niku iorga Postat Iunie 20, 2008 Partajează Postat Iunie 20, 2008 m-am gandit la topicul asta cand am primit un mass cu avertizarea de mai jos (chiar imi va fi de folos :hi ). Dak mai aveti alte sfaturi sau patzanii proprii, prin tara si in special, pe afara, nu-i rau sa le spunem aici, poate ne ajuta in calatoriile noastre. "Atentie turisti, in cazul in care calatoriti cu autoturismul in Turcia sau Grecia! Pe teritoriul acestor tari este interzisa folosirea aparatelor de detectare a radarelor, informeaza un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe (MAE). Astfel, in Turcia, „fapta constituie infractiune si poate atrage aplicarea unei amenzi intre 2.700 – 3.600 lire turcesti (1.500 – 2.000 euro) si confiscarea aparatuluiâ€�, se arata in comunicat. In Grecia, fapta este contraventie si se pedepseste cu amenda de pana la 2.000 de euro, retinerea pe loc a permisului de conducere pentru 30 de zile si retinerea actelor masinii si a placutelor de inmatriculare pentru 60 de zile, potrivit MAE. Necunoasterea legii nu poate fi invocata pentru evitarea sanctiunilor, avertizeaza MAE. " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Re: sfaturi de calatorie Valabil si in Elvetia. Un cunoscut si-a luat amenda de la elvetieni pentru simplu motiv ca detectorul era in bordul masinii. Dupa regulile lor trebuia sa fie in portbagaj Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
knut Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 Re: sfaturi de calatorie In Austria purtarea centurilor este obligatorie si pentru locurile din spate precum si abtibildul cu insemnele tarii unde este inmatriculata masina e bine sa fie lipit pe masina. Nu stiu amenzile ca m-a iertat.... :) Ce ar fi viata daca nu am avea curajul sa riscam ceva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 Re: sfaturi de calatorie Multi nu dau atentie: Centura cam in toata "Europa" este obligatorie si pe spate 1.Ungaria: Scaune obligatorie de copil pana la inaltime de 1,5 m sau 12 ani Nu depasiti viteza putine sanse sa detectati radarul sunt optice cu teleobiectiv. Amenzile sunt foarte mari : ex limitare 30 km/h pentru 75 km/h 300.000 forinti(1200 eur).Toate amenzile la viteza sunt proportionale cu procentul de depasire a limitei Nu treceti pe rosu sunt camere aproape la toate semafoarele (cel putin in Budapesta si orasele mari sigur Politisti nu prea vorbesc alta limba decat cea maghiara 2.Austria: Rovigneta sau Box Neglijarea acestora garantat amenda (de la 600 eur in sus) peste tot verificare video a acestora Respectati viteza amenda mare ( ne-au scos din calculator retroactiv pe o saptamina de cate ori am depasit viteza-noi intre timp am fost si in Elvetia) 3.Germania : Controale destul de dese de rutina cu politisti in civil , masina neinscriptionata de obicei in parcari si benzinarii ii intereseaza de obicei sa ai toate actele in regula (iti verifica permisul de Ro daca este valabil , nesuspendat etc.) 4. Slovacia,Cehia: Sunt "neamuri " cu noi si gasesc chitibusuri peste tot 10-20 eur rezolva tot 5.Egipt Nu va recomand sa va aventurati fara ajutor local . Prioritate are cel care claxoneaza primul, nu sunt indicatoare( care sunt sunt fara litere latine numai scris arab), soferii circula fara lumini noaptea, controale armate din 30-30 km 6.Turcia: Un Egipt un pic mai civilizat mai ales in zone turistice . Nu va luati cu soferii de tir sunt capabil sa faca raliuri cu 40 tone si drum de macadam. Nu gustati nici macar bere daca conduceti, in caz fericit scapati cu o prezentare la sectie 7.Bulgari :Mai corupti decat ai nostrii, radare multe dar detectoarele le prind 8.Elvetia: Nu am vazut urma de politist in 4 zile 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niku iorga Postat Iulie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2008 Re: sfaturi de calatorie Dak doriti sa mergeti in SERBIA Sursa: Newsin Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc sau tranzitează Serbia că limita de la care trebuie declarată în scris la vamă o sumă de bani a fost crescută de la 5.000 de euro la 10.000 de euro, fiind necesară eliberarea unei declaraÅ£ii vamale ÅŸtampilate. Sumele în valută începând de la 10.000 euro se declară, în scris, la punctul de trecere a frontierei, iar declaraÅ£ia vamală trebuie înregistrată ÅŸi ÅŸtampilată de către lucrătorii vamali. Călătorii au de asemenea obligativitatea ca, la intrarea în Serbia, să declarate bunurile care depăşesc valoarea de 5.000 euro. MAE atrage atenÅ£ia că au existat multe situaÅ£ii în care călătorilor le-au fost confiscate bunurile ÅŸi sumele de bani: "ÃŽn ultima perioadă s-au înregistrat multe situaÅ£ii în care, din neÅŸtiinţă sau neînÅ£elegere, cetăţenii români au declarat numai verbal sau nu au declarat sumele de bani sau bunurile care depăşesc valoarea maximă prevăzută de legislaÅ£ia statului sârb. Ca atare, în dese cazuri la ieÅŸirea din Serbia cetăţenilor români li s-au confiscat banii sau bunurile ori au fost nevoiÅ£i să achite contravaloarea acestora", se arată într-un comunicat al MAE. Pentru evitarea unor situaÅ£ii asemănătoare, cetăţenii români sunt sfătuiÅ£i ca," în momentul declarării la frontieră, să solicite cu insistenţă eliberarea unei declaraÅ£ii vamale pentru sumele de bani sau mărfurile a căror valoare depăşeÅŸte valoarea maximă prevăzută de legislaÅ£ia statului sârb", subliniază MAE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Re: sfaturi de calatorie Maine plec spre Grecia cu "autobuzul" ... o sa va fac o prezentare completa a obiceiurilor "locale", cand ma intorc ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate