Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Impozitul forfetar la service-uri auto ???

alin-jeep

Postări Recomandate

Re: Impozitul forfetar la service-uri auto ???

Iti spun eu:nu mai platim nimic statului roman,din cauza finantelor si a R.A.R-ului ajungi sa inchizi afacerea sau sa lucrii cu portile inchise !

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta e si ideia, sa se inchida oficial toate si sa finanteze fiecare cate putin "unde trebuie" sa nu aibe probleme cu autoritatile.

Asta este deosebirea fundamentala intre PDL si PSD

la PDL nu cotiza decat cativa...dar foarte mult si aia erau zei, invarteau contractele si aveau liber la orice

la PSD trebuie sa cotizeze toata lumea cate putin chiar daca statul nu mai incaseaza nimic. Si din cand in cand se mai "da un exemplu" sa vada ceilalti ca daca nu se cotizeaza o sa cada rau.

Asta e, eu recunosc...i-am votat cu speranta.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Fara sa va suparati,puteti scrie cam ce impozite plati dvs in prezent ?

eu personal?

16% pe veniturile realizate (estimate la inceputul anului si regularizate ulterior), plus 2% pensii plus 32% sanatate.

adica aproximativ 50% din ce realizez.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

fara suparare dar treaba sta cam asa: daca pana acuma ai facturat fiecare lucrare o sa-ti fie mai usor, daca ai lucrat totul la negru este normal sa nu-ti convina.....oricum totul se va reflecta in pretul manoperei care ne afecteaza doar pe noi cei care mergem in service, iar pe partonii de servis o sa-i doara fix in.....fara a se supara nici unu pt ca stiu ca pe forumu asta sunt multi...totusi din ce am vazut nu este asa mult.

Link spre comentariu

Nu am service auto dar cred ca se poate ridica la sume impresionante deoarece inca nu e clara problema spatiului de desfasurare a activitatii.

Formula de calcul nu e complicata: impozit = 12 x 10(coef.mecanica auto) x metri patrati

Nu stiu cati din cei ce au firma mai stiu exact ce au declarat la ONRC ca spatiu destinat firmei. Daca ai doar un garaj de 5x8m in care faci reparatii atunci nu e asa mult ca suprafata nu e prea mare, 4800 pe an. Insa daca ai atelierul in curtea casei si ai declarat toata casa ca sediul firmei. Atunci ai 500 mp => impozit = 12x10x500=60000/an. Eu as zice ca nu e chiar putin.

Sa zicem ca ai doar un garaj cu un elevator dar mai ai si un mic birou si o baie si un mic depozit...o sa ajunga la 150-200mp ceea ce presupune un impozit intre 18000 si 24000/an adica intre 60 si 100 lei/zi de plata la stat (am luat in considerare o medie de 25 de zile lucrate pe luna). 100lei/zi nu pare mult dar incercati asta pe pielea voastra (stiu ca deobicei se spune "Nu incercati asta acasa"...) adica sa puneti cate 100 lei/zi in pusculita sa vedeti daca pare putin.

• Like 1
Link spre comentariu

Eu zic ca o sa ajunga tinichigeria ca in germania...1200 de euro pragul ....si o pana la vulcanizare 30 de euro.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

RETI: ai dreptate. Drept consecinta se va ajunge la evaziune si mai mare, falimente, inchideri de firma si lucru la negru sau carpeli in fata blocului. Tampitii de la guvernare (toti cei aflati la guvernare din 90 pana azi) nu au realizat cu mintea lor ingusta un lucru simplu: cu cat suprataxeaza (in cel mai imbecil mod cu putinta) orice produs sau serviciu cu atat va fi evaziunea mai mare. Revenind la masini: taxa de inmatriculare (poluare etc) a dus la inmatriculari masive in alte tari. Bugetul nostru a pierdut. A dus la transformari in autoutilitare, bugetul nostru iarasi a pierdut bani. Probabil ca am fi platit un impozit ca si autoturism daca era unul decent (chiar daca era un pic mai scumpa decat la utilitare). Dar 8 mii pe an pentru motoare mari e jaf legalizat. Daca va impozita si mai mult unitatile service, asta se va reflecta in facturile emise catre noi. Nu vom apela la munca in "alb". Service-urile se vor inchide sau reduce spatiul-capacitatea de lucru-personalul. Cine pierde pana la urma? Tot statul. Dar e greu de priceput de catre cei de sus. Vor sa acopere furturile masive comise de ei cu suprataxari. Nu conteaza din ce partid fac parte, sunt tot o apa si un pamant. In loc sa ajute economia, economie care la noi se bazeaza foarte mult pe mici producatori si ofertanti de servicii, ei ii inpovareaza tot mai mult. Si pentru ce? Sa acorde ajutoare sociale puturosilor care nu au lucrat o zi in viata lor, care au vile si masini luxoase nedeclarate, sa acopere creantele marilor regii duse in faliment tot de ei. Oare nu poate fi atacat in instanta acel impozit forfetar? Practic ei vor sa impoziteze o suprafata de teren (impozit platit deja la finantele locale) si nu munca. Asta ar fi dubla impozitare, parca nelegala in UE.

Link spre comentariu

Pai la astia somajul e in scadere economia merge struna..avem numai economisti de marca..........taxele mici si incurajeaza investitiile, ce mai avem o economie infloritoare tot sa iti doresti sa ramai in tara....pana laadanci batranetii.....copiii vor invata cate in luna si stele.......poloare nu exista si sanatatea ee un vis ...aa si pardon fondurile ue sunt 100% amanetate.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

@RETI - De acord cu tine, adică îmi vine în minte (și cred că se potrivește perfect asta):

http://www.youtube.com/watch?v=zKoDCJyxKTo

:ha::ha::ha:

Nu crezi?

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Trebuie sa intelegem ca in tara asta nu mai este nimic de vinzare,s-a vindut totul industrie,resurse naturale.Dar....trebuie bani la buget.Si cum aduci bani la buget.....prin majorarea de taxe si impozite.Mai rau este ca se supraimpoziteaza munca.Daca de exemplu mai vreau un al doilea job,de la 1 ianuarie acesta va fi impozitat cu 25%.Atunci te intrebi de ce dracu muncesti mai mult ca sa traiesti tu mai bine sau ei?

• Like 1
Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Cu tot respectul . vad ca lumea vorbeste de majorare de taxe ...nu e nici o majorare..e efectul faptului ca toti cei care au o firma cu un rulaj cat de cat nu dau nimic la impozitul pe profit..inclusiv firmele mari.Cum e foarte greu de controlat un service un restaurant, o frizerie etc in general tot ce implica servicii directe.e oarecum normal sa apara impozitul forfetar.

A daca am avea cat de cat putin cultura fiscala puteam sa platim acolo macar cate ceva si sigur nu se ajungea la acest impozit.Sigur unele firme vor avea de suferit pe nedrept..

Link spre comentariu

Eu vreau sa te intreb in felul urmator;

Cu ce sprijina statul roman, o persoana, care vrea sa infiinteze o firma si pe deasupra incearca sa fie corect in fata legii?

Hai sa-ti spun ;

Cu o p*** in cur, zeci de controale pe capul lui si amenzi la nesfarsit!!

-Vrei sa le iei smecherilor painea de sub nas?

-Stai ca-ti dam noi, sa-ti treaca!

Cand vom avea la conducerea statului oameni capabili, care vor stii sa dirijeze aceasta tara inspre mai bine, atunci vom discuta altfel!

Deocamdata, trebuie inlaturate jegurile care conduc aceasta tara!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Spuneti ce vreti, masurile astea tip "castigi/nu castigi, banu' il marchezi oricum" sunt de cacat. Sunt semnul incompetentei si a coruptiei si au efect strict distructiv. Cati bani a strans piticul atomic pedelist din forfetar? I-o fi ajuns de pampers?

Boc a inchis (asa s-a laudat chiar el) 300 de mii de firme care el pretindea ca au fost toate inactive sau evazioniste. Acum vine Pontalau, la fel de intelept ca bolovanul ce l-a precedat, si zice ca umple statul de bani cu forfetar de la service-uri, hoteluri si crasme. Cel putin in cazul service-urilor eu zic ca a fost lobby din greu de la reprezentante, ca nici dracu' nu mai mergea la ei din motiv de jaf la drumul mare. O sa se laude si Victoras ca a omorat evaziunea, dar o sa ingrase doar reprezentantele si mesterii de cartier care o sa apara ca ciupercile dupa ploaie.

Rezultatul o sa fie ca pe strazi se va circula la in pampas, pentru ca oamenii fie nu o sa isi repare magaoaiele din lipsa de "timp", fie le vor repara cu un istet "pe care-l stiu eu ca e bun". Si o sa vina iar un Stroe care sa bage amenzi de sute de bulioane ca sa "securizeze traficul", fi-le-ar mama laudata de inteleptii naibii!

• Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

Spuneti ce vreti, masurile astea tip "castigi/nu castigi, banu' il marchezi oricum" sunt de cacat. Sunt semnul incompetentei si a coruptiei si au efect strict distructiv. Cati bani a strans piticul atomic pedelist din forfetar? I-o fi ajuns de pampers?

Boc a inchis (asa s-a laudat chiar el) 300 de mii de firme care el pretindea ca au fost toate inactive sau evazioniste. Acum vine Pontalau, la fel de intelept ca bolovanul ce l-a precedat, si zice ca umple statul de bani cu forfetar de la service-uri, hoteluri si crasme. Cel putin in cazul service-urilor eu zic ca a fost lobby din greu de la reprezentante, ca nici dracu' nu mai mergea la ei din motiv de jaf la drumul mare. O sa se laude si Victoras ca a omorat evaziunea, dar o sa ingrase doar reprezentantele si mesterii de cartier care o sa apara ca ciupercile dupa ploaie.

Rezultatul o sa fie ca pe strazi se va circula la in pampas, pentru ca oamenii fie nu o sa isi repare magaoaiele din lipsa de "timp", fie le vor repara cu un istet "pe care-l stiu eu ca e bun". Si o sa vina iar un Stroe care sa bage amenzi de sute de bulioane ca sa "securizeze traficul", fi-le-ar mama laudata de inteleptii naibii!

Ai dreptate nu zic nu dar acum pe cinstite cate carciumi in Romania platesc ceva impozit cat de putin...da-mi exemplu una macar , da-mi exemplu macar una care ti-a dat din proprie initiativa bon fiscal...

Nu e vorba sa moara si capra vecinului dar unii platesc impozit si la un salariu de 6-7 milioane /luna..nu ti se pare normal si echitabil ca si cel care face 100 de mil profit pe luna sa plateasca impozit macar cat ala cu salariul de 6-7 mil...plateste macar atat? ...afla ca nu ..permanent sunt pe pierdere de ani intregi...dar carciuma e plina seara de seara....

Am vazut la televizor ca s-a intrat puternic in comertul cu fructe si legume si ca era asociat ca si nivel de evaziune cu comertul de produse petroliere...Din intamplare mi-a ajuns pe la urechi castigul la un tir de cirese sa zicem in perioada de primavara aduse din Grecia etc...stii cat se castiga la un TIR ..10 000 euro profit curat scazut transport tot...bineinteles trecut prin vama fara acte etc...Iti mai dau un exemplu la un TIR de pepeni din Slobozia se castiga circa 20 mil..25 mil la un TIR ..toata treaba intr-o zi facuta evident vorbesc de preturi si castiguri la marfa vanduta angro ..nu la kg

Vi se pare atat de mult ca la un profit curat de 10 000 de euro in cateva zile sa dai 1600 de euro la stat ? Macar 500 ca restul oricum bagi cheltuieli de spargi....

Intr-un final tot noi pierdem ..,,imi vine in minte o scandare dar ma cam umfla rasul:ha:" nu pot ei fura cat putem noi cotiza"...ma indoiesc...:grin:

Link spre comentariu

Ai dreptate nu zic nu dar acum pe cinstite cate carciumi in Romania platesc ceva impozit cat de putin...da-mi exemplu una macar , da-mi exemplu macar una care ti-a dat din proprie initiativa bon fiscal...

Nu e vorba sa moara si capra vecinului dar unii platesc impozit si la un salariu de 6-7 milioane /luna..nu ti se pare normal si echitabil ca si cel care face 100 de mil profit pe luna sa plateasca impozit macar cat ala cu salariul de 6-7 mil...plateste macar atat? ...afla ca nu ..permanent sunt pe pierdere de ani intregi...dar carciuma e plina seara de seara....

Am vazut la televizor ca s-a intrat puternic in comertul cu fructe si legume si ca era asociat ca si nivel de evaziune cu comertul de produse petroliere...Din intamplare mi-a ajuns pe la urechi castigul la un tir de cirese sa zicem in perioada de primavara aduse din Grecia etc...stii cat se castiga la un TIR ..10 000 euro profit curat scazut transport tot...bineinteles trecut prin vama fara acte etc...Iti mai dau un exemplu la un TIR de pepeni din Slobozia se castiga circa 20 mil..25 mil la un TIR ..toata treaba intr-o zi facuta evident vorbesc de preturi si castiguri la marfa vanduta angro ..nu la kg

Vi se pare atat de mult ca la un profit curat de 10 000 de euro in cateva zile sa dai 1600 de euro la stat ? Macar 500 ca restul oricum bagi cheltuieli de spargi....

Intr-un final tot noi pierdem ..,,imi vine in minte o scandare dar ma cam umfla rasul:ha:" nu pot ei fura cat putem noi cotiza"...ma indoiesc...:grin:

Auzi amice te faci ca nu vezi de ce s e face profit curat 10.000 de euro..la cirese? din cauza coruptiei la nivel de vam..politie etc.Nu din cauza ca patronul nu elibereza bon la tuica.nu asa faci treaba sa s emiste in romania, iti atrag atentia ca in crasma aia sau in service-ul ala lucrezaa oameni care au carti d emunca si platecs taxe is impozite prin srl ala s efac tranzactii si se oplateste tva.....toate bune si corecte.repet corecte.nu e traba altuia s azica pardon trebuie sa imi mai dai taxe ca eu am fost prost si nu m-am gospodarit cum trebuie te pun pe tine vasnic cetatean prost sa imi mai dai dupa cum urmeaza...........si pana la urma ce faci ...INCHIZI. statul prin sistemul lui hain de aacoperii urmele declara ca somajul ee la cote minime..etc...pai cum plm sa nu fie cand orice cetatean care a platit taxe nu are dreptul decat ala oa anumita perioada de somaj...ATAT luminate dupa cer iese din evidente...si s eindreapta unde ...unde i-a ghioci spre economia neagra....ca e emai bine aoclo unde se afla si cei c elucreaza in vama..politie judecatorii.etc.

fiecare se face ca aude ca ii pasa dar pana cand nu e direct amenintat nu face nimic.Singura probleme e la sanatate si la pensie.ca dupa ce ai muncit asa pe salariu ala de cacat o sa ai o pensie data tot de vasnicul arbitru pe piata o pensie de caca....sau nu, ca in cazul poloneziilor care au nationalizat in aprilie pensiile private ..asa ca nu e e roz pe la toti.

despre ce vorbim aici de o politica aberanta care nu isi atinge scopul......acela de a impulsiona economia de a ajuta intreprinatorii de a face profit si d eal declara?

Nu te-ai saturat ??? s avezi ca esti furat ...cand platesti acele taxe ..de exemplu cand ar trebui s abeneficiezi de servici maedicale gartuite in spital si esti tratat ca un cur?

Nu te-ai saturat sa fii tratat in scolii tot asa ca un posibil platitor de spaga??/Desi invatamantulk este obligatoriu si gratis????

Te uiti in oglinda cred si te mandresti nu???

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Auzi amice te faci ca nu vezi de ce s e face profit curat 10.000 de euro..la cirese? din cauza coruptiei la nivel de vam..politie etc.Nu din cauza ca patronul nu elibereza bon la tuica.nu asa faci treaba sa s emiste in romania, iti atrag atentia ca in crasma aia sau in service-ul ala lucrezaa oameni care au carti d emunca si platecs taxe is impozite prin srl ala s efac tranzactii si se oplateste tva.....toate bune si corecte.repet corecte.nu e traba altuia s azica pardon trebuie sa imi mai dai taxe ca eu am fost prost si nu m-am gospodarit cum trebuie te pun pe tine vasnic cetatean prost sa imi mai dai dupa cum urmeaza...........si pana la urma ce faci ...INCHIZI. statul prin sistemul lui hain de aacoperii urmele declara ca somajul ee la cote minime..etc...pai cum plm sa nu fie cand orice cetatean care a platit taxe nu are dreptul decat ala oa anumita perioada de somaj...ATAT luminate dupa cer iese din evidente...si s eindreapta unde ...unde i-a ghioci spre economia neagra....ca e emai bine aoclo unde se afla si cei c elucreaza in vama..politie judecatorii.etc.

fiecare se face ca aude ca ii pasa dar pana cand nu e direct amenintat nu face nimic.Singura probleme e la sanatate si la pensie.ca dupa ce ai muncit asa pe salariu ala de cacat o sa ai o pensie data tot de vasnicul arbitru pe piata o pensie de caca....sau nu, ca in cazul poloneziilor care au nationalizat in aprilie pensiile private ..asa ca nu e e roz pe la toti.

despre ce vorbim aici de o politica aberanta care nu isi atinge scopul......acela de a impulsiona economia de a ajuta intreprinatorii de a face profit si d eal declara?

Nu te-ai saturat ??? s avezi ca esti furat ...cand platesti acele taxe ..de exemplu cand ar trebui s abeneficiezi de servici maedicale gartuite in spital si esti tratat ca un cur?

Nu te-ai saturat sa fii tratat in scolii tot asa ca un posibil platitor de spaga??/Desi invatamantulk este obligatoriu si gratis????

Te uiti in oglinda cred si te mandresti nu???

Prietene desi mi-a fost foarte greu sa ti citesc postarea, dar am reusit sa spicuiesc cate ceva.In primul rand am specificat clar ca acel profit il facea in conditiile "ajutorului dat de stat..vama etc" .In al doilea rand daca patronul X nu da bon la tuica, patronul x nu da bon la service atunci tu singur (patronul x )creezi starea de fapt si la un control dai cu banu in organ de iti vine rau apoi iti faci calcule cat am scos din evaziune si cat am dat ...

Si daca toti ne apucam de furat atunci ce dracu facem...ala nu da bon ala nu plateste ..etc atunci care este solutia pe care o propui tu..sa latri in nestire pe forumuri si la spritzuri..\

Daca tu ca persoana iti impui lucrul asta sa platesti ceea ce trebuie si sa nu platesti ceea ce nu trebuie respectiv spaga atunci usor usor sunt sigur ca o sa dispara acest flagel "spaga la nivel mic" .

Te -ai dus vreodata la o institutie de stat ,nu conteaza, sa zicem casa de pensii ..repet nu conteaza si in momentul in care ai simtit ca iti "forteaza" mana sa o intrebi pe functionara "gingasa" cum o cheama si ce functie are acolo ..sa vezi cum se schimba situatia ..te-ai gandit vreodata sa fii foarte informat in ceea ce urmeaza sa faci.

Hai sa iti dau un singur exemplu:

Baietii de la Dolce mi-au schimbat grila de programe asa deodata..am sunat si mi-au zis ca asa s-a schimbat la toata lumea..le-am spus ca nu ma intereseaza toata lumea ca am semnat un contract si trebuie sa-l respecte altfel le fac reclamatii la OPC si ma mut la o alta firma concurenta..''Chestia" de la telefon a durut-o in fund evident ,,am cerut cu un sef si reactia ..full programe la acelasi pret .."conformitatea produsului" se cheama acest lucru in legea opc .

Crede-ma am oroare fata de persoane care nu si fac treaba ...indiferent de motive...am observat ca acest lucru se intampla si la privati ...

Bineinteles ca nimeni nu doreste sa fim tratati ca un "cur" in scoli spitale etc..dar hai si sa facem ceva in sensul asta..ia-o de gat pe asistenta ..tipa in gura mare ca ti-a cerut spaga( nu cred ca ar intoarce nimeni capul) ..cheama seful de spital ..etc dar sa nu ne blazam si sa bagam mana repede in buzunar si sa ne rugam sa rezolvam problema cat mai rapid si apoi sa o bifam ..rezolvata si asta.. nu conteaza cum .

la fel si in licee ..repede repede sa rezolvam bacul micutului ...ce conteaza ca el este tun ..ce conteaza ca nu ne-a interesat patru ani ce face el pe la liceu...acum peste patru ani avem o problema si ne intreaba Ioneasca "de la cinci " de bacul micutului si ne facem de ras in bloc ..hai cu banu peste ei...si uite asa se creeaza precedent si asa si micutul stie ca sepoate rezolva fara invatat si asa va face si el in continuare..

Si uite asa mai apare o generatie de copii "tunati" si uite asa involuam si o ducem asa intr-un promiscuu total si murim imbuibati de cartofi prajiti cu usturoi si imbuibati de televizoare pline de emisiuni interesante gen "wowbiz" etc

PS: Ala nu mai aduce cirese....tu ce faci..dai bon..?

• Like 2
Link spre comentariu

Prietene desi mi-a fost foarte greu sa ti citesc postarea, dar am reusit sa spicuiesc cate ceva.In primul rand am specificat clar ca acel profit il facea in conditiile "ajutorului dat de stat..vama etc" .In al doilea rand daca patronul X nu da bon la tuica, patronul x nu da bon la service atunci tu singur (patronul x )creezi starea de fapt si la un control dai cu banu in organ de iti vine rau apoi iti faci calcule cat am scos din evaziune si cat am dat ...

Si daca toti ne apucam de furat atunci ce dracu facem...ala nu da bon ala nu plateste ..etc atunci care este solutia pe care o propui tu..sa latri in nestire pe forumuri si la spritzuri..\

Daca tu ca persoana iti impui lucrul asta sa platesti ceea ce trebuie si sa nu platesti ceea ce nu trebuie respectiv spaga atunci usor usor sunt sigur ca o sa dispara acest flagel "spaga la nivel mic" .

Te -ai dus vreodata la o institutie de stat ,nu conteaza, sa zicem casa de pensii ..repet nu conteaza si in momentul in care ai simtit ca iti "forteaza" mana sa o intrebi pe functionara "gingasa" cum o cheama si ce functie are acolo ..sa vezi cum se schimba situatia ..te-ai gandit vreodata sa fii foarte informat in ceea ce urmeaza sa faci.

Hai sa iti dau un singur exemplu:

Baietii de la Dolce mi-au schimbat grila de programe asa deodata..am sunat si mi-au zis ca asa s-a schimbat la toata lumea..le-am spus ca nu ma intereseaza toata lumea ca am semnat un contract si trebuie sa-l respecte altfel le fac reclamatii la OPC si ma mut la o alta firma concurenta..''Chestia" de la telefon a durut-o in fund evident ,,am cerut cu un sef si reactia ..full programe la acelasi pret .."conformitatea produsului" se cheama acest lucru in legea opc .

Crede-ma am oroare fata de persoane care nu si fac treaba ...indiferent de motive...am observat ca acest lucru se intampla si la privati ...

Bineinteles ca nimeni nu doreste sa fim tratati ca un "cur" in scoli spitale etc..dar hai si sa facem ceva in sensul asta..ia-o de gat pe asistenta ..tipa in gura mare ca ti-a cerut spaga( nu cred ca ar intoarce nimeni capul) ..cheama seful de spital ..etc dar sa nu ne blazam si sa bagam mana repede in buzunar si sa ne rugam sa rezolvam problema cat mai rapid si apoi sa o bifam ..rezolvata si asta.. nu conteaza cum .

la fel si in licee ..repede repede sa rezolvam bacul micutului ...ce conteaza ca el este tun ..ce conteaza ca nu ne-a interesat patru ani ce face el pe la liceu...acum peste patru ani avem o problema si ne intreaba Ioneasca "de la cinci " de bacul micutului si ne facem de ras in bloc ..hai cu banu peste ei...si uite asa se creeaza precedent si asa si micutul stie ca sepoate rezolva fara invatat si asa va face si el in continuare..

Si uite asa mai apare o generatie de copii "tunati" si uite asa involuam si o ducem asa intr-un promiscuu total si murim imbuibati de cartofi prajiti cu usturoi si imbuibati de televizoare pline de emisiuni interesante gen "wowbiz" etc

PS: Ala nu mai aduce cirese....tu ce faci..dai bon..?

Te las in pace traieste clipa plina de minciuna.Am mancat exemple de astea pe paine...stai linistit. Exemple de carciumi care dau bon fiscal iti dau cate vrei sigur nu de cartier.Cu asemea forme de impozitare nu o sa faca bani statul ever.SI patroni poate daca sunt legali sa institue schimbul trei si sa maximizeze profitul per unitate de suprafata impozitata. hahahahahahaha

O tara care exporta materii prime si nu le prelucreaza e o tara condamnata , noi am reusit sa inchidem sau sa daramam orice fel de fabrica de prelucarare ..singurul care exporta este domeniul agricol exportam materii prime si importam mancare procesata,,ulei ambalat ,soia prelucarata,pizza congelata...legume congelate etc.

Ma intreb ai fost vreodata in spital ...sa vezi si s aintelegi ca nu au mancare si nu li se aduc ..sau sa primesti factura pe zi de spital si in care e trecuta toata medicamentatia si tu sa cumperi de fapt tot ce este scris acolo de la farmacia din afara spitalului.???? iti dau exemple cate vrei.

iti mai dau? Invatamantul e gratuit? asa zice in constitutie? Cate taxe, manuale ai platit ? fondul clasei sau alte asmenea forme de spaga? In fapt o forma de imbogatire a unui sistem foarte bine pus la punct.Si sanatatea e asigurata la copii? pana in 18 ani?haaaaaaaaaahahahahahahhaha

In tara unde judecatorul baut la volan iese la pensie cu toate meritele unde justitia este oarba....si face jocul administratiei...cati dintre voi ati dat statul in judecata pe motiv de taxa auto? Respectul in primul rand ar trebuii sa vina de la stat..catre cetatean , cetateanul este ala care plateste taxe si impozite si leu pe leu alimenteaza bugetul de unde parlamentarii isi iau salariul si mancarica , cazare la hotel Bucuresti..,etc....

Mi-a placut exemplul ISlandei la criza bancara...referendum si basti ...a tinut cu proprii cetateni .

Birocratia ne mananca, legi fara noima si aberatii cat cuprinde.[vezi taxa de sanatate la impozitul pe dividente de 5 roni=44 roni la sanatate. dividente SIF]

De fapt toti candidatii la parlament guvern ,politicul in general se bat pe un ciolan ,ala care a mai ramas....

O lege de genul asta ar trebuii facuta cu studiu de impact nu asa la repezeala si la anul o anuleaza ca neeficienta, de ce crezi ca se imbulzesc investitorii la usa Romaniei?Care investitori, acuma numai vin bani decat pentru cumparat pamant si facut ferme, energie ca la noi e e inca rai, si extractii de minereuri si petrol.In rest praf.

NADA. ZERO>

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Sebasd, zici ca iei doctorul/asistenta de gat? Nu fii copil! Unde te crezi? De ce crezi ca sunt firme de paza in spitale? Ii dai in judecata? Bafta! Poate la CEDO, peste multi ani, o sa gasesti dreptate. Poate! Mor oameni in spitale din cauza dezinteresului si incompetentei si doctorii aia profeseaza in continuare si tu vii cu vrajeli gen "ia doctorul de guler!".

Nu rezolvi bacul micului! Bravo! Laudabila atitudine, nu l-am rezolvat nici eu. Dar sa te vad cum ii explici aluia mic ca nota lui la bac e mult sub nota colegului lui analfabet! Sa te vad cum iei sistemul de gat ca colegul lui analfabet intra la o facultate care copilului tau ii e inaccesibila tocmai datorita notei neechitabile la bac. Sau sa te vad cum platesti taxe 3-6 ani la facultate pentru ca nota alui mic al tau l-a ajutat sa intre doar la "cu taxe", in timp ce analfabetul e pe loc bugetat. Si explica copilului tau principiile echitatii sociale dupa toate astea!

Revin la tema de baza: noi vrem sa ne reparam masinile ieftin si bine. De dorit nu la pret de "reprezentanta". Service-urile pe care le frecventez eu mi-au dat intotdeauna factura, fara sa o cer in mod expres, deduc ca nu se omorau cu evaziunea. Dar clientela nu le-o garanteaza nimeni, exceptand poate primariile din a caror indolenta drumurile arata in halul in care sunt.

In vreme de criza, cand toti suntem rupti in buzunare si cheltuim minimul posibil pe masinile noastre, vine minunatul guvern si spune: castigi-nu castigi, banul nostru il marchezi. Asta e impozit? Mie imi pare "taxa de protectie" oficializata! O metoda importata 100% din practica mafiei! Statul nu e instare sa controleze evaziunea? Sa se duca dracu' si sa ne lase in pace, nu sa reinventeze fumaritul fanariot sub o forma moderna ca sa isi mascheze impotenta!

Boc a facut asta in 2009 si a inchis trei sute de mii de firme. Astia vor inchide service-urile auto si vom ramane la mana reprezentantelor si a mesterilor de cartier. Caz in care sa nu te mire cand te va lovi o masina reparata cu sarma sau te va afuma o masina "tunata" de mesterul Nicu de la garajul de la colt.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Te las in pace traieste clipa plina de minciuna.Am mancat exemple de astea pe paine...stai linistit. Exemple de carciumi care dau bon fiscal iti dau cate vrei sigur nu de cartier.Cu asemea forme de impozitare nu o sa faca bani statul ever.SI patroni poate daca sunt legali sa institue schimbul trei si sa maximizeze profitul per unitate de suprafata impozitata. hahahahahahaha

O tara care exporta materii prime si nu le prelucreaza e o tara condamnata , noi am reusit sa inchidem sau sa daramam orice fel de fabrica de prelucarare ..singurul care exporta este domeniul agricol exportam materii prime si importam mancare procesata,,ulei ambalat ,soia prelucarata,pizza congelata...legume congelate etc.

Ma intreb ai fost vreodata in spital ...sa vezi si s aintelegi ca nu au mancare si nu li se aduc ..sau sa primesti factura pe zi de spital si in care e trecuta toata medicamentatia si tu sa cumperi de fapt tot ce este scris acolo de la farmacia din afara spitalului.???? iti dau exemple cate vrei.

iti mai dau? Invatamantul e gratuit? asa zice in constitutie? Cate taxe, manuale ai platit ? fondul clasei sau alte asmenea forme de spaga? In fapt o forma de imbogatire a unui sistem foarte bine pus la punct.Si sanatatea e asigurata la copii? pana in 18 ani?haaaaaaaaaahahahahahahhaha

In tara unde judecatorul baut la volan iese la pensie cu toate meritele unde justitia este oarba....si face jocul administratiei...cati dintre voi ati dat statul in judecata pe motiv de taxa auto? Respectul in primul rand ar trebuii sa vina de la stat..catre cetatean , cetateanul este ala care plateste taxe si impozite si leu pe leu alimenteaza bugetul de unde parlamentarii isi iau salariul si mancarica , cazare la hotel Bucuresti..,etc....

Mi-a placut exemplul ISlandei la criza bancara...referendum si basti ...a tinut cu proprii cetateni .

Birocratia ne mananca, legi fara noima si aberatii cat cuprinde.[vezi taxa de sanatate la impozitul pe dividente de 5 roni=44 roni la sanatate. dividente SIF]

De fapt toti candidatii la parlament guvern ,politicul in general se bat pe un ciolan ,ala care a mai ramas....

O lege de genul asta ar trebuii facuta cu studiu de impact nu asa la repezeala si la anul o anuleaza ca neeficienta, de ce crezi ca se imbulzesc investitorii la usa Romaniei?Care investitori, acuma numai vin bani decat pentru cumparat pamant si facut ferme, energie ca la noi e e inca rai, si extractii de minereuri si petrol.In rest praf.

NADA. ZERO>

Punctual ai scris si tot punctual o sa ti raspund:

Pe asta cu carciuma las-o dracu de poveste ca ne mai ducem si noi prin carciuma crede,ma si nu de cartier...dar sa zicem ca iti place sa te auzi si atat..ca atare vreau cu exemplu nume prenume si adresa si ma duc personal ...nu o cred niciodata..a poate daca te duci sa mananci pe la un 1o.30 si te imbraci la camasa cu geaca de piele si eventual ai si o mapa cu tine ,,,,atunci nu ca iti da bon fiscal ( nu nota ) si e si gratis...In plus cred ca nu vrei sa expui o parere autentica.Gandeste logic la o nunta de 100 de persoane la un meniu mediu de 200 de lei un patron face intr-o singura seara circa 170 de milioane profit pur...daca nu crezi fa calcul pe meniu la gramaj si vezi cat costa un meniu la achizitie .Cred ca impozitul forfetar pe un an la o carciuma care poate gazdui 100 de persoane este sensibil mai mic.:x

O tara care exporta materii prime ... cel mai mare exportator de materii prime este Rusia si nu cred ca o duce rau....hmm Rosia Montana..

Faza cu mancarea procesata etc...e normal ..din cauza asta a picat Ceausescu ...Romania o foarte buna piata de consum pentru absolut toate cacaturile ..aproape de Germania ,Franta etc..ei ne conduc crede-ma...ei au interesul ca lucrurile sa fie tulburi in continuare...

Spitale ...salarii mici ..spaga generalizata ...faza cu lista de medicamente prezentata pacientul si el cumpara tot ..este la moda acum....cica medicii fac trafic cu medicamentele mai ales cu cele scumpe pt boli foarte grave ..exemplu: Pacientul x moare de o boala f grava..medicul il declara mort in acte peste 2-3 zile 1 saptamana etc....in timpul asta pacientul apare ca a fost tratat cu diverse medicamente f scumpe platite de casa de asigurari..(vb de medimcamente care costa pana la 10-15000 de euro flaconul).Apoi medicamentele sunt preluate de diverse " depozite de medicamente" care le vand afara la preturi mai mici. Sau persoanele sunt tratate placebo...el ia o aspirina si in tratament este trecut un medicament f scump...mai ales aia batrani, incultii etc

Acum te intreb eu cine este de vina ...statul sau acesti "oameni" care efectiv participa la o crima in masa pentru cateva sute de euro .SI acesti oameni ce sunt ? sunt efectul frustrarilor ..sunt un efect al culturii acestui popor lucru pe care eu il sustineam ca trebuie schimbat..Sunt efectul culturii de cacat cum ca daca am o afacere nu conteaza ce cum..sunt patron trebuie sa am si eu X5 ...ei afla ca nu se poate ...niciodata pe lumea asta nu o sa existe un popor de bogati ...tot timpul vor fi 2 paturi sociale..cu cat una va fi mai bogata cu atat celalalta va fi mai saraca.

Noi ne-am obisnuit in 2 ani de zile (2007-2008) sa facem 10 000 de euro la o cafea din doua telefoane...Ei vremurile alea sau dus si nu o sa se mai intoarca cat o sa mai traim noi.Esti in situatia sa te plangi ca castigi mai putin decat muncesti ...nu cred cel putin in cazul tau...nu pariez dar am sentimentul ca nu esti in situatia asta.

Costul parlamentarilor la nivelul unei tari ca Romania este un cacat ..este pentru pensionari pentru neavizati..

Ti-a placut EXEMPLUL ISLANDEI...ESTE EXACT CEEA CE AM SPUS INTR-UN POST ANTERIOR ..INFORMEAZA-TE INAINTE SA SCRII O ABERATIE..S-a discutat pe acest forum problema si un coleg foarte bine documentat e expus lucrurile absolut logic.

Reiau eu scurt Islanda s-a imprumutat la FMI cu circa 2 miliarde pentru o populatie de 300 000 de locuitori in conditiile in care Romania s-a imprumutat 20 de miliarde la o populatie de 20 de milioane de locuitori .Imprumutul Islandei este ENORM , este practic nesustenabil incomparatie cu cel al Romaniei .FMI nu l-ar fi acordat decat in conditii foarte nasoale ..dar dat fiind faptu; ca Islanda este un avanpost american de importanta strategica ...baieti islandezi au avansat "neste descutii" cu rusii si atunci amercanii le-au dat imprumutul fara probleme in condiitile impuse de islandezi...ca stii in caz de ..

Lege cu studii de impact ...cine dracu are timp de studii de impact cand criza este calare pe noi..ce tara a facut studii de impact pe economic...? e extrem de greu ..nu au putut ei sa prezica criza la nivel mondial...Ca sa ti fie clar e ca si cum ti-ai taia un deget benevol si ai incerca sa-l lipesti cu CM19 ca si asa e scump ca dracu poate merge si la degete...

Un sfat prietenesc incearca sa te feresti de presa scrisa si vorbita ..sunt extrem de manipulatori...sunt sefi ,,, nu sefi DOCTORI in manipularea maselor

Incearca sa aflii lucrurile de la cei care le prezinta fara a avea un interes (rating ,politic etc).de la specialisti adevarati ...e mai greu dar cel putin ai ceva clar in minte ...si toate lucrurile trebuie sa aiba o logica pana la urma ...cel putin asta-i reperul meu

Link spre comentariu

Sebasd, zici ca iei doctorul/asistenta de gat? Nu fii copil! Unde te crezi? De ce crezi ca sunt firme de paza in spitale? Ii dai in judecata? Bafta! Poate la CEDO, peste multi ani, o sa gasesti dreptate. Poate! Mor oameni in spitale din cauza dezinteresului si incompetentei si doctorii aia profeseaza in continuare si tu vii cu vrajeli gen "ia doctorul de guler!".

Nu rezolvi bacul micului! Bravo! Laudabila atitudine, nu l-am rezolvat nici eu. Dar sa te vad cum ii explici aluia mic ca nota lui la bac e mult sub nota colegului lui analfabet! Sa te vad cum iei sistemul de gat ca colegul lui analfabet intra la o facultate care copilului tau ii e inaccesibila tocmai datorita notei neechitabile la bac. Sau sa te vad cum platesti taxe 3-6 ani la facultate pentru ca nota alui mic al tau l-a ajutat sa intre doar la "cu taxe", in timp ce analfabetul e pe loc bugetat. Si explica copilului tau principiile echitatii sociale dupa toate astea!

Revin la tema de baza: noi vrem sa ne reparam masinile ieftin si bine. De dorit nu la pret de "reprezentanta". Service-urile pe care le frecventez eu mi-au dat intotdeauna factura, fara sa o cer in mod expres, deduc ca nu se omorau cu evaziunea. Dar clientela nu le-o garanteaza nimeni, exceptand poate primariile din a caror indolenta drumurile arata in halul in care sunt.

In vreme de criza, cand toti suntem rupti in buzunare si cheltuim minimul posibil pe masinile noastre, vine minunatul guvern si spune: castigi-nu castigi, banul nostru il marchezi. Asta e impozit? Mie imi pare "taxa de protectie" oficializata! O metoda importata 100% din practica mafiei! Statul nu e instare sa controleze evaziunea? Sa se duca dracu' si sa ne lase in pace, nu sa reinventeze fumaritul fanariot sub o forma moderna ca sa isi mascheze impotenta!

Boc a facut asta in 2009 si a inchis trei sute de mii de firme. Astia vor inchide service-urile auto si vom ramane la mana reprezentantelor si a mesterilor de cartier. Caz in care sa nu te mire cand te va lovi o masina reparata cu sarma sau te va afuma o masina "tunata" de mesterul Nicu de la garajul de la colt.

Se pare ca era evident pentru toata lumea ca vorbeam metaforic dar pentru tine nu ...evident ca nu te duci sa-l bati pe doctor ci sa-l determini prin reclamatii.. sesizari etc ..sa si faca treaba nimic altceva ..daca chiar nu si-o face ..personal fac o paranteza daca as avea nevoie doamne fereste si acel doctor ma va conditiona strict de o spaga ... sa-si faca treaba in detrimentul starii mele de sanatate..eu personal ii dau in gat negresit....inchei paranteza. Sunt curios daca subscrii la faza asta??? Apropo CEDO nu face altceva decat se asigura ca drepturile iti sunt respectate conform legilor din tara ta atat...nu il intereseaza daca legea este de cacat .

Bacul micutului: Nota lui poate fi mult mai mare si este mult mai savuroasa daca INVATA decat a celui analfabet care a dat banu...in principiu o sa-i fie de folos INVATATURA IN VIATA NU NOTA retine si spune-i si micului ca atunci cand se va duce sa se angajeze la o multinationala de exemplu...aceasta multinationala o sa angajeze pe cel care ii produce bani in nici un caz pe unul care este tun si care ii consuma banii fiindca aia nu isi angajeaza nici fratii de mama daca nu sunt priceputi.

De ce sa iau sistemul de gat ca nu ia micul la facultate , ca micul e obisnuit sa plateasca tati .NU ..GRESIT...MICUL DACA INVATA POATE SA INTRE LA CE FACULTATE VREA MUSCHIUL LUI ...ASA CUM ALTII REUSESC ASA SI MICUL POATE SA Q INVETE ..nu se naste nimeni prost ...aia vine ma tarziu ...

Pentru informarea ta daca MICUL a intrat la loc cu TAXA sa zicem din motive independente de vointa lui ..afla ca anul urmator poate intra la buget ..ghici cum INVATAND...se reorienteaza locurile in functie de media anuala.Sigur se poate si invers sa pici la taxa de la buget...Evident boala romanului daca a auzit ceva o ia ca atare ....informativa fratilor.

Principiul echitatii sociale nu exista e ca si cum tu ai vrea sa ai acelasi statut social cu presedintele Romaniei ..nu se poate ...sau cu Dinu Patriciu... nu ai cum efectiv dar in schimb ai sansa sa ajungi ca ei infima dar posibila.

Sa revenim la discutia de baza...

Sunt absolut convins ca judetul Hunedoara este numarul 1 pe tara LA INCASARI DE TAXE ...ma lasi ..nici daca era paradis fiscal.....a sau vorbim de reprezentanta nu stiu Renault etc ..Aia da iti dau factura ..dar service-urile de sosea ..niciodata ...daca nu o ceri ... asa ca zic eu deduci prost sau ne arunci niste vorbe in ochi mai degraba si te astepti ca eu sa zic mama ce corecti sunt aia de Petrosani ce dracu ..ne prostim pe fata .

"" Cheltuim minimum posibil pe masinile noastre"" Oare tu ce zici cam cati nemti isi permit sa aiba masini de offroad in conditiile unui salariu minim pe economie de 1400 de euro...personal eu cred ca is mai multi romani.

Repet : Impozitul forfetar este absolut normal pentru afacerile cu persoanele fizice ..foarte greu fiscalizabile..

Statul nu poate controla evaziunea parerea mea este ca statul ar fi putut controla evaziunea din 1990 incoace fara probleme...problema este ca nu se stie daca mai avea de la cine sa incaseze ceva daca facea asta...Iti spun sigur ca statul a tolerat evaziunea gradual cu buna stiinta ..pentru a se putea crea cat mai repede sistemul privat ..economia alba nu poate exista fara cea neagra ..trebuie sa le tii la un echilibru .Nu stiu daca stii depozitele Europa Doraly..etc..acolo era practic imposibil sa obtii taxe..chinezii aveau niste rafturi din lemn si niste baraci inchiriate ...il amendezi ..cu ce sa platesca ..ce sa-i confisti ..ce-a facut statul ..i-a lasat in pace ..evident s-au dezvoltat banii multi etc ...acum exista si mall in Europa..chinezii au BMW ...apartamente case ...s-au facut cetateni romani etc..e bine la Romanica...dar acum statul se poate duce peste el ...puiule i-a plateste si tu impozit ca altfel iti iau casa iti iau BMW-ul ...acum chinezul nu mai poate da inapoi...a venit si peste tine ...pa ai factura nu am ...amenda ..tura viitoare cand te duci la chinez...vreau factura prietene...si usot usor incep sa dea si ei factura ..cam asa se practica treaba...

Crezi ca un stat se conduce ca un Patrol intr-o ravena ...eu cred ca este mult mult mai complicat ..si crede-ma ca statul este foarte potent daca vrea maine nici apa nu bei fara sa platesti impozit...iar statul asta care ii zici tu sa se duca dracu...nu are cum fiindca statul pana la urma suntem noi ..eu , tu ...colegul Reti si asa mai departe ...

Ce crezi ca s-ar intampla daca maine anuntul statul ca pensiile se majoreaza cu 50 % numai daca service-urile restaurantele etc dau bon fiscal...iti spun eu la fiecare poarta de carciuma service , frizerie etc ar fi cate o gasca de pensionari care te-ar da in gat la fiecare client ,,,si le ce pensii sunt eu cred cu adevarat ca asta s-ar intampla!!

Boc intradevar a facut -o de oaie cu impozitul forfetar general...era intradevar o mare prostie ca eu de exemplu sa platesc impozit forfetar calculat la cifra de afaceri din 2008 care era nesustenabila in conditiile in care intram in criza in galop...

Uite si tu din 10.075 unităţi active de service-uri active in Romania doar 2.876 de astfel de unităţi au raportat profit în 2011

restul nimic...de aia s-a bagat impozitul forfetar....pe asta ,mor eu macar 1 mil declarai profit pe 1 an si era deja altceva..dar nu noi ne plangem doar ca altii fura mai mult ca noi

Link spre comentariu

Sebasd... incerci sa zici tare multe deodata si eu nu reusesc sa te urmaresc in totatitate. Asa ca iti raspund doar fractionat.

1. "Micul" invata, dar pentru ca nu cotizeaza poti fii sigur ca ia note sub aia care cotizeaza. La admiterea "pe dosare" ramane in urma celorlalti. Deci "micul" pleaca in strainatate, se c.. pe ele facultati de romanica si apoi munceste pentru aia, desi 70% din studii i le-a platit statul roman. Castig de castig, nu? Cum ti-am zis, ca sa iti permiti sa fii cinstit, societatea trebuie sa fie macar partial cinstita. Altfel iti ramane posibilitatea, foarte obositoare, de a fi fraierul in o lume de smecheri. Eu asa sunt, ca genetic nu pot altfel, dar nu ma felicit pentru asta.

2. Statul, dragul de el, sa gandit sa stranga cu menghina coaiele celor de la service. Interesant! Aici sunt banii multi? De ce nu s-a gandit la tigani in corpore, beneficiari de toate formele de ajutor social si platitori de zero lei taxe si impozite? De ce nu la "hartistii" care strang zeci de mii de euro per eveniment si nu dau nici un sfant statului? Numai bugetul copilului cu salam de aur pe o luna ar hrani doua orfelinate timp de un an! Cum de nu i-a trecut statului prin neuronul singuratic sa impoziteze sumele gigantice care trec prin mana bisericii (cu precadere ortodoxe)? Nu numai ca aia fac orice ca sa castige bani, dar primesc si sprijin de la bruma de buget! 5 biserici la fiecare scoala, remember!

3. Vrei sa fiu empatic cu statul incapabil sa puna legile in aplicare? Pai daca sunt incapabili, nu mai bine se duc dracu' acasa si lasa pe altii? E vina mea, a contribuabilului ca s-au umplut toate institutiile de pile si corupti? Lovi-i-ar bomba pe toti! Lasi toate institutiile sa fie colectoare de spagi si te miri ca nu ai bani la buget? Pai ori suntem golani, ori nu mai suntem!

4. De unde naiba vrei profit? Energia e scumpa, combustibilii sunt scumpi, spagile sunt scumpe, taxele pe munca sunt multe si mari... cat poti da tu ca si client ca sa le acoperi pe toate astea?

5. Spre deosebire de tarile civilizate, firmele din tara asta nu au nevoie de sprijin de la stat. Vor doar niste legi clare care sa poata fi respectate si in rest sa fie lasate in pace! Daca crezi ca legile sunt clare, citeste codul fiscal (chestia aia care se modifica la fiecare doua saptamani) si incearca sa il aplici in totalitate. Daca zici ca se poate, arata-mi premiul Nobel pentru economie pe care-l posezi! legat de lasatul in pace, adu-ti aminte de bucuria lui Boc cand a anuntat ca a inchis 300 de mii de firme! Cica toate erau evazioniste sau fantoma.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Boc a vrut bani mai multi. In loc sa ii aiba, a inchis 300.000 firme. Fa tu un calcul cati oameni au primit somaj de acolo!

Ponta e si el fomist. Zici ca sunt 10000 de firme din care sub 3000 de unitati au raportat profit. Ce zici, cate se vor inchide din astea? Ia numai 5 oameni/service, inmulteste cu numarul estimat de tine si vezi dupa cati vei plati ajutor de somaj! Si noi vorbim numai de unitatile de service, nu de restaurante, hoteluri, pensiuni si alte de astea! Iaca, d'aia n'are ursul coada!

Inca ceva: cate din astea, mai ales pensiuni si crasme, crezi ca vor trece in zona neagra? Daca statul nu a fost in stare sa colecteze darile de la unitatile declarate oficial, crezi ca va putea controla cazarile ilegale sau bautura vanduta "pe sub mana"? Get real!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Punctual ai scris si tot punctual o sa ti raspund:

Pe asta cu carciuma las-o dracu de poveste ca ne mai ducem si noi prin carciuma crede,ma si nu de cartier...dar sa zicem ca iti place sa te auzi si atat..ca atare vreau cu exemplu nume prenume si adresa si ma duc personal ...nu o cred niciodata..a poate daca te duci sa mananci pe la un 1o.30 si te imbraci la camasa cu geaca de piele si eventual ai si o mapa cu tine ,,,,atunci nu ca iti da bon fiscal ( nu nota ) si e si gratis...In plus cred ca nu vrei sa expui o parere autentica.Gandeste logic la o nunta de 100 de persoane la un meniu mediu de 200 de lei un patron face intr-o singura seara circa 170 de milioane profit pur...daca nu crezi fa calcul pe meniu la gramaj si vezi cat costa un meniu la achizitie .Cred ca impozitul forfetar pe un an la o carciuma care poate gazdui 100 de persoane este sensibil mai mic.:x

O tara care exporta materii prime ... cel mai mare exportator de materii prime este Rusia si nu cred ca o duce rau....hmm Rosia Montana..

Faza cu mancarea procesata etc...e normal ..din cauza asta a picat Ceausescu ...Romania o foarte buna piata de consum pentru absolut toate cacaturile ..aproape de Germania ,Franta etc..ei ne conduc crede-ma...ei au interesul ca lucrurile sa fie tulburi in continuare...

Spitale ...salarii mici ..spaga generalizata ...faza cu lista de medicamente prezentata pacientul si el cumpara tot ..este la moda acum....cica medicii fac trafic cu medicamentele mai ales cu cele scumpe pt boli foarte grave ..exemplu: Pacientul x moare de o boala f grava..medicul il declara mort in acte peste 2-3 zile 1 saptamana etc....in timpul asta pacientul apare ca a fost tratat cu diverse medicamente f scumpe platite de casa de asigurari..(vb de medimcamente care costa pana la 10-15000 de euro flaconul).Apoi medicamentele sunt preluate de diverse " depozite de medicamente" care le vand afara la preturi mai mici. Sau persoanele sunt tratate placebo...el ia o aspirina si in tratament este trecut un medicament f scump...mai ales aia batrani, incultii etc

Acum te intreb eu cine este de vina ...statul sau acesti "oameni" care efectiv participa la o crima in masa pentru cateva sute de euro .SI acesti oameni ce sunt ? sunt efectul frustrarilor ..sunt un efect al culturii acestui popor lucru pe care eu il sustineam ca trebuie schimbat..Sunt efectul culturii de cacat cum ca daca am o afacere nu conteaza ce cum..sunt patron trebuie sa am si eu X5 ...ei afla ca nu se poate ...niciodata pe lumea asta nu o sa existe un popor de bogati ...tot timpul vor fi 2 paturi sociale..cu cat una va fi mai bogata cu atat celalalta va fi mai saraca.

Noi ne-am obisnuit in 2 ani de zile (2007-2008) sa facem 10 000 de euro la o cafea din doua telefoane...Ei vremurile alea sau dus si nu o sa se mai intoarca cat o sa mai traim noi.Esti in situatia sa te plangi ca castigi mai putin decat muncesti ...nu cred cel putin in cazul tau...nu pariez dar am sentimentul ca nu esti in situatia asta.

Costul parlamentarilor la nivelul unei tari ca Romania este un cacat ..este pentru pensionari pentru neavizati..

Ti-a placut EXEMPLUL ISLANDEI...ESTE EXACT CEEA CE AM SPUS INTR-UN POST ANTERIOR ..INFORMEAZA-TE INAINTE SA SCRII O ABERATIE..S-a discutat pe acest forum problema si un coleg foarte bine documentat e expus lucrurile absolut logic.

Reiau eu scurt Islanda s-a imprumutat la FMI cu circa 2 miliarde pentru o populatie de 300 000 de locuitori in conditiile in care Romania s-a imprumutat 20 de miliarde la o populatie de 20 de milioane de locuitori .Imprumutul Islandei este ENORM , este practic nesustenabil incomparatie cu cel al Romaniei .FMI nu l-ar fi acordat decat in conditii foarte nasoale ..dar dat fiind faptu; ca Islanda este un avanpost american de importanta strategica ...baieti islandezi au avansat "neste descutii" cu rusii si atunci amercanii le-au dat imprumutul fara probleme in condiitile impuse de islandezi...ca stii in caz de ..

Lege cu studii de impact ...cine dracu are timp de studii de impact cand criza este calare pe noi..ce tara a facut studii de impact pe economic...? e extrem de greu ..nu au putut ei sa prezica criza la nivel mondial...Ca sa ti fie clar e ca si cum ti-ai taia un deget benevol si ai incerca sa-l lipesti cu CM19 ca si asa e scump ca dracu poate merge si la degete...

Un sfat prietenesc incearca sa te feresti de presa scrisa si vorbita ..sunt extrem de manipulatori...sunt sefi ,,, nu sefi DOCTORI in manipularea maselor

Incearca sa aflii lucrurile de la cei care le prezinta fara a avea un interes (rating ,politic etc).de la specialisti adevarati ...e mai greu dar cel putin ai ceva clar in minte ...si toate lucrurile trebuie sa aiba o logica pana la urma ...cel putin asta-i reperul meu

DA ...buna teoria ..practica ne omoara.

Exemplu islandei dinainte la inceputul crizei nu cand au avut nevoie d eimprumuturi si au pus sula in coaste cu discutiile avute cu Rusia...

2 paturi sociale egal lumea a treia.....patura de mijloc unde e, e aia care munceste si isi vede de treaba, se duce la servcii are grija de familie si nu isi face vise de marire.....

Nu am mai citit presa scrisa de vreo 5-6 ani...e inutila...si oricum pe moarte clinica.

O s avedem si cum v-a fii cu legea asta si cati or sa isi declare activitatea.

Somaj nu cred ca o sa avem mare ca la noi asa cum v-am explicat eee doar o fatada acest sistem.Pur si simplu omul isis inchide pravalia cel mai simplu o baga in inactivitate si deschide doar pentru vechi prieteni si cunostiinte ...face un barter ..iti repar masina imi dai porcul..etc.

Mai nasol cand o sa ai o pana in mijlocul unui oras si vrei sa faci roata si nu ai unde......ca nu cunosti pe nimeni.....hahahah sau ala care a avuut curaj....are niste preturi de iti iei mai bine cauciuc nou cu tot cu montaj.

putin mai lipseste sa nu izbucneaca masele si sa vezi macel .....ca ne-am cam saturat de povesti. si minciuni. vanzari pe sub mana si legi care nu asigura o dezvoltare a economiei....

Apropo e articolul ala in Constitutie in care se specifica ca

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare