica cel de 2.8 cu pompa comandata electronic, insotit neaparat de o cutie manuala. Dar si un 2.5 manual pe mk2 scurt se descurca binisor pt plimbari... Fereste-te de automat, consuma mult, nu trage la fel, sooner or later te lasa.

Link spre comentariu

Eu stiu ca cutia automata de Pajero este una din cele mai a dracului cutii..... o omori doar daca esti fosrte nesimtit sau daca eventual bagi R de la racheta cand ai 80/ora :old In schimb ambreiaje parlite si terminate am vazut o gramada... indiferent de marca.

Cea mai buna cutie este "o chestie subiectiva" la fel cum ai spus ca este "cel mai bun motor".... buna di tat la... offroad, sosea, sofer, talpa, liniute etc. Cert este ca aia cativa pe care-i cunosc cu manuala au schimbat ambreiaje, iar cel putin unul a facut conversia la automata(stie el cine :grin: ), iar noi restul... astia cu automate... stiu doar ca inca nu au cazut. Bine... astia ies cam rar, sunt maritati si depind de neveste. :grin: Dar cutia mea de ex.... sa reziste oare din cauza ca schimb uleiul in fiecare an si o exploatez corect?? Sau poate si eu ies rar si inca nu am realizat.. :ha: E si asta o varianta..

SI daca tot o fi sa gasesti cuie si-n pi... sooner or later cand o sa crape iti iei alta la pret de ambreiaj.. :wink:

Cu o chestie iti dau insa dreptate si sunt de acord cu tine.... 3,0 sau 3,5 manual.... ITI RUPE CAPUL :ha::ha::bx

Link spre comentariu

Salut,

am avut 2.5 pajero mk2 swb acum am 2.8 pajero sport care e putin mai sprintena desi e mai mare, asta doar daca putem spune ca un autobuz poate fi sprinten. La consum 2.8 automat suge cam cu 2-3 l la suta mai mult decat 2.5 manual asta fiind o treaba foarte relativa si tinand mai mult de tacanitu de la volan. Un plus pentru 2.8 e distributia pe lant care te scapa de schimbare chit de distributie. Ambele sunt foarte bune si apropiate ca performante. Succes la cumparaturi!

Pajero sport 2.8TD

:pl1

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, eu auzisem ca motorul de 2,5 ar avea ceva probleme cu temperatura la apa, adica ca ar fierbe.

asa se aude, eu am prajit o garnitura, o chiulasa, o cutie automata, un motor, si multe alte probleme, la ambele masini avute cu 2.5, la ultima care e 2.8, nici o problema majora si o chinui deja de vreo doia ani... (un telescop rupt, un capat bara smuls, o cruce cardanica, treburi simple...) dar probleme la motor, nici una !!! Consumul e mai mic la 2.8 manual decat la 2.5 automat ! Ca performante... alt animal, urla !!!

Link spre comentariu

Pajero am avut toate modelele si toate culorile :), iar in prezent trag de vreo 2 ani de un 2.8 cu cutie automata. Il folosesc la off-road mediu spre hard (open), tractari, vanatoare, si in timpul liber care i-a mai ramas masinii, e masina mea de zi cu zi. Cutia automata nu o strici decat daca o fortezi pe High in locuri unde ar trebui folosit Low, sau nu ii schimbi uleiul niciodata, iar daca chiar ai ambitia sa o strici, iei una la mana a 2-a la pret de ambreiaj de cutie manuala. Motorul de 2.8 e net superior ca putere si cuplu celui de 2.5, consuma dublu decat cel de 2.5, si cand cumperi un pajero de 2.8 ii schimbi din prima radiatorul de racire la motor si chiulasa (bineinteles cu piese noi) si te tine inca 200000 de km fara sa ii faci nimic in afara de schimb de ulei.

Motorul de 2.5 consuma putin adica 10-12, trage mai slabut, nu are probleme cu chiulasa, doar garnitura la chiulasa se mai arde, intretinere destul de scumpa (curele, role distributie)

Mai detin si un 3.0 V6, care e alta poveste. Trage impresionant, consuma la fel de impresionant, nu ai probleme de niciun fel la motor (sa nu mint, se mai arde cate o bobina de inductie), intretinere scumpa, dar toate astea merita si se materializeaza in satisfactia pe care o ai cand apesi pe pedala de acceleratie.

Recomandare: 2.8 automat.

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

Pajero am avut toate modelele si toate culorile :), iar in prezent trag de vreo 2 ani de un 2.8 cu cutie automata. Il folosesc la off-road mediu spre hard (open), tractari, vanatoare, si in timpul liber care i-a mai ramas masinii, e masina mea de zi cu zi. Cutia automata nu o strici decat daca o fortezi pe High in locuri unde ar trebui folosit Low, sau nu ii schimbi uleiul niciodata, iar daca chiar ai ambitia sa o strici, iei una la mana a 2-a la pret de ambreiaj de cutie manuala. Motorul de 2.8 e net superior ca putere si cuplu celui de 2.5, consuma dublu decat cel de 2.5, si cand cumperi un pajero de 2.8 ii schimbi din prima radiatorul de racire la motor si chiulasa (bineinteles cu piese noi) si te tine inca 200000 de km fara sa ii faci nimic in afara de schimb de ulei.

Motorul de 2.5 consuma putin adica 10-12, trage mai slabut, nu are probleme cu chiulasa, doar garnitura la chiulasa se mai arde, intretinere destul de scumpa (curele, role distributie)

Mai detin si un 3.0 V6, care e alta poveste. Trage impresionant, consuma la fel de impresionant, nu ai probleme de niciun fel la motor (sa nu mint, se mai arde cate o bobina de inductie), intretinere scumpa, dar toate astea merita si se materializeaza in satisfactia pe care o ai cand apesi pe pedala de acceleratie.

Recomandare: 2.8 automat.

Lung si la obiect! :g

Link spre comentariu

Super raspunsuri si sunt super lamurit. Raman la varianta de 2,8 si daca pica ceva bun nu ratez sa cumpar chiar si un 3000 V6.

am mers cu un 3000 v6..cu gpl pe el..tragea bine de tot...imi pare rau ca nu am avut ocazie sa vad in teren cum sta...dar cred ca si pe gpl ar face fata...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

2.5 nu iti recomand decat cu grupuri peste 5, altfel mai bine mergi cu bicicleta...

Dar totusi cea mai buna varianta din pct. meu de vedere este 3.5-ul. A mea are si GPL, consum in jur de 20 - 25, si in mod surprinzator (pentru unii) se descurca foarte bine si in teren... (ps. instalatia de GPL nu este secventiala ca trebuia sa fie ieftina :D ).

Cu 2.8 am mers prea putin pentru a avea o parere dar dupa ce am mers cateva luni cu 3.5-ul si apoi am mers cu 2.5-ul diferenta mi s-a parut foarte mare... deci 3.5 iz the way to go :)

Ah si eu as zice cutie automata... nu stiu de ce dar doar cei care nu au mers cu cutia automata o recomanda pe cea manuala :)

Editat de iwa
GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Eu am un 2.5 scurt,daca ajung prin zona,desi e greu de crezut ca va fi curand,te invit la o plimbare, sa iti faci o idee.

Pentru plimbari e OK,nu pentru competitie,depinde de tine ce vrei sa faci cu ea.

Daca vrei sa o inmatriculezi in RO ,trebuie sa iei in socoteala si impozitul,care se cam dubleaza de la una la alta.

Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995

Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006

Link spre comentariu

Am incercat toate motoarele de la 2.5,2.8,3.0...dar singura care mi-a tresarit inima de bucurie cand am mers cu ea este asta care o am adica 3,5 v6 24 v 208 cp fara GPL.:banana:banana:banana.Intradevar consuma mai mult dar fiind a doua masina,nu cea de zi cu zi,este ok.

Link spre comentariu

Zic si eu...motorul de 2,8 e un motor de 2,5 marit cu distributie pe lant,care trebuie schimbata si aia..chiuloasa e mai sensibila la 2,8 deci, 2,5 ul bun pe o masina scurta e destul pentru un off road usor...creste pretul la carburanti asa ca!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare