Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope AT 245/75/16 pe Disco 2 ?

Iulian G

Postări Recomandate

Are cineva 245/75/16 BFG AT pe Discovery 2 cu suspensie stock? Pe 70 am avut si stiu ca nu agata nicaieri. Momentan nu planific sa o ridic mai sus si din informatiile gasite s-ar putea sa agate. Parca Flay avea dimensiunea asta dar ceva Kumho daca nu ma insel! As dori o opinie verificata! Multumesc anticipat!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: AT-uri 245/75/16 pe Disco 2

poate ca asta nu o vei condsidera opinie verificata, totusi,... eu personal nu am folosit dimensiunea asta, si de o vreme am decis sa merg doar pe standard simtind diferenta dar am citit tone de articole si nu tin minte sa fi gasit pe cineva sa spuna ca ar freca undeva cu 245/75/16... ce am vazut cu ochii mei la un prieten ca 265/60R18 nu freca niciunde asa ca poti sa faci unele calcule/deductii... presupun ca ai si o remapare facuta daca te gandesti la gume de asemenea dimensiuni ca altfel nu te sfatuiesc sa intri in vreo depasire,... sau sa te bagi prin bolovani fara planetare HD...asta e verificat... e mi-am rupt planetara fata pe bolovani cu AT'uri de 245/70... daca vrei cea mai optima varianta, dupa cateva experimente nu foarte reusite, in opinia mea 255/65 e pe departe cea mai buna alegere. Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Re: AT-uri 245/75/16 pe Disco 2

Din astea am si eu.

Eu nu am suspensie stock- am Terrafirma AllTerrain dar nu e inaltata. Incap fara probleme, nu ating niciunde.

Daca e sa fac o recomandare - eu mi-am pus flanse, se comporta mult mai bine - are mai multa stabilitate.

Sanatate.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Re: Anvelope AT 245/75/16 pe Disco 2 ?

Multumesc tuturor pt raspunsuri!:tk

Ferry 255 am acum dar ma gandeam sa schimb putin! Cu 245/70/16 n-am reusit sa rup nimic (inca), dar poate am preferat sa caut alternativa daca situatia nu-mi parea roz. Better safe than sorry! But never say never! :grin:Am intrebat deoarece la vechiul D1 (intradevar e alta masina) aceeasi 245/75 freca putin si am reglat un pic limitatoarele de viraj. Iar suspensia era inaltata un pic si cred ca in standard ar fi atins si in caroserie. Cat despre remapare nu prea sunt adeptul solutiei, desi pot incerca (free) varianta de pe Nanocom! :tk

Miklovan, ma gandesc si la flanse, desi ACE-ul e functional si nu ma plang de stabilitate! Mai vedem!:wink:

Link spre comentariu

Referitor la remapare - eu am facut-o la un inginer de diagnoza si a schimbat masina total.

Din cate mi-a zis nu e varianta "hard" e ceva mai "soft" si totusi zici ca e alta masina.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Referitor la remapare - eu am facut-o la un inginer de diagnoza si a schimbat masina total.

Din cate mi-a zis nu e varianta "hard" e ceva mai "soft" si totusi zici ca e alta masina.

Multam de info! :tk

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pt raspunsuri!:tk

Ferry 255 am acum dar ma gandeam sa schimb putin! Cu 245/70/16 n-am reusit sa rup nimic (inca), dar poate am preferat sa caut alternativa daca situatia nu-mi parea roz. Better safe than sorry! But never say never! :grin:Am intrebat deoarece la vechiul D1 (intradevar e alta masina) aceeasi 245/75 freca putin si am reglat un pic limitatoarele de viraj. Iar suspensia era inaltata un pic si cred ca in standard ar fi atins si in caroserie. Cat despre remapare nu prea sunt adeptul solutiei, desi pot incerca (free) varianta de pe Nanocom! :tk

Miklovan, ma gandesc si la flanse, desi ACE-ul e functional si nu ma plang de stabilitate! Mai vedem!:wink:

apropo, ce am mai vazut la englezii care aveau gume mai mari decat standard pe masini fara "lifting" e ca puneau amportizoare mai lungi chiar si +2" si asa se mai ridica... nu stiu care sunt implicatiile in mers. poate devine mai rigida masina

despre remapare poate ar trebui sa deschidem un topic separat ca e interesant... ce iti mai spun aici e ca daca ECU-ul nu e serie NNN nu poti face nimic prin OBD cu nici un tester iar NNN au inceput sa puna doar dupa 2002(de la 2A736340 incolo)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Multam Fery! :wink:Masina nu se ridica cu amortizoare +2inch si arcuri normale, dar cursa suspensiei devine un pic mai lunga. E clar ca in conditii normale de functionare 245/75/16 e ok. Nu stiu ce se intampla in cazul in care (in cazul masinilor cu SLS) te lasa o perna si trebuie sa te mai misti macar pana poti pune un inaltator sa te poti duce mai departe. Am avut perna sparta si unde s-a intamplat, de la volan pana la tabloul de sigurante de sub capota si inapoi (am scos siguranta la compresor) papucii au castigat 5kg fiecare.:ha: Si m-am putut misca cu masina de acolo! Aveam atunci 245/70/16! A doua oara la Borsa in ianuarie anul acesta, era zapada pe saturate, pernuta pe dreapta a facut poc. Anvelope 255/55/18! M-am putut misca fara probleme! Deasemeni stiu sigur ca in aceasta situatie nici cu 255/65/16 nu freaca in caroserie! In ambele cazuri am avut jante standard (fara ET negativ), n-am avut flanse si nici jocuri in articulatiile axei spate. Asa ca atat timp cat mai tin SLS-ul pe masina, mai bine stau fara flanse si incerc sa evit dimensiunile care m-ar putea tine imobilizat intr-o astfel de situatie.

Despre remapare, asa cum spuneai, poate ca n-ar fi rau sa deschizi un topic separat. Masina mea e 06/2003 asa ca merge remapata pe OBD. N-am incercat varianta de pe Nanocom, dar daca o incerc pot reveni cu detalii. Sau poate au incercat-o deja altii, ar fi intersant de stiut. :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

ok, eu cand e vorba de mecanica pura is cam in plop...atat am inteles eu din ce ziceau englezoii:-x ... pentru SLS vad ca esti uin domn dibaci asa ca nu o sa-ti fie greu sa improvizezi dintr-un cauciuc foarte dur doua "tampoane" cu margini de dimensiunea blocurilor de calibrare SLS pe care sa le tii in portbagaj... mi-e greu cu mecanica mea sa explic unde trebuie bagat "tamponul" ala, sunt sigur ca stii tu mai bine, oricand te lasa vreo perna bagi un tampon din asta si poti merge linistit...unii au folosit o bucata de lemn din padure in momente de criza:grin:

Link spre comentariu

Cu un calup de lemn m-am scos si eu. :grin: Cat despre locul unde l-am pus nu-i nici un secret. L-am plasat intre tendonul axei spate si sasiu, l-am fixat bine cu coliere de plastic si m-am miscat domneste pana acasa. Unde drumul e bun poti merge si cu 90, dar unde-i rau trebuie calm si rabdare (in cazul meu Sv-Bt, un fel de drum pt testat suspensia si nervii):ang Trebuie atentie insa cum il pui sa nu deteriorezi senzorul de la suspensie. Problema e ca nu l-am putut pune imediat, in ambele situatii a trebuit sa ma misc o bucata (aici e important sa nu-ti frece nimic in caroserie) pana am avut conditii decente sa pun cricul sa ridic sasiul. Calupul de caucuic il poti pune intre punte si sasiu sub tampoanele de cauciuc originale, dar trebuie prinse cu coliere de plastic sau in lipsa... traditionala sarma. :ha: Nu dati cu pietre, urasc sarma pe masina (de asta tin mai tot timpul coliere de plastic la mine), dar ca solutie temporara sa fii sigur ca nu pleaca improvizatia, :wink:merge. Daca nu ma insel s-a mai discutat aspectul in trecut.

Link spre comentariu

revenind la titlu, vezi http://www.landyzone.co.uk/lz/2770834-post10.html ce-i drept nu arata rau,:wink:

Link spre comentariu

revenind la titlu, vezi http://www.landyzone.co.uk/lz/2770834-post10.html ce-i drept nu arata rau,:wink:

E drept arata frumos, mai ales cea inaltata. Am vazut-o pe un post pe LROC si pe a lui Marius G, cred ca are aceeasi dimensiune pe ea, dar si multe alte upgrade-uri! Arata superb! Sa vad ce gasesc! Va avea si un lift dar nu imediat, deocamdata mai trebuie sa o mentin aproape de original. Mai am inca multe drumuri de facut cu ea si nu am chef sa pierd vremea explicand unora sau altora (indiferent de nationalitate) de ce e altfel decat standard. :wink::tk

Link spre comentariu

Eu am dimensiunea asta, Kumho KL71,MT-uri cramponate, si nu atinge nicaieri. Am arcuri HD de la Bearmach si e mai inalta ce 5-7 cm, dar cred ca nu ar atinge nici cu cele stock.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Eu am dimensiunea asta, Kumho KL71,MT-uri cramponate, si nu atinge nicaieri. Am arcuri HD de la Bearmach si e mai inalta ce 5-7 cm, dar cred ca nu ar atinge nici cu cele stock.

Multumesc mult:tk! Suspensia mea e inca cea originala, dar cred ca voi merge pe aceasta dimensiune, sa vad ce gasesc! As merge pe BFG AT T/A, sau General Grabber AT2 (din pacate am inteles ca AT2 nu se mai fabrica). Si Kumho e o optiune! :grin:

Link spre comentariu

uite inca o optiune interesanta 265/70/16 http://www.landyzone.co.uk/lz/2776783-post14.html

Link spre comentariu

Arata frumos! Nu am gasit nicaieri 245/70/16 si nici 255/65/16 BFG AT in perioada asta. 245/75/16 sunt pe drum deja! Vedem dupa cum se comporta!:wink: Inca o data :tk

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La sfarsitul saptamanii trecute am trecut pe ,,papuci" noi. Mai exact BFG AT T/A 245/75/16! S-au echilibrat binisor, in sensul in care nu oscileaza nici unul, dar cu pretul a ceva plumb (la doua roti peste 100gr)! Dupa aprox 800 km, vreo 100 facuta prin Calimani, pot spune ca sunt f multumit de alegerea facuta (dpdv al dimensiunii, ca model am mai avut BFG desi nu noi si am fost multumit). Circumferinta masurata pe mijlocul benzii de rulare cu anvelopa montata pe janta si umflata, este de 2443 mm, cu aprox 5% mai mare fata de vechile 255/55/18, uzate. Ma gandeam ca trebuie sa schimb coeficientul de corectie al kilometrajului, dar nu a fost nevoie. Inainte arata cu vreo 3,5 km/h in plus fata de viteza masurata de navigator, acum arata cu f putin in minus. Cand se vor uza un pic cred ca toleranta va disparea. Tractiunea, demarajul si stabilitatea au ramas aprox la fel, nu am sesizat modificari majore. Aspect clar imbunatatit! Si confortul deasemenea, nu mai simte toate imperfectiunile drumului precum rotile pe 18". Nu agata pe nicaieri! Per total super! :grin: Tuturor celor ce au raspuns in acest topic :tk:tk:tk Cu stima!

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Ai PM!:wink:

Salut.

Stiu ca scriu cam tarziu dar sper sa vezi postarea si sa-mi raspunzi :P

Am un discovery din '97 (deci 1) fara suspensie modificata si vreau sa imi schimb gumele.

Ce imi recomandati si de ce?

In prezent am 235/70/16 cu jantele originale.

De preferat ar fi m+s din motive clare.

era sa uit, voi folosi masina pe un teren denivelat pt a ajunge la o cabana dar voi incerca si putin Off road.

Multumesc tuturor pt raspunsuri.

Link spre comentariu

salut, aici iti poti face o idee despre marimi: http://web.archive.org/web/20100810045805/http://www.members.shaw.ca/jbarge/tires.html

la intrebarea "de ce" tu trebuie sa-ti raspunzi:wink:

Link spre comentariu

Referitor la marimi gasesti informatii foarte utile in linkul pus de Ferry in postul anterior. :g

Daca nu intentionezi sa faci modificari serioase in viitor, poti ramane pe dimensiunile originale ce le ai trecute in CIV. Daca totusi vrei anvelope un pic mai mari, maximul fara nici un fel de modificare ar fi 245/70/16. Am avut pe Disco1 (cu suspensii stock) in trecut 245/75/16 si pe fata am ajustat pozitia limitatoarelor de viraj, iar pe spate daca intram in teren trebuia sa am grija sa nu fiu incarcat la maxim! Deasemeni trebuie sa ai in vedere faptul ca odata cu diametrul anvelopelor, cresc si solicitarile elementelor transmisiei!

Referitor la profilul anvelopei, daca preponderent mergi pe asfalt si din cand in cand in off-road usor, as recomanda un profil AT, multe dintre ele avand si simbolul M+S. Daca mergi un 50% asfalt, 50% drumuri nemodernizate sau off un pic mai serios, atunci ar merge mai degraba un profil MT, majoritatea avand deasemeni simbolul M+S. Ramane la latitudinea ta ce profil si mai ales ce marca de anvelopa doresti sa achizitionezi! Succes! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Referitor la marimi gasesti informatii foarte utile in linkul pus de Ferry in postul anterior. :g

Daca nu intentionezi sa faci modificari serioase in viitor, poti ramane pe dimensiunile originale ce le ai trecute in CIV. Daca totusi vrei anvelope un pic mai mari, maximul fara nici un fel de modificare ar fi 245/70/16. Am avut pe Disco1 (cu suspensii stock) in trecut 245/75/16 si pe fata am ajustat pozitia limitatoarelor de viraj, iar pe spate daca intram in teren trebuia sa am grija sa nu fiu incarcat la maxim! Deasemeni trebuie sa ai in vedere faptul ca odata cu diametrul anvelopelor, cresc si solicitarile elementelor transmisiei!

Referitor la profilul anvelopei, daca preponderent mergi pe asfalt si din cand in cand in off-road usor, as recomanda un profil AT, multe dintre ele avand si simbolul M+S. Daca mergi un 50% asfalt, 50% drumuri nemodernizate sau off un pic mai serios, atunci ar merge mai degraba un profil MT, majoritatea avand deasemeni simbolul M+S. Ramane la latitudinea ta ce profil si mai ales ce marca de anvelopa doresti sa achizitionezi! Succes! :wink:

Va multumesc pentru :

- promtitudine !!!

- sfaturile fff utile.

M-ati luminat si lamurit.ms si pt link.

Oare la 245/70/16 sa merg pe jantele originale sau sa schimb si jantele? Ca marca de gume sa merg pe BF sau pe Cooper?

Ms

Link spre comentariu

Va multumesc pentru :

- promtitudine !!!

- sfaturile fff utile.

M-ati luminat si lamurit.ms si pt link.

Oare la 245/70/16 sa merg pe jantele originale sau sa schimb si jantele? Ca marca de gume sa merg pe BF sau pe Cooper?

Ms

Cu placere! Pt link meritul e al lui Ferry! :wink: 245/70/16 merg atat pe jante avand latimea de 7" cat si pe jante de 8". Arunca o privire pe dimensiunile notate pe jantele tale, eu zic ca merg sigur! Cat despre marca ce sa spun, e in functie de tine (buget, preferinta, etc). Gasesti informatii utile despre diverse marci/modele aici: http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?447-Anvelope-si-jante-Tehnic. Succes! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare