geolucos Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Salut ! Va rog pe cei care aveti sau ati avut Terrano 2 sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Vreau sa-mi cumpar un 4x4 si printre variantele luate in calcul este si Terrano II 2.7TD, 5 usi, 7 locuri din 2004-2005. Se poate monta portbagaj pe plafon si la ce greutate poate sa reziste; majoritatea am vazut ca nu au bare longitudinale. Are diferential blocabil ? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Salut ! Va rog pe cei care aveti sau ati avut Terrano 2 sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Vreau sa-mi cumpar un 4x4 si printre variantele luate in calcul este si Terrano II 2.7TD, 5 usi, 7 locuri din 2004-2005. Se poate monta portbagaj pe plafon si la ce greutate poate sa reziste; majoritatea am vazut ca nu au bare longitudinale. Are diferential blocabil ? Multumesc! Portbagaj se poate monta in mai multe variante. Ideal este o constructie cu doua bare longitudinale, unite prin 3 sau 4 bari - exista solutii gata pregatite, dar sunt mult mai scumpe si sunt susceptibile la rugina. Nu recomand ceva cu "skid plate" pentru ca iarna se aduna zapada pe ea si o ingreuneaza mult si degeaba. In plus, trebuie tinut cont si daca masina ar avea trapa sau nu. In talon scrie ca poate cara 100 de kg. Eu am 92, m-am urcat pe ea de nenumarate ori si nu dadea semne ca este impinsa aproape de limita. Nu are diff blocabil, are diff cu alunecare limitata (LSD) - are plusurile si minusurile lui, dar isi face treaba corect. Existe si cateva solutii de blocant, dar doar pe spate. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Make vad in poza ca ai 4 bare transversale; Cu atat de multe "prize" care e greutatea maxima pe care ai incarcat-o pe masina? Cele din 2004 au toate LSD? Tot timpul am avut impresia ca Terrano sunt prea inguste pt inaltimea care o au; este stabila la inclinatii laterale sau la curbe? Pot sa stea 3 persoane pe bancheta din randul 2? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 17, 2013 Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Make vad in poza ca ai 4 bare transversale; Cu atat de multe "prize" care e greutatea maxima pe care ai incarcat-o pe masina? Cele din 2004 au toate LSD? Tot timpul am avut impresia ca Terrano sunt prea inguste pt inaltimea care o au; este stabila la inclinatii laterale sau la curbe? Pot sa stea 3 persoane pe bancheta din randul 2? Portbagajul din poza a fost gandit sa care o barca pe care nu a mai carat-o niciodata :uameni. Alte mari greutati nu am pus pe masina, in afara de oameni care au filmat (inclusiv eu) si care stateau/stateam cu picioarele pe doua dintre bari. Stiu ca si cele de dupa 2000 au LSD-uri - este o dotare standard specifica Terrano. Problema cu inaltimea - ei bine, lucrul asta mi se parea si mie de fiecare data, insa nu am avut probleme si am tinut masina destul de tare inclinata la un moment dat. Pe net nu am vazut filme cu Terrano-uri rasturnate - all in all este o masina cu care, daca abordezi cu bun simt, nu apar probleme. Pe randul 2 - este o bancheta pe care nu o recomand sa fie folosita la drum lung - la mine au stat doua persoane inalte, dar din cand faceam pauze sa iasa sa se dezmorteasca, este un loc ingust. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Make ma refer la randul din spatele soferului nu la al treilea cel din portbagaj. Repet, pe randul 2 cel din spatele soferului incap 3 persoane adulte; e clar ca la cel de-al treilea(cel din portbagaj) este inghesuiala. Barele transversale stiam ca se monteaza 2 sau 3 nu 4; ai facut ceva improvizatii ca sa le montezi pe toate 4? Se afla intr-un plan orizontal pt a putea construi pe ele un portbagaj pt 200-300kg?...Oare rezista plafonul la aceasta greutate sau barele in sine? Si inca ceva: Terrano are tractiune integrala permanenta sau se cupleaza fata la maneta cand este nevoie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Make ma refer la randul din spatele soferului nu la al treilea cel din portbagaj. Repet, pe randul 2 cel din spatele soferului incap 3 persoane adulte; e clar ca la cel de-al treilea(cel din portbagaj) este inghesuiala. Barele transversale stiam ca se monteaza 2 sau 3 nu 4; ai facut ceva improvizatii ca sa le montezi pe toate 4? Se afla intr-un plan orizontal pt a putea construi pe ele un portbagaj pt 200-300kg?...Oare rezista plafonul la aceasta greutate sau barele in sine? Si inca ceva: Terrano are tractiune integrala permanenta sau se cupleaza fata la maneta cand este nevoie? In spate, pe canapea, incap 3 persoane adulte. Am facut gauri in plafon pentru adaptare, fiind masina lunga; se afla in plan orizontal, doar ca tine cont ca Terrano-urile au porbagajul in doua ape pentru stabilitate. Cu alte cuvinte o sa fie usor inclinat in fata, dar cu chingi de prindere se rezolva. Nissan Terrano are tractiune 2X4 permanenta cu cuplare 4x4 de la maneta, printr-o cutie de transfer (nu confunda cu diferential central). Are 4x4 Hi (unde diff-ul suporta viteza de maxim 70 km/h) si reductor cu demultiplicare unde suporta viteze de pana la 40 km/h. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 (editat) Re: Portbagaj Terrano II Am cumparat Terrano 2/2004/5usi/2.7td/170000km/nefolosita in offroad. Deocamdata multumit de masina, bine intretinuta de fostul proprietar. Multumiri celor care au raspuns intrebarilor mele. O singura problema: - vreau sa-i montez un portbagaj(roof-rack) pe plafon, ceva solid care sa tina 200-300kg. Stiu ca este recomandat maxim 100kg dar ma gandesc ca daca reusesc sa fac 3-4 prinderi pe fiecare latura, dispersez greutatea pe tot plafonul (ceva de genul cum are Make) Bineinteles ca nu asi vrea sa deformez plafonul si daca se poate fara al gauri. Stie cineva daca plafonul are ramforsari pt a face prinderile in acele locuri si unde sunt acestea? Capitonajul de pe plafon se demonteaza greu? Ce fel de prinderi sunt recomandate si de unde se procura? Make tu cum ai procedat si de unde ai luat prinderile? Multumesc inca odata! Editat Octombrie 24, 2013 de geolucos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Am cumparat Terrano 2/2004/5usi/2.7td/170000km/nefolosita in offroad. Deocamdata multumit de masina, bine intretinuta de fostul proprietar. Multumiri celor care au raspuns intrebarilor mele. O singura problema: - vreau sa-i montez un portbagaj(roof-rack) pe plafon, ceva solid care sa tina 200-300kg. Stiu ca este recomandat maxim 100kg dar ma gandesc ca daca reusesc sa fac 3-4 prinderi pe fiecare latura, dispersez greutatea pe tot plafonul (ceva de genul cum are Make) Bineinteles ca nu asi vrea sa deformez plafonul si daca se poate fara al gauri. Stie cineva daca plafonul are ramforsari pt a face prinderile in acele locuri si unde sunt acestea? Capitonajul de pe plafon se demonteaza greu? Ce fel de prinderi sunt recomandate si de unde se procura? Make tu cum ai procedat si de unde ai luat prinderile? Multumesc inca odata! Uitati-va la pozele alaturate si la ce portbagaj solid are Terrano-ul de langa masina mea. Daca asa ceva aveti in minte, dati-mi un semn si va spun cine si unde il face. [ATTACH=CONFIG]193042[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]193043[/ATTACH] Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Pozele sunt facute de la distanta si nu imi dau seama, dar daca vrei poti sa-mi dai un pm cu un nr de tel. Tu ai gaurit plafonul la toate prinderile sau te-ai ajutat si de margini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Si cu doua bare transversale identice cu ce a pus Make se pot cara greutati peste 100 kg (nu ai nevoie de 4). Faza cu greutatea eu cred ca nu e ca se indoaie plafonul ci datorita pericolului de rasturnare la viteze relativ mici. De aici apare riscul cu greutatile prea mari pe plafon. Eu stiu pe cineva care a carat roata de tractor cu tot cu geanta cat si de TAF si nu s-a indoit nimic. Totul este viteza cu care iei curba :ha: . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Nu pui o poza cu utilajul? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2013 (editat) Re: Portbagaj Terrano II Pun cateva poze facute de fostul proprietar: An de fabricatie 2004; 170000km; 2.7td;125CP; Editat Octombrie 28, 2013 de geolucos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Ar merge alte cauciucuri mai de teren pe ea :wink: Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 (editat) Re: Portbagaj Terrano II I-am comandat cauciucuri de iarna Toyo Open Country wt 235/70R16 , masina o s-o folosesc preponderent prin zapada la munte iarna, iar vara pe drumuri forestiere . Asi fi vrut 215/80R16 dar in CI este trecut 215/80R15. Editat Octombrie 29, 2013 de geolucos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 (editat) Re: Portbagaj Terrano II Foarte frumoasa , sa o stapanesti sanatos! Nu trebuie sa te uiti mereu ce scrie pa acolo pe hartii.... tu pune-i dimensiunile care ti le doresti . Cam asa facem toti pe aici ;). Editat Octombrie 29, 2013 de Astral Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Portbagaj Terrano II I-am comandat cauciucuri de iarna Toyo Open Country wt 235/70R16 , masina o s-o folosesc preponderent prin zapada la munte iarna, iar vara pe drumuri forestiere . Asi fi vrut 215/80R16 dar in CI este trecut 215/80R15. De ce dimensiunile astea? Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Revenind la porbagajul pentru terrano, aveti idee unde gasesc barile longitudinale pentru terrano 2 varianta lunga. Ma gandesc sa montez si bari longitudinale de pathfinder daca se potrivesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Make stiu ca anvelopele mai inguste (215/80R15) sunt mai bune pe zapada decat cele mai late (235/70R16). Sony este greu de gasit bare pt Terrano (probabil doar la reprezentanta) si trebuie sa gauresti plafonul si deasemenea sa dai capitonajul jos pt al ramforsa... Eu am gasit un sudor bun si incerc sa fac un portbagaj cu prindere de margini(din zona chederului) ancorate intre ele, pe care sa fac toata constructia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NICU007 Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Re: Portbagaj Terrano II Revenind la porbagajul pentru terrano, aveti idee unde gasesc barile longitudinale pentru terrano 2 varianta lunga. Ma gandesc sa montez si bari longitudinale de pathfinder daca se potrivesc. Incearca la dezmembrari, sunt cativa care au mai multe Terrano la dezmembrat, imposibil sa nu le gasesti pe acolo. Eu le-am cumparat de la Stefanesti. ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Portbagaj Terrano II Da, se perforeaza plafonul, dar prinderea e etansa si nu "ofera" surprize ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Portbagaj Terrano II Da, se perforeaza plafonul, dar prinderea e etansa si nu "ofera" surprize , in plus e demontabil de pe masina fara sa se demonteze tapiteria plafonului. Lucrarea suporta 250 kg aplicate pe plafon. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate